Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @chemist yeni bir başlangıç ne güzel. tecrübelerinizi okumayı bekliyorum.


  • @damladav geçmiş olsun, yeni yaşantınızda başarılar, her şey kolay gelsin.


  • @crazycells 1 kasımdan itibaren tüm uçuşlar İstanbul yeni havalımanına(IGA) yapılacak. @metert dediği gibi ulaşım çok sıkıntı en yakın metro ulaşımına iga işletmesi tarafından otobus hattı konacakmıs artık nasıl olur bız havalımanı calısanları bıle bılmıyoruz. o tarıhten sonra arkadaslar ulasım acısından planlamalarını yapmalarını tavsıye ederım ozellıkle ıstanbul dısından gelen arkadaslar sabıha gokcenden gecerım dıye dusunupte ıc hat ucusunu butarafa alırsa cok sıkıntı yasar eger ozel aracı yoksa.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayktsglm Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    @crazycells 1 kasımdan itibaren tüm uçuşlar İstanbul yeni havalımanına(IGA) yapılacak. @metert dediği gibi ulaşım çok sıkıntı en yakın metro ulaşımına iga işletmesi tarafından otobus hattı konacakmıs artık nasıl olur bız havalımanı calısanları bıle bılmıyoruz. o tarıhten sonra arkadaslar ulasım acısından planlamalarını yapmalarını tavsıye ederım ozellıkle ıstanbul dısından gelen arkadaslar sabıha gokcenden gecerım dıye dusunupte ıc hat ucusunu butarafa alırsa cok sıkıntı yasar eger ozel aracı yoksa.

    bilgilendirme icin tesekkurler, bunun duyurusunu grupta da yapariz yakin zamanda, insanlar seyahat planlarini ona gore hazirlasinlar.

    ismi nedir acaba? IGA'nin acilimi var mi? Yeni havalimanina isim konuldugundan haberdar degildim.


  • @crazycells isim şuanlık karışmasın diye istanbul yeni havalimanı olarak gecmektedir.resmi adı daha konulmadı. İstanbul Grand Airport (İGA) olarak acılımı var bu havalımanı kısa kodu diyebiliriz basitce.


  • Memelerine sistematik boru bağlanmış süt fabrikasındaki bir inek gibi hissettiğim ve bunu değiştiremeyeceğimi farkettiğim gün; gitme kararı almıştım. amaca ulaşmak benim için çok da uzun sürmedi.
    15₺ bile olsa Bu hisse binaen "yurtdışı çıkış harç parasını yatırmayacağım. ve mutlaka bir bilgisiz memura denk geleceğimi biliyorum kesinlikle. ve böyle bir tartışma anı yaşamak istiyorum. Neden derseniz cahillerle tartışmak bana büyük zevk veriyor 🙂 zararlı çıksam bile bu çok güzel bir duygu.

    özetle arkadaşlar yurtdışı çıkış pulu vermek zorunda değiliz. oturma izni sahibi olduğumuz için.
    cahil bir memur çıkarsa (ki çıkacak ^^) kendisini şu belgeye yönlendireceğim. nasıl olsa 3-4 saat havaalanında sıkıcı geçmemesi için planım bu. yok ben karışmam ona buna doğrudan muhattap olmadan geçip gitmek istiyorum derseniz siz bilirsiniz.

    **http://www.mfa.gov.tr/yurtdisina-cikis-harci.tr.mfa (kimler ödemez)


  • @kturkay sen bi dene şansını abi tutarsa haber et bizde ödemeyelim :)))


  • @yekta Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    @kturkay sen bi dene şansını abi tutarsa haber et bizde ödemeyelim :)))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kturkay @yekta @kivooo evet, aynen oyle. Gocmen vize ile cikista odeme zorunlulugunuz yok, ama Green Card elinizde olmadigi icin bazen gorevliler sorun cikariyor. Durum biraz sansiniza bagli. Boyle bir durumu cozmen icin supervisor'lari ile gorusmeyi deneyebilirsiniz (elinizde kesin yukaridaki sayfalarin ciktilari olsun) ya da oradaki gorevli polisi ikna etmeyi deneyebilirsiniz, eger sureniz kisitliysa ve tartisacak sabriniz yoksa "sana son kez yurtdisi cikis harci oduyorum Turkiye" diye sitem ederek son kez odeyip de cikabilirsiniz.


  • Bende önce ödemeyelim dedim ama eşim şimdi uğraşmam deyip ödedi. ZAten ağlamaktan ağzım yüzüm kaymıştı kimseye laf anlatmakla uğraşmak istemedik 🙂

  • Yasaklı

    "sana son kez yurtdisi cikis harci oduyorum Turkiye" diye sitem ederek
    efendi gibi bu ulkeye hakaret sitem etmeden cekip gidilse olmuyor di mi.


  • Sitem-_TDK.jpg

    sitem etmek
    bir kimseye üzüldüğünü, kırıldığını öfkelenmeden belirtmek: “Ancak müsaade ederseniz size başka bir cihetten sitem edeceğim.” -R. N. Güntekin.

    Güncel Türkçe Sözlük - TDK

    http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_bts&view=bts&kategori1=veritbn&kelimesec=285728


  • @zlmlpr yasal olmayan parayı almak oluyor da sitem yapmak olmuyor mu :))))) .( göçmen vize ile gidenler yasal olarak vermek zorunda değil o parayı )


  • @zlmlpr Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    "sana son kez yurtdisi cikis harci oduyorum Turkiye" diye sitem ederek
    efendi gibi bu ulkeye hakaret sitem etmeden cekip gidilse olmuyor di mi.

    Seyahat ozgurlugunu kisitlayici, Anayasa ve son zamanlarda cikarilan kanunlara dahi aykiri (vergi borcu olan da yurtdisina cikabiliyor) haksiz bir uygulamaya uzulmek de mi yasaklandi KHK ile filan?

    Siz dahil herkesin de anladigi uzere "sitem edilen", Turkiye'nin havasi, suyu, tasi topragi, kulturu, dili, tarihi vs degil; haksiz yere yapilan bir uygulama ve bu uygulamayi Turkiye Cumhuriyeti Vatandaslarina reva gorenler..

    Dolayisiyla "efendi" olmakla "haksizliga dahi uzulmemek, tepki vermemek" arasindaki farkin farkinda olmak gerekir diye dusunuyorum. Yeni neslin durust, adil, aklini kullanan, haksizliklar karsisinda boyun egmeyen bireyler olarak yetismesini istiyorsak once bizler yol gosterici olmaliyiz.

    NOT: Bahse konu olan haksiz vergiye dair detayli bilgi edinmek isterseniz asagidaki kisa videoyu (TBMM'de Sayin Milletvekili konusmasi, lutfen parti ismi veya siyasetcilerden bagimsiz, bir Milletvekili konusmasi olarak degerlendiriniz) izleyebilirsiniz

    Yurt Disi Cikis Harci Kaldirilmalidir

    ve su dokumana gozatabilirsiniz: YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI VE SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜ

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zlmlpr Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    "sana son kez yurtdisi cikis harci oduyorum Turkiye" diye sitem ederek
    efendi gibi bu ulkeye hakaret sitem etmeden cekip gidilse olmuyor di mi.

    bence ulkeden herkes diledigi sekilde cikabilir, bizi ilgilendirdigini dusunmuyorum. Bence sizi de ilgilendirmesin, toplum muhendisligi yararli bir sey degildir, bu devirde geri teper.


  • kanunla belirtilmiş zaten yurtdışı oturum izni bulunanlar bu uygulamadan muaftır diye.kanun dışı bir şeyin ,personelin bilgisiz olmasını konuşuyoruz burada.yanlış gördüğünüz bir şeye sitem göstermemek bi fikir beyanında bulunmamak felsefesinde yaşıyorsanız o zaman neden amerikada yaşamak için dv19 a başvurdunuz 😉 .ha amacınız bi amerikayıda görmedik demeyizse başka yollarda mevcut.bu forumda kimsenin zaten bi ülkeyi yüceltip diğerini aşağılamak gibi bi amacı yok .

  • Yasaklı

    madem seni ilgilendirmiyorsa ne diye adama Turkiye'ye sitem etmesi nasihatinda bulunuyorsun? toplum muhendisligi gibi anlamini bilmedigin konulara girme iste asil o zaman bir yerlere teper.

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zlmlpr Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    madem seni ilgilendirmiyorsa ne diye adama Turkiye'ye sitem etmesi nasihatinda bulunuyorsun? toplum muhendisligi gibi anlamini bilmedigin konulara girme iste asil o zaman bir yerlere teper.

    Siz yazilanlari anlayamiyorsunuz galiba? Istediginiz konuda istediginiz gibi dusunebilirsiniz ama her dusuncenizi foruma aktaramazsiniz. Eger aktarmak isterseniz serbest kursu bolumunde kendinize bir konu acabilirsiniz.

    Benim insanlara ne tavsiye ya da nasihat verdigim sizi ilgilendirmez, bunun icin sizden izin alacak da degilim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zlmlpr Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    .....

    Forum uyeleriyle saygisizca konusmaya devam ederseniz forumdan banlanacaksiniz, bilginize. Forumda hickimse sizin sorunlu kisiliginizi cekmek zorunda degil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum