Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba arkadaşlar, Sorum özellikle abd deki yaşamaya başlayan arkadaşlara
    gider gitmez ehliyet almak için girişimlerimiz olacak tabii ki. Ancak o esnada tc deki eski tip ehliyetler sorun olur mu ?
    şimdi yeni ehliyet için başvuru 15 tl yazıyor. ama biliyorum ki yeni ehliyet için emniyete gidince 200-300 tl haraç alacaklar. (bkz ekşi #düdüklenmek) Kendimi birkez ve birkez daha enayi gibi daha fazla hissetmemek ve ehliyetimi sırf bu gayriresmi haracı vermemek için yeni ehliyet almadan ABD ye gelmeyi planlıyorum (ki henüz konsolosluk görüşmesi olmadı. hani okey aldık diyelim.)

    aman aman mutlaka değiştir ehliyeti yeni tip ehliyet TC den almadan gelme der misiniz? öübürü de yeni 20 senedir bir tek polis bile sormadı yesyeni yani 🙂

    napalım tc de iken dğeiştirelimmi dursun hocam öyle birşey olmaz mı diyorsunuz ? niye soruyorum. bir arkadaş sanki böyle birşey demişti. mutlaka yeni tip ehliyet al. eskisi abd de geçmiyor bir ay bile gibi birşey demişti var mı öyle birşey ? teşekkür ederim. ve herşey gönlünüzce olsun kardeşler.


  • Şart değil ama ilerde Türkiye'de de kalkacağından ben aldım ilerde sorun yaşamayalım. 5 yıl içinde herkesin değiştirmesi lazım denmişti ilk yayınlandığında . Zaten yenide olsa eskide olsa oraya gidince oranın ehliyetini almak zorundasın. Bu arada ehliyet yenilemek sadece 15 tl başka ücreti yok ama sağlık raporu ve biyometrik resim gerekecek.


  • bunu abd de yaşayan biri söylemişti. "eski ehliyetlerin uluslararası geçerliliği yok. burda değiştirmeden gelmeyin ." ama ne kadar doğruluğu bilemedim.
    emniyet haraç almıyor diyorsunuz. o zaman değiştirelim teşekkürler.


  • @kturkay eski ehliyetin yenisi ile değişiminde 15 tl lik harç dışında herhangi bir ödeme olmuyor.Ben değiştirdim. Eskisinde evlenmeden önceki soyadım yazıyordu. Ne olur ne olmaz diye değiştirmiş yenilemiş oldum .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kturkay ABD'de yasamayi dusundugunuz eyalet de onemli, bazi eyaletlerde ehliyet alirken baska bir ehliyetinizin olmasi sureci hic etkilemiyor. Misal New York, California... Bu eyaletlerde yasamayi dusunuyorsaniz, TC ehliyetinizin, ABD ehliyeti almaya bir katkisi olmayacak.


  • Merhabalar ben aralık ayında evlendim ocak ayında mülakatı atlatıp pasaportumuzu teslim aldık fakat ben ehliyetimi yeniletmeyi atlamışım amerikada araba kiralarken yeni soyad eklenmiş olduğu için sorun yaşar mıyım ? bilgilendirir misiniz


  • Ben kimliğimi de ehliyetimi de yeniledim. Ne olur ne olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ed48 TC den yeni ehliyet almak şart mı ? içinde söyledi:

    Merhabalar ben aralık ayında evlendim ocak ayında mülakatı atlatıp pasaportumuzu teslim aldık fakat ben ehliyetimi yeniletmeyi atlamışım amerikada araba kiralarken yeni soyad eklenmiş olduğu için sorun yaşar mıyım ? bilgilendirir misiniz

    boyle sorulara standart bir cevap vermek pek mumkun degil 🙂 yasayabiilrsiniz de yasamayabilirsiniz de, problem cikma ihtimalini minimuma indirmek icin butun resmi belgelerinizde guncel isminiz olsun.


  • 2 ay önce nj ye giden arkadaşı polis durdurmuş . Ehliyetini istemiş . Arkadaş Türkiye'de çıkardığı yeni ehliyeti göstermiş polis ehliyeti tanımamış . Yenisi sistemlerinde Yok


  • o zaman yeni ehliyeti çıkartırken eskisi kayıp deyip çıkartmakta fayda var


  • @sash TC den yeni ehliyet almak şart mı ? içinde söyledi:

    o zaman yeni ehliyeti çıkartırken eskisi kayıp deyip çıkartmakta fayda var

    yeni ehliyeti çıkarırken eskisini alıyorlar. kimlik kartlarında eskiyi almıyorlar sizde kalıyor. yani ehliyeti vermeme şansınız yok (kaybettim diyip yenisini çıkarırsanız ayrı). benim tavsiyem ehliyeti değiştirin ilerde Türkiye'de sıkıntı yaşamayın. burada işiniz kalmasın.


  • Yeni ehliyetlerde 13+2=15 tl harici ücret ödenmiyor eski ehliyetleri de almıyorlar delip size geri veriyorlar kimlikte de durum aynı ücreti 18,50 ehliyet iki günde geldi kimlik 2 haftayı bulabiliyor


  • @tanti TC den yeni ehliyet almak şart mı ? içinde söyledi:

    Yeni ehliyetlerde 13+2=15 tl harici ücret ödenmiyor eski ehliyetleri de almıyorlar delip size geri veriyorlar kimlikte de durum aynı ücreti 18,50 ehliyet iki günde geldi kimlik 2 haftayı bulabiliyor

    ben ve eşim ehliyetimizi değiştirdik bize geri vermediler onun yerine 15 günlük geçici belge verdiler. iş yerinden birine de aynısı yaptılar.


  • @gkhanfeez TC den yeni ehliyet almak şart mı ? içinde söyledi:

    @tanti TC den yeni ehliyet almak şart mı ? içinde söyledi:

    Yeni ehliyetlerde 13+2=15 tl harici ücret ödenmiyor eski ehliyetleri de almıyorlar delip size geri veriyorlar kimlikte de durum aynı ücreti 18,50 ehliyet iki günde geldi kimlik 2 haftayı bulabiliyor

    ben ve eşim ehliyetimizi değiştirdik bize geri vermediler onun yerine 15 günlük geçici belge verdiler. iş yerinden birine de aynısı yaptılar.

    O zaman ya durum değişti ya da her personel kafasına göre yapıyor yeni değiştim delip geri verdi benimkini de


  • benim şöyle bir tecrübem oldu o konuda. daha dmv de kayıt açmadan araba almaya yöneldim. satıcı dmv ye en azından başvurum var mı diye sordu.yok dedim.ikilime düştü ve türk ehliyetimi gösterdim.üzerinde en azından ingilizce yazmasından galiba müdürüne göstermeye gitti ve müdür okeyledi satışı.bende değiştirin.elinizin altında bulunsun.süreç çok hızlı zaten ve 15 tl gibi bir ücreti var başka bir şey yok


  • @ercan-tekoglan beyin yasadigini bende yasadim. O yuzden mutlaka yeni ehliyeti alip gelin. Ayrica DMV de USA ehliyeti icin gittiginizde eski ehliyeti gosterirseniz bir de onun cevirisini isteyecekler.


  • Eski ehliyetler 2020 de son. Değiştirip gitmekte fayda var geldiğinizde ehliyetle uğraşmamış olursunuz.


  • gelmek derken ? 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum