Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Özkan-Mandıralı bunu o dönem geldiğinde KCC ile görüşmeniz gerekecek. ama olması gereken fiili olarak orada ikamet etmenizdir.


  • Merhabalar, edevlet üzerinde ikametgahım Adana'daki aile evimde gözüküyor ancak bir süredir Ankara'da evimde kalıyorum ve burada okuyorum. DS260 formunda yaşanılan yerler kısmına sadece ikametgahım olan yeri mi yazsam yeterli midir? Teşekkür ederim.


  • @Bilgehan-Bulut-0 Gerçekte yaşamakta olduğunuz adresleri yazmalısınız.


  • @Sono Ankara'da ikametgahımın olmamaması sorun olmuyor o zaman yine de yazıyorum teşekkür ederim.


  • Merhabalar,
    Eski pasaportumda Amerika vizesi vardı, pasaportumu yenilerken eskisini devlet dairesimi aldı yoksa ben mi kayıp ettim hatırlamıyorum.
    1- Vizenin verildiği tarihi nasıl bulabilirim
    2-Kayıp kısmındaki açıklama kısmına nasıl bir ifade kullanırsam sıkıntı çıkmaz
    Yardımlarınızı bekliyorum :)


  • @gucarslan Çok çok teşekkür ederim. Minnetttarım. Sağ olun.


  • Merhabalar. Evli ve iki kızım var ve birde eşim 5 aylık hamile. Başvuru sahibi olarak sadece evraklarımı tamamlasam ve görüşmeye sadece ben gitsem diğerlerinin hakları ölüyormu. Birkaç yıl sonra götürmek istesem götürebilir miyim?


  • @halilpekuz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,
    Eski pasaportumda Amerika vizesi vardı, pasaportumu yenilerken eskisini devlet dairesimi aldı yoksa ben mi kayıp ettim hatırlamıyorum.
    1- Vizenin verildiği tarihi nasıl bulabilirim
    2-Kayıp kısmındaki açıklama kısmına nasıl bir ifade kullanırsam sıkıntı çıkmaz
    Yardımlarınızı bekliyorum :)

    eskisini devlet almıyor, büyük ihtimalle kaybettiniz.
    e-devletten abd çıkış tarihinizi bulabilir, oradan da tahmini olarak vize tarihinizi bulabilirsiniz.

    kayıp kısmına da yazacağınız bilgi doğru olduğu sürece sorun olmaz

  • ⭐⭐

    @YEA, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar. Evli ve iki kızım var ve birde eşim 5 aylık hamile. Başvuru sahibi olarak sadece evraklarımı tamamlasam ve görüşmeye sadece ben gitsem diğerlerinin hakları ölüyormu. Birkaç yıl sonra götürmek istesem götürebilir miyim?

    Evet sonradan onlar için aile dayanaklı vizeye başvurabilirsiniz. Ancak bu yol daha uzun ve masraflı olacaktır. Onlar için de giriş çıkış yaparak GC almanızı öneririm. İlk yıl GC sahibi olup yurtdışında uzun süre geçirme konusunda daha anlayışlı oluyor ABD.


  • Merhabalar 23 yaşındayım dv 2022 kazananıyım. Tc Kimlik kartım yenilenmiş değil . Yani eski kimlik kartı var ben de. Bir sorun olur mu ?


  • @mcuks, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar 23 yaşındayım dv 2022 kazananıyım. Tc Kimlik kartım yenilenmiş değil . Yani eski kimlik kartı var ben de. Bir sorun olur mu ?

    Muhtemelen yeni kimliğe geçişler zorunlu omadığı sürece sorun olmayacaktır. Ama yeni kimlik almak kolay bir süreç, yeniletebilirsin mülakata kadar.


  • Merhaba, tecrübeli arkadaşlara danışmak istediğim birkaç şey var.

    -Primary occupation kısmına öğrenci olduğum bilgisini girdim. Secondary occupation olarak freelancer web/grafik tasarımcı olduğumu yazabilirim. Ama buna dair kanıtlar istenirse portfolio, kurslar dışında sunabileceğim pek bir şey yok. Bununla ilgili belge isteme gibi bir durum oluşabilir mi? Yaş 26, lise ve sonrası bitirdiğim okullar hep açıktan; ve geçmişte üniversite öncesi 3 yıl okul/iş görünmeyen bir boşluk var (üni hazırlığı, kişisel gelişim, mesleki gelişim'e ayırdığım süre).

    -Açıktan üniversite okuyorum. 2021 sonbahar'da dersleri erken verdiğim için bitecek (aslında şuan 2. sınıfım). Degree, diploma kısmına "none yet early graduation 2021 fall bachelor's degree" bilgisini girmem bir sorun oluşturacak kafa karışıklığına neden olabilir mi? Açıklayıcı olmak adına bunu yazmak istiyorum.


  • 2022 talihlilerinin kuracağı telegram grubuna katılmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

  • ⭐⭐⭐

    @mcuks Mülakattaki belgeler arasında kimlik bulunmuyor. Belgeler hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

  • ⭐⭐

    @brock, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, tecrübeli arkadaşlara danışmak istediğim birkaç şey var.

    -Primary occupation kısmına öğrenci olduğum bilgisini girdim. Secondary occupation olarak freelancer web/grafik tasarımcı olduğumu yazabilirim. Ama buna dair kanıtlar istenirse portfolio, kurslar dışında sunabileceğim pek bir şey yok. Bununla ilgili belge isteme gibi bir durum oluşabilir mi? Yaş 26, lise ve sonrası bitirdiğim okullar hep açıktan; ve geçmişte üniversite öncesi 3 yıl okul/iş görünmeyen bir boşluk var (üni hazırlığı, kişisel gelişim, mesleki gelişim'e ayırdığım süre).

    -Açıktan üniversite okuyorum. 2021 sonbahar'da dersleri erken verdiğim için bitecek (aslında şuan 2. sınıfım). Degree, diploma kısmına "none yet early graduation 2021 fall bachelor's degree" bilgisini girmem bir sorun oluşturacak kafa karışıklığına neden olabilir mi? Açıklayıcı olmak adına bunu yazmak istiyorum.

    • Öğrencilik bir meslek değil. Yalnızca web designer yazabilirsiniz. İş/eğitim hayatınızda boşluk olabilir. Doğrusu neyse onu yazın, bu sorular vize almanız için kriter değil.
    • Sorun olmaz

  • @Selami-beey, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    2022 talihlilerinin kuracağı telegram grubuna katılmak istiyorum yardımcı olurmusunuz

    bu başlığın 3. (üçüncü) iletisini okuyun lütfen.


  • Ds-260 formunda belirtiğimiz adresteki arkadaşımızı ve ya aileden birini arayıp bilgi alıyorlar mı ve ya sorular soruyorlar mı


  • Merhaba,
    ds260 göçmen vizesini doldururken 16 yaşından sonra kaldığın adres kısmına e devlette bulunan tarihçeli yerleşim yeri ve bilgileri raporunda
    yazan adres bilgilerini yazsam yeterli olur mu yoksa orada yazılı olmayan ama kaldığım üniversite yurdu vs gibi adresleri de yazmam gerekli mi?


  • Herkese iyi akşamlar. DV2022 talihlilerden biriyim 2022EU25XXX. Kazanan herkesi tebrik ederim,umarım bu zor sürecin herkes için hayırlı ve kolay olur.


  • arkadaşlar ds 260 formunda çalıştığınız şirketlerde öreğin "abc ınsaat alumınyum sanayı tıcaret lımıted sırketı" ni özel isim olarak türkçe olduğu gibi mi yazmalıyız yoksa işte construction alumınum ındustry... vs şeklinde mi ?


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    538k Bakış
    ATS16A
    @Yusuf-Kaçar https://www.konsolosluk.gov.tr/TranslatorSearch/Index
  • 17 Oy
    8k İleti
    926k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    774k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum