Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    @crazycells Teşekkürler ederim hocam.

  • Yasaklı

    Tam kapanma Abd Ankara Konsolosluğunu da kapsıyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gucarslan Merhaba hocam. Konsoloslukta bir kişi çalışıyormuş, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 😢

    iradeyi kullanan Curtis Morrison bu yazıldığı için bir düzeltme yayınladı;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Tam kapanma Abd Ankara Konsolosluğunu da kapsıyor mu?

    ilk defa yaşanan bir durum bu. cok ama çok acil vizeler dışında (elbette abd vatandaşları için) vize basacaklarini ve elcilikte bulunacaklarını zannetmiyorum.

    ayrıca, ermeni soykırım açıklaması üzerine bu kapanma onlar için de biçilmiş kaftan oldu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hür-caner-Lökoğlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba Sayın Forum Üyeleri,

    Ben DV2022 Açıklanmasını bekleyenlerdenim ve ilk mesajım.
    Konuya pek hakim değilim ve 35 gündür forumu okuyorum bilgi edinmeye çalışıyorum.
    Yardımcı olmak adına ( olursa tabii ki ) Ukrayna -kyiv elçiliği diversity immigration vize veriyor.
    Belki onlar dosya taşıma ve mülakat günü verebilirler?

    orada oturum sahibi olunmadığı sürece mülakat şansı yok ne yazık ki.

  • Yasaklı

    @gucarslan Teşekkür ederim. Bütün şansızlıklar bizi bulmuş gibi, çok mutsuzum. Umarım 17 mayısla birlikte konsoloslukta açılır artık. 😫

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov daha önce de söylemiştim yine söylemekte beis duymuyorum 🙂 bu karamsar haliniz ilk olarak sizin, sonra da forumdaki diğer talihliler için ne yazık ki talihsiz bir şekilde negatif etki yaratıyor.

    sorularınıza cevap vermekten cekindigim/z için değil bu, sadece bu şekilde bir yere varamazsiniz. durum kötü mu? evet, hem de çok ama etki alanımız sınırlı ve biz sadece bekleyip bir şekilde umut etmeliyiz.

    yaşanan her gelişme bir diğerinden kötü ama ne yapabiliriz?
    oturup dizlerimizi dövmek fayda sağlamaz. buna engel olma kudretine haiz değiliz. o yüzden bence daha sakın ve sükunet içinde beklemenizi salık veririm. emin olun daha kolay geçecek bu dönem 🙂

  • Yasaklı

    @gucarslan Haklısınız hocam, özür dilerim. Uyardığınız için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @gucarslan Dv2021 için de bir davadan bahsediliyordu. Sizce yeniden açılırsa dava katılım sağlanmalı mı ? Daha önce ki davalarda sonuç var mı hiç ? Green card kesin kazanmış olmuyoruz evet ama hiç mülakata girmeden sene biterse de insan üzülür tabii.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan curtis morrison haziran ayi'nda bir dava açacak. hali hazırda açık davaların başlıkları forumda var, oradan kontrol edebilirsiniz. JacobVBiden davasının duruşması 20 Mayıs'ta. GohvBlinken davası için henüz bir duruşma tarihi belirlenmedi.

    davaya katılım da tamamen sizin takdiriniz. şahsen ben JacobvBiden davasına katıldım.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Dahası da var. Hükümetin mahkemeye sunduğu bir raporda Ankara'da mülakata uygun bekleyen dosya sayısının yaklaşık 2317 olduğu belirtilmiş.

    Ama işin ilginç tarafı, backlog'un çok daha fazla olduğunu aynı rapordan anladığımız Abu Dabi'de DV mülakatları yapılıyor; o elçilikteki dosya sayısı ise 3600'u aşkın.

    Yani Ankara özelinde hem Trump döneminin etkileriyle karşı karşıyayız, hem de Ankara diğer elçiliklerin aksine DV basmak istemiyor. Neden bilmiyoruz ama elimizdeki gerçek bu.


  • @Sono Gercekten ilginc bir durum!

  • Yasaklı

    @Sono Bu ne anlama geliyor ? 🤯 Yani siyasi bir sebep mi?


  • @Sono Benim tahminim, Ankara'da DV islemlerinin baslamamasi (1) is yukleri, (2) is yukleri arasinda DV ve diger vizelerin dagilimi, (3) bu yuku azaltmak icin belirledikleri oncelik sirasi, (4) vize islemlerini yapabilecek insan kaynaklari kapasitesi, ve (5) mevcut insan kaynaginin pandemi nedeniyle ne kadar verimli calisabildigiyle alakali.

    Sadece Ankara ve Abu Dhabi'de ki birikmis dosya sayisina bakarak karsilastirma yapmak pek saglikli olmaz, cunku bu karsilastirma az once siraladigim maddelerden sadece 1.'nin cevabini veriyor.

    @Orhan-Cabarov Turkiye-ABD iliskilerinin her hangi bir vize turu islemlerine oncelik verilmesinde ya da verilmemesinde (madde 3) etken olacagini zannetmiyorum.


  • Arkadaşlar herkese merhaba
    Daha önce burdan nasıl mülakat yeri değiştirebiliriz diye sormuştum ve değerli kardeşimiz @gucarslan KCC’ye mail atmamı söylemişti. Bu noktada attığım maili ve bana verilen cevabı sizinle paylaşmak isterim.
    Dear Responsible;

    I'm a Moroccan citizen residing in Turkey, the passport with which I have applied to the DV 2021 is Moroccan and my case number as you might see is belonging to the AF region, beside this, my home, parents and family are all still in Morocco.
    As you may know, the U.S. Embassy in Turkey is not accepting or processing any DV cases, so to not lose my chance of winning a Green Card, I'm thinking about changing the Interview location from Turkey to my original country Morocco, but I don't know the right way to do so, is it enough to just unlock my DS-260 and change the interview location in it? should I ask you to change it? or contact the U.S. Consulate in Morocco or the U.S. Consulate in Turkey?
    Looking forward to your help that would be highly appreciated.

    Thanks and regards
    Onlar da bana ;

    Thank you for your inquiry.
    Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the Interview Location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected]. You will need to include information that explains why you need the interview location changed. Unless they are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.
    If you need to change your interview location because your residency has changed, you will need to include the new address in your email along with your case number, Principal Applicant’s name, and complete date of birth in the following format (MMDDYYYY). You will also need to request that KCC unlock your DS-260, so that you can update your application with your new address. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)
    If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.
    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

    Onlar 2 seçenekte değişiklik için talepte bulunabileceğimi bildiriyorlar. 1. si (ki biz buna tabiyiz) mülakat yeri değiştirmek istemenizin asıl sebebi. Biz gerçek sebebi yani burdaki elçiliğin açılmaması gerekçesini sunacağız. Diğeri de ikamet yeri değişikliği diyor. Benimle aynı durumdaki arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla paylaşıyorum. Ayrıca daha ikna edebileceğimiz bir sebep olabilir mi? Teşekkürler.

  • Yasaklı

    @rayen Bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hocam. Gelişmeleri lütfen buraya yazmaya devam edin, sonucu merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @hardrock Kesinlikle. Sayılar yalnızca iş yükünü gösteriyor ama meselenin özü yalnızca backlog değil anlatmak istediğim oydu aslında. Yani geri planda Ankara'ya engel olan, Trump döneminden kalan bir hediye olan daha az sayıda konsolos çalışması ve bu kaynağı kullanırken de DV'yi alt sırada tercih etmeleri gibi gözüküyor.

    Konu tercih olunca haliyle de Ankara'nın bunu bilinçli olarak yaptığını düşünüyorum. Türkiye'de 1400-1500 adet DV dosyası olduğunu düşünüyoruz, bu birçok ülkeye göre fazla demek; ama diğer elçilikler 5-10 göstermelik de olsa DV mülakatı yaparken, Ankara'nın hala 0 olmasını başka türlü açıklayamıyorum.

    Örneğin Mart 2021'de 200 adet göçmen vizesi vermiş Ankara. 2 sene önce, 2019 Mart'ında da verdiği göçmen vize sayısı 220 civarında. Yani mart ayında hemen hemen benzer kapasitede bir iş üretmeyi başarmışlar. Bunlardan en azından 3-5 tanesinin DV olmasını beklerdim.

    Diğer yandan olayın siyasi olduğu düşüncesinde değilim; iki ülke arasında elçilik personelinin istenmeyenler ilan edildiği bir kriz olmadığı sürece göçmen vizelerinin etkileneceğini düşünmüyorum. @Orhan-Cabarov

  • ⭐⭐

    @rayen Mülakat yerinin nasıl değiştirilebileceğini dair standart bir yanıt almışsınız KCC’den. Cevabı şöyle okumalıyız; (cümle if ile başladığı için) çok ekstrem ekstra durumlar dışında değişiklik için tek yol başka bir yerde yaşıyor olmanız.
    Eğer değiştirmekte kararlıysanız yapmanız gereken; Fas’ta yaşıyor olduğunuzu belirtip oradaki yasal oturum adresiniz ve kanıtlayıcı evrakla birlikte KCC’den net bir şekilde değişiklik talep etmek. thinking, considering vs gibi yuvarlak ifadelerden kaçının.
    Bilgileriniz eksiksiz ise KCC büyük ihtimalle talebinizi yerinde bulacak ve adres değişikliği için DS260’ı açtıklarını bildirecek. Formu güncelleyip submit ettikten bir süre sonra da KCC mülakat yerinizi değiştirdiğini ayrıca teyit edecektir.
    Yalnız şu uyarıyı da yapmak isterim. Bu talep ile artık Fas’ta yaşıyor olduğunuzu beyan edeceksiniz ve pasaportunuzda giriş çıkışlar görünecek. Eğer Türkiye’de kalıp sadece mülakat için gitmeyi düşünüyorsanız bu durum sorgulanabilir.

  • Yasaklı

    @goblis Teşekkür ederim bilgiler için hocam.
    ''pasaportunuzda giriş çıkışlar görünecek. Eğer Türkiye’de kalıp sadece mülakat için gitmeyi düşünüyorsanız bu durum sorgulanabilir.''

    Ben de konsolosluk değişmekle ilgileniyorum ama dediğiniz bu sebepten ötürü değişmeye korkuyorum. 2 yıldır Azerbaycan'a gitmiyorum, olurda değişirsem bunu görüp sorgulayacaklardır diye değişmeye çekiniyorum.

    Bu durumu sorguladıklarında, gerçeği söylesek ne olur? Ankara dv vizesi vermiyor diye adres değişikliği yaptım dersek vizeyi vermeyebilirler mi ? Sonuçta yasadışı bir şey yok.
    Geçmiş yıllarda buna benzer bir olay yüzünden vize alamayan olmuş mu bildiğiniz ? Crazycells hocaya da sormuştum ama bilemeyiz demişti.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum