Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kredi Skoru / Credit History

Bankacılık
1.3k 217 246.1k 216

• @cüneyt-tarıkman ABD'ye geldiğimiz günün ertesi günüydü. Kredi skoru, SSN, green card, hiçbir şey yoktu henüz. Sadece pasaportla başvuru yaptık. SSN'leri bankaya bildirene kadar kredi kartı kredi skorunda da görünmedi.

• @TMG, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

2019 da Bank Of Amerika'ya gidip 5k checking hesabina, 15k saving hesabina yatirdim. Kredi karti da istiyorum dedim. 1 hafta sonra basvuru yapalim dedi musteri temsilcisi, simdi basvurursak onaylanmayabilir dedi. 1 hafta sonra basvuru yaptik bana ve esime 1k lik kredi kartlari onaylandi. 6 ay kadar sonra kredi puanlarimiz olustu k.k hesabimda %3 - %5 borc birakiyordum hesap kesim tarihine benim kredi skorum 721 oldu esimin k.k borclarini sifirliyorduk onunki 725 oldu. 2 yilda 6 kredi karti aldim. Genellikle k.k alimlari 5-6 puan civari dusurdu skorlarimi ancak 2 ay da toparlaniyor. En cok canimi sikan son 6 aydir 0 borc ile giriyordum hesap kesim tarihine bazen 1 puan yukseliyor bazen ayni kaliyordu. Bu ay %1 borc ile girdim. 3 puan dusurmus. Cok enteresan.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

• @knnrn, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@cüneyt-tarıkman ABD'ye geldiğimiz günün ertesi günüydü. Kredi skoru, SSN, green card, hiçbir şey yoktu henüz. Sadece pasaportla başvuru yaptık. SSN'leri bankaya bildirene kadar kredi kartı kredi skorunda da görünmedi.

Çok teşekkür ederim :)

• @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@ahmetkocyigit, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

lim yani .

iyi de iner inmez 4000 usd bagladın diyelim secured card için ne oldu gitti para hemde 6 aylıgına :)
    ay sonu yapacagın 4000 usd için bir daha ödedin ne oldu 4000 den kaçarken 8000 gitti iner inmez :)

işte oyüzden dedimki şöyle bişey varmı. Banka hesabı acıp 21KUSD yatırırsam (teminat değil/secured değil) kredi kartı verirlermi direk. Ama sanırım yok öyle bir dünya. ben 1000 dolarlık secured çıkarıcam anlasılan.

Evet, diger arkadaslarin da dedigi gibi bu sekilde kredi karti alma ihtimaliniz oldukca yukselir. 10K+ gayet yeterlidir bence. Sonucta bankalar paraniz oldugunu gorurlerse size kredi vermekte bir problem gormezler.

Bu durumda cok yeni olacaginiz icin otomatik basvuru reddedilebilir, fakat bu durumda yapmaniz gereken reconsideration line'i arayip basvurunuzu tekrar gozden gecirmelerini istemek olmali...

• @crazycells, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

lim yani .

iyi de iner inmez 4000 usd bagladın diyelim secured card için ne oldu gitti para hemde 6 aylıgına :)
    ay sonu yapacagın 4000 usd için bir daha ödedin ne oldu 4000 den kaçarken 8000 gitti iner inmez :)

işte oyüzden dedimki şöyle bişey varmı. Banka hesabı acıp 21KUSD yatırırsam (teminat değil/secured değil) kredi kartı verirlermi direk. Ama sanırım yok öyle bir dünya. ben 1000 dolarlık secured çıkarıcam anlasılan.

Evet, diger arkadaslarin da dedigi gibi bu sekilde kredi karti alma ihtimaliniz oldukca yukselir. 10K+ gayet yeterlidir bence. Sonucta bankalar paraniz oldugunu gorurlerse size kredi vermekte bir problem gormezler.

Bu durumda cok yeni olacaginiz icin otomatik basvuru reddedilebilir, fakat bu durumda yapmaniz gereken reconsideration line'i arayip basvurunuzu tekrar gozden gecirmelerini istemek olmali...

Teşekkürler . Size bir DM attam bakabilirseniz çok sevinirim :)

• @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@crazycells, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

lim yani .

Teşekkürler . Size bir DM attam bakabilirseniz çok sevinirim :)

cevap verecegim merak etmeyin, biraz beklemeniz gerekecek. onceligi her zaman forum basliklarina verdigim icin yogunluktan dolayi DM listesi uzadi maalesef... ama birkac gun icinde hepsine donus yapmis olurum :thumbs_up:

• Buradaki arkadaşların tavsiyesine uyarak gelir gelmez hesap açtım ve ön ödemeli kredi kartı çıkardım. Bankacı yüksek limit olur ve harcama yaparsan çabuk yükselir dedi. 1500$ on ödemeli kredi kartı çıkardım. ( bank of America )6 ay boyunca skorum oluşmadı ve bankalar kredi kartı vermedi. 6 ayı yeni doldurdum ve 742 puan olarak görülüyor. Limitin neredeyse her ay tamamını kullanmış olabilirim. 1 ay belki es gecmisimdir. American express başvurdum ve yolda geliyor. Limiti bilmiyorum gelince göreceğim.

• @M-Emir, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Buradaki arkadaşların tavsiyesine uyarak gelir gelmez hesap açtım ve ön ödemeli kredi kartı çıkardım. Bankacı yüksek limit olur ve harcama yaparsan çabuk yükselir dedi. 1500$ on ödemeli kredi kartı çıkardım. ( bank of America )6 ay boyunca skorum oluşmadı ve bankalar kredi kartı vermedi. 6 ayı yeni doldurdum ve 742 puan olarak görülüyor. Limitin neredeyse her ay tamamını kullanmış olabilirim. 1 ay belki es gecmisimdir. American express başvurdum ve yolda geliyor. Limiti bilmiyorum gelince göreceğim.

Benim gecen aylarda soyle bir tecrubem oldu... Ne kadar dogru, ne kadar yanlis bilmiyorum ama belki siz de denemek istersiniz...

Bank of America ile cok yakin bir iliskim yok, sadece 1 tane kredi kartlarina sahibim (Cash rewards), onun da limiti 5000 dolar... gectigimiz aylarda yaklasik $450 hesap bakiyesini yanlisla ard arda iki kez odemisim... karttaki bakiye -450'ye dustu... Ben de customer service'i arayip ikinci odedigim parayi citibank checking hesabima tekrar gondermelerini rica ettim, onlar da bunu yaptilar ve 3 gun sonra Bank of America'dan email geldi... kredi limitimi 8000 dolara cikarmislar... Bu iki olay birbirinden bagimsiz da olabilir, alakali da olabilir, bilemiyorum...

• Arkadaşlar buradaki tavsiyelere uyarak kredi skorumu iyileştirmek adına secured card çıkardım. Yine burada yazılanlara göre 6 ay sonra normal seviyeye gelir demişlerdi. Fakat benim kredi skorum her ay +1 puan yükseliyor. Bu normal mi?

• @morpenguen, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

Arkadaşlar buradaki tavsiyelere uyarak kredi skorumu iyileştirmek adına secured card çıkardım. Yine burada yazılanlara göre 6 ay sonra normal seviyeye gelir demişlerdi. Fakat benim kredi skorum her ay +1 puan yükseliyor. Bu normal mi?

cok yeniyseniz yavas yavas yukselmesi normal. aylik kredi kullanim yuzdeniz kactir?

• @crazycells limitim $300 . Kullanım şeklim şöyle; bir hafta boyunca kartı kullanıyorum. En fazla 100-150$ Oluyor pazar gününe kadar. Pazartesi günü de ara ödeme yaparak sıfırlıyorum. Payment due date haftası ise hiç kullanmıyorum 0 borçla yeni aya giriyorum. +1 puan veriyor. Yanlışı nerede yapıyorum yoksa normal mi?

• @morpenguen Aylik hesap kesim tarihine buyuk ihtimalle 0 miktarla giriyorsunuz ve payment cikmiyor. Yani erken odeme yapiyorsunuz ve kredi sirketlerinin hesap kontrollerinde hicbirsey gorunmuyor.

Karti kullaninca, birakin hesap kesim gunu gecsin. Payment due icin bir miktar gorunsun. Payment due date den bir-iki gun once online olarak odeme yapin, kapatin tum borcu. Sonra yine kullanmaya devam edin ve her ay ayni seyi yapin.

Veya $150 kullaninca, iki haftada bir $75 odeme yapin ama odemeyi yapinca yine $75 kullanin. Bu sekilde hesapta hep bir borc gorunur ama duzenli odeme yapmis olursunuz. Ve Faiz islemez.

• @morpenguen, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@crazycells limitim $300 . Kullanım şeklim şöyle; bir hafta boyunca kartı kullanıyorum. En fazla 100-150$ Oluyor pazar gününe kadar. Pazartesi günü de ara ödeme yaparak sıfırlıyorum. Payment due date haftası ise hiç kullanmıyorum 0 borçla yeni aya giriyorum. +1 puan veriyor. Yanlışı nerede yapıyorum yoksa normal mi?

Her bankanin, hatta her kartin farkli bir bildirim sekli olabilir... bazi kartlar odeme yapinca aninda bildiriyor (misal Chase kartlari) , bazilari ise ayin ortasi veya sonunda ayri ayri bildiriyor bakiyeleri, bazilari da hesap kesim tarihinde bildiriyor... Sizin yaptiginizda bir yanlis oldugunu sanmiyorum... ama 0 gorunmesindense 5-10 dolarlik bir bakiye gorunmesi ve sonra bunu geciktirmeden odemeniz daha iyi olabilir...

Kredi skorunuzu gordugunuz yerde kullanim orani olarak ne gosteriyor?

Bu arada kredi skorunuz her ay yeniden hesaplaniyor... yani kullanim oranindan dolayi bir ay cok kotu bir puan ciktiysa, bir sonraki ay bunu rahatlikla duzeltebilirsiniz...

• @crazycells @MySea kullanım oranı %0.0 olarak görünüyor. Ben Bank of America kartını kullanıyorum. Benim payment due date ile closing due date arasında 3 gün var. Mesela bu ay için örnek verirsek; 6 ve 9 Mayıs. Ve ben bu döneme 0 bakiye ile girdim. O halde; 6 Mayıs tarihinde hesabımda $10 bir borç bırakıp, 6-9 Mayıs arası bu borcu kapatmam gerekiyordu değil mi?

• @morpenguen Payment due date den 1-2 gun once odeyin. Ama closing date gunu hesapta bir miktar gorunsun ki bir sonraki cycle icin payment due ciksin.

• @MySea closing date esnasında borç bırakmış olursam, borcumu ödememiş olmuyor muyum? Bu zararıma bir şey değil mi? Ayrıca payment due date’den bir kaç önce ödeme yapın demişsiniz. Ha bir kaç gün önce ha 10 gün önce. O da mı fark ettiriyor?

• ⭐⭐

@morpenguen, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

@MySea closing date esnasında borç bırakmış olursam, borcumu ödememiş olmuyor muyum? Bu zararıma bir şey değil mi? Ayrıca payment due date’den bir kaç önce ödeme yapın demişsiniz. Ha bir kaç gün önce ha 10 gün önce. O da mı fark ettiriyor?

100 dolar limitiniz var diyelim, hesap kesim tarihinde 30 doların altında borcunuz olmalı. Sıfır olmamalı. Sonra due date e kadar onu ödemelisiniz. Due date ten 3 gün sonra falan hesap kesim tarihi oluyo. O hesap kesildiğinde sıfır olmamalı. Mesela mayıs ayında 20 dolar harcadınız, hesap kesildi. Haziranın 20 si due date. Bu demektirki 100 dolar limitiniz 20 dolarını kullanmışsınız. 20 haziranda borcu ödemeden önce bi 30 dolar daha harcadınız diyelim. Due date de ekstre borcu olan 20 doları öderseniz, ayın 23 ünde hesap kesilince 30 dolar ekstre borcu gelecek ve o ay kredinizin %30 unu kullanmış olacaksınız. Siz 20 dolar harcayıp, 20 dolar ödeyerek, hiç kredi kullanmamış oluyorsunuz ve puanınız yükselmiyor.

• @morpenguen Closing date ile due date arasinda ekstre borcunuzu odemeniz lazim. Turkiyede oldugu gibi odemeler hemen gecmiyor. o yuzden due dateten 2, 3 gun once odemeye calisin. @MySea nin demek istedigi buydu sanirim.

• @keysnambır
    Closing date ile due date arasında zaten 3 gün oluyor. 3 gün önce ödemekte gerekiyorsa anlık mı yakalamamız gerekiyor :)
    Ben gününü geçirmekten korktugum için önceden ödüyorum hep 0 borç ile girdim closing date’e. Az da olsa artıyor.

• @ahmetkocyigit tersten düşünün. 27 gün var arasında. Demek istediği o sayın @keysnambır ’ın.

Benzer Başlıklar

• ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    867 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • Ucretsiz Mastercard Bireysel Kimlik Korumasi

Bireysel ve Siber Güvenlik fraud kimlik koruma kredi mastercard
    4
    1
    4 Oy
    4 İleti
    262 Bakış
    serkanistS
    TEŞEKKÜRLER DOSTUM .
  • iflas etmek ve kredi kartı borçları yapılandırılması

Bankacılık
    13
    13 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    G
    anladim ama bir sure odersem minimum odemelerini 6 ay kadar mesela yine dikkat ceker miyim acaba tedavi icin baska carem kalmadi korkuyorumda bi sey olur diye. ama duydugum kadariyla boyle yapan o kadar cok kisi var ki nasil yapiyorlar bilmiyorum. hatta 3 kere bunu yapan birini duydum. orada arkadaslarda yap dedi ama dayandim yapmamak icin simdi mecbur kaldim artik. turkiye cok pahali
  • FAFSA ve Üniversite Eğitimi için diğer burs ve kredi olanakları

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi egitim burs kredi
    54
    4 Oy
    54 İleti
    9k Bakış
    C
    @erco zannetmiyorum. benim oglum universitede okuyor ve fafsa dan yararlaniyor. GC sahibi olarak sizde ABD vatandaslarinin haklarindan her sekilde yararlanabiliyorsunuz, bu devletin verdigi bir hak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k