Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• Keşke bitcoin üzerinden falan getirseydiniz . Geçmiş olsun

• @yekta téşekkur ederim sağolun ışte hata devletin bankası olan ziraat, a güven sonra uğraş böyle

• Siz siz olun TEB e güvenip de para yatırıp abd den çekeceğim demeyin. Hepsini koyun cebinize getirin ca$h on the table sıcak canlı yeşil para. ben tahmin ettim bi pislik yapacaklarını. teb deki görevliler bilgisiz. bişey bildikleri yok. abd de Bank of Amerikadan çekerken bir sorun olurmu eminmisiniz diye 30 kere sordum hepsine. sorun yok çıkmaz hiçbirşey olmaz diye başlarından savıyorlar her zaman herkesin herkese yaptığı gibi. inanıp da güvenmeyin. biz bi halt bilmiyoruz sorun çıkıyor mu çıkmıyormu ne bileyim diyemiyor. hepsi bu. ABD ye gelirken paranın bir kısmını teb de bıraktım kaybolur falan diye üstümüzdeki. gelince burda 1000 dolara kadar çektim Bank Of amerikayı kullanarak.
    ancak şimdi şöyle bir hata veriyor "Invalid..... ile başlayan vs." . acaba dedim günlük para limitimi doldu. ertesi gün yine aynı hatayı aldım. TEB e şikayet iletisi attım daha henüz dönen yok. dönerlermi bilinmez. muhtemelen yardımcı olmayacaklar. bizde bir hata yok diyecekler. ne yapmalı şimdi ? bu sıkıntı BOA dan mı TEB den mi sizce? ne önerirsiniz. tşk

• @kturkay gecmis olsun, diger arkadaslar daha once bu konuya cepteteb ile ilgili deneyimler yazmislardi diye hatirliyorum, onlara bir bakin isterseniz; ben kisisel olarak kullanmadigimdan bilemiyorum. Zaten gorunce bilgisi olan arkadaslar da yazarlar.

• Ben 2 kez kullandım ve sorun yaşamadım açıkcası. Birinde 100 birinde 500$ cektim. Ama 2. Kullanımda bloke oldu diye yazanlar oldu. Teble konuşmalısınız açmalarını istiyorsunuz.

• @kturkay 3-4 kez 1000 dolar cektim. Dediginiz sorunu bir kere yasadim. Onda da bin degil 500-500 cekince sorun yasamadim. Ilk para cektiginizde ariyorlar Turk hattinizi. Eger ben cektim derseniz bloke koymuyorlar ama telefona cevap vermezseniz guvenlik icin karta bloke koyuyorlar. Oncelikle para hangi hesabinizda ve hangi hesabiniz ana hesabiniz olarak kayitli. Bu hesaplariniz yurtdisina acik mi? Acik degilde hemen acabiliyorsunuz. Tum bu islemleri telefondan degilde laptop uzerinden yapin. Cunku telefon bankaciliginda bazi ozellikler yok. Gecmis olsun insallah kisa surede cozersiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kturkay Kart bloke olmuş. Herkese olan bir durum, daha önce yazmıştım, bir "pislik yapma" durumu yok. Cepteteb çağrı merkezini arayıp açtırmak gerekiyor. Ondan sonra sorunsuz kullanmaya devam edeceksiniz.
    Cepteteb gayet güvenilir ve düzgün çalışıyor. Güvenlik amaçlı böyle bir uygulamaları var.

• evet gerçekten yazmışsınız. hatta beğen tuşuna bile basmışım. https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri/4
    stres ve kafa karışıklıgından olsa gerek. hatırlamadım.
    yine de insanı zora soktular. tlf hattım metropcs. yurtdışını aramıyor. metropcs center a gittim. why Icant call internatinal. can I get a line that supports internatinal dedim. "valla kardeş bu hat abd dışında biyerde çalışmaz öyle bir hizmetimiz de yok dedi git calling card al dedi oneyav dedim. allahalla?^^. teb internet girişimi kapatmışlar. sonuçta buna siz bir ad verin "sıkıntı çıkarma" mesela ben de kendi tarzıma göre adlandırayım. her halukârda. 2 gün oldu mail atalı ve şikatey tkiket açalı.dönen eden yok. düzelir elbet. ama bu bir sıkıntıdır. özetle yine benim kendi tavsiyem parayla gelin TEB e falan güvenmeyin derim. siz de çok iyi süper olduğunu söyleyin böylece herkes fikrini belirtmiş olur.
    (1 hafta sonra)
    neyse ssn gelmişmi bakayım da (ki hiç sanmıyorum) debit yerine secured card istemeye yüzüm olsun ^^

• @hockeyumpire2 alt metni
    secured başta vermiyorlar yarım saat dil döktüm kadına oluyomuştu verin işte diye, santa monica dedi peygamber demedi :) . ssn aldıktan sonra direk secured karta geçmek gerekiyor anladıgım kadarıyla.
    debit ile credit history oluşmaz. secured kart ile oluşmaya başlar o yüzen büyük harcamalarınızı secured card olmadan yapmayın derim ki. credit score a yansısın her alış ve verişleriniz.

• Yasaklı

beyler en güzeli Coinbase ,Koinex ,Enpara, üçgeni Amerikada 10.000$ doları türkiyeye göndermeniz 3-4 saat sürer ama boştan yere gönderim ücreti vermezsiniz.

Coinbase yada amerikada işlem yapa bileceğiniz bitcoin borsasından örneğin; 1BTC (10.000$ Olsun) alıyorsunuz. Bunu Türkiyedeki herhangi bir coin borsasına aktarıyorsunuz Örneğin "koineks.com". Sonra burdaki 1 btcnizi Tl'ye çevirdikten sonra paranızı tanımlı olan Enpara.com hesabına aktarıyorsunuz. Enparadan'da istediğiniz yere ücretsiz havale yapabilirsiniz sanırım günde 3.000.000TL ye kadar aktarım serbest ve ücretsiz. Ayrıca kredikartı borcu yada fatura ödeme gibi işlemleride enpara'dan halledebiliyorsunuz.

• Arkadaşlar 28 Haziran’da Garanti Bankası internet bankacılığı üzerinden SWIFT transferi gerçekleştirdim ve bedel 2 Temmuz itibariyle hesabıma geçti. Garanti Bankası 65 TL Bank of Amerika ise 35 USD kesinti yaptı. Bilginize..

• @Cenk-Sirman Ne kadar Tutar ?

• @Ilhan-Çelik Bey çok geçmiş olsun - bilgilendirin lütfen bizide merak ettim bende açıkçası böyle yüklü miktarları iş için sonuçta vergili para sonuçta - şirket hesabınamı yoksa kişisel hesbamı geldi para - ? bakalım ne oldu. Geçmiş olsun .

• Selamlar arkadaslar. Transferwire kapanmis sanirim. Turkiyeye acil bir para yollamam lazim 250 dolar kadar. En hizli ve ucuz cozum hangisi suan? Moneygram mi? Moneygramla online olarak yollayabilir miyim?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cannavaro1903 TransferWise bende açık görünüyor, kapalı olduğunu neden düşündünüz?

İlk gönderimin ücretsiz olması için benim kodumu kullanabilirsiniz: https://transferwise.com/u/kenano1

• @serkanist 40.000 ve wire transfer fee adı altında 16 usd daha kesildi

• Araştırdıgım kadarıyla Türkiyeden Abd'ye 100 bin doların üstünde para göndermenin en ekonomik yöntemi bankaların internet şubelerini kullanmak. Zaten Abd'ye giriş yapıp da hesap açmadan para gönderemeyeceğiniz için internet şubesi belki de zorunluluk. (Tabi eğer şubeye faks çekerek müşteri temsilcinizle işlem yaptırabilirseniz başka).
    Ayrıca, İnternet şubesinden para göndermekle şubeye giderek göndermek arasında masraf farkı çok. Mesela ingbank internet şubesi işlem başına 37 tl alıyor, aynı işlem şubeden 157 tl'ye yapılıyor. Garanti bankası internet şubesi azami masrafı aynı gün valörlü olursa 75 tl. Tüm masraf bilgileri bankaların web sitelerinde var. Diğer önemli konu ise, internet şubesindeki günlük işlem limitleri. Bu günlük limitler şöyle : Garanti bankası günlük 275 bin tl ( karşılığı dolar yani); ingbank'ta günlük 120 bin tl. Yani paranız bu limitlerden fazlaysa o zaman internet şubesinden tek günde ve seferde birkaç günde yapabilirsiniz transferi. Tabi o zaman da mesela ingbank için 37 tl x işlem sayısı kadar masraf oluyor. Abd'deki bankaların kaç usd keseceğini bilmiyorum henüz. Onu da araştıracagım.

• @erkoholland enpara da limit 3.000.000 TL galiba

• @freelander şimdi baktım sitesine, 500 bin tl diyor, swift masrafı da sadece 30 tl. Limit de yüksek , masraf da düşük . Uygunmuş enpara.com

• @erkoholland Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

Araştırdıgım kadarıyla Türkiyeden Abd'ye 100 bin doların üstünde para göndermenin en ekonomik yöntemi bankaların internet şubelerini kullanmak. Zaten Abd'ye giriş yapıp da hesap açmadan para gönderemeyeceğiniz için internet şubesi belki de zorunluluk. (Tabi eğer şubeye faks çekerek müşteri temsilcinizle işlem yaptırabilirseniz başka).
    Ayrıca, İnternet şubesinden para göndermekle şubeye giderek göndermek arasında masraf farkı çok. Mesela ingbank internet şubesi işlem başına 37 tl alıyor, aynı işlem şubeden 157 tl'ye yapılıyor. Garanti bankası internet şubesi azami masrafı aynı gün valörlü olursa 75 tl. Tüm masraf bilgileri bankaların web sitelerinde var. Diğer önemli konu ise, internet şubesindeki günlük işlem limitleri. Bu günlük limitler şöyle : Garanti bankası günlük 275 bin tl ( karşılığı dolar yani); ingbank'ta günlük 120 bin tl. Yani paranız bu limitlerden fazlaysa o zaman internet şubesinden tek günde ve seferde birkaç günde yapabilirsiniz transferi. Tabi o zaman da mesela ingbank için 37 tl x işlem sayısı kadar masraf oluyor. Abd'deki bankaların kaç usd keseceğini bilmiyorum henüz. Onu da araştıracagım.

Sayin @ErkoHolland elinize saglik, bu bilgiyi rica etsem su konuda da paylasir misiniz?

https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri

Benzer Başlıklar

• ABD Mevduatlı Hesap Faiz Oranları Nedir - Nasıl Hesaplanır?

Bankacılık
    13
    0 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    @forester Son bir yildir FED'in faiz oranlarini arttirmasi ile birlikte banka faizleri de yukseldi.
  • ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    873 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

Bankacılık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    10k Bakış
    B
    Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
  • ABD bankalarda Türkiye'deki gibi altın ve gümüş hesapları var mı?

Bankacılık
    10
    2 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Serkan YILDIZS
    Ons altın hissesi alabilirsiniz ama tabiki tamamen sanal. Dünyada fiziki altının en çok işlem gördüğü iki ülke bildiğim kadarıyla Hindistan ve Türkiye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k