[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Sicktalk3, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, dün DV2022 talihlisi olduğumuzu öğrendik. 2017'den bu yana başvuruyoruz ve şans yüzümüze güldü sanırsam :) Bir kaç sorum olacak, greencard'a başvururken kullandığımız e-posta adresi olarak hangi mailimi kullandığımı hatırlamıyorum. Bunun için KCC'yi arayip sorsam bilgi verirler mi? Sonuç sayfasında herhangi bir sorunuz olursa KCC'ye ulaşabilirsiniz deniyor ancak bu başvuru yaptıktan sonra mı emin olmadığım için soruyorum. Birde yazdığımız pasaport bilgisinin doğruluğunu kontrol etmek için (sonradan elenmemek adına) kontrol edebilceğim bir sistem mevcut mu? Doğru yazdığımı hatırlıyorum ancak ne olur ne olmaz işimizi sağlama alalım diye düşünüyorum (Ailecek gideceğimiz için boşuna hypelanmayalım...) Son sorum, 23 yaşındaki çocuğumuzu yazmadık yaşı tutmadığı için. Biz amerika'ya gittikten sonra kendisini nasil yanımıza alabiliriz?
confirmation number'imi unuttum kismindan bilgilerinizi deneyerek hangi email adres bilgisini verdiginizi bulabilirsiniz...
-
Bu ileti silindi! -
@dedefaf, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selam,
2022 talihlileri arasindayim bende case number'im 9xxx.
Yalniz ds260 formunu doldurmak istedigimde hata veriyor. Cikanlarda dolduran oldu mu?Bir de case numarasi ki onemli yoksa mulakat icin verilecek numara mi?
Hesabimizda falan ne kadar para gostermemiz gerekiyor?
Bir yerde asil talihli icin en az $15k, esi ve cocuklari n her biri icin de $5k yaziyordu ama bu yeterli midir?Ilk seferde cikacagini beklemedigimizden biraz hazirliksiz yakalandik.
Bunun yeterli olmadigi bir yada iki durum oldu... O nedenle cok buyuk ihtimalle $15.000 + $5000 dolarin yeterli gelecegini soyleyebiliriz...
-
@EveryThing-HS, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
DS260'da education kısmında university,no degree mi demeliyim?(üni 3. sınıfım) ama uni no degree deyince bitiş tarihini de istiyor benim bitiş tarihim gelecekte olduğu için 2022 giriyorum mesela,busefer de gelecekten tarih giremezsiniz diyor,ben high school mu seçmeliyim acaba?
universite bilgileriyle dunun tarihini yazabilirsiniz. bir sorun yasamazsiniz.
-
@smith17, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba.Başvuru yaparken kullandığım pasaportun süresi kasımda bitecek,ds-260'a bu pasaportu mu kullanayım yoksa yeni pasaport mu alayım?Bir de 14xxx için ne kadar umutlanmalıyım?Şimdiden teşekkür ederim.
forumdaki standart tavsiye 10 yillik yeni bir pasaportla bu tur bir isleme baslamaniz yonunde. Bu sekilde hem daha fazla defter parasi odememis oluyorsunuz, hem de ABD vatandasi olana kadar pasaport yenilemesi yapmaniza gerek olmuyor.
-
@akifcalis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, 21XXX sıra numarasıyla çekilişte çıktım. Acaba DS-260 formu için acele etmemin bana bir faydası olur mu?
Ve bir danışmanlık şirketiyle ilerlememi tavsiye eder misiniz?tebrikler, forumdaki bilgiler tum surec icin fazlasiyla yeterlidir :thumbs_up:
-
@birhanakin, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ben de seçildim, bu süreçte bir danışman ile ilerlemem gerekir mi? Yoksa yaptığınız yönlendirmeler ve bilgilendirmeler ile tek başıma başa çıkabilir miyim?
Mülakatlarda bahsetmem gereken konular, gerekli evraklar, hesapta göstermem gereken miktar, amerikada belirteceğim adres, iş hayatım v.s gibi hususlarda nasıl bir yol izlemeliyim ve püf noktalar nelerdir?Mulakatlarla ilgili olarak su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri
-
@Burooo07, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba kafama takılan 3 soru var
1-Üniversite okuduğum yurdu adreste göstermelimiyim?İkamet adreslerimde yurt adresi gözükmüyor çünkü.Asıl ikamet dışındada yazma diyor eminolamadım?
2-Mülakat sürecine kadar üniversitemden mezun olucam ve diplomam lisans olcak fakat ben ds260 şuanlık hight school yazdım yanlış beyandan sorun olurmu?
3-Göstereceğim adres kasımda taşınacak benimde eylüle kadar adres göstermem gerekiyor.O adresi yazsam sakıncası olurmu sonra değiştirsem sıkınıtıya girermiyim?Cevaplarsanız çok sevinirim.-
gercekten yasadiginiz adresleri soruyor, onlari yazmaniz yeterli.
-
Formdaki bilgilerin formun gonderildigi gune gore dogru ve tam olmasi yeterli.
-
Eylul'leri karistiriyor olabilirsiniz. surec onumuzdeki Eylul'de degil, bir sonraki Eylul ayinda bitiyor... Gecici bir adres vermemenizi tavsiye ederim.
-
-
@birhanakin, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ben de seçildim, bu süreçte bir danışman ile ilerlemem gerekir mi? Yoksa yaptığınız yönlendirmeler ve bilgilendirmeler ile tek başıma başa çıkabilir miyim?
Mülakatlarda bahsetmem gereken konular, gerekli evraklar, hesapta göstermem gereken miktar, amerikada belirteceğim adres, iş hayatım v.s gibi hususlarda nasıl bir yol izlemeliyim ve püf noktalar nelerdir?DV2021'de danışmanlar ile devam eden hiçbir arkadaşımız memnun kalmadı ve hepsi pişman. elbette bu sizin de olacağınız anlamına gelmez elbette ve tabi her firma aynı olmayacaktır. forumdaki bütün bilgiler size fazlasıyla yeterli emin olun :)
-
@Faviner, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, bu sene eşim çekilişi kazandı! Tüm kazananları da tebrik ederim :)
DS260 formunu doldurmaya başladık, ancak benim güncel pasaportum olmadığı için ben başvurumu tamamlayamıyorum. Eşim kendi formunu doldurup gönderebilir mi benim pasaportum gelene kadar? Bu bize sürede avantaj kazandırır mı diye emin olamadık. Yoksa iki form da aynı anda mı gönderilmeli?
Bir de DS260 formunu göndermekte geç kalmayın denilen o geç kalma süresi ne kadar? 2 gün mü? 2 ay mı? :)
onumuzdeki birkac ay icinde formu gondermeniz yeterli olur. Surecin baslamasina henuz aylar var... su an formu 1 gun erken gondermeniz size hicbir avantaj saglamayacak.
-
@İBRAHİM, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ds-260 formunda eğitim kısmında takıldım yardım edebilir misiniz? Ben lise mezunuyum üniversiteye yazıldım okuyorum. Mesleğiniz ne kısmına öğrenciyi seçip üniversitenin bilgilerini adresini vs yazdım. Ondan sonra ki sayfada highest level of educational completed yerine lise diploma seçtim. Okuduğunuz eğitim sayısı yerine lise ve üniversite olması için 2 yazıyorum ama daha üniversiteyi bitirmediğim için lise ve üniversite bilgilerini yazarken üniversite başlangıç ve mezun yerini dolduramıyorum kabul etmiyor. Ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz. Teşekkürler
tarih olarak dunun tarihini yazabilrisiniz.
-
@Bayram-Denktaş, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar amerika dan kiralık adres temini nasıl yapılıyor ? Denemediğimiz yer kalmadı siteler ya hata veriyor yada güvenilir değil? Bilgisi tecrübesi olan biri yardımcı olabilir mi?
Adres konusunda su basligi inceleyebilirsiniz:
-
@Burak-Çalışkan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Bir süre çalışmayı düşündüğüm iş yerinin yurdunda kalmayı düşünüyorum. Sonradan değiştirme şansım oluyor bir aksilik olursa, diye biliyorum. Doğru mudur?
evet, ama degistirmeniz problem yaratabiliyor. degistirseniz bile green card onceki adrese gidebiliyor. Bu sekilde kartini kaybedenler bile oldu... O nedenle tum surec boyunca sadece tek ve saglam bir adres kullanip GC'yi alana kadar bu adresi degistirmemenizi tavsiye ederim.
-
@NOOB-MAN, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba Arkadaşlar,
Lise diplomam mevcut değil fakat bitmesine 1 ders kaldı.
Benim problemim başvuru esnasında lise mezunu olduğumu beyan etmekle başladı. Dün GreenCard kazandığımı öğrendim ve kısa süre sonra lise ile ilgili beyanımdan dolayı pişmanlık yaşadım.
Şu anda DS-260 formunu doldurmuş bulunmaktayım. Lise konusunda kararsız kaldım.
3-7 Temmuz arası yapılacak sınavların sonuçları 15 Temmuz tarihine kadar açıklacak. Açıkladıktan ez fazla 15 gün sonra diplomayı almayı umuyorum. Ortalama 80 gün var diyebiliriz.
Öğrendiğim kadarıyla lise diploması mülakat sırasında isteniyormuş. Konsolosluk göçmenlere yıl sonuna kadar hizmet vermeyi düşünmüyor gibi duruyor. Bu nedenden dolayı DS-260 formunu lise diplomalı bir şekilde gönderip bekliyeyim mi ? Yoksa bekleyip diplomamı aldığımda göndermem daha mı doğru olur ?
Erken DS-260 göndermenin ne faydası veya geç göndermenim ne zararı olur ?
Case Number neyi temsil etmektedir ?
Benim yerimde olsanız ne yapardınız ?
Case Number 4000 *4500 arası
Teşekkürlerhicbir sey icin gec degil su an... Diplomayi aldiktan sonra formunuzu tamamlayip gonderebilirsiniz.
-
@mozturk228, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells e posta
o halde e-mail olarak yazin, yanlis anlasilmasin.
Eger email adresinizi degistirecekseniz, KCC'ye ayrica email gonderip bu durumu belirtip, sistemdeki iletisim adresinizi guncellemelerini saglamalisiniz. DS-260 formunu degistirince otomatik olarak degismiyor maalesef.
-
@crazycells ilginize teşekkür ederim
-
@nevzatyildizz teşekkür ediyorum cevabınız için.
-
DV2022 talihlileri bilgilerini excel dosyasina aktarmayi unutmasinlar!
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1B9L66m7-eIUazculBiABMZ-7BKqQKgILIb398AIUK3g/edit#gid=0
-
Merhaba bu seneki basvurumda banada cıktı fakat lise mezunu degılım henüz temmuz ayında oluyorum ılk basvururken okumakta seklınde gostermıstım ve DS-260 formunu diplomamı alana kadar bekleyip alıncamı dolurmam gerekir yoksa sımdıden mezun olarak mı doldurup göndermeliyim.
-
Merhaba, iyi forumlar. Çekilişte kazanan arkadaşlardan biriyim, bu sabah direktifleri okurken DS260 başvurusunu kontrol etmek istedim, başarılı bir şekilde giriş yapıp ilk sayfayı gözden geçirme fırsatı buldum ancak çıktıktan sonra az önce tekrar girmeyi denediğimde "Your request cannot be processed at this time" hatası ile karşı karşıya kaldım, acaba sebebi ve çözümü nedir, dönüt sağlarsanız çok sevinirim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum