Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @Sono Teşekkürler. Peki Review kısmında halen güncellenebiliyor mu? Yeşil Kart Forum YouTube videosunda Review kısmında Sign aşamasından hemen önce değiştirebiliyor görünüyor.

• Merhaba arkadaşlar hepinize iyi bayramlar dilerim,
    Birkaç sorum olucaktı size danışmak istediğim:
    1-DS-260 Formunu doldururken mevcut işime öğrenci diyip üniversitemi ve adresini girdim. Ancak Lise yada Üniversite yada İş sertifikası programına katıldınızmı sorusuna hayır dedim. ( Sayfa sürekli çöktüğü için gözümden kaçmış olmalı.)
    2-DS-260 Formunu doldururken Geçmiş adreslerimi sıralarken Kıbrısta okuduğum için ordaki adresimi de yazdım ancak yukarıdaki belirttiğim sebepten ötürü adresim Turkey olarak kaldı.
    3-Bu sorunlar için ne yapmam gerekiyor DS-260 formunu açtırmaktan bahseden arkadaşlar olmuş. Nasıl açılıyor bir bilgimde yok rica etsem yardımcı olabilirmisiniz ?

• Selam sağlık raporu alınırken sanırım aşı kartı veya hangi aşıları olduğumuza dair belge isteyecekler. İlkokul yıllarında zorunlu olan aşılar yapıldı ama bunlarla ilgili belgeler mevcut değil. Bu konuda ne yapabiliriz

• Selam,
    Adres bilgilerini ingilizce karakter kullanarak yazmama rağmen ne yaparsam yapayım adres kısmını bir türlü geçemedim..boyle bir sorunla karşılaşan var mı?
    Örneğin ciftlikkoy olarak yazıyorum.. ve ya cekmekoy , türkçe karakter olmamasına rağmen family kısmına geçirmiyor beni..

• @Play-Store, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Polis belgesi ne kadar geçerlidir?
    İkamet ettiğiniz ülkedeki polis belgeleri verildiği tarihten itibaren 12 ay geçerlidir. Daha önce ikamet etmiş olduğunuz ülkelerden geçmişte alınmış olan polis belgeleri, o ülkeye geri dönüp 6 aydan daha uzun süre yaşamadıysanız halen geçerlidir. (Bir defada mi 6 ay yoksa toplamda mi 6 ay bu konuyada aciklik getirir misiniz?)

1 defada (tek seferde) 6 aydan fazla.

• @semra-karababa, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selam,
    Adres bilgilerini ingilizce karakter kullanarak yazmama rağmen ne yaparsam yapayım adres kısmını bir türlü geçemedim..boyle bir sorunla karşılaşan var mı?
    Örneğin ciftlikkoy olarak yazıyorum.. ve ya cekmekoy , türkçe karakter olmamasına rağmen family kısmına geçirmiyor beni..

bilgisayar klavye dilini ingilizce yapin. sonrasında büyük i ve ı, ü, ö gibi harflerle kullanmadığıniza emin olun.

• @hakan-altun, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selam sağlık raporu alınırken sanırım aşı kartı veya hangi aşıları olduğumuza dair belge isteyecekler. İlkokul yıllarında zorunlu olan aşılar yapıldı ama bunlarla ilgili belgeler mevcut değil. Bu konuda ne yapabiliriz

hiçbir şey yapmanıza yok. aşılar, ilgili sağlık birimi tarafından gerek görüldüğünde vurulacak, aşı kartınız olsa dahi. elbette temin edebiliyorsanız yanınızda olsun.

• @semra-karababa @semra-karababa Bilgisayarınızda Capslock sürekli açık olsun İngilizce karakter gerektiren yerlerde. Örneğin ıstanbul yerine büyük harflerle ISTANBUL yazarak deneyin. Ayrıca size de bir sorum olacaktı, ilk aşamada görüşme yerini seçtikten sonra siz de tekrar değiştiremiyorsunuz değil mi?

• ⭐⭐⭐

@suleymanhvz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Sono Teşekkürler. Peki Review kısmında halen güncellenebiliyor mu? Yeşil Kart Forum YouTube videosunda Review kısmında Sign aşamasından hemen önce değiştirebiliyor görünüyor.

Formun içeriği seneden seneye farklılık gösterebiliyor. O yüzden sizin önünüze farklı bir form çıkmış olabilir.

Aslında siz imzalayıp göndermediğiniz sürece değişiklik yapabilmeniz lazım; acaba DS260'ın doldurmaya başladığınız ve Applicant'ları gördüğünüz yerde "Incomplete" mi yazıyor?

• @Sono Aynen, Incomplete yazıyor. Yani hiç bir şekilde göndermedik sadece Review aşamasına geçtik ve Save demedik fakat ilk açılan sayfada değiştirtmiyor. Şimdi bilgileri tekrar inceleyip review kısmına geleceğiz. Umarım o aşamada tekrar değişikliğe izin veriyordur. Sadece Review kısmına tıkladığımız için de kilitlenmemiştir sanırım. Orada sadece bir kez seçmeye izin veriyor galiba.

• ⭐⭐

@enduser, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar Merhaba
    2022 çekilişini kazandım, case numaram 5 binlerde.

yaklaşık 1.5 ay önce iranlı biriyle internet üzerinden tanıştım. iyi anlaşıyoruz ve süreç evliliğe gidecek gibi görünüyor.
    internette araştırdığım kadarıyla mülakattan sonra evlenirsem onun için vize sırası bekleyeceğiz.
    mülakattan önce evlenirsem onun için de ds 260 formu doldurabiliriz. ama iranlı olması, tanıştıktan kısa süre sonra evlilik, irana seyehatin az sayıda olacak olması sahte evlilik algısına sebep olur mu? İrandan dolayı güvenlik araştırmasının uzun sürmesi durumunda mülakat tarihi gecikir mi ? ya da hiç vermeyebilirler mi?
    ben bu süreci kendim açısından en garantili şekilde tamamlamak istiyorum. Sizlerin değerli görüşünü almak isterim.

Kendinizi garantiye almanın tek yolu evlenmemek.

Evlendiğiniz takdirde ise çok yakın tarihli olacağından mutlaka dikkat çekecektir. Bu durumda, sahte evlilik olmadığına ikna edebilmek için elinizden ne geliyorsa yapın:

• sosyal medya üzerinden mesajlar, birlikte fotoğraflar
    • gerçek ve bol katılımlı nişan, düğün vs
    • birlikte gidilen tatiller, rezervasyon ve fotolar
    • ortak alınan mülkler
      vs vs
      Bol şans!

• @suleymanhvz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@semra-karababa @semra-karababa Bilgisayarınızda Capslock sürekli açık olsun İngilizce karakter gerektiren yerlerde. Örneğin ıstanbul yerine büyük harflerle ISTANBUL yazarak deneyin. Ayrıca size de bir sorum olacaktı, ilk aşamada görüşme yerini seçtikten sonra siz de tekrar değiştiremiyorsunuz değil mi?

Sanırım sonradan değiştirilebiliyor.. bu konuyla ilgili pdf dökümünde yazıyor.. aynı zamanda youtubetada nasıl değiştirileceği anlatılıyor..

• Capslock işini hallettim..caddesi yerine cadde diyorum örneğin.. bazan i harflerini kullanmıyorum..
    Belki 10 tane adres degistirmisimdir..heosini tek tek yazdım..ama save yapmadi bu sefer..gorunuse göre problem yok gibi..acaba chrome kullanmadığım için mi?

• ⭐⭐

@semra-karababa, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Capslock işini hallettim..caddesi yerine cadde diyorum örneğin.. bazan i harflerini kullanmıyorum..
    Belki 10 tane adres degistirmisimdir..heosini tek tek yazdım..ama save yapmadi bu sefer..gorunuse göre problem yok gibi..acaba chrome kullanmadığım için mi?

Her bir adres girişinden sonra kaydedip tekrar devam etmeyi deneyin. Kaydedilecek veri miktarı büyük olunca hata verebiliyor.

• @goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@semra-karababa, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Capslock işini hallettim..caddesi yerine cadde diyorum örneğin.. bazan i harflerini kullanmıyorum..

Her bir adres girişinden sonra kaydedip tekrar devam etmeyi deneyin. Kaydedilecek veri miktarı büyük olunca hata verebiliyor.

Aslında onu da yaptım.. Her bir adreste kayıt yaptım.. son adreste de hata vermediğine emin olduktan sonra tel noya geçtim.. en son save ve ya hemen yanındaki sonraki sayfaya geç kısmı çalışmadi...bu kisimi bir türlü gecemiyorum

• @ayvalik10 ben de bu durumla karşı karşıyayım ama güncel adres kısmına şuan oturduğum ülkenin değil vatandaşı olduğum ülkenin adresini yazarsam bu doğru olur mu ki?

• @Gunay-Seferzade çözdüm ben sorunu..tamam3n turkiy3 adresi yazdım.. birde taşımalar arası aylarda boşluk istemiyor..

• @ayvalik10 ne alaksı var arkadaşım başlamgıç tarihlerini bulamıyoruz diyoruz. öyle üstten üstten formu doldurma çıkışı nedir. çok bilen misin sen. vereceksen düzgün cevap ver yoksa gölge etme...

• Bu ileti silindi!

• Herkese selamlar,
    Öncelikle bol şans diliyorum herkese. Bir sorum olacak, greencard tahlilisi dışında eşi ve çocuklarına baştan ayrı DS260 formu mu doldurulacak yoksa tahlilinin doldurduğu tek formdaki bilgiler yeterli mi?

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k