Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Halil-İbrahim-Kamacı, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Dolar bu kadar artmışken çıksa bile benim gitmem imkansızlaştı...
    Çok üzülüyorum,düşünüyorum ama elimden bir şey gelmiyor.
    Ülkenin içinden geçtiler, yazıklar olsun.
    Genç yaşımızda kanser olacaz. 😞

    Hele bir gc çıksın bakalım.şimdiden üzme kendini.çıkarsada ama borç ama kredi olsun bir yol çaresi bulursun kardeşim.


  • @clourpoint Bulacağız artık abi. 🙂
    Ülkenin durumuna çok canım sıkılıyor yani battıkta bu kadar da batmak ne biliyim ya... Umarım isteyen herkese çıkar. 🙂


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @Halil-İbrahim-Kamacı, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @clourpoint Bulacağız artık abi. 🙂
    Ülkenin durumuna çok canım sıkılıyor yani battıkta bu kadar da batmak ne biliyim ya... Umarım isteyen herkese çıkar. 🙂

    Kardeşim bende seninle aynı durumdayım.şu an doların yükselişi ile ne düşünüyorsan aynısını bende düşünmekteyim.bu konuda yanlız değilsin.şimdi şöyle bir şey de var , gc çıkacak diyede bir garantisi olmadığından fazlada üzme kendini,şansımız çok az.ha şu konuda hepimiz üzülebiliriz: doların çıkışı=enflasyon yükselişi+hayat pahalılığı olarak bize yansıyacak.ne gelir elden başa gelen çekilir.


  • @clourpoint Aynen öyle hocam,malesef.


  • Yahu bu ne yeni duydum.thodex sahibi 2 milyar dolar kripto parayı iç edip yurt dışına kaçmış.dünyada bir ilk.


  • @clourpoint İkinci tosun vakası.
    Krip-tosun. 😃


  • @Halil-İbrahim-Kamacı aynen kardesim.bunu yazan Tosun oku....vakası olmuş.yazık olmuş bu insanlara.



  • Dollarin tekrar yukselise gecmesinde F35 programindan Turkiye'nin resmen cikartilmasi ve 24 Nisan'daki Ermeni soykiriminin Biden tarafindan taninacagi hakkindaki haberler etkili oluyor. Buyuk ihtimalle yarin da yukselebilir. Yatirim tavsiyesi degildir 🙂


  • f35 den çıkarıldığımıza zerre üzülmedim ama o uçak için üretilecek parçalardan iyi kazanacaktık ona üzüldüm. f35 abd den başka kimseye faydası olan bir uçak değil, bütün f35ler dallasdaki üslerde bulunan bilgisayarlara bağlı abd nin izin vermediği görevleri bile yapamayacak kadar bağımlı cihazlar. o nedenle almamak iyi oldu. fakat parça üretiminden iyi kazanacaktı türkiye ona üzüldüm.

    24 nisan saçmalığıda sıktı soykırım dese de kurtulsak her sene aynı mavra. abd-türkiye ilişkilerinde obama biden ikilisi zamanından beri bir halt olmayacağı belliydi, türkiyedeki hükümetten tiksiniyorum ama abd ninde aşırı ikiyüzlülüğünden gına geldi. çin gibi bir bela varken türkiyeyi uzaklaştırmak için elindne geleni yapıyorsan diyecek fazla söz yok.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Tuncelide patates almayan gomonixsler yuzunden dolar artiyor


  • @DustyBlue Hocam havacılığa hayran ve bu konuda araştırmalar yürüten biri olarak şu sözlerinize katılmıyorum F-35 bulut sunucularında veriler işleniyor, saklanıyor ve bir bulut sistemine bağlı bu doğrudur. Bu tüm F-35 lerin kontrolü ABD ait demek olmuyor yani Google'ın sunucularında nasıl tüm verileri saklayıp ama verilerin kendisine ait olmaması gibi bir şey ayrıntılı bilgiyi internetten edinebilirsiniz. Şu lafınıza da katılıyorum Türkiye F-35 projesinden tecrübe, deneyim ve para kazanacaktı sistem ihraç etmiş ve mühendislerimiz savaş uçağı konusun da kendini geliştirmiş olacaklardı bu konuda size katılıyorum. Hatta bu tecrübeler Milli muharip uçakta denenecekti... Uzun lafın kısası ABD-Türkiye ilişkileri geriliyor zaten ekonomi çok kötüyken iyice kötü oluyor bu yüzden dolar artıyor üretim desen hiç yok ondan bir an önce bazı şeylerin değişmesi lazım.
    Dolar konusunun altında bu yorum yapmak uygun olmadı ama affedin bir kereliğine yaptık. 😃 😃


  • Sorun zenginliklerimiz ya da potansiyelimiz değil . Yönetenler ... Amazon bizde olsa dahi bu dolar düşmez . Yine işleri batırırlar.


  • @letsdothis Çok haklısınız. Boston Dynamics diye bir şirket var Robotlar üzerine girişimler yapıyor geçen ay 1 Milyar Dolar'a satıldı ve Türkiye de 128 Milyar Dolar kayıp siz düşünün...
    Belki de o şirket satılırken kamu kurumu o şirketi alabilirdi çok faydasını görürdük...
    Amazon'un yıllık geliri ise 96 milyar dolar olmuş...


  • @Halil-İbrahim-Kamacı, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @DustyBlue Hocam havacılığa hayran ve bu konuda araştırmalar yürüten biri olarak şu sözlerinize katılmıyorum F-35 bulut sunucularında veriler işleniyor, saklanıyor ve bir bulut sistemine bağlı bu doğrudur. Bu tüm F-35 lerin kontrolü ABD ait demek olmuyor yani Google'ın sunucularında nasıl tüm verileri saklayıp ama verilerin kendisine ait olmaması gibi bir şey ayrıntılı bilgiyi internetten edinebilirsiniz. Şu lafınıza da katılıyorum Türkiye F-35 projesinden tecrübe, deneyim ve para kazanacaktı sistem ihraç etmiş ve mühendislerimiz savaş uçağı konusun da kendini geliştirmiş olacaklardı bu konuda size katılıyorum. Hatta bu tecrübeler Milli muharip uçakta denenecekti... Uzun lafın kısası ABD-Türkiye ilişkileri geriliyor zaten ekonomi çok kötüyken iyice kötü oluyor bu yüzden dolar artıyor üretim desen hiç yok ondan bir an önce bazı şeylerin değişmesi lazım.
    Dolar konusunun altında bu yorum yapmak uygun olmadı ama affedin bir kereliğine yaptık. 😃 😃

    konu biraz karıştı haklısınız bende son kez yazıyorum 🙂

    bende sizin sözlerinize katılamıyorum sebebide şu, sizinde kabul ettiğiniz gibi bu uçaklar dallasdaki sunuculara bağlı ve sistem pilot uçağa binip bir şifreyi kullanıcı adını sisteme girip sunuculara bağlanmadan uçağın çalışamayacağı şekilde tasarlanmış. bu sistem kağıt üstünde uçağın eksik gedik yıpranma vb. gereksinimlerini bahane ediyor. basit bir soru; bir bilgisayarımız var ve bunun adı f35, bu bilgisayardan yeşilkart foruma girmek istiyoruz yani dallasdaki sunuculara, yeşilkart forum forum içeriğine erişim için kullanıcı adı ve şifre talep ediyor. şimdi soru şu yeşilkart forum bir gün canı sıkılır ve f35 isimli kullanıcının sisteme erişimi için kullandığı kullanıcı adı ve şifreyi bloke ederse f35 bilgisayarımızı oyun oynamak dışında ne için kullanabiliriz? bu saçmalık yüzünden almanya f35 lerden uzak duruyor, norveç ve hollanda bu sebeple uçakları sunuculardan bağımsız hale getirmek için uğraşıyorlar.

    f35 şuan verimli bir uçak değil ama ileride olacaktır, yinede kim olursa olsun tanesi 100 milyon dolara anahtarını başkasının tuttuğu uçağı almak mantıklı değil.

    dolar konusuna gelince başımızda bu hükümet ve ekonominin e sinden haberi olmayan cahil cbaşkanı varsa asla düzelmeyecektir. adam ben ekonomistim diyor ekonomiyle tek ilişkisi askerde kantinciymiş sonrasında sucuk muhasebeciliği yapmış. dinle ekonomi yönetmeye kalkarsan sonuç bu olur.. 128 milyar doları doları düşüreceğim diye ucuzdan piyasaya basarsan sonuç bu olur.


  • .,.,.,.,


  • @xackletaker Hocam, ben artik kurlar uzerinde bir etki ve kontrollerinin oldugunu dusunmuyorum. Hicbir sekilde mudahele edemiyorlar. Zaten bunu yapmak icin ellerinde herhangi etkili bir malzeme de kalmadi.


  • .,.,.,.,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum