Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
@Ekto-Oktan Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, inşallah herkesin işlemleri yolunda gider, gelişmeleri paylaşacağım.
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
@Ekto-Oktan Hocam ben de benxer durumda olacağım. Durumunuzda bir gelişme oldu mu, gectigimiz sure icinde ?
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
IR-5 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının anne ve babası)
-
Evet, herhangi birisi sizin adiniza odeme yapabiliyor. Bana 16 Mart gunu NVC den email geldi. 29 Nisan gunune randevu vermisler. Hatta 26 Subat tarihinde ABD'ye gitmistim. Bugun mecburen Turkiye'ye dondum evraklari hazirlamak icin. 2019 Kasim ayinda basvuru yapmistim ve cok beklettiler. Ama eski esim ABD'de iken salgin baslayinca Turkiye'ye aylarca donemedi ve oradan basvuru yapti. Tam 3 ayda Green Card aldi kolayca. 10 yillik verdiler. Istenen evraklari en kisa zamanda hazirlamaya bakin cunku ne kadar gec yaparsaniz o kadar ileri atiliyorsunuz.
-
Merhabalar,
08 ve 09.04.2021 tarihlerinde "https://ceac.state.gov/IV" üzerinden DS-260 ve I-864 formlarını ve gerekli ek belgeleri sisteme yükledik ve online olarak teslim ettik. Son durum itibarıyla sistem üzerinde her bir ek belge karşısında "Submitted" görünüyor.
13.04.2021 tarihinde "https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV" üzerinden Visa Status Check yaptığımızda;"Action required: Submit requested documents
Immigrant Visa Case Number: ANK2021XXXXXX
On 2021-04-08, the National Visa Center (NVC) received your Form DS-260 (Immigrant Visa Application).
Next steps:
Gather the documents below and send them to us in one (1) envelope or email. Instructions on how to send us your documents are online at https://nvc.state.gov/mail. Do not send these documents separately or it will delay your case processing time.
NOTE: Keep in mind that if you recently submitted documents, NVC may still be reviewing them.
Step 1: Your Petitioner selects and complete Form I-864 (Affidavit of Support). Go to https://nvc.state.gov/aos for information on which Affidavit of Support form you may need to complete. Once completed, make photocopies to send to NVC.
Step 2: Your Petitioner collects photocopies of financial documents showing income level (example: their federal U.S. tax return, W-2 form). Go to https://nvc.state.gov/fin for instructions on which financial documents you may need to submit. Make photocopies to send to NVC.
Step 3: Collect photocopies of your civil documents (example: copy of your birth certificate, passport). Go to https://nvc.state.gov/documents for a list of documents you may need to submit. Make photocopies of the civil documents to send to NVC. DO NOT send original documents.
Step 4: Step 4: Gather the documents above into one package.
Place your Document Cover Sheet on top.
Photocopied or scanned Form I-864 (Affidavit of Support form)
Photocopied or scanned financial documents
Photocopied or scanned civil documents.
Step 5: Submit documents to the National Visa Center by following the instructions at https://nvc.state.gov/mail.
You can find our current document review times at https://nvc.state.gov/timeframes. However, NVC will not review your file until we have received your form DS-260, the financial documents from the petitioner and the applicant's civil documents. At that time, we will let you know by letter or email if there is anything that is missing or incomplete.
Please note:
Your case will not advance until you complete the step(s) above.
If there is no activity on your case for one (1) year, your case will enter termination. If your case is terminated, you will have to restart the process and repay fees.
If you move or change your address, we will not be able to provide updated information and your case may be terminated. To update your address, please use our online form at https://nvc.state.gov/inquiry."
Görünüyor.
Ancak;
"https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/submitting-documents-to-the-nvc.html" adresinde;
Submitting Documents to the NVC
Mail Processing
Only mail documents to NVC if instructed. Submitting documents by mail when not instructed to will delay the processing of your case.
Email Processing Required
Only email documents to NVC if instructed. Submitting documents by email when not instructed to will delay the processing of your case.Uyarıları dikkat çekici.
Sistem üzerinden her iki formu ve gereken ek belgeleri yüklendiği ve submit edildiği halde Visa Status Check işleminde belgelerin halen teslim edilmemiş gibi görünmesi sistemsel bir sorun mu?
Ek belgelerin de teslim edilmiş görünmesi zaman mı alıyor?
Sisteme yüklenmiş olsa dahi ek belgeler mutlaka fiziki posta veya e-posta ile ayrıca gönderilmeli mi?
Sisteme yüklediğimiz ek belgeleri ayrıca e-posta adresine gönderirsek, uyarıda açıkça belirtildiği üzere, işlem sürecini geciktirir mi?
Saygılarımla, -
@elma "NOTE: Keep in mind that if you recently submitted documents, NVC may still be reviewing them." diye bir not da yazmislar. Online formlarda yuklemeyi tamamlayip, belgeleri gonderdiginize eminsiniz, degil mi? Eger eminseniz sanirim tek yapmaniz gereken sey beklemek.
-
Evet, eminim. Üstelik en az 4 gün geçtiği halde sistemlerinde halen bunu görmemeleri imkansız.
Her bir belge hizasında Submitted görünüyor.
Şimdilik beklemek en iyisi gibi görünüyor. -
@elma, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Evet, eminim. Üstelik en az 4 gün geçtiği halde sistemlerinde halen bunu görmemeleri imkansız.
Her bir belge hizasında Submitted görünüyor.
Şimdilik beklemek en iyisi gibi görünüyor.tamamdir, ben soruyu yanlis anladim. Ben submit ettiginiz halde, ceac sayfasinda submitted yazisini gormediginizi sandim. Bu dediginiz durumda hicbir problem yok, visa status check'in guncellenmesi zaman aliyor, dolayisiyla telas yapacak bir durum yok.
-
Gectigimiz 2-3 haftada IR5 vize mulakatina giren oldu mu hic?
-
Peki, ben yazayim. Bu sabah saat 8:15'te randevum vardi. Iceri girdikten sonra pasaport, turist vizemin oldugu eski pasaport, fotograf, sabika kaydi ve nufus kayit ornegimi aldilar ve 5 dakika sonra da vize mulakatina aldilar. Gorevli once sag elimi kaldirtip dogruyu soyleyecegim diye yemin ettirdi. Daha sonra nufus kayit ornegini geri iade etti ve parmak izlerimi aldi. Cocuklarimin ABD'de nerede yasadiklarini ve ne is yaptiklarini, benim Turkiye'deki isimi, daha once ABD'ye giris yapip yapmadigimi sordu. Vizemin onaylandigini soyledikten sonra halen gecerli olan turist vizemin uzerine kase basarak iptal etti ve pasaportunu en kisa zamanda yollayacagiz dedi. Cikarken vize ucreti odemedigimi farkettim ve tekrar iceri girip sordum ama odemeniz gerekmiyor sanirim dedi. Yanimda kalinca dosya dolusu evraklar ve fotokopiler vardi ama istemediler. Yazdiklarim umarim yardimci olur.
-
@alibilen vizeniz hayırlı olsun, tebrik ederim.
-
@alibilen tebrik ederim, hayırlı olsun
-
Tesekkurler ama biraz once durumumu kontrol ettigimde asagidaki yaziyi gordum. Red diyor ama sanmam cunku onceki vizemi de iptal ettiler artik Yesil Kartin olacak ve buna ihtiyacin yok diye. 10 yillik vizemi alirken de benzer durum olmustu. Once 2 gun boyle kalip sonra vizeyi basip yollamislardi.
U.S. Department of State
IMMIGRANT VISA APPLICATION
Refused
Immigrant Visa Case Number
Case Created: 25-Sep-2020
Case Last Updated: 29-Apr-2021A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.
For more information, please visit U.S. Embassy Ankara. -
@alibilen burada da durum ayni, merak etmeyin. ilk olarak "refused" olacak sonra "issued" olarak güncellenecek durumunuz. içiniz rahat olsun..
-
@alibilen, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Peki, ben yazayim. Bu sabah saat 8:15'te randevum vardi. Iceri girdikten sonra pasaport, turist vizemin oldugu eski pasaport, fotograf, sabika kaydi ve nufus kayit ornegimi aldilar ve 5 dakika sonra da vize mulakatina aldilar. Gorevli once sag elimi kaldirtip dogruyu soyleyecegim diye yemin ettirdi. Daha sonra nufus kayit ornegini geri iade etti ve parmak izlerimi aldi. Cocuklarimin ABD'de nerede yasadiklarini ve ne is yaptiklarini, benim Turkiye'deki isimi, daha once ABD'ye giris yapip yapmadigimi sordu. Vizemin onaylandigini soyledikten sonra halen gecerli olan turist vizemin uzerine kase basarak iptal etti ve pasaportunu en kisa zamanda yollayacagiz dedi. Cikarken vize ucreti odemedigimi farkettim ve tekrar iceri girip sordum ama odemeniz gerekmiyor sanirim dedi. Yanimda kalinca dosya dolusu evraklar ve fotokopiler vardi ama istemediler. Yazdiklarim umarim yardimci olur.
hayirli ve ugurlu olsun...
Eger 325 dolari NVC'ye odediyseniz konsoloslukta odeme yapmaniza gerek yok.
-
@crazycells Tesekkurler. Evet daha once odemistim. Iyi oldu benim acimdan. Tasarruf etmis oldum

-
@gucarslan Tesekkurler. Kontrol ettim ve sadece yapilan isleme ve kisinin durumuna ara ad vermek icin kullaniyorlarmis. Vize gorevlisi derse o zaman red anlamina geliyormus. Zaten red olsaydi pasaportumu geri vermeleri gerekirdi. Mulakatta belki vizenizi bugun basip pasaportunuzu yollariz demislerdi ama bu ihtimal artik ortadan kalkti sanirim. Buyuk ihtimalle kapanma sonrasinda gelir pasaport.
On March 3, 2020, the Department of State made an update to the Consular Electronic Application Center (CEAC) website, our online portal for visa applicants. A visa applicant whose case previously displayed as being in “Administrative Processing” on his or her case status page now displays as being “refused.”
There has been no change in such applicants’ actual cases. This is an administrative change to more accurately communicate case status to applicants.
-
Kızım Amerikan vatandaşı benim için green card başvurusu yaptı,kabul edildi,süreç nasıl ilerliyor,evrakları teslim ettikten sonra ne kadar süremiz var,
-
@HDMR, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Kızım Amerikan vatandaşı benim için green card başvurusu yaptı,kabul edildi,süreç nasıl ilerliyor,evrakları teslim ettikten sonra ne kadar süremiz var,
Su iletiyi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/post/26277
Normalde 1 yil veya daha kisa suren bir surec bu, lakin su an pandemi nedeniyle daha uzun sure bekleyeceksiniz maalesef. Fakat Ankara ABD konsoloslugu diger pek cok vizenin aksine IR-5 vizelerini vermeyi hic durdurmadi, o nedenle NVC islemleri bittikten sonra mulakat tarihi alabilmeniz hala mumkun.
-
@HDMR, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
Ben 11 Kasim 2019 tarihinde basvuru yaptim. Vize mulakatina 29 Nisan 2021 tarihinde gittim. 17 ay surmus.
-
29 Nisan tarihinde vize gorusmesine gitmistim. Kapanma nedeniyle surec uzadi dogal olarak. Vize bugun basilip pasaport kargoya verilmis. Bekleyen arkadaslara bol sans.
-
29 Nisan tarihinde vize gorusmesine gitmistim. Kapanma nedeniyle surec uzadi dogal olarak. Vize bugun basilip pasaport kargoya verilmis. Bekleyen arkadaslara bol sans.
gozunuz aydin. Bundan sonraki surecte bol sanslar.
-
@crazycells, içinde söyledi: IR5 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin anne ve babasi)
gozunuz aydin. Bundan sonraki surecte bol sanslar.
Cok tesekkurler.
Benzer Başlıklar
152
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k