Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba bir sorum olacak. Re entry başvurusu yaparken greencardlarin geldiği adresten farklı bir adres kullanacağız. Adresi uscis üzerinden değiştirmeye gerek var mı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @verdal, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @redsat2000 merhaba. Re entry permitiniz hangi tarihten geçerli olarak başladı sizin süreç oldukça uzun sürdü

    @verdal 20 Mayıs 2021 den başladı Belge Onay tarihi ile belge aktif oldu . Adres değişikliği Usciste yapmanız lazım . Adresin Güncel olması şart

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @verdal, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Herkese merhaba bir sorum olacak. Re entry başvurusu yaparken greencardlarin geldiği adresten farklı bir adres kullanacağız. Adresi uscis üzerinden değiştirmeye gerek var mı

    Green Card'lariniz size ulastiysa, resmi adresinizi USCIS uzerinden degistirin.

    Eger basvurudan sonra bir daha degisirse, yeniden bir AR-11 formu doldurup bu sefer basvuru bilgilerini de eklemelisiniz ki basvurunuzdaki adresleri de guncellesinler.


  • @crazycells cok teşekkürler başvuruyu yaptığımızda kullanacağımız adres bir aksilik olmazsa değişmeyecek.


  • 17.06.2021 tarihinde re entry ile giriş yapmama rağmen memur çok sorgulayıp pasaportuma giriş damgası basmadı ve burda yaşamak zorundasın tarzında bir ifade kullandı ama ben türkiye de okuyorum ve okulum 4 sene sonra bitiyor. Yani türkiye ye eylül ayında geri dönüş yapmak zorundayım. Sizce ne yapmam gerekiyor? Şu anda nj deyim burda hangi kuruma gidip sıkıntımı anlatmam gerekiyor acaba? Şimdi eylülde çıkış yapacağım geri 6 ay sonra döndüğümde pasaportumda giriş damgası olmadığı için sanki 3 yıldır giriş yapmamış gibi gözükür müyüm ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    17.06.2021 tarihinde re entry ile giriş yapmama rağmen memur çok sorgulayıp pasaportuma giriş damgası basmadı ve burda yaşamak zorundasın tarzında bir ifade kullandı ama ben türkiye de okuyorum ve okulum 4 sene sonra bitiyor. Yani türkiye ye eylül ayında geri dönüş yapmak zorundayım. Sizce ne yapmam gerekiyor? Şu anda nj deyim burda hangi kuruma gidip sıkıntımı anlatmam gerekiyor acaba? Şimdi eylülde çıkış yapacağım geri 6 ay sonra döndüğümde pasaportumda giriş damgası olmadığı için sanki 3 yıldır giriş yapmamış gibi gözükür müyüm ?

    genc, bekar, erkek misiniz?

    Bir de gocmen olma tarihiniz ve ABD'ye giris-cikis tarihlerinizi kabaca yazar misiniz?

    Re-entry permit ile girerken genelde re-entry permiti damga icin kullaniyorlar, pasaportunuzda damga olmamasi sorun degil o nedenle. Re-entry permit'te damga var mi?


  • @crazycells 23 yaşında erkeğim tıp fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim. 2019 yılında gc hakkı kazanmıştım. O yıl içinde 15 günlüğüne ( şubat 2019) belgelerimi teslim etmeye gelmiştim. 2019 yılının yazında 3 ay kadar kaldım re entry aldım ( 2 yıllık ) ondan sonrada covidden dolayı 2020 yazında gelemedim. Re entry de 2021 Ağustos biteceği için bu yaz 17 haziranda giriş yaptım. Re entryde de giriş damgası yoktu.


  • @crazycells bilgi alabilecegim uscis mail adresini nerden bulabilirim acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells 23 yaşında erkeğim tıp fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim. 2019 yılında gc hakkı kazanmıştım. O yıl içinde 15 günlüğüne ( şubat 2019) belgelerimi teslim etmeye gelmiştim. 2019 yılının yazında 3 ay kadar kaldım re entry aldım ( 2 yıllık ) ondan sonrada covidden dolayı 2020 yazında gelemedim. Re entry de 2021 Ağustos biteceği için bu yaz 17 haziranda giriş yaptım. Re entryde de giriş damgası yoktu.

    Bu baskiyi her giriste yasayacaksiniz maalesef. Yeniden re-entry permit almayi mi dusunuyorsunuz peki?

    Ikinci bir re-entry permit alabilirsiniz, ama okulun sonuna denk getirebilirseniz cok daha iyi olur diye dusunuyorum, en azindan tamamen tasindiginizda hala re-entry permitiniz olmus olacak. Dusunceleriniz nelerdir? Re-entry permitiniz oldugu surece baski disinda yasal bir problem yasayacaginizi dusunmuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag hangi konuda bilgi ariyorsunuz?


  • @crazycells pasaportumda damga olmaması bana sıkıntı çıkarır mı onu sormak istiyorum sizin bu konuda görüşünüz nedir acaba ? Bir uscis randevusu alıp pasaportuma damga bastırmam gerekir mi sizce ?
    Bir de yeniden re entry almam imkansız çünkü şu an bulunan re entryim ağustos 27 de bitiyor eylül 17 de İstanbul uçuşum var yani yeni re entry in biyometrik randevusu yetişmez. Benim planım 2022 şubatta yeniden amerikaya giriş yapmak ama şeyden korkuyorum şubatta giriş yaptığımda sanki 3 yıldır ülkeye giriş yapmıyor gibi gözükmekten ondan sonra greencard ımı elimden almalarından da korkuyorum. Okulum bittikten sonra tek hayalim Amerika da lisansımı alıp mesleğime burda devam edebilmek onun içinde greencard benim için altın değerinde, hiçbir şekilde riske atmak istemiyorum bu hakkımı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells pasaportumda damga olmaması bana sıkıntı çıkarır mı onu sormak istiyorum sizin bu konuda görüşünüz nedir acaba ? Bir uscis randevusu alıp pasaportuma damga bastırmam gerekir mi sizce ?
    Bir de yeniden re entry almam imkansız çünkü şu an bulunan re entryim ağustos 27 de bitiyor eylül 17 de İstanbul uçuşum var yani yeni re entry in biyometrik randevusu yetişmez. Benim planım 2022 şubatta yeniden amerikaya giriş yapmak ama şeyden korkuyorum şubatta giriş yaptığımda sanki 3 yıldır ülkeye giriş yapmıyor gibi gözükmekten ondan sonra greencard ımı elimden almalarından da korkuyorum. Okulum bittikten sonra tek hayalim Amerika da lisansımı alıp mesleğime burda devam edebilmek onun içinde greencard benim için altın değerinde, hiçbir şekilde riske atmak istemiyorum bu hakkımı

    Hayir, gerek yok. Zaten bu kayitlar CBP'de tutuluyor. Zaten Turkiye'den ciktiginizin damgasi var diye dusunuyorum, onu ve elinizdeki ucak biletlerinin fotokopilerini gostermeniz yeterli olur; ama zaten bunlara da gerek kalacagini sanmiyorum, cunku kendi sistemlerindeki bilgiyle verdiginiz bilgi ortusecek.

    Girerken yasayacaginiz baskiya yapabilecek bir sey yok maalesef, onu gelecek sefer de yasamaniz cok olasi; ama yasal olarak bir yaptirimlari olmayacak.


  • @crazycells anladım çok teşekkürler.


  • @redsat2000 reentry permitiniz hayırlı olsun. Bu yeni değişikliklere nerden erişebiliriz? Link olarak verebilir misiniz? Biz de 2 yıl önce almıştık ve eylül ayında sona eriyor. Tekrar başvurmak için yeni düzenlemeler bizim için önemli. Şimdiden teşekkürler


  • Merhaba, 2. kez reentry permit alanlar tecrübelerin paylaşabilirlerse çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler


  • @redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells çok teşekkürler. @Erbatur toplamda 10 ay 10 gün oldu. Onaylanma ile başvuru kabul arası . Ancak normalde 15 gün içerisinde verilen randevu 9 ,5 ay sürdü . Randevu ile onaylanma 2-3 ay olması gerekirken 20 gün sürdü. Şimdi yeni Uscis yönetmelik gereği işlemler kısalabilir.

    Ocak ayından beri bekliyorum biyometrik otomatik olduydu gitmedim hiç. Sadece evrakları postaladım ancak işlemde diyor receipt numarasından bakınca bu kadar uzun sürmesini akıl mantık ile açıklayamıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Erbatur Biometric randevunun yeni düzenlemeyle askıya alınması sonrası işlerin biraz daha hızlanacağını düşünüyorum. Toplamda 3 milyon insan yönetmelik öncesine kadar sırada idi Ağırlığı Vatandaşlık ve Evlilik yoluyla Yeşil kart alacaklara tanıdılar Bu beklemenin bu kadar uzaması normal

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Gulsah2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @redsat2000 reentry permitiniz hayırlı olsun. Bu yeni değişikliklere nerden erişebiliriz? Link olarak verebilir misiniz? Biz de 2 yıl önce almıştık ve eylül ayında sona eriyor. Tekrar başvurmak için yeni düzenlemeler bizim için önemli. Şimdiden teşekkürler

    @Gulsah2000 Bu konu başlığının ilk kısmındaki bilgilendirme 2 kez alanlar içinde aynı . Daha önce parmak izi verdiğiniz için herhangi bir problem olmadıysa bu sürede sıkıntı olmayacaktır. Sadece Biometric randevunuz olmadan daha hızlı alma şansınız olabilir diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gulsah2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba, 2. kez reentry permit alanlar tecrübelerin paylaşabilirlerse çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler

    1. kez aldiginizda da birincisinin aynisi olacak... ama eger gocmen olduktan sonra son 5 yilin 4 yildan fazlasini ABD disinda gecirdiyseniz re-entry permiti max. 1 yilligina alabilirsiniz, bilginize.

  • Merhabalar,
    2019'dan beri green cardımız var. 13 Haziran 2021'de Amerika'dan son çıkışımızın üzerinden 11 ay geçtikten sonra green cardımızla giriş yaptık. Kapıda uyarıldık ve bir daha çıkacak ve Türkiye'de uzun süreli kalacak isek I-131'e başvurmamızı önerdiler. 14 Haziran'da formları yoladık. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü (24 Haziran) case numberlarımız geldi. Bu durumda 3 sorumuz olacak:

    1. Forumda USCIS'in Mayıs'ta yeni sisteme geçtiği yazılmış. Bu yeni sistemde sizce biyometri randevuları yaklaşık ne zaman gelir?
    2. Case numberlarımız geldiğine göre şimdi çıkış yapabilir miyiz? Çıkmadan önce 60 gün beklemek gerekir diye bir kural hala var mı?
    3. Biyometri randevuları için geri gelmemiz gerekirse kapıdan nasıl gireceğiz?
      Çok tesekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum