Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 259.5k 202

• Dollarin tekrar yukselise gecmesinde F35 programindan Turkiye'nin resmen cikartilmasi ve 24 Nisan'daki Ermeni soykiriminin Biden tarafindan taninacagi hakkindaki haberler etkili oluyor. Buyuk ihtimalle yarin da yukselebilir. Yatirim tavsiyesi degildir :)

• f35 den çıkarıldığımıza zerre üzülmedim ama o uçak için üretilecek parçalardan iyi kazanacaktık ona üzüldüm. f35 abd den başka kimseye faydası olan bir uçak değil, bütün f35ler dallasdaki üslerde bulunan bilgisayarlara bağlı abd nin izin vermediği görevleri bile yapamayacak kadar bağımlı cihazlar. o nedenle almamak iyi oldu. fakat parça üretiminden iyi kazanacaktı türkiye ona üzüldüm.

24 nisan saçmalığıda sıktı soykırım dese de kurtulsak her sene aynı mavra. abd-türkiye ilişkilerinde obama biden ikilisi zamanından beri bir halt olmayacağı belliydi, türkiyedeki hükümetten tiksiniyorum ama abd ninde aşırı ikiyüzlülüğünden gına geldi. çin gibi bir bela varken türkiyeyi uzaklaştırmak için elindne geleni yapıyorsan diyecek fazla söz yok.

• ⭐⭐

Tuncelide patates almayan gomonixsler yuzunden dolar artiyor

• @DustyBlue Hocam havacılığa hayran ve bu konuda araştırmalar yürüten biri olarak şu sözlerinize katılmıyorum F-35 bulut sunucularında veriler işleniyor, saklanıyor ve bir bulut sistemine bağlı bu doğrudur. Bu tüm F-35 lerin kontrolü ABD ait demek olmuyor yani Google'ın sunucularında nasıl tüm verileri saklayıp ama verilerin kendisine ait olmaması gibi bir şey ayrıntılı bilgiyi internetten edinebilirsiniz. Şu lafınıza da katılıyorum Türkiye F-35 projesinden tecrübe, deneyim ve para kazanacaktı sistem ihraç etmiş ve mühendislerimiz savaş uçağı konusun da kendini geliştirmiş olacaklardı bu konuda size katılıyorum. Hatta bu tecrübeler Milli muharip uçakta denenecekti... Uzun lafın kısası ABD-Türkiye ilişkileri geriliyor zaten ekonomi çok kötüyken iyice kötü oluyor bu yüzden dolar artıyor üretim desen hiç yok ondan bir an önce bazı şeylerin değişmesi lazım.
    Dolar konusunun altında bu yorum yapmak uygun olmadı ama affedin bir kereliğine yaptık. :D :D

• Sorun zenginliklerimiz ya da potansiyelimiz değil . Yönetenler ... Amazon bizde olsa dahi bu dolar düşmez . Yine işleri batırırlar.

• @letsdothis Çok haklısınız. Boston Dynamics diye bir şirket var Robotlar üzerine girişimler yapıyor geçen ay 1 Milyar Dolar'a satıldı ve Türkiye de 128 Milyar Dolar kayıp siz düşünün...
    Belki de o şirket satılırken kamu kurumu o şirketi alabilirdi çok faydasını görürdük...
    Amazon'un yıllık geliri ise 96 milyar dolar olmuş...

• @Halil-İbrahim-Kamacı, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

@DustyBlue Hocam havacılığa hayran ve bu konuda araştırmalar yürüten biri olarak şu sözlerinize katılmıyorum F-35 bulut sunucularında veriler işleniyor, saklanıyor ve bir bulut sistemine bağlı bu doğrudur. Bu tüm F-35 lerin kontrolü ABD ait demek olmuyor yani Google'ın sunucularında nasıl tüm verileri saklayıp ama verilerin kendisine ait olmaması gibi bir şey ayrıntılı bilgiyi internetten edinebilirsiniz. Şu lafınıza da katılıyorum Türkiye F-35 projesinden tecrübe, deneyim ve para kazanacaktı sistem ihraç etmiş ve mühendislerimiz savaş uçağı konusun da kendini geliştirmiş olacaklardı bu konuda size katılıyorum. Hatta bu tecrübeler Milli muharip uçakta denenecekti... Uzun lafın kısası ABD-Türkiye ilişkileri geriliyor zaten ekonomi çok kötüyken iyice kötü oluyor bu yüzden dolar artıyor üretim desen hiç yok ondan bir an önce bazı şeylerin değişmesi lazım.
    Dolar konusunun altında bu yorum yapmak uygun olmadı ama affedin bir kereliğine yaptık. :D :D

konu biraz karıştı haklısınız bende son kez yazıyorum :)

bende sizin sözlerinize katılamıyorum sebebide şu, sizinde kabul ettiğiniz gibi bu uçaklar dallasdaki sunuculara bağlı ve sistem pilot uçağa binip bir şifreyi kullanıcı adını sisteme girip sunuculara bağlanmadan uçağın çalışamayacağı şekilde tasarlanmış. bu sistem kağıt üstünde uçağın eksik gedik yıpranma vb. gereksinimlerini bahane ediyor. basit bir soru; bir bilgisayarımız var ve bunun adı f35, bu bilgisayardan yeşilkart foruma girmek istiyoruz yani dallasdaki sunuculara, yeşilkart forum forum içeriğine erişim için kullanıcı adı ve şifre talep ediyor. şimdi soru şu yeşilkart forum bir gün canı sıkılır ve f35 isimli kullanıcının sisteme erişimi için kullandığı kullanıcı adı ve şifreyi bloke ederse f35 bilgisayarımızı oyun oynamak dışında ne için kullanabiliriz? bu saçmalık yüzünden almanya f35 lerden uzak duruyor, norveç ve hollanda bu sebeple uçakları sunuculardan bağımsız hale getirmek için uğraşıyorlar.

f35 şuan verimli bir uçak değil ama ileride olacaktır, yinede kim olursa olsun tanesi 100 milyon dolara anahtarını başkasının tuttuğu uçağı almak mantıklı değil.

dolar konusuna gelince başımızda bu hükümet ve ekonominin e sinden haberi olmayan cahil cbaşkanı varsa asla düzelmeyecektir. adam ben ekonomistim diyor ekonomiyle tek ilişkisi askerde kantinciymiş sonrasında sucuk muhasebeciliği yapmış. dinle ekonomi yönetmeye kalkarsan sonuç bu olur.. 128 milyar doları doları düşüreceğim diye ucuzdan piyasaya basarsan sonuç bu olur.

• .,.,.,.,

• @xackletaker Hocam, ben artik kurlar uzerinde bir etki ve kontrollerinin oldugunu dusunmuyorum. Hicbir sekilde mudahele edemiyorlar. Zaten bunu yapmak icin ellerinde herhangi etkili bir malzeme de kalmadi.

• .,.,.,.,

• ....kendim australyada yasadigim icin turk lirasinin australya dolari karsiliginda ne kadar ettigini takip ederim,bir kac gun evvel bir dolar, 6,18 tl ediyordu,bu gunku kurda bir dolar 6,39 tl ediyor,tl de kayip buyuk,basasagi gitmeye baslayinca durdurmakda zor oluyor,duruyor bir kac ay veya hafta bir asagi iki yukari gidiyor,sonra birden bire acayip dusus yapiyor.yabanci kur ile ticaret yapanlara allah kolaylik versin diyorum

• $1= 8.37 TL

• .,.,.,.,

• Bakalim Ermeni soykırımı lafi uzerine nereye gidecek .

• Şahsen kur farkını kripto para yatırımlarından gelen karla daha düşük bir maliyete indirmeyi planlıyorum. Yanlış anlamayın teşvik etmek için değil ancak bitcoin ve benzer büyük hacimli coinler cüzdanda kalınca uzun vadede kazandırıyor . Bu şekilde kurla mücadele etmeyi düşünüyorum

• @cnpist, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

Bakalim Ermeni soykırımı lafi uzerine nereye gidecek .

Onemli olan, aslinda Biden'in ne diyecegi degil. Onun soykirim ile ilgili bir aciklama yapacagi kesin gibi birsey zaten. Gecen yil secilmeden once soz vermisti.

Onemli olan, bu aciklamadan sonraki Turkiye'nin tepkisinin dozaji ve bu tepkiye ABD ve AB'de geri gelecek cevaplar ile bunun finans cevrelerine yansimalari.

Bugunku izlenimlere gore hukumet yetkilileri bu Biden aciklamasini cok buyutmeden, tipki Trump'in RTE'e gonderdigi mektup olayinda oldugu gibi, gormezden gelmeye calisacaklar ve bunu da halka media ve kendi yandaslari ile bir sekilde yutturmaya calisacaklar gibi bir goruntu var.

Aksi halde, su saatlerde Ankara'da coktan buyuk bir yaygaranin kopmasi lazimdi. Biden telefonda soykirimi aciklayacagini RTE'e bugun zaten soylemis. Hala suskunlarsa, cok buyuk bir tepki gostermeyecekler mi demek oluyor acaba???

• söylesede kurtulsak cidden. sıktı bu soykırım masalı her sene her sene. abd dedi diye soykırım olmuş olmayacak gözüzümüzün önünde daha 17 yıl önce ırakta olan bitenleri gördük ırak diye bir ülke kalmadı o operasyondan sonra suriye ve ırakda afganistanda 2 milyon civarında insan savaşın etkileri nedeniyle öldü. yani diyeceğim abd nin kime soykırımcı dediği saece abd yi bağlar tazminat vs de ödetemezler 946 dan önceki hiç bir olay için böyle bir karar alınamaz avrupa insan hakları mahkemesi isviçrede ve fransada ermeni soykırı olmamıştı demek suç sayıldığında böyle bir suç atfedemezsiniz çünkü bu durumun soykırım olduğuna dair uluslararası bir mahkeme kararı verilmemiştir sizinde böyle bir yetkiniz yok dedi kesti attı. o nedenle biden soykırım desin abd her sene desin canı sıkılıyorsa her hafta desin biz işimize bakalım erdoğan defolsun işler yoluna girer.

bu işler böyledir korkularınızı kullanmalarına izin verirseniz kullanırlar, yapılması gereken hırsla çalışmak büyük bir ekonomiye güçlü bir orduya ve adam gibi ilişkilere sahip olmak. o gün geldiğinde kimse ermenilerin 3 tane kuru oyuna bakmaz türkiye gibi bir ülkeyi küstürmemek adına bugün soykırım diye karar alırlarken aynı meclisten bu iş bizim işimiz değil tarihçilerin işi diye tersi karar çıkartırsınız. bana kalırsa soykırım masalına bu kadar dikkat kesilmek doğru değil, bazı meclisler daha önce karar alıp tanımışlar buna rağmen yeniden yeniden aynı kararları alıp 3 kere falan tanıyorlar. dertleri soykırım değil dertleri türkiyeyi kışkırtmak. umursamamk lazım, bir kenara not etmek zamanı gelince bu aldıkları kararı hatırlatmak bedelini ödetmek lazım. ama erdoğanda bu kafa yok duygularıyla hareket eden cahil biri ne yazık ki.

• ABD icin durum farkli. Zaten kongrede soykirim hakkinda bir tasari onceki yil gecmisti ama Trump bunu onaylamamisti, RTE ile birebir iliski bozulmasin diye. Simdi Biden bunu aciklayinca, bu ABD hukukunun bir dayanagi olacak.

Bilindigi gibi California Ermenilerin cok fazla sayida yasadigi bir eyalet. Bu durumda, buradaki Ermeniler Turkiye'ye soykirim bahanesi ile davalar acmaya baslayacaklardir. Mahkemelerin verecegi her mahkumiyet karari Turkiye'ye buyuk baskilar getirecektir. Bunun ucu Halkbank davasina da gider, baska turlu yaptirimlara da gider.

Ayrica ABD de alinabilecek bir karar, ozellikle de mahkeme karari, diger ulkelerde de emsal teskil edebilir.

• ⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

ABD icin durum farkli. Zaten kongrede soykirim hakkinda bir tasari onceki yil gecmisti ama Trump bunu onaylamamisti, RTE ile birebir iliski bozulmasin diye. Simdi Biden bunu aciklayinca, bu ABD hukukunun bir dayanagi olacak.

Bilindigi gibi California Ermenilerin cok fazla sayida yasadigi bir eyalet. Bu durumda, buradaki Ermeniler Turkiye'ye soykirim bahanesi ile davalar acmaya baslayacaklardir. Mahkemelerin verecegi her mahkumiyet karari Turkiye'ye buyuk baskilar getirecektir. Bunun ucu Halkbank davasina da gider, baska turlu yaptirimlara da gider.

Ayrica ABD de alinabilecek bir karar, ozellikle de mahkeme karari, diger ulkelerde de emsal teskil edebilir.

Aslında bu mahkemelerin önemi sıfır tamamen siyasi olur. Bizde şu anda basiretli güçlü bir hükümet olsa bunların hiç biriyle uğraşmazlar. California mahkemelerinin Türkiye üzerinde bağlayıcılığı sıfır. Bu tür olayların Türkiyeyi bağlaması için birleşmiş milletler üzerinden bir yaptırım gelmesi gerekir ki oda şu koşullarda ya savaşla olur ya da şu anda olduğu gibi ekonomik savaşla işte burada bizimkilerin basiretsizliği başlıyor zaten. Bir arkadaş söylemiş bu badem bıyıklılar gitse herşey çık hızlı bir şekilde düzelir.

Benzer Başlıklar

• Neden ABD'de Türk Göçmenlerin kurduğu büyük şirketler yok?

Gündem ve Sohbet
    32
    1 Oy
    32 İleti
    1k Bakış
    M
    @OffGuard Elinize sağlık, çok güzel açıklamışsınız. Sıfırdan holding'e giden bir şirketler yaratmak istiyorum lakin, eninde sonunda ya birinin, birilerinin veyahut devletin el koyacağını bildiğim için tüm maddi manevi varlığımı yurtdışına taşımaya odakladım. Amerika. Şirketler, ticaretler hepsi bu ülkede olacak ve Amerika'da büyük bir şirketin önderi olacağım. Hayal değil, gerçek. kafayı bununla bozdum sanırım.
  • 2 Oy
    4 İleti
    164 Bakış
    SharmS
    Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler -a, -e, -ı, -i, -u, -ü zarf-fiil ekleriyle bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle yapılan tasvirî fiiller bitişik yazılır: düşünebilmek, sevebilmek; alıvermek, gülüvermek; uyuyakalmak; gidedurmak, yazadurmak; çıkagelmek, süregelmek; düşeyazmak, öleyazmak vb. Kurallı birleşik eylemler her zaman bitişik yazılır. Yeterlik (Yeterlilik) Fiili: “-ebilmek” fiiliyle yapılır. Fiile “gücü yetme, başarma” anlamı katar. İzin isteme, izin verme, olasılık gibi anlamlar da katabilir. Arabayı tek başıma itebilirim. (Gücü yetme) Gidebilir miyiz? (İzin isteme) Gidebilirsiniz, (izin verme) Bugün yağmur yağabilir. (Olasılık) Bu birleşik eylemin olumsuzluğu değişik biçimlerde yapılabilir: gelebilirim: gelemem, gelmeyebilirim, gelemeyebilirim görebilirsin: göremezsin, görmeyebilirsin, göremeyebilirsin Bu kullanımlarda bazen isteğe bağlı, bazen istek dışı olasılık anlamı görülebilir: Yarın, bir işim çıkarsa gelemeyebilirim. (İstek dışı olasılık) Bu konuya değinmeyebilirim. (İsteğe bağlı olasılık) https://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/bitisik-yazilan-birlesik-kelimeler/
  • 3 Oy
    354 İleti
    20k Bakış
    S
    ....desenize adamlari kapidan kovuyorlar,bacadan iceri giriyorlar, buyuk rakkamlarla deportlar yapilmis,bir zamanlar 11 milyon illegal gocmen var diye duymustum,her yil 100 bin atsalar kolay kolay temizliyemezler,eh koca amerikada bazi isleri yapacak elemanlarda lazim onuda kacaklar yapiyorlardir.
  • Doların 6 TL görmesi hk.

Gündem ve Sohbet dolar
    50
    1 Oy
    50 İleti
    3k Bakış
    dancing queenD
    Katlana katlana artıyor mübarek. 5-10 yıla artık sıfırları tekrar atarız bu gidişle :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k