@Halil-İbrahim-Kamacı, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
@DustyBlue Hocam havacılığa hayran ve bu konuda araştırmalar yürüten biri olarak şu sözlerinize katılmıyorum F-35 bulut sunucularında veriler işleniyor, saklanıyor ve bir bulut sistemine bağlı bu doğrudur. Bu tüm F-35 lerin kontrolü ABD ait demek olmuyor yani Google'ın sunucularında nasıl tüm verileri saklayıp ama verilerin kendisine ait olmaması gibi bir şey ayrıntılı bilgiyi internetten edinebilirsiniz. Şu lafınıza da katılıyorum Türkiye F-35 projesinden tecrübe, deneyim ve para kazanacaktı sistem ihraç etmiş ve mühendislerimiz savaş uçağı konusun da kendini geliştirmiş olacaklardı bu konuda size katılıyorum. Hatta bu tecrübeler Milli muharip uçakta denenecekti... Uzun lafın kısası ABD-Türkiye ilişkileri geriliyor zaten ekonomi çok kötüyken iyice kötü oluyor bu yüzden dolar artıyor üretim desen hiç yok ondan bir an önce bazı şeylerin değişmesi lazım.
Dolar konusunun altında bu yorum yapmak uygun olmadı ama affedin bir kereliğine yaptık.

konu biraz karıştı haklısınız bende son kez yazıyorum 
bende sizin sözlerinize katılamıyorum sebebide şu, sizinde kabul ettiğiniz gibi bu uçaklar dallasdaki sunuculara bağlı ve sistem pilot uçağa binip bir şifreyi kullanıcı adını sisteme girip sunuculara bağlanmadan uçağın çalışamayacağı şekilde tasarlanmış. bu sistem kağıt üstünde uçağın eksik gedik yıpranma vb. gereksinimlerini bahane ediyor. basit bir soru; bir bilgisayarımız var ve bunun adı f35, bu bilgisayardan yeşilkart foruma girmek istiyoruz yani dallasdaki sunuculara, yeşilkart forum forum içeriğine erişim için kullanıcı adı ve şifre talep ediyor. şimdi soru şu yeşilkart forum bir gün canı sıkılır ve f35 isimli kullanıcının sisteme erişimi için kullandığı kullanıcı adı ve şifreyi bloke ederse f35 bilgisayarımızı oyun oynamak dışında ne için kullanabiliriz? bu saçmalık yüzünden almanya f35 lerden uzak duruyor, norveç ve hollanda bu sebeple uçakları sunuculardan bağımsız hale getirmek için uğraşıyorlar.
f35 şuan verimli bir uçak değil ama ileride olacaktır, yinede kim olursa olsun tanesi 100 milyon dolara anahtarını başkasının tuttuğu uçağı almak mantıklı değil.
dolar konusuna gelince başımızda bu hükümet ve ekonominin e sinden haberi olmayan cahil cbaşkanı varsa asla düzelmeyecektir. adam ben ekonomistim diyor ekonomiyle tek ilişkisi askerde kantinciymiş sonrasında sucuk muhasebeciliği yapmış. dinle ekonomi yönetmeye kalkarsan sonuç bu olur.. 128 milyar doları doları düşüreceğim diye ucuzdan piyasaya basarsan sonuç bu olur.