Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar


  • @Ist-to-NY Twitter da bu konuda cok iyi ustalar var, bloglari ve duzenli paylastiklari egitimleri var. Isimleri aklima gelmedi, gelince buraya eklerim. Bu kisileri takip edip klasik egitim videolariyla baslayabilirsiniz. USA da ozellikle devops tarafinda kullaniliyor. Microservislere uygunlugu ile tercih ediliyor diye biliyorum. Hello world'den ote gitmedim. Her ne kadar web uygulamasi gelistirilebilse de cok super piyasasi yok o tarafta.
    Volkan Özçelik (@linkibol) ustat da Go bilir, takip edilmeliler listesinde.
    Go nedense tek basina ana yemek gibi gorulmuyor (ben oyle dusunmuyorum). Bence gidebilecegin kadar derine gidip buyuk firmalara oyna.


  • Selamlar,

    Ayrı konu açmalı mıyım emin değilim. Amerika'da video oyun yapım şirketlerinde tester olarak çalışan, detaylarını bilen var mı ? Türkiye'de oyun oynamaya uzun süreler ayırıyorum. Daha önce testerlığı sormuştum, değerli yorumlarınızı almıştım. Türkiye'de büyük bir yazılım şirketinde Product Specialist olarak çalışıyorum. Fikir vermesi açısından yazayım. İş tanımım; ürünleri iyi bir şekilde öğrenirim, geliştirme maddelerini düzenlerim, güncel versiyonları duyururum, aylık webinarlar düzenlerim, müşteri krizlerinde sorun çözerim. ABD'de testerlık için bile çok fazla yetkinlik isteniyor. Fakat oyun şirketleriyle ilgili çok detay bulamadım. Linkedin'de Game Tester diye aratınca Game Designer ilanları ağırlıklı çıkıyor. Bir de size danışmak istedim.

    Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐

    Merhaba Arkadaslar , Bir arkadas ile tanistim hic alakasi olmamasina ragmen 6 aylik IT kursuna gidip ,isi ogrenmis ve harika bir firmada calisiyor. Bu isler boyle kolay mi ? Deneyimleyen kimse varmi ?

  • ⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 Hangi alanda ve pozisyonda çalışıyor acaba?


  • Buralarda TR arasinda QA ve SDET cok revacta. Olasilikla QA dir. IT sektoru cok genisledi, pek cok ara-yan brans/uzmanlik ortaya cikti. SDET gorundugu kadar kolay degildir ama QA yi herkese oneririm. Dilini gelistirebilirse rahatlikla is bulabilirler -simdilik-.

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror QA ve SDET çalışanları, geliştirme ortamlarında yapılan test süreçleriyle mi ilgileniyorlar?

    Örneğin Türkiye'de yazılım geliştirme aşamasında Prod'a ya da PreProd'a çıkmadan önce - en genel anlamda - PREP ortamlarda testler yapılıyor. Bu işlerle benzer mi?

  • ⭐⭐

    @HockeyUmpire2 Selamlar. Bu tür kurslara çok dikkat etmek gerekir. Aslında 2 tarafta kazanıyor ne var bunda diyeceksiniz ama ben cesaret edemedim. Bizzat tanıdığım bir arkadaşımda bu işe kalkıştı ve işe girdi. İyi de kazanıyor. Ama bu verdiği kurslar aslında 6 ay sürecek kurslar değil. Hatta 1 ay sürecek kurs bile değil. Hepsi için genelleme yapılmaz ama benim bildiklerimden bahsedeyim. Test Automation kursu veriyorlar ki bu iş için 6 ay aşırı uzun bir süre. Sizin CV nizi düzenliyorlar. Ama bu düzenleme işi çokta dürüst bir düzenleme değil. Sizde olmayan özellikleri yazıyorlar. En önemlisi sizi daha önce hiç çalışmadığınız bir yerde çalışıyormuş gibi gösteriyorlar. Dolayısıyla American Experience gibi iş başvurularında en çok özelliklerden birini CV nize ekliyorlar. Anlaşmalı veya networkleri olduğu yerlere de sizi yerleştiriyorlar. Ama sizi herhangi biri aradığında o cv deki adammış gibi davranmanız gerekir. Bir de ilk maaştan bir komisyon alıyorlar. Tabi ne var bunda Win-Win denebilir saygı duyarım 🙂
    Kursların şu anda çoğunluğu online. Burdan da katılabilir isteyen.
    Bu yukarıda yazdıklarım bizzat tanıştığım 2 kişiden aldığım bilgilerdir. Şu anda da gayet normal çalışıyorlar. Bu işlerin rajonu böylemidir bilemedim.
    Tabi her kursu bu kategoriye sokmak doğru olmaz.
    Selamlar,


  • @Sono Teknik icerikleriyle ilgili detayli bilgim yok. QA'ler pre-production ve kismen production sonrasinda da sureclere dahiller. SDET QA nin otomasyon ve test kodlayan ust sinifi gibi. Amerikada bu kurslari online ve/veya inperson veren cok fazla kurs var. Gelir modelleri degisken. Sayfalarina baksan is garanti gibi ama kisinin kendisiyle de iliskili. Sifir IT okurlugu ile QA olan tanidik var ama SDET'in yollari tastan.
    QA sirkete gore biraz degisen bir is tanimina sahip gibi algiliyorum. Fiziksel (end-user tarzi) testleri yapanlara da QA dendigini duydum. Buyuk firmalarin genelde kaliplasmis bir QA tanimlari var, giren kisiyi o tanimlara uyduruyorlar. SDET'te ise kodlama (Python-Java agirlikli) ve tool kullanimi cok yaygin. Kurslari aratirsaniz egitim iceriklerinde neler verildigine bakabilirsiniz. Ayni sekilde ilanlara bakarsaniz da sizden nelerin beklendigi (neler yapacaginiz) asagi yukari anlasiliyor.
    SDET icin birisi sunlardan sorumludur demis:

    • Participating in design and architectural discussion
    • Ensuring extensive unit test code coverage
    • Being capable of building, deploying and managing own environment (customizing when required)
    • Developing quality automation code and maintaining the same
    • Checking for product scalability
  • ⭐⭐⭐

    @caglaror Detaylı mesajınız için çok teşekkürler.

    QA ile SDET'in sadece isimleri farklı, sorumlulukları aynı diye düşünmüştüm ama meğersem öyle değilmiş. Benim bugüne kadar karşılaştıklarım, anlattıklarınıza göre, QA ile uyuşuyor. SDET, benim için oldukça yeni bir kavram, yeni öğrendiğim bir şey. En azından benim çalıştığım finans alanı için durum böyle.

    Tekrardan detaylar için çok teşekkürler.

    Not: Bu arada yeri bu konu değil ancak Austin hakkındaki son düşüncelerinizi duymak mümkün mü amaca? 🙂

  • ⭐⭐⭐

    sn @Sono, size mülakat tarihi aldınız mı?

  • ⭐⭐⭐

    @smartcells Ankara'nın 9000'e kadar mülakat verdiği son pakette aldım evet.

  • ⭐⭐⭐

    @Sono , Hayırlı olsun. 1,5 yıllık ızdırap mutlu sonla bimeye çok yakın.

  • ⭐⭐⭐

    Çok teşekkürler @smartcells darısı tüm DV2021 ve akabinde de DV2022 talihlilerinin başına inşallah. Güzel haberler yakındır 🙏


  • @Sono, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @smartcells Ankara'nın 9000'e kadar mülakat verdiği son pakette aldım evet.

    Hayırlı olsun sayın @Sono . Çok sevindim sizin adınıza 🙂


  • Merhabalar çok değerli bilgiler paylaşıyorsunuz emeklerinize sağlık ben geçmişte meslek lisesi bilişim bölümü okudum faydası olur mu yoksa mesela google sertifikalı kurslarından bahsediyorsunuz sanırım IT sertifika kursları var baktığım kadarı ile sıfırdan başlayanlar yapabilir mi bu kursu ne önerirsiniz.

  • ⭐⭐

    @arnblt peki bu is omur boyu yapilabilecek birsey mi ? Kurs ucretleri ne kadar ? Birde maaslari sorsam ?😊

  • ⭐⭐

    @HockeyUmpire2 tabiki ömür boyu yapılabilecek bir iş. O açıdan bir sıkıntı yok. Sonuçta bir IT işine girmiş oluyorsunuz. Diğer işlerden bir farkı yok. Maaşlar bölgeye göre değişiyor. 4000 net ve üstü alıyor arkadaşlar.


  • @Stiff Merhaba ben is ararken Rock Strar Gamesin bir ilanina denk gelmistim ucretleri cok dusuk,15$ civari ve sozlesmeli calisiyorsunuz ilana gore,lise mezunu olmak ytiyordu.Benim gordugum proje 6 aylikti.Saatlik ucret uygun olmadigindan cok dikkate almadim ama oyun firmalarini biliyorsaniz linkedin ve diger siteler uzerinden takip edebilirsiniz ilanlari.


  • @aliarmgn Teşekkür ederim Ali Bey, ben sadece alternatif arayışlarındayım. Bazen korkuyorum sıfırdan başlamaya, bazen de sıfırdan çok daha farklı ve severek yapabileceğim işlerde başlama ihtimali motive ediyor. Ama takip ettiğim bir Youtube kanalında oyun şirketlerindeki testerlerın şartlarının çok iyi olmadığını duymuştum. Doğruymuş.


  • @Masda, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Aramızda game developerler var mı ? Forumda bununla ilgili bir başlık bulamadım. Şu an android için basit 2d oyun üzerinde çalışıyorum. Game development ile ilgili ayrıca konu başlığı olursa güzel olur bence.

    Hala devam ediyor musunuz projeye? action/platformer ya da casual mı?
    Bende yakın zamanda başladım. Unity'de simulation/tycoon bir oyun geliştiriyorum. İlerde 3D proje amacıyla Unreal Engine öğreniyorum. Orta seviye Blender bilgim var. Yoğunlaşıp çok vakit geçmeden bitirmek istiyorum ama hem öğrenmek hem projeyi geliştirmek çok vakit alıyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum