Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba telegram grubu için anket formunu doldurdum , ne kadar beklemek gerek girişmiçün

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CanAyten bana özelden username yazın lütfen, kontrol edelim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakan-altun, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba telegram grubu için anket formunu doldurdum , ne kadar beklemek gerek girişmiçün

    8dk önce doldurmusunuz formu, iletide de yazdığımız gibi ilk müsait zamanda gruba dahil olacaksınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    Bu seneki kazananlardan biriyiz. Case no 10 binli bir rakam, Çekilş eşime çıktı. Kendisi Rus vatandaşı olduğu için Rusya kontenjanından kazandık. Uzun süredir Türkiye'de ikamet ettiğimiz için ve başvuru sırasında ikametimizi Türkiye verdiğimiz için mülakat yeri olarak ANKARA olarak görünüyor.

    Case Number: 2022EU00010xxx
    Foreign State Chargeability: RUSSIA
    Post: ANKARA

    Bildiğim kadarıla şu anda ne Moskova'da ne Ankara'da DV vizeleriyle ilgili bir işlem/mülakat yapılmıyor. DS-260'ı gönderip beklemeye geçeceğiz. Eğer Moskova daha önce açılıp işlemlere başlarsa mülakat için Moskova'ya transfer isteyebiliriz.

    Ben elektronik mühendisiyim, eşimin kendi alanında doktorası var (PhD). İki çocuğumuz var ve küçük oğlum dışında hepimizin İngilizcesi ileri düzeyde. Aslında yurtdışına yerleşme, yaşama konusunda çok merakım yok. Fakat çocukların Amerikan vatandaşı olup Amerikan pasaportu sahibi olmalarının onlara hayatlarında büyük avantaj ve rahatlık getireceğine inandığımdan gidip yerleşeceğiz. Zaten ikisini de ABD'de bir üniversitede okutma planı yapıyorduk, şimdi her şey çok daha kolay olacak. Biz de hanımla emekliliğimizde ülke ülke gezerken vizeyle mizeyle uğraşmayız ileride 🙂

    Çıkan herekse hayırlı olsun diyorum,

    sn. @smartcells
    yazdığınız diğer iletilere bianen süreci yakın takip ettiğinizi ve gitmeyi ziyadesiyle istediğinizi biliyorum.

    bir iletinizde macaristan oturumuna sahip olduğunuzu söylemişsiniz. bu iletinizde de eşiniz rus vatandaşı olduğu gördüm. mülakatınızı ankara olarak işaretlediğiniz için de böylece mülakat yapabilme lokasyon ihtimalinizi 3'e çıkarmış oluyorsunuz. rusya, türkiye ve macaristan. ancak can sıkan kısım, bu konsolsolukların hiçbiri halen DV mülakatı kabul etmiyor. sadece rusya talihlilerinin bu yıl farklı ülkede mülakata gireceğini biliyoruz ama hangi ülke belli değil henüz.

    DV2022 sürecinde de bu şekilde olur mu bilinmez elbette.

    size tavsiyem, aşağıdaki haazırladığımız sayfadaki her gün güncelenen bilgileri sıkı takip edip vize sürecinize o şekilde yön verin. çünkü herkes sizin gibi 3 farklı alternatife sahip olamıyor.

    şimdiden bol şans dilerim.


  • Arkadaşlar merhaba bende 2022 talihlisiyim sizlere bir sorum olacaktı..
    Şimdi ben lisans mezunuyum ve ayrıyetten önlisans bir bölüm okuyorum öğrenci görünüyorum şu an.. öğrenim kısmını doldururken diploma sayisına 2 (lise dahil) mi diyecem 3 mü .. 2 dersem önlisans okudugumu yazamiyorum 3 dersem de önlisans ögrencisi oldugumu nasıl belirtecem mezuniyet tarihi kismına ne yazmam gerekiyor yardımcı olur musunuz

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Şu anda mülakat için sadece Moskova ve Ankara ihtimalleri var bizim için çünkü Macaristan rezident kartım Aralık ayında expire oldu ve yenilemek için de başvurmadım. Zaten benim Macaristan oturumum bize Budapeşte'de mülakat hakkı vermiyor çünkü 2022'yi kazanan ben değilim, eşim (main applicant) ve onun Macaristan'la bir bağı yok 😕

    DS-260'ı henüz göndermedim. Süreç zaten 1 Ekim'de başlayacağından yeterince vakit var göndermek için. Şu anda bütün aile üyelerinin pasaportlarını yenileme sürecindeyim. Eğer Moskova Ankara'dan önce mülakat randevuları vermeye başlarsa hemen oraya çevireceğiz istikametimizi.

    İlk tercihimiz tabii ki Ankara.
    DS-260'ları gönderip beklemeye geçeceğiz. Olayların gelişimine göre bir yol seçeceğiz.


  • ds260 formunu doldururken çocuklar için bölümde liseye giden çocuk için okuduğu okul bilgilerini girdikten sonraki sorularda 1-İn which occupation do you intend to work in the U.S.? orada da okula gideceği için student yazmamız doğru olurmu? devamı sorulan soruda da 2-Have you attended any educational ınstıtutions at a secondary level or above? Yes or No '' cevabına göre Yes işaretlendiğinde bir alan açılıyor orada daha önce gidilen okul bilgileri ile başlayış ve bitiş tarihlerinin bilgileri isteniyor.halen liseye devam ettiği için buraya hangi bilgileri yazmamız gerektiği hususunda teredütte kaldım. doğru bilgi vermek açısından nasıl cevap yazmalıyız? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim...


  • @xanjee, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba bende 2022 talihlisiyim sizlere bir sorum olacaktı..
    Şimdi ben lisans mezunuyum ve ayrıyetten önlisans bir bölüm okuyorum öğrenci görünüyorum şu an.. öğrenim kısmını doldururken diploma sayisına 2 (lise dahil) mi diyecem 3 mü .. 2 dersem önlisans okudugumu yazamiyorum 3 dersem de önlisans ögrencisi oldugumu nasıl belirtecem mezuniyet tarihi kismına ne yazmam gerekiyor yardımcı olur musunuz

    İster 2 yazıp önlisansı yazmazsın, ister 3 yazıp onu da ekleyebilirsin. Mezuniyet tarihine dünün ya da 8 Mayıs tarihini yazmalısın önlisansı eklersen; diploma kısmına da "None Yet" yazmalısın.

  • ⭐⭐⭐

    @istavrit, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    arkadaşlar merhaba, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi doğum tarihi hatalı olduğu için sisteme girememişim bunu nasıl teyit edebildim. Sonuç açıklama sayfasından confirmation numaramı unuttum diyerek ordan denemeler yaptım. Ama şimdide başka bir problemim var sisteme giremiyorum ve şu hatayı alıyorum. Sanırım birden fazla yanlış denemden sonra case numaram iptal olmuş olabilir mi?
    "The Case Number entered is currently unavailable. Please try again later or contact the Kentucky Consular Center (KCC) by email ([email protected]) or by phone (Public Inquiry Phone Number 606-526-7500 7:30 a.m. to 4:00 p.m. EDT Monday – Friday) for further assistance. "

    Çok acele etmenize gerek yok. Sanırım telaşınız giriş yapamamaktan dolayı hakkınızı kaybetme endişesi. Benim tavsiyem birgün ara verin. Hem dinlenmiş hem de daha sağlıklı düşünebilirsiniz. Bakın mesela ben hala göndermedim. Ara verdim çünkü daha sakin bir kafayla kontrol edeceğim.


  • Merhabalar , DS 260 formunu doldurmaya başladım herşey iyi gidiyordu ama"Your request cannot be processed at this time." hatası almaya başlaldım. Bu normal midir? Birde Telegram grubuna daha katılamadım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cemtrmn aldığınız hata yoğunluktan. bir süre sonra tekrar deneyin lütfen..
    telegram grubu için de bu başlığın 3. iletisini okuyun lütfen.


  • Merhaba. İnşallah tüm kazanan talihliler vizesini alabilir.

    Eşim Belçika doğumlu ama 2 yaşından sonra bidaha giriş yapmamış oraya. Çekilişe Belçika kontenjanından başvurduk eşime çıktı.

    Eğer bizim süreç de 2021'ler gibi tıkanırsa, 2022 yaz aylarına doğru mülakat için Belçikalı seçme şansımız olurmu? Yoksa orda yaşamış olmak mı gerekiyor?


  • @gucarslan Teşekkür ederim 2. defa doldurdum belki hata yaptım ilk seferinde

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cemtrmn formu birden çok kez doldurmanıza gerek yok. tek seferde doğru şekilde doldurmanız yeterli.
    lütfen, bir kere daha bu iletide yazdığım şekilde telegram ayarlarınızı yapın ve gruba dahil edilmek için bekleyin.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/201412


  • merhaba birsey sormak istiyorum .sizin videonuzu izledim . ve meslek kısmında bazı sorularım var . şimdi işim hakkında sorulmus ben şimdi calışmıyorum .ve kpss calısıyorum bu kısmı nasıl doldurmalıyım .other olarakmı ? yoksa meslegimi yazıp 2. kısma other seceneginimi kaymalıyım . gere dönüş yaparsanız sevinirim .iyi günler


  • merhaba üniversitede okuduğumuz hazırlık sınıfını ekliyor muyuz eğitim kısmına ? ayrıca ben 2007 yılında liseden mezun oldum e devletten mezun bilgilerime ulaşamadım mülakatta lise mezuniyeti ile ilgili belge isterler mi ? benim üniversite diplomam var zaten


  • Bu ileti silindi!

  • Tekrardan merhaba arkadaşlar, şuan hem çalışıyorum hem de ds260 formunu doldurmaya çalışıyorum. Kafam patates oldu. Gereksiz yere soru sormamak için forumda arama yapıyorum fakat çıkan sonuçlara verilen cevapları göremiyorum. Çıkan sonuçlara yapılan yorumları nasıl görebilirim ? Tıkladığımda sadece o ana başlığa gidiyor malum bazılarında 500'lere yakın post olunca bulmak zor oluyor.

    Kafamı patates eden sorular ise;
    1-) E-devlette çıkan eski iş deneyimlerimi yazacağım fakat hiçbirinden müdür vs kavramı yoktu bazı iş yerleri kapanmış. Yani yazabileceğim sadece job title ve adres bilgisi var. Bu durumda ne yapmalıyım ? Does not apply mi yazayım ?
    1-1)Yine eski iş bilgilerimde zorunlu staj yaptığım yer üniversitem yazıyor stajyerdim. Buraya staj yaptığım gerçek yerimi yazmalıyım ? yoksa bir öneriniz var mı 🙂

    2-) Ayrıca AÖF'den mezun oldum okul Eskişehir'de ben tüm ikametimi İstanbul'da gösterdim. Bunun için sıkıntı çıkarırlar mı ?

    3-) Bütün doldurulacak bölümler ingilizce'ye çevirilip yazılacak deniyor istisnalar(Tam ad ve soyad kısmı ve adresler harici değil mi? ) atıyorum üniversite yerine university, iş yeri adlarının son ekleri migros T.A.Ş yerine migros trading joint stock company (pek önemsenceğini düşünmüyorum ama yinede sorayım dedim)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmet48 hazırlık sınıfını yıl olarak ekleyebilirsiniz. mezun bilgilerinize ulaşamadıysanız tahmini yıl olarak yazın lütfen. son okuduğunuz okulun diplomasını isteyecekler sizden..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rukiye-Bekleviç hangi bölümü bitirdiyseniz onu yazın lütfen. (öğretmen vb.)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum