Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye

Taşındı Alışveriş ve Mutfak
129 51 22.0k 41
  • ⭐⭐

    @MySea ispanagin masallahi var. :)))))


  • @gkhanfeez, içinde söyledi: Yasam Masrafi Kiyaslamalari ABD vs. Turkiye

    @MySea ispanagin masallahi var. :)))))

    Bu aralar demir fiyatları yükseldi ^^


  • @gkhanfeez Ispanak candir 🙂 Bahcede biraz var ama henuz daha yiyecek kadar buyumediler.


  • Bugun isyerinde potluck luncheon var. Yani herkes bir yiyecek/icecek getiriyor, hep beraber ogle yemeginde genelde 1.5/2 saat boyunca breakroom da oturup yiyoruz/iciyoruz, muhabbet ediyoruz. Self service acik bufe gibi yani. Esim ispanakli kek yapti. Daha once de yine ev yapimi tarcinli ve bademli kekler ve peynirli poacalar falan getirmistim, herkes cok begenmisti. Genelde her 2-3 ayda bir bunu yapiyoruz. Covid nedeniyle ara vermistik, simdi tekrar basladik isyerinde.


  • @MySea Merak edip fiyat karşılaştırma gafletinde bulundum. Alkol hariç 1000 liraya yaklaşınca devamına kalbim dayanamadı açıkçası 🙂 Alkol ve eksik kalanları koyunca 1500 lira civarına denk gelecektir muhtemelen.


  • Yasam maaliyeti karsilastirmasinda degisik bir yonden bakmak istiyorum. 2 meyve fiyatini karsialstiralim Amerikadaki. Muz ve elma. Muz lb fiyati 55-60 cent civari. En ucuz elma fiyati ise 90 centten basliyor. Muz elmadan neden daha ucuz? Muhtemelen ithal olmasi kaynakli. Muz icin yapilan insan emegi daha ucuz oldugu icin fiyati daha ucuz zira elmalar ekseriyetle US mamuludur.

    Turkiyeye donecek olursak, ucuz sebze ve meyve tuketti hep. Bunlar cogu zaman ciftcinin emeginin karsiliginin az olmasindan kaynaklandi. Artan maaliyetler soucu yiyecek fiyatlarinin artmasi ev ekonomisini sarsti ki emek maliyetleri hala alt duzeyde.


  • Merhaba,

    Amerikada 10 sene yaşadım ve şimdi tekrardan dönme hazırlıkları içerisindeyim. Bulunduğum süre zarfında 2002 - 2011 yaşam maliyetleri gayet normal seviyelerdeydi ama yakın zamanda 1 2 arkadaştan orda da artık hayatın pandemi sonrası pahalılaştığına dair geri bildirimler aldım.

    En son yakın bir arkadaşım Charleston, SC havalanından NY JFK'ye araba kiralamak istediğinde yaklaşık $250 bir masraf çıktığından bahsetti. 2 sene önce bende aynı destinastonda araba kiraladığımda yaklaşık $120 $130 gibi bir ücret ödedim. Buna benzer sizinde yaşadığınız örnekler var mı? Amacım polemik yaratmak veya TR - USA vs. tartışması yapmak değil lütfen tartışma o yöne gitmesin, teşekkürler..


  • @AE123

    Bina yapi/insaat malzemelerinin fiyatlari artmis durumda. Uretim ve logistik aglarindaki yavaslamadan dolayi.

    Ev fiyatlari yukselmis durumda.

    Benzin fiyatlari biraz yukseldi. Delaware'de gallonu $2.80 ile $3.00 arasinda degisiyor. 3-4 ay once $2.40 lardaydi. Covid oncesi $2.20 lerdeydi.

    Gida ve giyecek fiyatlarinda bir degisiklik farketmedim.


  • @turtadaturta dirsege kadar da bileziklerimi takar bulasigimi yikarim. Boylece her sey tam olur 😂 😂 😂

  • ⭐⭐⭐

    @AE123 Bazi sektorlerde pandemi ve baska yan sebeplerden oturu arz/talep, stok ve uretim problemleri yasaniyor. Kiralik arac sektoru de etkilenenlerden biri. Merak gidermek icin google'da "rental car prices going up 2021" diye aratip okuyabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    NC eyaletinde yaşıyorum. Su garip bir şekilde pahalı

    2 katlı 3 odalı kirada kaldığımız eve gelen elektrik faturası $50 küsür, su faturası $75 geliyor.


  • @freeworld Bizim de su faturası 70-80 civarında oluyor. Ayrıntılarına bakarsan aslında sadece su değil, çöp, atık su vb gibi şeyler olduğunu göreceksin. Belediye hepsini tek faturada birleştirmiş.

  • ⭐⭐⭐

    @knnrn Belediyenin websitesi o kadar kotu ki, giris bile yapamiyordum. Baska bir web tarayici ile simdi bir sekilde giris yaptim ve detaylara baktim, haklisin oyle gorunuyor;

    Screen Shot 2022-02-04 at 11.01.14 PM.png


  • @FreeWoRLD memleketin geldiği hale bakarmısınız?ki bu bahsettiğiniz 5 yıl öncesinin fiyatları.ben izmirde yaşıyorum.eşim ve 1 oğlumla 3 kişilik bir aileyiz.bu saydığınız ürünleri marketten en az 3500-4000 tl arası alabiliriz daha ucuzu olamaz

  • ⭐⭐

    Ben de buraya yaptığımız onlarca alışverişlerden en güncelini yazayım

    1- 4x1L St. Pellegrino Maden suyu
    2- 3 lb. Russet Patates
    3- 2.4 lb çekirdeksiz yeşil üzüm
    4- 2 adet limon
    5- 2 adet Cocoa Puff Kahvaltılık Gevrek
    6- 2 adet Lay's Classics
    7- 1 adet president tereyağ
    8- 2 adet artesano 1lb ekmek
    9- 1.9lt Silk Badem Sütü

    Toplam 43.25$


  • @Femini92 guncel bulunabilen bir urun ve suanki fiyati 2.98. Yalniz tat olarak bildiginiz margarin gibi, tereyagi gibi degil onun icin belki de organik olanlara bakmak gerekli. Gida fiyatlari evet Turkiye"den uygun ama buradaki tek gider o degil. Bir suru gider kalemi var. En onemli kalem kira ve faturalar. Turkiye de guzel bir isiniz varsa o kadar SIKINTI cekilir mi buna deger mi dusunulmeli.


  • Merhaba arkadaslar,
    Turkiye"de cogu insanin calismak icin imrendigi mesleklere sahip olan bir aileyiz. Bir de cocugumuz var, yeni ortaokula gecti. 3 aydir Amerikadayiz. Artisi ve eksisiyle muhasebe yapacak olursak,
    2170 dolar ev kirasi (1+1) denemek icin kisa vade sozlesme yaptik 1 yil tutsaydik aylik 1600 dolara dusecekti,
    Faturalar kabaca 100 dolar diyelim
    Market Masrafi (Aylik 300 dolar olsun)
    Arac sigortasi (Tr ehliyetiyle yapildigi icin biraz pahali tuttu 2160 dolar)
    Bu surecte o begenilmeyen uber delivery islerinde calismaya basladik yaklasik tam 1 ay oldu 2600 dolar kazandik. Aracimizin da yipranmasi cabasi. O giderleri servis bakimindan sonra guncellerim.
    Henuz saglik sigortamiz da yok. Gider kalemine bunu eklemedim.
    Sosyallik namina pek bir sey yok burada. Insan ulkesini ozluyor. Kendi adima, calisma ortamimi cok ozledim. Cocuk halinden memnun ama, Turkiye"ye tatil disinda gitmek istemiyor.
    Biz bu sartlarda buralarda cok kalinacak bir durum goremedik. Herkesin sartlari kendine ozeldir.
    20 li yaslarda is hayatina yeni baslayan insanlar olsak kesinlikle kalmak isterdik. 40 indan sonra zor oluyor. Bakalim belki fikrimiz degisir


  • @azure Nerede yasiyorsunuz? Masraflariniz oldukca dusuk, o yuzden merak ettim.


  • @MySea Minnesota. Yalniz TR sartlarinda buradaki masraflar oldukca yuklu oluyor. Cepten idare etmek de oldukca zor. Tr deki kariyerlerimizi burada yapmak ise bir hayal gibi. Neye basvursak bir sekilde olmuyor. Psikolojik olarak da bunalmis durumdayim

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bizim aylik giderler Ekim 2025 itibariyle ortalama su sekilde:

    1410 - mortgage odemesi
    400 - emlak vergisi (yillik 4800)
    120 - elektrik ve gaz tek fatura
    30 - su. 3 ayda bir 80-90 arasinds bir sey geliyor
    232 - 2 arac icin aylik sigorta taksidi
    330 - araclardan birinin kredi odemesi
    600 - 4 kisilik ailenin saglik sigortasi, goz ve dis dahil.
    150 - aylik maksimum benzin gideri
    160- 4 kisilik telefon aboneligi (sinirsiz 5G ve ucretsiz telefonlar)
    25 - 300 Mbit fiber internet
    400 - hesapta olmayan veya keyfi konularda yapilan harcamalar
    1000 - mutfak ve market harcamasi. haftada 200-250 dolarlik gida alisverisi fazlasiyla yetiyor. disarida yemiyoruz, evde normal turk yemekleri hazirliyoruz. et, meyve ve sebze agirlikli harcama kalemlerimiz. islenmis, hazir ve paket gidalari tercih etmiyoruz.

    Toplam: $4800 civari

    Kari-koca ikimiz de calisiyoruz. Birimizin geliri bu giderleri fazlasiyla karsilamaya yetiyor, digerinin kazancini tasarruf ediyoruz.

    ABD'de standard bir aile hayati surmek icin eve en az 5000 dolar civarinda para girmeli. Tek yasayanlar icin bu daha dusuk olabilir. Yasanilan sehrin buyuklugu ve yasam maliyetleri bu rakamlari cok etkiler, ozellikle buyuk ve populer eyaletlerde, sehirlerde yasayanlar icin.

    ABD'de en buyuk gider kalemleri barinma ve sigortalardir.
    Yeme icme genelde cok fark yaratmaz, her yerde asagi yukari aynidir.


Benzer Başlıklar

  • Turkiye'den Amerika'ya Urun göndermenin yolları?

    Alışveriş ve Mutfak
    3
    0 Oy
    3 İleti
    441 Bakış
    N
    Türkiye'den buraya 1-2 paket Arveles göndermenin bir yolu var mı? Doktor raporu illa gerekiyor mu? Bilen ya da deneyimleyen varsa paylaşırsanızçok mutlu olurum.
  • ABD'de kredi kartına taksit var mı?

    Alışveriş ve Mutfak
    9
    0 Oy
    9 İleti
    4k Bakış
    datanistD
    @Edelweiss Amex Gold ile Nordstorm’dan alisveris yapmistim ve taksit imkani sundugunu fark ettim. Dusuk de olsa bir faiz aliyor. Ucak bileti alirken Amex travel’i kullanirsaniz da taksit yapabiliyorsunuz.
  • ABD'den Türkiye'ye Sipariş Göndermek

    Alışveriş ve Mutfak
    6
    0 Oy
    6 İleti
    859 Bakış
    sagunseS
    Merhaba ABD de yaşayan arkadaslarima selam olsun öncelikle ABD de yaşayan bana yardım edebilecek birine ihtiyacım var yada bir fikir de olur walmartta beğendiğim ürünleri benim yerime adresine teslim alıp Türkiye'ye kargolayacak birine ihtiyacım var yada nasıl olur bilmiyorum en basitinden tencere seti beğendim Türkiye'de çok pahalı walmartta beğendiğim fiyatını uygun bulduğum ürünler var nasıl Türkiye'ye getirebilirim yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim iyi günler
  • ABD'de contact lens almak

    Alışveriş ve Mutfak
    16
    0 Oy
    16 İleti
    4k Bakış
    M
    Merhaba! ABD’de lens alabilmek için geçerli bir göz doktoru reçetesi gerekiyor. Bu yüzden siteler sizi göz muayenesi randevusuna yönlendiriyor. Burada kurallar böyle; reçetenizin doğru ve güvenli olması için bu gerekli. Eğer uygun seçenekler arıyorsanız, eyewebsafety sitesine göz atabilirsiniz. Görme bakımıyla ilgili bilgiler ve eyewear program gibi faydalı programlar da sunuyorlar. Biraz zahmetli görünebilir ama göz sağlığınız için buna değer!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum