Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Muhasebecilik / CPA

Diğer Meslekler
212 51 23.9k 56

• ⭐⭐⭐

@MySea hemen bakacağım teşekkür ederim. Ama online dersleri başarabilir miyim bilemedim bide kurum kabul eder mi acaba dersleri. Bu denklenen derslerimin hepsi örgündü

• @ahsenaydgdu Sen bu süreci yaşarken sayende ben de çok şey öğrendim,Amerika’nın mali müşaviri neden olmayalım değil mi ama😀

• ⭐⭐⭐

@khipusd olalım tabii ya neyimiz eksik yanlız biraz morali bozulmadı değil. Benim dersane sandığım yerin dadece texas dallasta fiziki sınıfı varmış. Gerisi hep online 😭

• @ahsenaydgdu tebrik ederim adınıza sevindim bu yoldaki başarılarınız bize de kılavuz olacaktır. umarım bir an önce bende sizi gibi baş vurularımı başlatırım. Her şey gönlünüzce olsun diğer gelişmeleri dört gözle bekliyor olacağız :)

• @selim-bayburt inşallah selim bey bindik bi alamete gidiyoruz bakalım. 2- 2.5 ayda geliyor cevap beklemesi sinir bozucu 😭

• izlemiş olduğunuz yolları anlatmanız mümkün mü zahmet olmaz birde yüksek lisansınız tezli mi tessiz miydi acaba sormama da sakınca yoksa :)

• @selim-bayburt tezsizdi ben türkiyedeki staj kısalsın diye öylesine yaptım ama işe yaradı.

• @caglarcan merhaba, ben de smmm ruhsat sahibiyim, abd de anladığım kadarıyla cpa almak çok zor, en baştan başlamak gerekiyor tüm sürece. Bu yüzden ben de alternatif bir sertifika arıyorum. Cıa ya da Cma süreçleri Abd de nasıl işliyor bilgi verebilir misiniz?

• ⭐⭐⭐

@kfc https://www.accounting-education.org/cpa-requirements/ şu adresten istediğiniz eyaletin şartlarına bakabilirsiniz. Daha sonra eyaletin kendi muhasebe kurulu sitesine yönlendirileceksiniz. orda da başvuru için gerekenler yazıyor. ben chicago için başlattım. önce diplomalar denklik kurumuna gönderildi. 2.5 ay sonra rapor çıktı.

• @ahsenaydgdu cevabınız için teşekkürler, yalnız ben 16 yıllık bir mali müşavir olarak tüm süreci yeniden yaşayabileceğimi sanmıyorum, 2 çocuk (biri bebek) ile zor olacağını düşünüyorum. Bu nedenle alması ya da denkliği daha kolay bir sertifika arıyorum. Siz neler yapıyorsunuz? Bir gelişme var mı sürecinizde?

• ⭐⭐⭐

@kfc zaten amerikada süreç baya zor sertifica programıyla olmuyor. Gönderilecek olan raporda eksik dersleri söylüyorlar. yani eksik kalan derslerin tamamlanmasını istiyorlar. bende 2 ders eksikti amerikada dersleri örgün bi şekilde tamamlayamıyorum. çünkü öğrenci olmak için 18 saat ders al diyorlar. lazım olmayan şeyleride aldırıcaklar yani,

kanada olabilir sizin için ozaman. 2 yıllık bu muhasebe bölümü okunduğu zaman sınava girme hakkına sahip olunuyor.

• @ahsenaydgdu Merhaba Hocam, ben de Ekonomi lisansı ve Mali Hukuk yüksek lisansına sahibim. Ayrıca CPA ruhsatı da almıştım. Sizin de yazılarınızda belirttiğiniz üzere,Colorado State Board of Accountancy birimine mail attım, bunları belirttim. Doğrudan sınava girme gibi bir şansımız var mı acaba? Sizin süreciniz ne durumda acaba öğrenebilir miyim teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@ayhan-karagoz-vm bende bitirmelere hazırlanıyorum siz bitirmişsiniz ne güzel :)

colorado size muhtemelen diplomaları denkletin diyecektir. chicago öyle demişti. daha sonra eksik kalan dersleri bildiriyorlar ve onlarda tamamlandıktan sonra sınava girmeye hak kazanılıyor. Sınavın hazırlanma süreci de şu şekilde. Becker kurumu var alanda en iyisi sadece dallasta örgün eğitimi varmış. diğer eyaletlerde online dersler veriliyormuş. kitap gönderiliyor bide o şekilde hazırlanılıyormuş . başka 2 kuruma daha yazdım onlarda online eğitim olduğunu söyledi. bana bu şekilde ilettiler. bende 2 tane ders eksik kaldı lisans + master sonucu siz stajı kısaltmak için master yapmışmıydınız yaptıysanız sizinde 1-2 dersiniz kalabilir belki. daha sonrası okul bulmak ama okullarda dönemde 18 kredi ders alınmasını istiyor ancak öyle ı 20 gönderiyolarmış. bana 2 ders için ı 20 gönderen olmadı :(

• @ahsenaydgdu mesleğimden kaynaklı olarak stajdan muaftım. Colorado'dan gelen cevap ''For International Applicants, please contact NASBA for applicants who have completed education outside the United States for CPA examination and license only. '' şeklinde. Şimdi de NASBA ya sordum. NASBA'nın internet sitesinde requirements kısmında, üniversiteden alınacak diplomaların kapalı zarf içinde gönderilmesi veya e-mail atılarak /taratarak doğrulama yapılması için kendilerine gönderilmesi şeklinde diploma/transkriptler gönderilebilir diyor. Benim düşüncem doğrulamayı NASBA'nın yapması yönünde. Bizim üniversitelerde durumu anlatsam onlar kapalı zarf içinde bize teslim etmezler gibi geliyor:) Malum öğrenci işlerimiz çok yardımseverdir (!) :))Siz nasıl alabildiniz acaba? Bir de CPA sınavına girme nasıl olcak, sadece ABD içinde mi sınava girebiliyoruz, online olmuyor mu acaba TOEFL benzeri.

• @ayhan-karagoz-vm nasıl stajdan muaftınız nasıl oldu yani 2 senedir söve söve gün sayıyorum😂

Okullara söyleyin nasba size mailde iletmiştir transcripties falan bi mail adresi vardı (bakarım) oraya göndersinler. Ben öyle yaptırdım 1 hafta sürdü pndemi yok az çalışıyoruz yok diploma arşivde falan derken 1 hafta belgeleri göndermesi sürdü. Bu arada 225 dolar bi ücret var başvuru için. O formu kendi sitenizdeki başlıklardan bulup doldurmanız ve kartla ödeme yapmanızı tavsiye ederim. Bulamazsanız sorun kuruma ben böyle böyle işte anlatın hangi başvuru ücretini ödemeliyim diye. Bana direk linki göndermişti yabancı değerlendirme diye başlayandı.

Sınavlarda online değil orda giriliyor diye biliyorum. Zaten eksik dersler belli olup tamamlanmadan sınava giriş oluyor mu onu bilmiyorum. Coloradoya sormakta fayda var. Oluyorsa eğer bende oraya dönüveririm 😂

• @ayhan-karagoz-vm nasba benim anladığım kadarıyla amerikadaki bu konuda diploma denkleme merkezi gibi bir yer. Eyaletlerimiz farklı ama benide oraya yönlendirmiştiler. Bu arada az önce yazmayı unuttum, ödemeden sonra üyelik oluşuyor ve oraya tarama belge yüklemenizi istiyorlar. Kimlik pasaport gibi bunları yüklüyorsunuz. Aynı zamanada okulda belgeleri mail atarsa güzel denk gelir hepsi 1 hafta 10 gün içinde onaylanmıştı. Hepsi onaylanınca değerlendirme süreci başlamış oluyor. Sonra ben 2.5 aya yakın bi süre bekledim. Pandemi sebebiyle gecikmeler olabiliyor dediler ki öylede oldu. Sonra chicago muhasebe kuruluyla görüşmeye başladık işte onlar yönlendirdi maillerle ne gerektiğini.

Umarım her şey iyi gider ve istediklerimizi gerçekleştirebiliriz 🙏🏼

• @ahsenaydgdu Hocam, Müfettiş olarak çalışıyorum, (vergi incelemeleri) bu nedenle stajdan muaf oldum direkt sınavlara girdim ve ruhsatı aldım,3 yıl oldu. NASBA dan cevap gelsin diye bekleyeyim önce. Ardından dediğiniz gibi başvuru yaparım, okulların mail atmasıyla ilgili olarak şansımı bir denerim. Bu arada cevabı az çok tahmin etsem de AICPA ya da sordum zaten CPA ruhsatım var, bunu US de değerlendirmemiz mümkün mü diye:) Peki başvuru kabul aldıktan sonra CPA sınavlarına girmek için süre başlaması gibi bir şey vardı sanırım, ülkemizde de 3 yıl içinde sınavları verme şartı var. US için acaba başvuru kabulünden sonra bilmem kaç ay içinde sınava girmeniz lazım gibi bir zorunluluk var mı acaba? Henüz greencardımız yok, bu nedenle sınavlara nasıl gireceğiz?

• ⭐⭐⭐

@ayhan-karagoz-vm cpa ruhsatı dediğiniz smmm lisansı mı? Oysa eğer bir önemi olur mu bilmiyorum. bende suan lisans yokkende sürece başlayabildim. ve bildiğim kadarıyla lisansın bir etkisi yok. acca lisansı var bide avrupada falan geçiyor yoksa o mu bahsettiğinz şey?
    Sanırım ilk sınava girmenin bi tarihi yok fakat ilk sınava girdikten sonra hepsini vermek için 18 ay var. 18 ayın içerisinde 4 sınavıda vermek gerekiyor.

• ⭐⭐⭐

@ayhan-karagoz-vm nasbadan gelen raporumun içeriğinden biraz bahsedeyim size, demişler ki şu kişi şu dersleri almış ve aldığı dersler amerikada lisans derecesine eş değerdir. (The education completed is equivalent to a bachelor and master degree in the United States.)

Burdan sizde az buçuk gelecek cevabınızı eğitim durumunuza göre tahmin edebilirsiniz. işletme mezunuysanız coğu dersi saydıklarını söyleyebilirim.

Görselini ekleyeceğim şeyde chicago muhasebeciler kurulundan gelen derslerin raporu,WhatsApp Image 2021-05-05 at 20.45.01.jpeg

Benzer Başlıklar

• Amerika'ya boya ihracatı yapmak

Diğer Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    182 Bakış
    S
    Merhaba arkadaşlar, greencard ile ABD hayalimiz var. Eğer olursa; eşim burada boya imalatı yapıyor. İnşaat boyası ve bazı inşaat malzemelerini üretip satıyor. Amerika'da dışarıdan gelecek boyaya ihtiyaç var mıdır? Ya da aynı işletmeyi orada da kurup çalışabilir mi? İnşaat konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • Amerika'da ressam olmak.

Diğer Meslekler
    1
    1 Oy
    1 İleti
    335 Bakış
    H
    Değerli forum üyeleri herkese selamlar. Forum başlığı konusunda bir hatam olduysa kusura bakmayın. Özel mesajlar attım, başlıklar açtım sonuç alamadım, o yüzden tek bir mesajda bir çok şey yazacağım kusura bakmayın. Öncelikle durumumdan behsetmek istiyorum. Lisans eğitimim; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Yüksek Lisans eğitimim Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat ve Tasarım bölümü. Kız arkadaşım aynı eğitimlere sahip. Onun ile birlikte iki koldan greencard başvurusu yapmaktayız, bu sene gene başvurumuzu yaptık. 2022 senesi içinde artık greencard olmaz ise, dil okulu, yüksek lisans, ya da başka bir vize türü ile Amerika'ya gidişimiz için elimizden geleni yapacağız. Evlenme planımız var ama bunun için Amerika sürecimiz için en doğru olacak zamanı gözetelim istiyoruz. Çok yakın bir arkadaşım eş durumundan vatandaşlığını aldı, şirket kurmak, eleman olarak talep oluşturmak vs. gibi bize fayda sağlayacak her şeyi yapmaya hazır, bir başka arkadaşımız eşi ile birlikte dil okulu üzerinden gittiler ve beş senedir oradalar, onlarda yardımı olacak her şeyi yapmaya hazır. Sanatçı vizesi, çalışan vizesi, öğrenci vizesi her şey kabulümüz. Bir çok konuda iş tecrübemiz var. Ben aynı zamanda aşçıyım, restoran sahibiydim, bunları belgeleyebilirim. Bize konuya hakim birileri yol gösterebilirse çok sevinirim. Yazılacaklara ön cevap olarak maddi durumumuz iyi değil, ama çözüme yakın elimizden geleni yapacağız. Bağlantısız ve absürt bir mesaj oldu ise mazur görün, bir duygu patlaması anında spontan bir biçimde yazdım. :)
  • Amerika'da şirket kuran danışmanlık firmaları önerisi

Diğer Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    216 Bakış
    D
    Merhaba, Türkiye'de ikamet edip, Amerika'da LLC şirket kuran danışmanlık firmalarından hizmet alanlar var mı tecrübelerinizi, önereceğiniz firmaları paylaşabilir misiniz ?
  • Amerika'da asker olmak

Kilitli Diğer Meslekler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    Eger askerlikle ilgili bilgi istiyorsaniz bunu askerlik meslegi konusunda sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/86/adalet-ve-güvenlik Eger vatandaslik ile ilgili bilgi istiyorsaniz, bunu da vatandaslik islemleriyle ilgili bolumde sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k