AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Figen Sağlık raporunun 60 gün içinde Ucsis'e ulaşmış olması gerekiyor, aos paketinizi göndereceğiniz hafta tamamlamanızı öneririm. 2021 kazananıyım , o şekilde işlemleri yürüttüm. F vizesine hakim değilim , diğer sorularınızı bilemiyorum
-
@Ipek-Ozaydin İpek Hanım görüşmeye sağlık raporunuzu götüremediğinizi hatırlıyorum. Sonradan işlemlerinizi tamamlayabildiniz mi? ne aşamadasınız ? (biz de işlemlere buradan devam ediyoruz)
-
evetttt Konsolosluk açıldı anladığım kadarı ile .. Bizde dönüp TR den mi işlemlere başlasak bilemedim , buradaki uzzuunnn backlog can sıkmıyor değil ..
-
@Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
evetttt Konsolosluk açıldı anladığım kadarı ile .. Bizde dönüp TR den mi işlemlere başlasak bilemedim , buradaki uzzuunnn backlog can sıkmıyor değil ..
Evet Ankara normal çalışmasına dönmüş olursa 1 Ekim'den itibaren dosya numaranız itibariyle CP, AOS'ye göre daha mantıklı duruyor. Zaten ilk bülteni bekleyeceksiniz current olmak için; o zamana kadar Ankara'nın gidişatı netlik kazanır.
-
@Sono O zaman her ihtimale karşı bir DS 260 doldurup göndersem mi ben ?
-
@Sono O zaman her ihtimale karşı bir DS 260 doldurup göndersem mi ben ?
evet, zaten AOS yapiyor olsaniz da bir DS-260 formu doldurup gondermenizi tavsiye ederim.
-
Merhabalar,
Bugun NJ’de greencard mulakatimiz vardi.(K1 nisanlilik vizesiyle gecen sene gelmistim)Cok sukur greencardim onaylandi. Kisaca deneyimimizi anlatacagim.
Bekleme salonundayken bir beyefendi bize seslendi ve bizi odasina kadar goturdu. Ben cevirmen tuttum ve cevirmenim olduguna dair belgemi direkt verdim ve hemen baglandi. Ayakta yemin ettik. Daha sonra evlilik nasil gidiyor dedi. Bizim esimle tanisma hikayemizi biraz garip buldu(ailelerimiz vasitasiyla tanismistik esimle) burda bu durum garip karsilaniyor :) neyse sonra direkt benim yes/no sorularima gecti. Bu sorular formlardaki klasik sorular biliyorsunuz hepsi No seklinde. Ve 15 dk surdu. Esime hic birsey sormadi ve bizden hic bir kanit,ortak olan kanitlarimiz,resimlerimiz hic birseyi istemedi.Sasirdik tabi. Ve bitti. 2-3 hafta icinde sonucu ogreneceksiniz dedi ve ciktik. Disari ciktigimiz an ben USCIS sistemimi kontrol ettim ve onaylandigini gordum. Cok sukur bunu da anlattik.
Bu stresli surecte herkese kolayliklar dilerim. -
@crazycells öylemi ? şüpheye düştüm şimdi . neden önerdiniz ? ne olur ne olmaz TR de girmeye karar veririm anlamında mı ?
-
merhaba herkese, benim halihazirda f-1 vizem var, b-1 vizem de var. agustosta f-1 vizem ile ABD'ye tekrar giris yapicam. ankara konsoloslugu GC mulakati vermedigi icin AOS yapayim diyordum, ama gorunen o ki DV2021 icin mulakat vermeye basladilar, bu da benim GC'mi ankara'dan alma umudumu arttirdi. yine de, her iki opsiyonu da acik tutmak istiyorum. nasil bir yol izlemeliyim? AOS'e baslamam icin current olmam lazim, benim numaramla (26xxx) bu ancak nisan-mayis-haziran gibi olur. o tarihe kadar sanki ankara'dan alacakmisim gibi baslatayim mi sureci? sonra AOS'e gecmem sikinti olur mu ankara'da bi aksilik ciktigi takdirde?
-
@mystery88, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhabalar,
Bugun NJ’de greencard mulakatimiz vardi.(K1 nisanlilik vizesiyle gecen sene gelmistim)Cok sukur greencardim onaylandi. Kisaca deneyimimizi anlatacagim.
Bekleme salonundayken bir beyefendi bize seslendi ve bizi odasina kadar goturdu. Ben cevirmen tuttum ve cevirmenim olduguna dair belgemi direkt verdim ve hemen baglandi. Ayakta yemin ettik. Daha sonra evlilik nasil gidiyor dedi. Bizim esimle tanisma hikayemizi biraz garip buldu(ailelerimiz vasitasiyla tanismistik esimle) burda bu durum garip karsilaniyor :) neyse sonra direkt benim yes/no sorularima gecti. Bu sorular formlardaki klasik sorular biliyorsunuz hepsi No seklinde. Ve 15 dk surdu. Esime hic birsey sormadi ve bizden hic bir kanit,ortak olan kanitlarimiz,resimlerimiz hic birseyi istemedi.Sasirdik tabi. Ve bitti. 2-3 hafta icinde sonucu ogreneceksiniz dedi ve ciktik. Disari ciktigimiz an ben USCIS sistemimi kontrol ettim ve onaylandigini gordum. Cok sukur bunu da anlattik.
Bu stresli surecte herkese kolayliklar dilerim.hayirli olsun, tebrikler :) bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@crazycells öylemi ? şüpheye düştüm şimdi . neden önerdiniz ? ne olur ne olmaz TR de girmeye karar veririm anlamında mı ?
KCC, kac kisinin AOS yapacagini bilsin diye soyledim, yani AOS yaparsaniz sizin dosyanizi direkt etkilemeyecek...
-
@huseyin0931 imzanizda DV2020 talihlisi olarak gorunuyorsunuz, onu duzeltin isterseniz...
F1 statunuz ne kadar daha devam edecek?
-
@crazycells evet 2022 olmali, duzeltecegim tesekkurler. gorunen o ki, en kotu ihtimalle mayisa kadar var vizem (derslerden kalirsam), kalmazsam 2024 e dek.
-
@Gozde Aynen goturemedim, covid asisindan dolayi diye acikladik, isterseniz doktordan aldigimiz aciklama var dedik officer’a ama yok yok gormeme gerek yok, covid zaten hepimizin islerini karistirdi, yaptirinca rfe’deki adrese hepsini beraber gonderirsiniz dedi. Eve gelen mektubun aynisini elden verdi bunu da icine ekleyin diye. Gecen hafta gonderdim raporlari. Isin garip olan kismi hala biometrics randevusunun gelmemesi. Onu da raporlari gonderirken yazdigim cover letter’da tekrar hatirlattim bakalim, beklemedeyiz.
-
@Figen ds-260’in en son sorusu, surecinizi nerede devam ettirmeyi dusundugunuzu soruyor. Eger AOS yapacaksaniz USCIS diyorsunuz, CP yapacaksaniz konsoloslugu seciyorsunuz. AOS sectiginizde KCC’den size bir email geliyor ve diyorki bundan sonraki surecinizi uscis ile takip edecekseniz ama oncesinde vize basina 330$’i su adrese su form ile gonderin (diversity visa fee) ve onun odendi makbuzunu mutlaka AOS paketinize belge olarak ekliyorsunuz. Bence bu sebeple ds-260 yapmak kritik.
Sizin numaraniz cok dusuk gorunuyor ben sizin yerinizde olsam onumuzdeki aylarda konsolosluklarin dv2021 icin gidisatini gozlemler ds-260 formumu oyle gonderirdim. Bir opsiyon da ds-260’da konsolosluk secip, daha sonra fikir degistirirseniz kcc’den duzeltme talep etmek olabilir.
-
@crazycells DS Formunu hiç doldurmadan da buradan AOS şeklinde ilerleyebilirim değil mi ? Yoksa benimde mutlaka doldurmam gerekiyormu bu Formu ?
-
@Ipek-Ozaydin Emin olmak içim tekrar soruyorum lütfen kusura bakmayın . Ben halihazırda Amerikada olduğum için DS formunu doldurmayacağım , ve direct AOS işlemine başlayacağım diye düşünmüştüm . Her halikarda DS doldurmam gerekiyor mu ? Yani TR de hiçbirişlem yaptırmayacakda olsam ?
-
@Figen Zorunlu oldugunu yazan bir aciklama yok ama dedigim gibi ben doldurum ve son kisimda USCIS ile islem yapacagimi isaretledim. Ds-260’i bitirdikten sonra verilen confirmation page’i ve DS-260 sonrasi KCC’den gelen email’i de diversity visa eligibility evidence olarak AOS paketine ekledim. Cok zor bir form degil, zaten i-485’e hazirlanmak icin ayni bilgilere ihtiyaciniz olacak.
-
Biometric randevu tarihini degistirmek isteyenler artik bu taleplerini telefonla arayarak iletebilecekler;
(Oncesinde yazili olarak iletmeleri gerekmekteydi)https://www.uscis.gov/news/alerts/rescheduling-biometric-services-appointments-by-phone
-
@crazycells DS Formunu hiç doldurmadan da buradan AOS şeklinde ilerleyebilirim değil mi ? Yoksa benimde mutlaka doldurmam gerekiyormu bu Formu ?
O sekilde de ilerleyebilirsiniz ama tum AOS yapanlar bu formu doldurmazsa o zaman vizelerin dagitiminda problem olabilir. 2021 yilinda vizeler zaten tukenmeyecek ama 2022 icin ne olacagini bilemiyoruz, o nedenle CP yapsaniz da AOS yapsaniz da DS-260 formunu doldurmanizi tavsiye ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum