Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

    @hadi-BE benim de hayalim amerikada yaşayip belli bir zaman sonra cebime paramı katıp merak ettigim gitmek istedigim eyaletlere bir tur yapmak.

    Çok güzel olur be 🙂 Yapıcaz yapıcaz. Belki biraz daha bekleriz ama yapıcaz 😊


  • 2014 senesinde 2016 için başvurmuştum eşim ve kendi adıma ama eşim adına kanmıştık
    Case number EU00000078 idi... ondan sonra süreci devam ettirmemiştik... Hayırlısı bu sene 2023 için tekrar başvuracağım....

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ertevl kiskirtici ifadelerden kacinmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

    @Hyller, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

    Sevgili forum ailem nasılsınız?
    Turist vizesi en erken tarih ağustos 2022 veriyor kalbim dayanmıyor artık 🥺

    @denizci10 ara ara kontrol ederek mevcut randevusunu daha öne çekmişti sanırım. Ağustos 22'ye randevu alıp takipte de kalabilirsin. Son gelişmeleri bugün yarın @denizci10 paylaşır.

    @hadi-BE süper merakla bekliyorum son durumları @denizci10 senden 🙏


  • Merhaba, DV23 çekilşine katılırken şimdiden bir sorum mevcut;
    9. Soru yani "Mailing adress" kısmına son ikamet yani aktif oturduğumuz yeri mi girmek gerekiyor?
    Ben İngiltere'de yaşıyorum ve ikametim Londra'da yani, İngiltere / Londra adresimi mi yazmam gerekiyor?
    Burada asıl sorum şu İngiltere DV çekilişlerine yasalar gereğince katılamıyor. Bu çekilişlere katılmama sebepleri doğum yerleri mi yoksa son ikamet adresleri nedeniyle mi acaba? Son ingiltere adresimi yazarak katılablir miyim yoksa Türkiye ikameti mi yazmak çekilişe doğru katılmamı sağlar mı? DV22 DS formunda son ikametim İngiltere görüşüyor burada bir çekilişki doğar mı?

    1. Soruda ise; "Country where you live today?" sorusu mevcut buraya üstte girdiğimiz ülkeyi yazmak mı gerekiyor?

    Kısaca 9. soruya TR 10. soruya UK mu yazmak mantıklı yoksa 9. soru UK 10. UK yazmak mı doğru olacaktır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ai123, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

    Merhaba, DV23 çekilşine katılırken şimdiden bir sorum mevcut;
    9. Soru yani "Mailing adress" kısmına son ikamet yani aktif oturduğumuz yeri mi girmek gerekiyor?
    Ben İngiltere'de yaşıyorum ve ikametim Londra'da yani, İngiltere / Londra adresimi mi yazmam gerekiyor?
    Burada asıl sorum şu İngiltere DV çekilişlerine yasalar gereğince katılamıyor. Bu çekilişlere katılmama sebepleri doğum yerleri mi yoksa son ikamet adresleri nedeniyle mi acaba? Son ingiltere adresimi yazarak katılablir miyim yoksa Türkiye ikameti mi yazmak çekilişe doğru katılmamı sağlar mı? DV22 DS formunda son ikametim İngiltere görüşüyor burada bir çekilişki doğar mı?

    1. Soruda ise; "Country where you live today?" sorusu mevcut buraya üstte girdiğimiz ülkeyi yazmak mı gerekiyor?

    Kısaca 9. soruya TR 10. soruya UK mu yazmak mantıklı yoksa 9. soru UK 10. UK yazmak mı doğru olacaktır?

    Ingiliz vatandaslari katilamiyor, Ingiltere'de oturmaniz problem degil.

    1. Posta adresiniz ne ise onu yazabilirsiniz.

    2. UK olarak yazin.


  • Herkese Merhaba.

    Uzun bir süredir misafir (guest) modunda forumu takip ediyordum. Bugün itibariyle üye olup hem foruma katkıda bulunmak, hem de siz değerli üyeler ile fikir alışverişinde bulunmak istedim.

    Yaklaşık 12 yıldır kamuda yönetici pozisyonunda, eşim ise 8 yıldır memur pozisyonunda aynı kurumda beraber çalışıyoruz. 6 yaşında bir oğlum ve henüz 2 aylık bir kızım var. Maaş ve tazminatlar, ek gelirler (evinizin kirası vb,) ile birlikte şuan için eşimle beraber yaklaşık 18 bin TL aylık gelirimiz var. Günümüz Türkiye şartlarında, özellikle pandemi döneminde çok çok iyi bir tutar.

    Türkiye’de çalışan ortalama bir insanın hayalini kurduğu düzenli geliri olan (bordro) iş sahibi olma, evlenme, çocuk sahibi olma, ev - araba alma vb. -toplumun beklentisine uygun olarak- herşeye sahibim çok şükür. Bunları durumum şöyle iyi böyle güzel demek için yazmıyorum. Lütfen yanlış anlamayın. Amacım, bu ülkede hangi şartlar altında yurtdışı/Amerika hayali kuruyorum iyi anlaşılsın istiyorum.

    2018-2019 yıllarında görevim gereği Almanya’da bulundum. Bu görev öncesinde de yurtdışında yaşama hevesim ve hayalim vardı, ancak Almanya’da ki görevim sonrası beynimde şimşekler iyice çakmaya başladı. İki yılın sonuncunda özetlemek gerekirse şunu öğrendim: “Coğrafya Kaderdir.”

    Şuan 32 yaşındayım. Yurtdışına yönelik olarak yeniden bir üniversite okumak vs. eğitim süreci için hem mesai saatlerim uygun değil, hem de yaş olarak biraz gecikmiş sayılırım. O yüzden son günlerde greencard çekilişine katılma fikri her geçen gün beynimi kemirmeye başladı.

    Amerika’ya gitmek için tek bir nedenim var; çocuklarımın iyi bir eğitim alması ve hayatlarını çok daha iyi bir ülkede devam ettirmesi. Yoksa yukarıda da belirttiğim gibi Ben ve eşim ülkemizde hem iyi bir işe hem de iyi bir gelire sahibiz. Ancak ne sahip olduğum mevki ve makam ne de gelirimiz geleceğe yönelik bizlerde herhangi bir umut vermiyor. Ülkede ki özellikle eğitim ve adalet konularında ki başarısızlıklar, liyakat denilen şeyin (özellikle şey yazdım) kelimeden ibaret olması, ekonomik olarak her geçen gün yaşanılan olumsuz gelişmeler, bilimin bu topraklarda bir türlü yeşermemeli, adamı olanın, parası olanın, siyasi gücü olanın ülkenin her alanlında istediği gibi at koşturması, günlük siyasi çekişmeler, toplum ahlakının her geçen gün yozlaşması vb. daha yazılabilecek onlarca sebepten ötürü en azından çocuklarımın daha iyi ve sağlıklı bir ortamda büyümelerini istiyorum.

    Çevreme ve yakınlarıma greencard veya yurtdışında yaşama konusu açtığımda; maalesef tepkiler ile karşılaşmakta, yeterince anlaşılamamaktayım. İnsanlar genelde Türkiye’de çok iyi bir işimizin olduğunu, maddi gelirimizin ve düzeyimizin ülke ortalamasının üzerinde olduğunu, yukarıda saydığım ülkeye ait sorunların geçici olduğunu, yurtdışına gittiğimde vasıfsız bir insan olacağımı ve başarılı olamaz isem geri dönüşü olmayan zararlar ile karşılaşacağımı söylemekte, genel anlamda olumsuz hava yaratmaktadırlar.

    İnsanların konfor alanını kolayca terk etmesi, hayata sıfırdan bambaşka topraklarda, bambaşka kültürlerde başlaması elbette kolay değil. Daha önce 2 yıl görev yaptığım Almanya’da, devlet tarafından verilen düzenli ve iyi gelirim olması sebebiyle iş konusunda herhangi bir kaygı duymadan rahatça yaşadım. Ancak şimdi durum öyle olmayacak. Onunda farkındayım .

    Çok fazla uzattım konuyu. İçimi bir de bu forumda, greencard hayali kurun siz üyelerle paylaşmak istedim. Bu konuları burada paylaşmamın sebebi, Türkiye’de 30 yaşını geçmiş, maddi durumu, statüsü vb. iyi olan insanlardan greencard hayali kuran veya bu hayalini gerçekleştirmiş insanlar ile fikir alışverişinde bulunmak.

    Ya coğrafya kaderdir diyip bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz, ya da kader olan coğrafyayı değiştirmeye cesaret edeceğiz.

    Herkese huzurlu günler.


  • @crazycells

    Burada kimse ne arkadasim ne hasmim ne de baska birseyim kimseyi kiskirtma amacinda olamam ama gercekler de malesef aci oluyor .

    Son senelerde case number 25700 uzerinin mulakata cagrilmamasinin sebebi ben degilim .

    THY de ucak biletinin 9000 tl olmasinin sebebi de ben degilim .

    Tanimadigim - yuzunu gormedigim kimseyi kiskirtma amacinda olsaydim buraya degil siyaset konulu forumlara takilirdim .

    Eger case number 25700 uzeri sikintiliysa benim icin de gecerli . Keske sayiyi 80000 yapsalar

    THY de bilet 9000 tl yse benim icin de gecerli . Keske ucak bileti 500 tl olsa

    Olumsuzlukla - gercekliligi ayiramiyorsa insanlar bu benim sorunum olamaz . Ben birine sen gidemezsin yazmadim veya sana cikmaz bosuna ugrasma da yazmadim veya birine hakaret etmis de olamam .


  • @ertevl ne boş yaptın ya. merak etme burada takılan pek çok arkadaş tecrübeli ve bilgili bu konularda teşekkürler verdiğin bilgiler için uzatmasan.


  • @micmeha

    Yasim 33

    Isim Dış Ticaret , 2 dil biliyorum ( İngilizce - İtalyanca )

    Kendi işimi yapiyorum buna ek olarak da kendi üretmediğim şeyler de satiyorum yurt dişina .

    Amerikada depo tutup Türkiyeden Türk mallari ithal edip orada satacak gücüm de var

    Maddi bir sikintim yok

    Geçen aylara kadar böyle bir düşüncem yoktu ancak ben malesef ki Türkiyede emeklerimin çalindiğini hissetmeye başladim .

    Eğitim sektörünün çöktüğünü ve ilerde çocuklarim olursa hiç bir şekilde iyi eğitim alamayacaklarini anlamaya başladim .

    Benim verdiğim vergilerin ülkeme değil de bazi siyasetçilerin cebine girdiği kanisina vardim .

    Birilerini eleştirmenin Kral Çıplak demenin sonucunda soluğu silivride alacağimi anladim .

    Bunun gibi bir sürü şey var …..

    Kararinda sonuna kadar haklisin , inşallah bu kararini sonuna kadar gerçekleştirebilirsin . Sadece green card değil gitmek için legal olan başka vize türlerini de araştirmani tavsiye ediyorum çünkü green card lottery adi üzerinde % 2 şansımızın olduğu Türkçesi çekiliş - loto anlamina gelen bir sistem .

    Yazdiklarini okurken de İnsanlari gitme düşüncesine sokan birilerine de iyice bir sövdüm . Ben 6 sene KKTC de yaşadim bir sürü İranli arkadaşim oldu onlarda da muhabbep hep gitmek üzerineydi ben o zaman onlari çok anlayamiyordum ama artik bu son zamanlarda çok iyi anladim .

    İnsan memleketinden çekip gitme kararini 3 saniyede almiyor , birşeyler birikiyor ve artik geri dönülemez şekilde bir karar aliyor .

    Verdiğin bu karar için hiç korkma , çalişan adama her yerde ekmek var .

    Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun İnşallah 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @micmeha, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

    e düzeyimizin ülke ortalamasının üzerinde olduğunu, yukarıda saydığım ülkeye ait sorunların geçici olduğunu, yurtdışına gittiğimde vasıfsız bir insan olacağımı ve başarılı olama

    Hoş geldin 😊

    Durumun elverdiği için kısaca yazayım. Sadece green kart düşünme. En garanti, en kısa zamanda sonuç verecek yollara hemen başvur. Green kart çekilişine katılmaya devam et. Ama çıkmasını bekleme. Zaman hızla geçiyor. E imkan da var.

    Bir de memurlar için 1 sene ücretsiz izin muhabbeti yazılmıştı bir kaç defa. Eğer öyle bir şey varsa işini de yakmadan git. Sonra duruma göre devam.

  • ⭐⭐⭐

    @ertevl, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

    @micmeha

    Yasim 33

    Isim Dış Ticaret , 2 dil biliyorum ( İngilizce - İtalyanca )

    Kendi işimi yapiyorum buna ek olarak da kendi üretmediğim şeyler de satiyorum yurt dişina .

    Amerikada depo tutup Türkiyeden Türk mallari ithal edip orada satacak gücüm de var

    Maddi bir sikintim yok

    Geçen aylara kadar böyle bir düşüncem yoktu ancak ben malesef ki Türkiyede emeklerimin çalindiğini hissetmeye başladim .

    Eğitim sektörünün çöktüğünü ve ilerde çocuklarim olursa hiç bir şekilde iyi eğitim alamayacaklarini anlamaya başladim .

    Benim verdiğim vergilerin ülkeme değil de bazi siyasetçilerin cebine girdiği kanisina vardim .

    Birilerini eleştirmenin Kral Çıplak demenin sonucunda soluğu silivride alacağimi anladim .

    Bunun gibi bir sürü şey var …..

    Kararinda sonuna kadar haklisin , inşallah bu kararini sonuna kadar gerçekleştirebilirsin . Sadece green card değil gitmek için legal olan başka vize türlerini de araştirmani tavsiye ediyorum çünkü green card lottery adi üzerinde % 2 şansımızın olduğu Türkçesi çekiliş - loto anlamina gelen bir sistem .

    Yazdiklarini okurken de İnsanlari gitme düşüncesine sokan birilerine de iyice bir sövdüm . Ben 6 sene KKTC de yaşadim bir sürü İranli arkadaşim oldu onlarda da muhabbep hep gitmek üzerineydi ben o zaman onlari çok anlayamiyordum ama artik bu son zamanlarda çok iyi anladim .

    İnsan memleketinden çekip gitme kararini 3 saniyede almiyor , birşeyler birikiyor ve artik geri dönülemez şekilde bir karar aliyor .

    Verdiğin bu karar için hiç korkma , çalişan adama her yerde ekmek var .

    Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun İnşallah 🙏

    Aslında buradaki bir çok insan aynı düşünüyor. Bir yanlış kelime seçimi ya da ne bileyim onu okuyanın o anki psikolojisi bile farklı algılanmaya yetiyor.
    Herkes bıktı, usandı. Bu katlanarak da devam edecek gibi duruyor. O yüzden de özellikle sohbet odasında çok da karşılıklı tartışmaya gerek yok be 😊


  • @hadi-BE yorumun için teşekkürler. Evet eğer olurda yurtdışı/Amerika hayalim gerçekleşirse, eşim ile beraber 1 yıllık ücretsiz izine ayrılacağız. Ne olur ne olmaz, eğer işler ters giderse en azından denedik der geri döneriz. Ücretsiz izin seçeceği zaten kafamızda var. Diğer vize çeşitlerine gelince, Almanya da görevli iken ( diplomatik pasaportum vardı) orada yasal olarak kalabilmek için araştırma yaptım. Ancak başarılı olamadım daha doğrusu kalmak için başvuru yapmadım. Çünkü Almanca bilmiyorum. Kamuda İT alanında çalışıyorum ama yurtdışı için gerekli olan bir diplomam yok. Sadece devletin verdiği ve çalıştığım kurumda işe yarayan kurslar var. Ama dediğin gibi greencard haricinde de araştırma yapmak lazım. Teşekkürler.


  • @ertevl şimdi aldım mesajını. Sen gizliden yazıp korkakça hareket etmişsin zaten öyle değil midir hep korkakların yeri karanlıktır. Her neyse delikanlıysan buraya ben değil sen at bana tehdit dolu mesajını. Devamını getirmeyeceğim atılmak istemiyorum forumdan


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @micmeha, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası (Bekleme Odası)

    @hadi-BE yorumun için teşekkürler. Evet eğer olurda yurtdışı/Amerika hayalim gerçekleşirse, eşim ile beraber 1 yıllık ücretsiz izine ayrılacağız. Ne olur ne olmaz, eğer işler ters giderse en azından denedik der geri döneriz. Ücretsiz izin seçeceği zaten kafamızda var. Diğer vize çeşitlerine gelince, Almanya da görevli iken ( diplomatik pasaportum vardı) orada yasal olarak kalabilmek için araştırma yaptım. Ancak başarılı olamadım daha doğrusu kalmak için başvuru yapmadım. Çünkü Almanca bilmiyorum. Kamuda İT alanında çalışıyorum ama yurtdışı için gerekli olan bir diplomam yok. Sadece devletin verdiği ve çalıştığım kurumda işe yarayan kurslar var. Ama dediğin gibi greencard haricinde de araştırma yapmak lazım. Teşekkürler.

    Forumda Kanada ile ilgili de bilgiler mevcut. Bazı arkadaşlar orada eğitim ile ilgili de bilgi topluyorlardı. @denizci10 @ahsenaydgdu Onlar daha güzel bilgi verir.


  • @deniz16

    Benimle olan sorununu çözelim diye sana özelden telefonumu verdim . Buradan çok şey yazardim ancak milleti rahatsiz etmek istemedim .

  • ⭐⭐⭐

    Sohbet odasında pozitif-olun-esek-sipalari.jpg

    Foto ile ilgili alınan, kırılan olursa silerim 😊

    1 - 2 - 3 tıp @deniz16 @ertevl 😊


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @hadi-BE hergün girip kontrol ediyorum ama henüz değişiklik yok maalesef. Bazıları ekim den önce açılmaz diyorlar bazıları abd büyükelçiliği Kasım da taşınacak ondan sonra başlar diyor... şahsi fikrim eylül e kadar f1 lere ve dv2021 lere ağırlık verecekleri yönünde. Sonrasında da sıra turist vizelerine gelir. Açıkçası açılması tek kriter değil... tabi ki sıfır olmasından ise hergün bikaç kişi almaları daha iyi ama o kadar çok yığılma var ki sıranın hemen geleceğini düşünmüyorum. Hatta posta yolu ile vize uzatmanın bile 2 hafta sürdüğünü duydum. Ondan turist vizesi için daha yolumuz var gibime geliyor. İnşallah hemen açılır da bu yazdıklarımdan dolayı mahçup olurum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum