Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k
  • ⭐⭐⭐

@micmeha, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

e düzeyimizin ülke ortalamasının üzerinde olduğunu, yukarıda saydığım ülkeye ait sorunların geçici olduğunu, yurtdışına gittiğimde vasıfsız bir insan olacağımı ve başarılı olama

Hoş geldin 😊

Durumun elverdiği için kısaca yazayım. Sadece green kart düşünme. En garanti, en kısa zamanda sonuç verecek yollara hemen başvur. Green kart çekilişine katılmaya devam et. Ama çıkmasını bekleme. Zaman hızla geçiyor. E imkan da var.

Bir de memurlar için 1 sene ücretsiz izin muhabbeti yazılmıştı bir kaç defa. Eğer öyle bir şey varsa işini de yakmadan git. Sonra duruma göre devam.

• ⭐⭐⭐

@ertevl, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

@micmeha

Yasim 33

Isim Dış Ticaret , 2 dil biliyorum ( İngilizce - İtalyanca )

Kendi işimi yapiyorum buna ek olarak da kendi üretmediğim şeyler de satiyorum yurt dişina .

Amerikada depo tutup Türkiyeden Türk mallari ithal edip orada satacak gücüm de var

Maddi bir sikintim yok

Geçen aylara kadar böyle bir düşüncem yoktu ancak ben malesef ki Türkiyede emeklerimin çalindiğini hissetmeye başladim .

Eğitim sektörünün çöktüğünü ve ilerde çocuklarim olursa hiç bir şekilde iyi eğitim alamayacaklarini anlamaya başladim .

Benim verdiğim vergilerin ülkeme değil de bazi siyasetçilerin cebine girdiği kanisina vardim .

Birilerini eleştirmenin Kral Çıplak demenin sonucunda soluğu silivride alacağimi anladim .

Bunun gibi bir sürü şey var …..

Kararinda sonuna kadar haklisin , inşallah bu kararini sonuna kadar gerçekleştirebilirsin . Sadece green card değil gitmek için legal olan başka vize türlerini de araştirmani tavsiye ediyorum çünkü green card lottery adi üzerinde % 2 şansımızın olduğu Türkçesi çekiliş - loto anlamina gelen bir sistem .

Yazdiklarini okurken de İnsanlari gitme düşüncesine sokan birilerine de iyice bir sövdüm . Ben 6 sene KKTC de yaşadim bir sürü İranli arkadaşim oldu onlarda da muhabbep hep gitmek üzerineydi ben o zaman onlari çok anlayamiyordum ama artik bu son zamanlarda çok iyi anladim .

İnsan memleketinden çekip gitme kararini 3 saniyede almiyor , birşeyler birikiyor ve artik geri dönülemez şekilde bir karar aliyor .

Verdiğin bu karar için hiç korkma , çalişan adama her yerde ekmek var .

Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun İnşallah 🙏

Aslında buradaki bir çok insan aynı düşünüyor. Bir yanlış kelime seçimi ya da ne bileyim onu okuyanın o anki psikolojisi bile farklı algılanmaya yetiyor.
    Herkes bıktı, usandı. Bu katlanarak da devam edecek gibi duruyor. O yüzden de özellikle sohbet odasında çok da karşılıklı tartışmaya gerek yok be 😊

• @hadi-BE yorumun için teşekkürler. Evet eğer olurda yurtdışı/Amerika hayalim gerçekleşirse, eşim ile beraber 1 yıllık ücretsiz izine ayrılacağız. Ne olur ne olmaz, eğer işler ters giderse en azından denedik der geri döneriz. Ücretsiz izin seçeceği zaten kafamızda var. Diğer vize çeşitlerine gelince, Almanya da görevli iken ( diplomatik pasaportum vardı) orada yasal olarak kalabilmek için araştırma yaptım. Ancak başarılı olamadım daha doğrusu kalmak için başvuru yapmadım. Çünkü Almanca bilmiyorum. Kamuda İT alanında çalışıyorum ama yurtdışı için gerekli olan bir diplomam yok. Sadece devletin verdiği ve çalıştığım kurumda işe yarayan kurslar var. Ama dediğin gibi greencard haricinde de araştırma yapmak lazım. Teşekkürler.

• @ertevl şimdi aldım mesajını. Sen gizliden yazıp korkakça hareket etmişsin zaten öyle değil midir hep korkakların yeri karanlıktır. Her neyse delikanlıysan buraya ben değil sen at bana tehdit dolu mesajını. Devamını getirmeyeceğim atılmak istemiyorum forumdan

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

@micmeha, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

@hadi-BE yorumun için teşekkürler. Evet eğer olurda yurtdışı/Amerika hayalim gerçekleşirse, eşim ile beraber 1 yıllık ücretsiz izine ayrılacağız. Ne olur ne olmaz, eğer işler ters giderse en azından denedik der geri döneriz. Ücretsiz izin seçeceği zaten kafamızda var. Diğer vize çeşitlerine gelince, Almanya da görevli iken ( diplomatik pasaportum vardı) orada yasal olarak kalabilmek için araştırma yaptım. Ancak başarılı olamadım daha doğrusu kalmak için başvuru yapmadım. Çünkü Almanca bilmiyorum. Kamuda İT alanında çalışıyorum ama yurtdışı için gerekli olan bir diplomam yok. Sadece devletin verdiği ve çalıştığım kurumda işe yarayan kurslar var. Ama dediğin gibi greencard haricinde de araştırma yapmak lazım. Teşekkürler.

Forumda Kanada ile ilgili de bilgiler mevcut. Bazı arkadaşlar orada eğitim ile ilgili de bilgi topluyorlardı. @denizci10 @ahsenaydgdu Onlar daha güzel bilgi verir.

• @deniz16

Benimle olan sorununu çözelim diye sana özelden telefonumu verdim . Buradan çok şey yazardim ancak milleti rahatsiz etmek istemedim .

• ⭐⭐⭐

Sohbet odasında pozitif-olun-esek-sipalari.jpg

Foto ile ilgili alınan, kırılan olursa silerim 😊

1 - 2 - 3 tıp @deniz16 @ertevl 😊

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@hadi-BE hergün girip kontrol ediyorum ama henüz değişiklik yok maalesef. Bazıları ekim den önce açılmaz diyorlar bazıları abd büyükelçiliği Kasım da taşınacak ondan sonra başlar diyor... şahsi fikrim eylül e kadar f1 lere ve dv2021 lere ağırlık verecekleri yönünde. Sonrasında da sıra turist vizelerine gelir. Açıkçası açılması tek kriter değil... tabi ki sıfır olmasından ise hergün bikaç kişi almaları daha iyi ama o kadar çok yığılma var ki sıranın hemen geleceğini düşünmüyorum. Hatta posta yolu ile vize uzatmanın bile 2 hafta sürdüğünü duydum. Ondan turist vizesi için daha yolumuz var gibime geliyor. İnşallah hemen açılır da bu yazdıklarımdan dolayı mahçup olurum.

• ⭐⭐⭐⭐

@hadi-BE ben eşim için bunu yapacağız. Yani eşim 2 sene ücretsiz izin alacak. 2 sene içinde olmazsa geri döner eşim kaldığı yerden devam eder olur da tutunursak eşim posta yolu ile istifa dilekçesi gönderecek.

• ⭐⭐⭐⭐

Arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın ama zaten hepimiz gerginiz ziyadesiyle buraya rahatlamak, hayal kurmak ve azıcıkta olsa güzel zaman geçirmek için geliyoruz. Gerçekleri bizler zaten üç aşağı beş yukarı biliyoruz sadece muhabbet sohbet etmek için geliyoruz. Koca koca insanlara şunu deme bunu de diye ikaz etmek bizlere yakışmaz. Varsa bi probleminiz lütfen az ötede halledin. Teşekkürler.

• herkese gunaydın dostlar buralar neden gerildi böyle yahu 🙂 3 gunluk dünya kalp kırmaya değmez...

• @denizci10 taktik maktik yok bam bam bam sustu 6 aylık olacak video çekmiyor. Emrah ateş

• @ayvalik10 inşallah başına bişey gelmemiştir. Böyle insanlar bi anda ortadan kaybolunca korkuyorum genelde.

• @denizci10 new jersey - new york arası takılıyor şimdilik

• @ertevl bu tur girisimler yasak maalesef, eger kisiler sizden ozel mesaj almak istemiyorsa gondermemelisiniz.

Talihli olan herkesin gittigi yillar da hala aklimizda, o nedenle son birkac yila dayanarak gelecege dair o kadar kesin yorumlarda bulunmak dogru degil bence. Ayrica DOS'un cekilis sistemini duzeltmeye calistigina da sahit oluyoruz, bunu gormezden gelmemek lazim. Biden doneminde gocmenlik yasalarinda degisiklik olmasi da cok olasi. O nedenle her yilin cekilis programini o yilin verilerine gore degerlendirmek gerekiyor.

• @denizci10 bunu şöyle düzeltiyorum. Ücretsiz izni 1 sene alacağız. Azami 1 sene alabiliyormuş sonrasında burada istifa dilekçesi bırakacağız. 1 senenin sonunda geri dönmezsek istifa edecek eşim. Eğer ki istifa ettikten sonra geri dönmek istersek eşim istifadan itibaren 1 sene içinde başlayabiliyor. İnşallah bunlara gerek kalmadan yerleşir ve geri dönmeyiz.

• ⭐⭐⭐

Günaydın forum ailem. Vazgeçmedik burdayız her yolu deneyeceğiz çocuklarımız ve daha iyi bir gelecek için bu süreci hep beraber atlatacağız. Elbet bir gün o topraklardan günaydın demek bize de nasip olacak 🙏 (Böyle motive olmak istiyorum)

• ⭐⭐

@Hyller ben yine fal baktırdım bir yıl sonrasına göç var dedi birbirimize komşu oluruz artık 🙏🏼 🕺🏼 🙋🏼♂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k