IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)
-
@alibilen burada da durum ayni, merak etmeyin. ilk olarak "refused" olacak sonra "issued" olarak güncellenecek durumunuz. içiniz rahat olsun..
-
@alibilen, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Peki, ben yazayim. Bu sabah saat 8:15'te randevum vardi. Iceri girdikten sonra pasaport, turist vizemin oldugu eski pasaport, fotograf, sabika kaydi ve nufus kayit ornegimi aldilar ve 5 dakika sonra da vize mulakatina aldilar. Gorevli once sag elimi kaldirtip dogruyu soyleyecegim diye yemin ettirdi. Daha sonra nufus kayit ornegini geri iade etti ve parmak izlerimi aldi. Cocuklarimin ABD'de nerede yasadiklarini ve ne is yaptiklarini, benim Turkiye'deki isimi, daha once ABD'ye giris yapip yapmadigimi sordu. Vizemin onaylandigini soyledikten sonra halen gecerli olan turist vizemin uzerine kase basarak iptal etti ve pasaportunu en kisa zamanda yollayacagiz dedi. Cikarken vize ucreti odemedigimi farkettim ve tekrar iceri girip sordum ama odemeniz gerekmiyor sanirim dedi. Yanimda kalinca dosya dolusu evraklar ve fotokopiler vardi ama istemediler. Yazdiklarim umarim yardimci olur.
hayirli ve ugurlu olsun...
Eger 325 dolari NVC'ye odediyseniz konsoloslukta odeme yapmaniza gerek yok.
-
@crazycells Tesekkurler. Evet daha once odemistim. Iyi oldu benim acimdan. Tasarruf etmis oldum :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@gucarslan Tesekkurler. Kontrol ettim ve sadece yapilan isleme ve kisinin durumuna ara ad vermek icin kullaniyorlarmis. Vize gorevlisi derse o zaman red anlamina geliyormus. Zaten red olsaydi pasaportumu geri vermeleri gerekirdi. Mulakatta belki vizenizi bugun basip pasaportunuzu yollariz demislerdi ama bu ihtimal artik ortadan kalkti sanirim. Buyuk ihtimalle kapanma sonrasinda gelir pasaport.
On March 3, 2020, the Department of State made an update to the Consular Electronic Application Center (CEAC) website, our online portal for visa applicants. A visa applicant whose case previously displayed as being in “Administrative Processing” on his or her case status page now displays as being “refused.”
There has been no change in such applicants’ actual cases. This is an administrative change to more accurately communicate case status to applicants.
-
Kızım Amerikan vatandaşı benim için green card başvurusu yaptı,kabul edildi,süreç nasıl ilerliyor,evrakları teslim ettikten sonra ne kadar süremiz var,
-
@HDMR, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Kızım Amerikan vatandaşı benim için green card başvurusu yaptı,kabul edildi,süreç nasıl ilerliyor,evrakları teslim ettikten sonra ne kadar süremiz var,
Su iletiyi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/post/26277
Normalde 1 yil veya daha kisa suren bir surec bu, lakin su an pandemi nedeniyle daha uzun sure bekleyeceksiniz maalesef. Fakat Ankara ABD konsoloslugu diger pek cok vizenin aksine IR-5 vizelerini vermeyi hic durdurmadi, o nedenle NVC islemleri bittikten sonra mulakat tarihi alabilmeniz hala mumkun.
-
@HDMR, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Ben 11 Kasim 2019 tarihinde basvuru yaptim. Vize mulakatina 29 Nisan 2021 tarihinde gittim. 17 ay surmus.
-
29 Nisan tarihinde vize gorusmesine gitmistim. Kapanma nedeniyle surec uzadi dogal olarak. Vize bugun basilip pasaport kargoya verilmis. Bekleyen arkadaslara bol sans.
-
29 Nisan tarihinde vize gorusmesine gitmistim. Kapanma nedeniyle surec uzadi dogal olarak. Vize bugun basilip pasaport kargoya verilmis. Bekleyen arkadaslara bol sans.
gozunuz aydin. Bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@crazycells, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
gozunuz aydin. Bundan sonraki surecte bol sanslar.
Cok tesekkurler.
-
@alibilen tebrik ederim, gözünüz aydın.
-
@gucarslan, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
@alibilen tebrik ederim, gözünüz aydın.
Cok tesekkur ederim.
-
@alibilen Hayırlı olsun. Sizin adınıza çok sevindim.
-
@HDMR Benim de oğlum 31. Aralık. 2018 de başvuru yaptı ve 31.Ocak. 2020 de NVC den kabul maili geldi. Size tavsiyem istedikleri dosyaları hiç vakit kaybetmeden yüklerseniz sisteme sürenin uzamasını önlemiş olursunuz. Biz şu anda i-864 formunda istenen bir düzeltmeyi yaptık. Sponsorun imzasının altında, imzanın atıldığı tarihi de elle yazması gerekiyormuş. Bunu da ufak bir bilgi olarak yazmış olayım buraya.
Ve sürecin başından bu yana bu forum sayfasından o kadar istifade ettim ki her defasında özellikle @crazycells ve buraya deneyimlerini aktaranlara ne kadar teşekkür etsem yine azdır. -
@zaram, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
@alibilen Hayırlı olsun. Sizin adınıza çok sevindim.
Cok tesekkur ederim. 28 Mayis tarihinde giris yapacagim.
-
@zaram, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
@HDMR Benim de oğlum 31. Aralık. 2018 de başvuru yaptı ve 31.Ocak. 2020 de NVC den kabul maili geldi. Size tavsiyem istedikleri dosyaları hiç vakit kaybetmeden yüklerseniz sisteme sürenin uzamasını önlemiş olursunuz. Biz şu anda i-864 formunda istenen bir düzeltmeyi yaptık. Sponsorun imzasının altında, imzanın atıldığı tarihi de elle yazması gerekiyormuş. Bunu da ufak bir bilgi olarak yazmış olayım buraya.
Ve sürecin başından bu yana bu forum sayfasından o kadar istifade ettim ki her defasında özellikle @crazycells ve buraya deneyimlerini aktaranlara ne kadar teşekkür etsem yine azdır.Gozunuz aydin :) Surecin devaminda bol sabirli beklemeler dilerim. Bol sanslar.
-
@crazycells Teşekkür ederim. Ben de bu süreci yaşayan herkese kolaylıklar diliyorum.
-
Halen Tr. de bulunmaktayız. Sonbaharda turist olarak USA e giriş yaptıkdan 3 ay sonra kızımızdan dolayı IR 5 ile (AOS) statü değişikligine basvurmayı planlıyoruz. Bu aşamada Tr den temin etmemimizin iyi olacagını (veya şart oldugunu) düşündüğünüz belgeler varmıdır? USA ye giriş tarihimizden önceki tarihlere sahip belgelerin, art niyet delili olabileceği yorumları da var. Tesekkurler
-
@platon, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Halen Tr. de bulunmaktayız. Sonbaharda turist olarak USA e giriş yaptıkdan 3 ay sonra kızımızdan dolayı IR 5 ile (AOS) statü değişikligine basvurmayı planlıyoruz. Bu aşamada Tr den temin etmemimizin iyi olacagını (veya şart oldugunu) düşündüğünüz belgeler varmıdır? USA ye giriş tarihimizden önceki tarihlere sahip belgelerin, art niyet delili olabileceği yorumları da var. Tesekkurler
Istenen belgeler kolaylikla e-devletten veya konsolosluktan temin edilebilecek belgeler, o nedenle cok ciddi bir hazirlik yapmaniza gerek yok.
AOS konusunun ve bu konunun ilk iletilerine goz gezdirin, zaten gerekli belgeler yaziyor...
evlilik cuzdani, ekstra varsa vize fotograflari ve gerekiyorsa mahkeme kayitlari Turkiye'den goturebileceginiz belgeler olur diye dusunuyorum, bunun disindaki her seyi kolaylikla sonradan temin edebilirsiniz.
-
Turkiye deki eski tip ehliyet ile yeni çipli ehliyetin, USA de ehliyet alma bakımından(veya ön göremediğim baskaca) farkı olurmu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum