Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba,
    esim bir yili askin suredir ben de nerdeyse bir yildir is yerinde yasadigimiz sakatliklar yuzunden workers compensation kapsaminda tedavi goruyoruz, sozde tedavi goruyoruz desek daha dogru olur. bu konu eyalet ozelinde farkliliklar gosteren bir mevzu bunun farkindayim ancak bir suredir bu sistemin icinde ordan oraya savruluyoruz, aman yanlis bisi yapmayalim aman haklarimizi kaybetmeyelim derken zaman geciyor ama biz bu surecten baya bi darbeli ayrilicaz gibi gorunuyor. bu zarari en aza indirebilmek adina surecimzde bize yardimci olabilcek tecrubeli kisiler varsa gorusmek danismak istiyorum.
    tesekkur ederim.


  • @aslierdem selam benim esimde 18 ay Gibi bir sure workers comp tedavisi gordu. Sorulariniza yardimci olmaya calisirim elimden geldigince. Avkatlami yurutuyorsunuz surecinizi

  • ⭐⭐

    W2 statusunde calisirken mi sakatlik yasandi? 1099'lar faydalanabiliyor mu acaba?


  • Esim icin bir avukatimz var henuz cok yeni bulduk evrak isleri ile ugrasiyoruz henuz avukat tarafindan bir girisim bir hareket yok. Bu biraz karisik ve uzun bir konuya donustu. O yuzden ikimzin olayini ayri ayri anlatmak istiyorum daha az karisir bu sekilde. Once esimde. Basliyim, o ilk belini incittigi zaman is yeri onun tedavi olmasini engel oldu yani daha dogrusu esim ben iyi degilim tedavi olmam lazim dediginde mudurun tavri ne bilelim burda oldugnu eger doktor inanmazsa burda oldgna butun masraflari sen odersin vs. Seklinde korkuttu ve biz daha cok yeniydik amerikda hicbir seyden habermz yoktu. ( Kaza aninda is yerinde rapor tutulmasina ragmen mudurun yaptgi hareket buydu. ). Sonra esim bu sekilde calismya devam etti ama hep daha kotu oldu, surekli call in yapti vs. bundan bi 5-6 ay sonra bu sefer eli sakatlandi agir bir sey tasirken parmagi dondu ve bu sefer hemen yine rapor tutuldu ve baska bi mudur bi iki gun beklemesini gecmezse doktora gidebilcgni soyledi. Ve ilk kez workers comp ile burda tanistik esim hemen eli icin tedaviye basladi ve biz de wokr comp surecine dahil olduk boylelikle. Sonra ogrendik ki biz onceki sakatligi icin de hala bu hakkimizi kullanabiliyoruz hemen tutturdugu raporu bulduk ve yeni bi claim ile beli icin tedaviye baslandi. Ancak tedavi dedigim sey asla gercek bir doktorrla degil pretisyen hemsirelerin basinda bulundgu urgent care'lara gonderildik yaklasik 4 ay ordaki cahillerin bir sekilde bizi iyi etmesni bekledik ama asla ve asla bir teshis bile koymadilar, bizi ellerinden geldigi kadar kendilerine bagli tutup masaj chiropractic akupunktur ne varsa uyguladilar gerekli gereksiz bir suru seans yaptilar ama esim gerckten hic iyiye gitme belirtisi gostermiyordu. Daha sonra IME zamani geldi, independent medical examination yani bagimzis doktor muaynesi. Burda da bi korku saldilar icimze cunku bu doktor eger yalan soyledgmzi dusunurse butun surec bzm icn biticekti ve belki biz borclu bile cikabilirdik soylediklrne gore. Her neyse esim ilk defa gercek bir doktorrla muhatap olmustu ve doktr raporunda esimin durumumun ciddi oldugu hemen bir MRI cekilmesi gerektigi vs. yaziyordu hatta hastanin anlattigindan daha ciddi yazmisti rapora ve bu rapor sayesinde esime MRI cekildi gelen sonuclra gore bu urgent care esimi baska bir urgent care a referral etti nedeni ise ordaki doktorun bu konulara bakmasiymis. Ve yaklasik 1 ay bu yeni yerden hic bir randevu alamadik, randevu aldik gittik senin MRInda hicbir sey yok dediler ki biz turkiyden bi doktra yolladik sonuclari adam fitik dedi bakilmasi lazim tedavi edilmesi lazim dedi. Ama burdaki adamlar sol tarafi sakat olan kisiye sag yazzip gecen ve hicbir seyi umursamayan insanlar esim orda onlara tartisinca biz avukat aramaya basladik. Tabi bu arada MRI a kadar esim modified duty de calismya devam ediyordu ancak is yeri de onu izne cikardi yeni yere sevk edildikten sonra.
    Biz avukta sureci olani biteni dilimz vardignca anlattik, o bize bir doktor onerdi ondan randevu aldik yeni doktor gercekten cok iyi basarili biri ve 4ay dolmak uzere yeni doktorla tedavisinde cok yol katetti. Izinde oldugu icin sigortadan kesintili maas olmya devam etti bu surecte ama tabiki yetmedgi icin 3ay once baska bir is daha buldu. Restrictionlarina uyan bir is ve zaten doktorunada haber verdi bunu. Ama bi 15gun once sigorta bize ulasti once bizim isveren tarafindan isten cikarildgimizi soyledi sonra bunun dogru olmadgini kanitladim isverrnle gorustum boyle bir sey yok hala izinli gornuyorsunuz dedi , sigortaya geri ulastim hayir hala izinli gornyoruz dedim bu sefer tamam anladim ama son zamanlarda baska bir gelirinizn oldguna dair rapor aliyoruz hemen bize bu durumu aciklayin yeni maasinizi yollayin falan dediler. Biz de tekrar basta buldgmuz avukta gittik esimi temsil etmesi icin gerekli evraklari teslim ettik ve o gunden beri bekliyoruz. Simdi nolck bi fikrmz yok. Avukatta bi tuhaf soru soruyoruz bu work compla alakali degil diyo cevap vermiyor yani insanlardan o kadar bezdik ki esimin sigorta maasi buyuk ihtimalle kesilck , zaten maddi olarak zor zamanlar geciriyorz bir de ustune bizim bisey odememiz gerekmez umarim. Suan ne sigortadan ne de avukattan bi ses yok. Bizi neler bekliyor bilmiyoruz.

    Simdi kendimle ilgli kisma geciyorum. Benim surecimde yaklasik 4 ay modified duty de calisirken bu bahsettigim urgent care daki hemsire tarafindan tedavi olmya calistim, sayisizca masaj chiropractic akupunktur ne varsa ellrrinde yazdilar. bu sure zarfinda hicbir teshis konmadi ve belirttigim sikayetler surekli bertaraf edildi hemsire tarafindan. Suram aciyor diyorum yalniz bunun bu kazayla alakasi yok oraya bisey yapamam diyor lanet olasica . Sonra 4ayin sonunda IME zamanim geldi. Benim hemsire panikle hemen sana MR cektirmemiz lazim bu doktor ona bakicak dedi biseyin yoksa da senin dosyani kapaticaklar dedi. Ama ben agrilar icindeyim yani ne dosya kapanmasindan bahsediyorsun. Neysee benim MR im temiz gelmesin mi , iste burasi yikildigim an oldu benim. Onca agrim acim varken butun sonuclarim tertemiz bir seyin yok gorunyor. Hemsire bitti senin isin diyor dosyan kapatilcak diyor, chiropractor ile konusyorum MR temiz bile ciksa senin acinin oldugunu biliyorum diyor. bana ilk kez bir teshis konuldu bu asamada torasik cikis sendromu olabilirmis . Bu Mr ilk sakatlik yasandiginda cekilse mutlka gorunurmus ama ustunden zaman gectgi icin boyle olabilirmis, Torasik cikis sendromu olma ihtimali cok yuksekmis.
    Herneyse IME icin gercek bir doktora muayne oldum her seyi durustce anlattim kolumun uyustugunu agrilarimi her seyi soyledim mr sonucumun temiz geldigni de gosterdim artik nolcaksa olsun diye. Ustune zaman gecti IME raporum sonuclandi ve doktor benim sikayetlerimi gercek buldu gercek bir doktora tedavi olmam gerektigni yazmis sonra beni bu urgent care dan baska bir rehabilitation merkezine sevk etti bu hemsire biz artik sana bakamayiz bunlar bakcak dedi. Tabi benim bu isime geldi cunku burda en azindan bi doktor ve fizik tedavi uzmnlari vardi. Her neyse benim buraya baslamamla ilk is doktor beni izne cikardi bu surecte calismazsan daha hizli iyilesirsin dedi ben de artk bir an once iyi olmak istiyorum tabi kabul ettim. Hemen haftada 2 fizik tedvi 1 masaj yazdi basladik.. 4ay burda da bitmek uzere, evet ilerleme var ama gecmedi bitmedi acim hala sakatlanmadan onceki halim gibi degilim ve bu durumda napicam bilmiyorum. Doktorun son randevuda demesi limitlerimze ulastik sigorta senin tedavinj daha fazla karsilamaz buyuk ihtimalle cnku raporlar falan temiz artik sen kendin tedavine devam edersn. Buna haklari var mi gercekten? Benn iyi degilim ki bunun farkindalar. Kadin ozur dilerim biliyorum hala iyilesmedin diyor yani ama neden iyilesmem icin bir sey yapilmiyor
    Ben kendim edebilck olsam size mi gelirim zaten ya. Cilginlar gbi is ariyorum, eski isime geri donmek istemiyorum cunku gercekten iyi degilim kolay degil orda calismak zaten degildi artik hic degil benim icin. Tedaviyide maasi da kesicekler zaten verdikelri para para degil .
    Hem fiziksel hem psikolojik olarak cok zor zamanlar geciriyoruz ekonimik sikintilarimiz her ay daha fa buyuyor. Korkuyorum.
    Alakali alakasiz cok uzun yazdim. Kusura bakmayin ama kendmi bu kadar caresiz hissetmekten yoruldum.
    Tesekkur ederim simdiden 🌸


  • @Edelweiss green card ile burdayiz biz. Hic bilmiyorum bu sorunun cevabini


  • @aslierdem Oncelikle hem size hemde esinize cok gecmis olsun! En buyuk tavsiyem, bu konularda uzman ve iyi bir avukat ile yola devam edin. Her avukat bu konularin detaylarina hakim olmayabilir.

    Sizi tedavi icin urgent care'e niye kafadan gonderdiler ve kim gonderdi anlayamadim. Sizin family doktorunuzun sizi tedavi icin yonlendirmesi gerekiyordu. Eger family doktorunuz gonderdiyse (ki sanmiyorum), cok buyuk bir hata! Isyeri gonderdiyse, keske kendi doktorunuzdan referral isteseydiniz.

    Malesef bu tur durumlarda isyerleri (ozellikle kurumsal firmalar veya devlet kurumlari degilse), olayi en az maliyetle kapatmak icin, en ucuz yolu tercih ederler. Urgent care'ler boyle tedaviler icin degillerdir. Onlar acile gitmeyi gerektirecek kadar cok acil olmayan ama normal randevu ile doktorunuza gidecek kadar da beklemeyecek durumlar icindir. Ornek, doktor officelerinin kapali oldugu aksam saatlerinde veya haftasonunda ates yukselmesi falan gibi...

    Normalde IME doktorlarinin tarafsiz olmasi beklenir. Onlar malesef size cok fazla tedavi yontemi sunmazlar cunku gorevleri durum teshisi koymaktir. Tedavi etmek degil. O yuzden sizin bu tur incinmeler ve sakatliklar alaninda uzman bir klinik veya doktora ihtiyaciniz var bence. Ve tabii ki workers compensation konusunda deneyimli bir avukata.

    Workers compensation cok fazla bilgim olan bir alan degil ama yazinizi okuyunca bu yazdigim kisimlar kafama takildi. Kolay gelsin!


  • @MySea tesekkur ederim okuyup cevap verdiginiz ve guzel dilekleriniz icin.
    Bizim o donem henuz bir genel saglik sigortamiz yoktu , enrollment surecini bekliyorduk saglik sigortasi icin. Dolayisiyla bir aile doktorumuz da yoktu biz de is yerine ve ordaki arkadaslra sordugumuzda onlar urgent care a gidebilcegmizi soylediyler.
    Daha sonra sigortamiz oldu aile hekimine gorunup bizi profesyonel birine sevk etmesini istemek icin aradik randevu alalim diye o zaman da bizim halihazirda bir claim olustrdgmiz icin bu dosya kapanmadan bize bakamiyacagini soylediler.
    Avukatimiz works comp uzani bi avukat ama asil sorun insanlar probleme buyuk cerceveden bakmiyor asla. Dogru soruyu sormadigin surece asla yardcmi olmuyorlar , her sey ic ice is yeri, works comp birlikte hareket etmemiz lazim ama bi soru soruyoruz bu is yerinle alakali diyor cevap vermiyor .
    Simdi ne olcak korkuyla bekler duruma geldik artik posta kutusunda bi evrak gorunce ya da telefon calinca surekli tedirgin oluyoruz.


  • @aslierdem Rica ederim!

    Yalniz avukatin bu konulardaki tavri biraz bana tuhaf geldi. Tabii ki bu konu isyeriyle alakali ve tabii ki workers compensation durumundan dolayi avukatla da direk alakali. Her sorunuza bence cevap vermesi gerekiyor gibi geliyor bana.

    Siz yine de daha yolun basindayken, baska bir avukat arastirmasi yapin. Avukat degistirmek cok kolay birsey. Sadece iki satirlik bir mektuba bakar. Tek yapmaniz gereken bos bir kagida asagidakileri yazmak ve imzalayip, tarih atmak. Tabii ki ilk once buna karar vermeniz ve yeni bir avukat bulmaniz gerekiyor.

    I’ve changed lawyers. I’ve hired this new person (name of new lawyer), so stop working on my case and send all of the paperwork to the new lawyer.

    Ben size kisaca esimin basina gelenleri, avukatlarin nasil calismasi gerektigini vurgulamak adina anlatayim: 2012'de trafik kazasi yapmistik. Esim yaralandi. Ambulans ile hastaneye kaldirildi. Acilde ilk tedavi ve testler sonrasi gece eve gonderdiler. Ertesi gun ilk is sigortaya haber verdik. Sonra onlar bize claim nosu verince, aile doktorunu arayip, esim icin acilinden bir randevu aldik. Arabanin isini falan sigorta hemen 1 hafta icinde halletti. Esimin durumu ise su sekilde ilerledi: Aile doktoru hemen esimi ilgili baska uzman doktorlara yonlendirdi. Hastanedeyken ilk anda zaten gerekli testler ve rontgenler falan yapilmisti. Bu arada bende isyerinden bir arkadasin tavsiyesi ile trafik kazalarinda uzmanlasmis bir avukati aradim, randevu aldim ve durumu oldugu gibi anlattim. Avukat, polis raporunu, hastane raporlarini, diger tum doktor ve test raporlarini toparladi. Ayrica, kendisinin tanidigi baska bir doktora kontrola gonderdi esimi. Ve biz o andan itibaren hicbirseye karismadik. Herseyi avukatin ofisi yuruttu. Bizi her ay arayip, status update yapiyorlardi, durumu bildiriyorlardi. Neyse, sonucta esim yaklasik 2 yil falan tedavi gordu. Hala bu durumdan dolayi ilac kullaniyor. Olay ise mahkemeye gidecekti. 2015'de tam mahkeme gununden 1 ay once, karsi tarafin sigortasi anlasma onerdi. Biz de o gunun kosullarinda uygun bulduk ve kabul ettik. Tum saglik masraflarini karsi tarafin tasit sigortasi ile bizim saglik sigortasi aralarinda anlasarak karsiladilar. Avukat masrafi vs hepsini yine karsi taraf karsiladi. Bize ise anlasmada kabul ettigimiz miktar odendi.

    Bu tur yaralanma ile sonuclanan trafik ve isyeri kazalarinda, deneyimli ve uzmanlasmis bir avukatin onemi cok buyuk.


  • cook cok gecmis olsun neler yasamissiniz..
    biz de yolun cok basindayiz daha umarim bu gunler gecer de biz de gecmis zaman olarak bahsederiz artik. anladigim kadariyla en iyisi baska bi avukata da konuyu danisip saglama yaparak ilerlemek. esimin avukati icin de kotu dusunmek istemiyorum henuz cok yeniyiz onunla da. ben de simdi fizik terapiden geliyorum, onlara da danistim benim icin doktorla tekrar gorusebilceklerini soyldiler. tek istegimiz bu kazalar yasanmadan onceki sagligimiza kavusmak.. yaptigimiz isi hayat kalitemizi her seyimzi etkiliyor bu agrilar.
    tekrar cok tesekkur ederim desteginiz icin


  • @aslierdem kusura bakmayın bıraz geç bakabıldım. Bende size basımızdan geceni anlatayım belkı eksıklerı tamamlayabılırsınız. Çünkü banada anlattıklarınız garıp geldı
    2015 Şubat ayında esım ıkıncı kattan basemente kafa üstü düştü ve hastaneye ambulans helikopterle gitti birgece hastanede kaldıktan sonra eve geldı. Tabı MR ct hepsı cekıldı kürek kemıgı kırık deyıp gönderdiler. Daha sonra bır workers comp avukatı bulduk hemen. Avkatla görüştük ve bıze haftalıgımızın 3/4 ünün ödenecegını soyledı bırkac hafta içinde maaşımız bağlandı ama biz hastane sonrası dırek specialist a gittik hem ortopedi kirik omuz icin. Hemde spine bel icin. Buarada evrak gelıyor avkata ulaşamıyoruz. Sonra avkat degıstırmeye karar verdık ve yenı avkatımızla tanıştık bızden sadece vekaletname tarzı bır kagıt aldı ımzalı ve gerısını kendı halledecegını eski avkata hiçbir ücret ödemeyecegımızı actıgımız workers comp davasından kendı payına düşenden önceki avukatın parasının ödenecegını soyledı. Oncekı avkat ıkı ay ıcın bıze 2000$ masraf çıkarttı (tlfn görüşmeleri,attığı emailler falan) sonrasında heray de kontrollerımız ve workers comp dava surecımız başladı. Dava esımın tedavısı için açıldı yenı avkat tarafından. Drlar heray ilaç veriyordu belıne. Sonra avkatımız nurolojıye gıtmemızı ıstedı ve bır dr buldu bıze gittik adam MR görmek istedi ama kaza günü haruc emarımız yoktu bu eskı dedı yenısını cektırdık ve belınde kaymalar ve fıtık oldugunu anladık. Gel zaman gıt zaman tabı davalarda karşı taraf ödemeyi azaltmaya çalıştıkça hakım kabul etmıyordu ve eaım 3 ayda bır steroid iğne oluyordu. Zamanla haftalıklar azaldı hakım kararıyla en son ıkı haftalık 190$ gelmeye başladı cunku 3 ayda bır tarafsız de a gıdıyorduk ve raporları elımıze geçmiyordu ama mahkeme sonucundan az çok nasıl rapor yazdıklarını anlıyorduk sonra eve gelıyordu rapor bızım soyledıklerımızı bıle kayle almamış bır rapor sonra mahkeme haftaligi kesici calisabilirsin raporu verdi ve 1,5 sene sonra esim baska bir ise girdi. Ama kurallar geregi suan kaza yaptigi sirkete gidip calismak istiyorum dese Geri ceviremezler cunku ikinci kere magdur etmis olurlar. Avkatimiz bize istersen calisabilirsin ama karsi tarafa koz veririz eger calisirsab agrilarina kimse inanmaz demisti o yuzden esim calismadi.son mahkemeden sonra karşı taraf bıze para teklıf ettı ama tedavılerı karşılamadılar bızde kabul etmedık sonrasında ömürboyu bel boyun ve omuz agrısını karşılayacağız dedıler ve bız teklıfı kabul ettık. Tabi bu surec bile 9 ay surdu (sonmahkeme ve anlasma sureci)Bıze odedıklerı paranın 1/3 unu workers comp avukatı aldı. Ama yınede her bıse olduğunda dosyamıza bakıyor mesela 2019 Şubat ayında buraya bır fızık dr u gelmıstı o baktı emara ve eşimin belinin enalt omurılığının aslında kırılmış olduğunu ve halen bırbırınden ayrı durdugunu ayrıca sınırlerın harap oldugunu soyledı. Bızde çok ıyı bır dr bulduk sağolsun @crayzcell buldu onunla gorustuk turk drunun teshisini onayladi ve amelyat edebilmek icin workers comp a evrak gonderdi bu adamin amelyat olmasi gerekiyor onayliyormusunuz diye onlar once onaylamadi ve yeni bir mahkeme acti bizim avkatimiz (kendine dusen parayi almisti ekstra hicbir para o demedik)
    Hakim karsi tarafin odemesi Yonunde karar verdi ve amelyatida workers comp odedi.
    Kisacasi gerci peki kisa olmadi ama workers comp avkatiniz cok onemli. Ayrica degistirme hakkiniz var. Eger dilden cekingeniz var ise translate baglatiyorlar. Veya cevrenizde size yardim edebilecek arkadaslariniz varsa onlardan yardim almaniz en iyisi. Bazen tlfn Dan baglanilan tercumanlar dogru tercume edemiyor (tecrubeyle Sabittir)
    Ayrica her Olay farkli bir case malesef. Bize bir suru insan akil verdi soyle olacak boyle olacak diye inanin hicbiri bizim yasadiklrimizla ortusmuyor inanin

    Buyuk gecmis olsun insallah iyi bir avkat ile yolunuza devam edebilirsinjz.
    Biraz fazla a uzun oldu kusur a bakmayin hem drlar hemde bu mahkeme surecleri cok zor ve yipratici kolay gelsin aklinizdaki sorulari sormaktan cekinmeyin lutfen


  • @Edelweiss biz W2 ile calisirken oldu


  • @sedef Cok gecmis olsun! Bence de avukatin deneyimi, olayla detayli ilgilenmesi ve dogru yonlendirmeler yapmasi cok buyuk onem tasiyor.


  • @MySea Aynen katiliyorum avukat cok onemli ve boyle bir durumda gercekten avkatla ilerlemek gerekiyor. Etrafta hicbir sey bilmeyip herseye cevapi olan bir dolu insan var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aslierdem gecmis olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea esinize ve size gecmis olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sedef tekrardan gecmis olsun. Umarim esiniz daha iyidir su an.


  • @sedef hanim cok gecmis olsun. Tesekkur ederim cevabinz icn. Avukat bize en basindan beri lazimmis ama sanki burdaki insanlar hic boyle yasamiyorlar biri de demedi avukat tutun bak diye. Is yerinde herkesin basina geliyor ufak tekef seyler insanlar iyilesiyor ise donuyor biz hala uyduruk bir sakatligi atlatamiyoruz. Cunku bizim bi aile hekimimiz bile yoktu ki ilk basta ve is yerinden herkes urgent care a gidiyordu. Kac defa karsilastik is arkdalarimzla oralarda..
    Bazi seyler yol yordam bilmemek yuzunden tam bir iskenceye donusebiliyor.
    Tekrardan cok cok gecmis olsun 🍃 tesekkurler.


  • @crazycells tesekkur ederim


  • @aslierdem cok tesekkur ederim. Aslinda ilk sakatligin oldugu gun hastaneye gitseydiniz (acile) urgent care ile ugrasmak zorunda kalmazdiniz. Keskede oyle olsaydi. Evet bazen insanlar gormezden gelebiliyor malesef durumunuzu. Bizim Olay da yaklasik bir ay sonra isyeri tutustu para vermek istediler elinize Muhasebe mudurunu yolladilar. Kabul etmedik. Patron konusmak icin msj yolladi bizde avkatimizla gelecez dedik Ben hala senin patronunum yarin birgun isedemi avkatinla geleceksin dedi gitmedik. Tabi butun bunlar icin avkatla surekli iletisim halindeydik. O yuzden bence nacizane fikrim alaninda iyi bir avkat bulmaniz.


  • @crazycells Tesekkur ederim ☺


Benzer Başlıklar

  • 52
  • 2
  • 122
  • 26
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum