Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar


  • Aramızda game developerler var mı ? Forumda bununla ilgili bir başlık bulamadım. Şu an android için basit 2d oyun üzerinde çalışıyorum. Game development ile ilgili ayrıca konu başlığı olursa güzel olur bence.


  • @arnblt Merhaba, çok faydalı bir ileti olmuş. Ben Türkiye'de sektörün önde gelen yazılım firmalarından birinde çalışıyorum. Kodlama bilmiyorum. Ürün yönetiminde ürünleri bilir, webinarlar yapar, müşteriyle sorun olursa sorunları çözerim. Yeni ürün özelliklerini aktarırım, geliştirme konularını detaylandırırım. Gerekirse testleri yaparım ama manuel test ediyorum, herhangi bir test otomasyonu kullanmıyorum. Onları testçi arkadaşlar kullanıyor.

    Amerika'da Tester olmak için ne yapmam gerekir ? Sıfır gelmek istemiyorum, bir şeyler öğrenip gelmeye çalışacağım. Şimdiden teşekkürler.


  • @Stiff Hocam ingilizcenizin iyi olmasi gerekiyor oncelikle tester olabilmek icin.Otomasyon icin bi kac program ve bir yazilim dili ogrenirseniz cok iyi olur.Postman ogrenebilirsiniz manuel api testi icin.Ayni zamanda, Karate frameworkede goz gezdirin, mumkunse gherkin ile test senaryosu yazmayi ogrenin.Bir cok sirket BDD framework kullaniyor test icin,Gherkin ve Karate bilgisi size avantaj saglayacaktir.Data base test icin SQL de ogrenebilirsiniz.


  • @aliarmgn Çok teşekkürler. İngilizcem zaten çok iyi olmak zorunda gözüyle bakıyorum her şey için. Diğer söylediklerinizi de araştıracağım.


  • Arkadaşlar merhaba,

    Benimde çok kısa bir sorum olacaktı, eşimle kısmet olursa GC sebebiyle Amerika'ya taşınma planımız var. Software tester (QA Assurance Engineer) diye geçiyor zannedersem eğitim almak istiyoruz. Amerikada bu iş için hızlandırılmış 4-6 aylık bootcamplar var, zannedersem size işe başlamak için gerekli temel eğitimi verip işe giriş sürecinde destek oluyorlar.

    Şu an Amerikada olmadığımız için Türkiyede bu işi orada yapabilmek adına ne içerikte bir eğitim almamız gerekir? Bu hafta eşim Istanbulda 1 2 yer ile bu eğitimi almak için görüşecek ama spesifik olarak hangi programları öğrenmeli, nelerde pratik yapıp tecrübe kazanmalı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa çok memnun olurum teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @AE123
    Bence linkedin’den qa team lead ya da qa manager diye aratarak doğrudan bu işi yapanlara ulaşın. Eminim içlerinden yol gösterenler çıkacaktır.


  • @AE123 hocam yukarida yazdim ona bakarsaniz yardimci olur size, ben QA engineer olarak calisiyorum.


  • @Stiff 1.Core Java ve OOP konsept
    2. Selenium Webdriver
    3.TestNG ve Junit
    4.Cucumber framework (BDD and DDT)
    5.SQL
    6.JDBC
    7.API Testing (Postman, Rest Assured for Automation)
    8.Soft Skills (SDLC, STLC, SCRUM, JIRA)

    Su an USA'de ortalama bir tester resumesinde olan toollar.


  • IT icin mukemmel bir ingilizceye gerek yok arkadaslar. Anlama bence konusmadan daha kritik. Benim ingilizcem cok iyi degil, patir kutur konusurum, bir ton gramer hatam vardir. Karsinizdaki kisiyi anladiginiz surece kimse sizin aksaniniza yada gramerinize bakmaz, ayrica interview yapacaginiz insanlarin cogunun ana dili zaten ingilizce degil. Bol bol ingilizce dinleyin bunun icin.


  • Selam arkadaslar,
    Basligi gorunce kendi tecrübemi de anlatayım. Yaklasık 2 ay once Turkiye'den Austin Texas'a geldim. 1 ay sonra is buldum. Meslegim ise Android Developer. Toplam tecrubem 4.5 sene.
    Buraya gelirken Linkedin'den yasadigim yeri Austin yaptim ve OpenWork olarak profilimi guncelledim. O noktadan sonra IK firmalari surekli olarak yazdi. En son birisiyle teknik mulakat icin anlastik. 1 saat video mulakat yaptiktan sonra job offer gonderdiler. Bu arada ingilizcem cok iyi degil. Cok akici konusamiyorum ama anlasacak kadar biliyorum.

    Firmalarin dikkat ettikleri konular kisaca soyle;

    • Calisma vizesi
    • Tecrube
    • Anlasacak kadar ingilizce
    • Background check (yeni geldigimiz icin sorun olmuyor zaten)

    Biraz daha detay var ama ozetle boyle. Umarim birilerine faydasi olur.


  • @meilo Background check safhasinda benim dikkatimi ceken bir iki nokta oldu. TR'deki universitem, firmaya bilgi vermemis, firmada valide edilemedi diye raporlamis. Ama ben diploma, transkript gibi dokumanlari submit etmistim, zaten universite olup olmamasi cok da kritik olmuyor IT'de ama yazdiginiz herseyi ispatlamaniz gerekiyor. Diger konuda 10 yildan onceki firmalari valide etmek icin iletisime gecmemisler. Sadece son isyerim ile gorusmusler. Bu bilgi de burda dursun.


  • @mehmett Evet background check konusunda cok arastirma yapiyorlar. Madem konusu acildi benim durumumu soyle anlatayim.

    Beni ise alan firma background check icin USAFact ile anlasmis. Bu firma sadece background check isleri yapiyor sanirim. Neyse bunlar kontrol etmeye universiteden itibaren baslamislar. Benden diplomami istediler. Sonra okulu arastirmislar ve iletisime gecmisler. Ilk is yerime ulasmaya calismislar ama ulasamamislar, sonra benden bir iletisim numarasi istediler. Ben mail ile gonderdim. Sonra Bulgaristan'dan birisi benim eski isyerindeki takim arkadasimi aramis ve sunlari sormus:

    • Bu kisiyi siz mi cikardiniz?
    • Tekrar gelse ise alir misiniz?
    • Hangi sebeple ayrildi ?

    Daha sonra calistigim ikinci (buraya gelmeden onceki) isyeri ile iletisime gecmisler ama benim haberim yok.

    En son bana gelen mailde goruyorum kimlerle iletisime gectiklerini ve sonuclari.


  • @mehmett benim iyiden kastim oydu aslinda.Karsidakini anlayip derdinizi anlatabiliyorsaniz,sorulara cevap verebiliyorsaniz oluyor bir sekilde.QA icin bazi sirketler, stakeholderslarla birebir gorusmeniz gerektiginden daha iyi ingilizce ariyorlar.


  • @aliarmgn Ali bey, TR'de iyi ingilizce denilince aksansiz ve hatasiz konusmak gibi bir algi var biliyorsunuz, ben ilk geldigimde ingilizcemi yetersiz gormustum, o yuzden bir miktar zaman kaybetmis olabilirim, gelecek arkadaslar yada ingilizcesinin yetersiz oldugunu dusunen arkadaslar icin bir olcu vermek istedim.


  • @aliarmgn , @mehmett bey bilgiler için teşekkür ederim, sağolun. Eşim burda Istanbul'da 2 3 farklı yer ile görüştü software tester'lık konusunda. Onlara da niyetinin software tester olarak Amerikada çalışmak olduğunu ve bu doğrultuda nasıl bir eğitim almasını gerektiğini söyledi, görüştüğü her 2 kurumda Phyton öğrenin demiş ama gerek sizin mesajlarınızda gerekte kendimizin okuduğu kadarıyla bu software tester pozisyonları için bu programın adı geçmiyor. 1 2 yerde Phyton yeni neslin programı vs. yazılmış ama öğrenipte bu meslek özelinde kullanılmayacaksa boşuna zaman harcanıp emek verilecek, sizlerin yorumunu da rica ederim.


  • @AE123 Selenium sadece Java ile kullanilmiyor, Python, C# ve Ruby ile de Selenium kullanabilir ve test yazabilirsiniz. Fakat Test pozisyonu icin Java ile baslamanizi oneririm. Birincisi Java, USA'da hem development anlaminda hem de test automation anlaminda cok yaygin kullanilan bir dil. Ayrica Java, Object Oriented Programming konseptini anlayip uygulayabileceginiz en uygun yazilim. Test frameworklerinde OOP'yi kullaniyoruz. Benzer sekilde Data Structure konulari icinde bence Java en dogru tercih. Bunlari Python ve JavaScript kullanan birisi olarak soyluyorum. Java'nin zor bir dil oldugunu soyleyenlere aldiris etmeyin. Zamaninda Perl dilini incelemis birisi olarak Java cok temiz ve anlasilir bir dil bence. Son olarak sunu soyleyim, ise girdiginiz firma Java kullanmiyor olabilir, baska test toollari kullaniyor olabilir, firma sizi, isin temellerini bildiginiz icin hire edecektir.


  • @AE123 @mehmett 'e katiliyorum. Javascript ogrenebilirsiniz biraz kolay olur Javaya nazaran.Zaten bir dili ogrenirseniz digerleri de benzer oldugundan kolayca ogrenilebilir.Bir cok firma ise alinca direk projeye baslatmiyor 2-6 ay kadar bir alisma egitim suresi oluyor.Genel olarak toolara hakimseniz,kendinize guveniyorsnaiz, SDLC surecini de biliyorsaniz ise aliniyorsunuz.


  • Su ara vaktim oldugu icin forumda takiliyorum, bazi ogrendigim yasadigim tecrubeleri aktarmak istiyorum. Yazdiklarim daha cok IT background olmayan farkli disiplinlerden gelenler icin, ayrica tamamen kisisel gozlemlerim.
    IT konusu USA'da en hot konulardan birisi. Gercekten her rol icin ihtiyac cok fazla. Mesela Front End dev, Back End dev, QA Test Automation, Data Engineering, Machine Learning, DevOps, Cyber Security aklima gelen roller. Tabi olaya nerden gireceginiz ve backgroundiniz cok onemli. Su an IT’ye giden en kolay giris QA Tester rolleri gibi gozukuyor. Bu rolde temel Java bilgisi, OOP, Selenium gibi test toollari ogrenilerek is bulma sansi yuksek. Bende su anda bu rolde calisiyorum. Turklerin heralde en cok tercih ettigi alan burasi. Ayrica QA olarak baslayip daha sonra back end developer olarak devam eden kisiler de var, bu anlamda sektore hizli giris icin uygun bir nokta.
    Cyber Security konusu da cok revacta, bu konu ile ilgili hic bir bilgim yok ama Cyber Security kursu almis bir arkadasim is bulamadi, genelde is ilanlari daha cok devlete calisan firmalarda oldugunu ve onlarinda vatandaslik istedigini soylemisti.

    Benim asil uzerinde durmak istedigim alan Data Science, Data Engineering ve Machine Learning engineer pozisyonlari. Eger muhendislik, matematik, fizik gibi matematik yogun bir egitim aldiysaniz bu pozisyonlari da degerlendirebilirsiniz. Bu alanda bilmeniz gereken ana yazilimlar Python ve SQL.
    Data Engineering : Bu pozisyonda raw datayi derleyip toparlayip data scientist yada machine learning muhendisinin kullanimina hazir hale getirmeniz gerekiyor. ETL ( Extract, Transform ve Load) dedigimiz data pipeline olusturuyorsunuz. Genelde bu rolde calisacak arkadaslardan Python(Numpy, Pandas kutuphaneleri) ve SQL’i iyi duzeyde bilmesi isteniyor. Eger Spark ve Scala falan biliyorsaniz zaten bir adim onde oluyorsunuz. Data engineer olarak calisan birisi calistigi firmada 80 civarinda Data Engineer, 10-15 civarinda Data Scientist oldugunu soylemisti.
    Data Scientist ile karsilastirdiginiz zaman ihtiyacin ne kadar fazla oldugu anlasiliyordur.
    Machine Learning Engineer : Heralde en fazla Teknik bilgi gerektiren pozisyon bu. Bu pozisyonda sizden ML modelini olusturup deploy etmenizi istiyorlar. Saglam kod bilgisi (Python, Python ML kutuphaneleri, SQL, Spark, AWS) ve deployment bilgisi gerekiyor. Yani yaptiginiz modeli application uzerinde canliya almaniz lazim. Fakat bu alana girmek isteyen arkadaslari saglam interview ler bekledigini soylemek isterim.
    Data Scientist : Bu rolde Phd yapip calisan bir kac kisi taniyorum, zaten bu pozisyonda calisanlar buyuk firmalarda Research de calisiyorlar. Fakat bootcamp tamamlayip bu alanda is bulamayip Data Engineer olarak calisan cok insan duydum. Burda bir kac neden var. Bu pozisyonda istatistik ve matematik background i olmadan basarili olmak zor. Ayrica datadan anlamli sonuclar cikartip ve bu sonuclari hikayelendirip sunulmasi gerekiyor. Ingilizcenizin gercekten iyi olmasi gerekiyor.Cunku report edeceginiz kisiler genelde ust duzey isimler olacak.

    Sonuc olarak bu alanda ilerlemek istiyorsaniz Data Engineering pozisyonu baslamak icin ideal, daha sonra adim adim Machine Learning Engineer ve Data Scientist pozisyonlarina ilerleyebilirsiniz. Kaynak olarak ben Coursera’dan dersler alarak kendimi gelistirmeye calisiyorum.
    Ben muhendislik kokenli birisiyim ve kendime hedef olarak sectigim alani yazdim aslinda. Bu paylastigim bilgiler benim tandiklarimdan dinledigim, meetup larda ogrendigim ve farki gruplarda ogrendigim seyler. Yanlis oldugunu dusundugunuz yada farkli gozlemleriniz varsa lutfen paylasin, bilgilerimizi duzeltelim.


  • @mehmett Yazdiklariniza kucuk bir katkida bulunmak istiyorum. Devlete calisan firmalarda IT alaninda ve ozellikle de Cyber Security islerde calisabilmek icin IT background/education ve vatandaslik yaninda ayrica belli kriterlerde security clearance gerekiyor.


  • @caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @caglaror @reader @askimkoray

    Programlama Dilleri: PHP, Javascript, Golang, Python, Ruby, Haskel, Scala, Crystal Lang, R lang, C/C++, Kotlin

    Golang icin nasil bir yol izlenilmesini onerirsiniz ? Ilk basldigimda c++ ile baslamistim ancak bir yerden sonra ilgimi cekmedi. Simdi 6 aydir golang ogreniyorum ancak nasil bir izlemem gerekiyor kestiremiyorum. Amerikada yasamaya baslayacagim bana golang ile para kazandiracak en kestirme yol nedir ?

    Simdiden tesekkurler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum