Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
-
@sir-altan bu macera tam sizlik
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/bilet-aldilar-ve-nereye-ucacaklarini-bilmiyorlar-41758825 -
...bu sistem uzun zamandir var,annesine veya babasina dogum gunu surpirizi yapmak isteyen biri boyle bilet alip kisiyi hava alanina goturuyor,guzel bir sey.kendimde bazen iki yilda bir bazen her yil ucak seyahati yaparim....uyesi oldugum ucak sirketi her gun mesaj atiyor buraya adeta bedava bilet diye,bu anda yurt disi ucuslari tehlikeli,her seyler normale girince yeni zellandaya gitmek istiyorum kismet tabi.ucakla bir yere gitmeyi ozledim diyebilirim,2019 yilinda hem turkiyeye gittim hemde hawaii ye ondan sonra cakildik eve...maddi imkan olursa bir yerlere gitmek gormek iyi oluyor.
-
Bazi travel sitelerine uye olursaniz, size her hafta ucuz tarifeli tatil imkanlarini email ile haber veriyorlar. Covid nedeniyle bir yildir cok yavasdi ama sanirim bu yaz tekrar hizlanacaktir.
Genelde ucuz otelleri buluyorlar, cogunda da ya hersey dahil yada bazi seyler dahil oluyor. Ayrica yine ucuz ucuslar ve hatta ozel turlar buluyorlar.
-
Valla arkadaşlar haziran 1 ve 5 arası uçuşlar epey pahalı bulunca da ya valiz kabul edilmiyor veya kendi başına aktarma yazılıyor özellikle kiwi gibi şirketlerde var önereceğiniz kendi başına aktarma olmayan ve 1 valiz 23 kg hakkı olan bilet şirketleri var mı acaba
-
Arkadaşlar amerikadan türkiyeye abu dhabi havalimanında aktarmada transit vize isteniyor mu acaba. Bekleme süresi 8 saat 5 dakika. Bazı yerlerde isteniyor bazı yerlerde istenmiyor yazıyor 25 saati aşmamak ve havaalanından ayrılmamak kaydıyla istemiyormuş. Lütfen kesin bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım etsin. Teşekkürler
-
@mardin47-47, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Arkadaşlar amerikadan türkiyeye abu dhabi havalimanında aktarmada transit vize isteniyor mu acaba. Bekleme süresi 8 saat 5 dakika. Bazı yerlerde isteniyor bazı yerlerde istenmiyor yazıyor 25 saati aşmamak ve havaalanından ayrılmamak kaydıyla istemiyormuş. Lütfen kesin bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım etsin. Teşekkürler
Birlesik Arap Emirliklerinin ABD'deki sitesini inceledim:
https://www.uae-embassy.org/services-resources/visas-passports/non-us-citizens
Diger ulkelerden farkli olarak, vizeler ya UAE'deki havalimanlarinda ya da ulkenin icindeki yerel gocmenlik ofislerinden aliniyormus sanirim. Transit vize icin de soyle diyor:
Transit Visa (96 hours)
The Embassy does not issue Transit Visas. You should contact the airline company that will fly you to the UAE and enquire about the possibility of traveling to the UAE without a prior visa.
Turkiye'deki sitelerinde de bir aciklama yok, sadece numara var:
https://www.mofaic.gov.ae/en/Missions/Ankara/Services/Visas
Isterseniz pazartesi gunu hem havayolu sirketini hem de yukaridaki numarayi arayip guncel durumu teyit edin.
-
@crazycells teşekkür ederim başkanım
-
Su an var olan turist vizesi ile uculamiyor Amerikaya degil mi ?
-
@cnpist, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Su an var olan turist vizesi ile uculamiyor Amerikaya degil mi ?
Turkiye'den hala direkt ucabiliyorsunuz.
-
@crazycells tesekkurler. aktarma olmuyor o zaman. bir arkadas sordu da, forum daha bilgili her zaman ki gibi.
-
@cnpist, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
@crazycells tesekkurler. aktarma olmuyor o zaman. bir arkadas sordu da, forum daha bilgili her zaman ki gibi.
pek cok ulkeden ABD'ye turist vizesi sahiplerinin girisi yasakli. Ozellikle de Avrupa'daki ulkeler, o nedenle direkt ucus yapmasini siddetle tavsiye ederim.
-
@crazycells tesekkurler
-
1 suan Almanya aktarmali GC liler Turkiye’ye sorunsuz gidebiliyor mu?
2 Bugun gelen yasaklardan sonra Tr’de sehirlerarasi seyahat etmek icin ne gibi sartlar gerekiyor? -
@Erkangeziyor ilk sorunuza net bilenler cevap verecektir, ikinci sorunuzun cevabı dün gece yayınlanan genelgede şöyle geçiyor; :backhand_index_pointing_down_light_skin_tone:

-
Arkadaşlar selamlar, 3 nisan günü Abd'ye ikinci ve temelli girişimi gerçekleştirdim. Geç yazdığım için kusura bakmayın. Biletlerim Lufthansa'dandı ve yanımda green card yoktu. Uçağa almadılar :) Tüm belgelerim; negatif covid testi, damgalı pasaport, ssn numaram, green card numaram vs yanımdaydı ancak Alman hükümeti Almanya'dan transit geçen yolculara oturum belgelerini fiziki olarak göstermelerini şart koşuyormuş. Malesef son dakika Thy uçuşu almak zorunda kaldım. Denied boarding için ise Luthansa kesinlikle sorumluluk kabul etmiyor, bana dedikleri bu tür durumlarda yolcunun konu ile ilgili bilgisi olması gerekiyormuş, uçuş öncesi Alman konsolosluğunu aramak gerekiyormuş falan :) Tüm yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım tabi ki. Ancak dediğim gibi elinizde green card yoksa Lufthansa uçuşa almıyor, bilginize.
-
@Emre-Dilekçi, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Arkadaşlar selamlar, 3 nisan günü Abd'ye ikinci ve temelli girişimi gerçekleştirdim. Geç yazdığım için kusura bakmayın. Biletlerim Lufthansa'dandı ve yanımda green card yoktu. Uçağa almadılar :) Tüm belgelerim; negatif covid testi, damgalı pasaport, ssn numaram, green card numaram vs yanımdaydı ancak Alman hükümeti Almanya'dan transit geçen yolculara oturum belgelerini fiziki olarak göstermelerini şart koşuyormuş. Malesef son dakika Thy uçuşu almak zorunda kaldım. Denied boarding için ise Luthansa kesinlikle sorumluluk kabul etmiyor, bana dedikleri bu tür durumlarda yolcunun konu ile ilgili bilgisi olması gerekiyormuş, uçuş öncesi Alman konsolosluğunu aramak gerekiyormuş falan :) Tüm yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım tabi ki. Ancak dediğim gibi elinizde green card yoksa Lufthansa uçuşa almıyor, bilginize.
Yeni yaşamında başarılar dilerim hemşerim. Bundan sonraki süreçte senden gelişmelerle ilgili yada deneyimlerinle ilgili burada daha çok yorum görmek istiyoruz. ::slightly_smiling_face:
-
@Emre-Dilekçi Welcome back :)
-
Daha once bahsedildi mi bilmiyorum bir suredir takip edemiyorum forumu, THY Vancouver-Istanbul direkt ucuslari baslatiyormus Mayis ayinda. Seattle'da yasayanlar icin kolaylik olur gibi gorundu bana. Almanya'da iki ucak arasi saatlerce havaalaninda beklemektense sahsen 3 saat araba ile Vancouver havaalanina gitmeyi tercih ederim :)
-
@Emre-Dilekçi biraz zahmetli ve masraflı olmuş ama hayırlı olsun. yeni hayatınız mutluluk ve sağlık getirsin :)
-
Merhabalar aranızda yakın zamanda almanya aktarmalı gelen biri var mı acaba ? En yakın zamanda bilet alacağım için çok kararsızım şimdiden teşekkür ederim cevaplar için.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum