Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    .sakayi ve espiriyi cok sevenlerdenim,saka ve espiri yaparkende kimseleri incitmemeye calisirim,forumdaki gulucukler bulamadigim icinbazi yazilara gulucuk koyamiyorum..
    ...yukarda 2023 yilinda her sey duzelecek diye yazmistim, gir gir tabi.ne yazikki ulkemizde 2023 yilinda herseyin duzelecegine inanmis veya inandirilmis o kadar cok insan varki,koru korune inadina inaniyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    @sir-altan

    : isareti sonrasinda yazdiginiz her kelime, size yazdiginiz o kelime ile alakali emojileri secme ekranini gosterecektir.

    Ornek olarak;

    :smil = smile ile ilgili tum emojileri getirecektir ---> ☺
    :face = face ile ilgili tum emojileri getirecektir ---> 😶
    :cat = cat ile ilgili tum emojileri getirecektir ---> 🐈
    :turkey = Turkiye bayragini getirecektir ---> 🇹🇷


  • kurun yukselmesi videolarla pek ilgili degil kanimca. harcayacak kursun kalmayinca dunyada olusan ekonomik dengeler maalesef bizim para birimimizin deger kaybi seklinde bize geri donuyor. gelismekte olan ulke konumuda cok geride kaldik yanlis politikalar sebebi ile. olaya biraz da dolar yukselmiyor, Turk Lİrasi deger kaybediyor diye bakmak lazim. yazik oluyor .


  • 7% buyume aciklamislar.


  • %22 zam vermiyorsa o buyume onlara kalsin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sir-altan ayrica sayin @FreeWoRLD 'un yazdiklarina ek olarak... standart emojileri de forum otomatik olarak donusturuyor...

    su soldaki isaretleri bosluksuz yazarsaniz, sagdaki emojiye otomatik olarak donusur
    : ) -> 🙂
    : D -> 😃
    : P -> 😛

    sadece emojinin saginda ve solunda bosluk olduguna emin olun... otomatik olarak donusecektir.


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @sigmoidalmammal Daha gecen yil Karadeniz'de dogal gaz bulunmustu. Ne oldu o is?

    Isin icinden biri olarak soyluyorum ki gaz var ama aciklamanin zamani ve sekli cok yanlisti. Daha rezervuar testleri yapilmadan rezerv aciklamak kadar cahilce bir is olamaz. Cikacak gaz bizi Katar yapmaz ama biraz elimizi rahatlatir.


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    7% buyume aciklamislar.

    yok abi %17 o aslında almanya kıskanıyor biliyorsun ortadan çatlamasın diye 7 açıklıyorlar. bu sırada 1 litre ayçiçek yağının en ucuz olanı türkiyede 15 lira. yani 1 ay çalışıp bütün parayla 200 litre ayçiçek yağı alınıyor ülkede ama ekonomi süper ...


  • Persembe gunu TUIK enflasyon verilerini aciklayacak. Tahminimce 17% civarinda veya altinda aciklayacaklar cunku eger 17% ustunde aciklarlarsa, TL ve borsaya bir miktar negatif yansimasi olabilir.


  • TUİL enflasyonu gerçek olarak açıklayamaz hatta yakınsayan olarak bile bu ay ve önümüzdeki aydan sonra memur ve emekli maaşların yapılan zamlar var enflasyon farkı yüksek çıkarsa daha da sarpa saracak işler.


  • @DustyBlue Tahmin ediyorsunuzdur ki memur ve emeklilere pandemi basindan beri fazladan para basarak maas odemeleri yapiliyor; baska turlu zaten kasayi donduremezler. Zaten o basilan fazladan paralar ve uretimindeki aksakliklar ile ithalatdaki yuksek artislar enflasyonu yukseltiyor. Dogru sekilde adilce hesaplansa, enflasyon buyuk ihtimalle 30-40% uzerinde cikacaktir diye tahmin ediyorum.


  • adam gece gece faiz indireceğiz dedi doları delirtti yahu bu erdoğan ne mankafa biri ya pes artık arkadaş!


  • Yemin ederim bu ülkede olan hiçbir şeye şaşırmıyorum artık. Neredeyse 30 yaşıma geldi, gençliğim heba oldu ona yanıyorum. Emeği geçenlere hakkımı helal etmiyorum.


  • şahsım trt'de konuşmadan önce dolar kuru : 8.51 tl idi.

    şahsım trt'de faizi düşüreceğim dediği anda dolar kuru : 8.68 tl'ye fırladı !

    460milyar * 0.17 = 78 milyar 200 milyon tl borcumuz artmış oldu.

    şahsımın trt'deki yayınının maliyeti şimdilik 78 milyar 200 milyon tl

    80 milyonluk bir ülke için kişi başı = 977 tl fakirleştik.

    sadece bu akşam, sadece trt'de ki bu yayın sebebi ile kişi başı 977 tl,

    4 kişilik bir aile : 3.910 tl daha fakirleşti.

    işte bu yüzden biz almanların aldığı arabaları alamıyoruz, bu yüzden it gibi çalışıp ülkemizde bir hafta tatil yapamıyoruz.

    yuh !! dolar 8.76 oldu !!

    kişi başı borç : + 1437 tl,
    4 kişilik aile için : + 5.750tl ..

    trt yayınının toplam bedeli : 115 milyar tl
    arçelik toplam değeri : 21 milyar tl ...
    adamlar 3 saatte 5 arçelik harcadı..
    https://eksisozluk.com/entry/124077412


  • @DustyBlue Bence bilincli olarak o sekilde konustu. Kurlarin yukselecegini bilerek yani. Amac videolarin etkiledigi gundemi degistirmek olabilir. Simdi yarindan itibaren tum TV kanallari onun bu aksamki konusmasini ve faiz/enflasyon/$ ucgenini konusmaya baslayacaklar.

    Aksi takdirde, farkinda olmadan bu sekilde aciklamalar yapmasi ihtimalinin herhangi bir izahi olamaz!!!


  • Reiz isini bilir. Bilerek dolari yukseltiyor ki para basabilsin ve maaslari odeyebilsin. Gizli develuasyon yapiliyor hergun. Gencligimizde resmi yollardan yapilip aciklanirdi. Simdi vatan hainleri denilince siz develuasyon anlayin.


  • @sigmoidalmammal Guzellemeler iyi gidiyor. Once reis faizler inecek dedi. Arkasindan MB baskani yok simdi degil dedi. Oyle demeseydi, kurlar yay gibi gerilmisti. Bence su anda faiz indirimi yapamazlar, yaparlarsa, kurlari su andaki duzeyinde bile tutamazlar. Sizin belirttiginiz gibi gizli bir devaluasyon kurmacasi da olabilir, gundem degistirme cabasi da olabilir. Reis ve MB baskani oylesine bos bos boyle aciklamalar yapmazlar diye dusunuyorum.


  • @MySea burda suze katilmiyorum. 20 yillik iktidarinin cogu cok konusup da bir sey ifade etmemekle gecti. Uzerinde erken secim baskisi, parti ici ayrisma ve sedat peker aciklamalari var. Uluslar arasi uyusturucu ticareti suclamasinin bir kismi kendine dokunuyor. Normal zamanda bile stabil olmayan reis bence saga sola salladi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ALINTIDIR
    götünü yaprakla kapatan papau yeni gine'nin kinası 2.42 türk lirası olmuş,
    kaos içindeki belarus'un 1 rublesi 3.39 türk lirası olmuş,
    gana cedisi 1.49 türk lirası olmuş,
    yoksulluktan fuhuş merkezi olmuş olan gürcistan'ın 1 larisi 2.64 türk lirası olmuş,
    haritada birçoğumuzun yerine gösteremeyeceği mozambik'in meticalı geçen yıl haziran ayında 0,096 türk lirası iken bugün 0.14 türk lirası olmuş,
    trinidad ve tobaggo doları 1.29 türk lirası olmuş,
    3 parçaya bölünmüş ve savaş içindeki yemen riyali bir yılda türk lirası karşısında %50 değer kazınmış...
    hal böyle iken 1 abd doları 8.63 lira, 1 euro 10.54 lira olmuş çok mu?
    devletin kasasındaki 128 milyar doları sıfırlayıp 128 maddelik yeni anayasa hazırlığı içinde olanların umurunda mı?
    devletin kasasındaki nice 128 milyar dolarları hiç edenler, 750 milyon doları ankapark'a gömenler, bütün bunlar yapılırken durumu değiştirecek tek bir şey yapamayan muhalefet bundan kendini sorumlu tutar mı? hayır. peki değiştirmek için bir şey yapar mı? hayır. o zaman köşeye çekilip hayırlı tıraşlar demek düşer.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum