Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri


  • @YollardakiAdam, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @knnrn THY ile direk gidiyor olacagim sikinti olmamasi lazim.

    Evet, aktarmasız uçuşta şu ana kadar sorun yaşayan duymadım.


  • Merhabalar , green card kazanmam bu aralar eziyet gibi geliyor , yıllar boyunca green card kazanmak için uğraştım, Amerika'ya yerleştim , ama maalesef pandemi çıktı , annem babam yaşlı insanlar ve kronik rahatsızları var , onları tek başına bırakıp gitmek istemiyorum , 9 Ay oldu , 1 seneyi geçirmeden giriş çıkış yapsam sorun çıkarma ihtimalleri var mı ? Şu an gidersem kendimi çok rahatsız hissederim ve gözüm arkada kalır.Öneriniz var mıdır ? Teşekkür ederim


  • @Dilara-Adiguzell merhaba. bundan önceki giriş-cikislarinizi bilemiyorum ancak; pandemi dönemi bahsettiğiniz zaman aralığı şuana kadar sorun yaşanan bir süre değil, okuduğumuz kadarıyla. girişte ilgili durumu izah ettiğinizde anlayışla karşılayacaklarını düşünüyorum. çünkü zaten ABD'ye yerleştim demişsiniz. banka hesaplarınız, kira kontratı ve sizi ABD'ye bağlayan diğer konuları aktardığınızda sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

    sonrasi icin de re-entry permit başvurusu ile sürecinizi yönetmeniz daha sağlıklı olacaktır eğer ABD'deki bağımızı koparmak istemiyorsanız.

    geçmiş olsun ve bol şans dilerim.


  • @crazycells merhaba yeniden. Ocak ayında ABD ye giriş yaptım. Son girişimden 1 sene geçtiği için görevli sorun çıkardı. Korona, babamın ameliyatları gibi mazeretlerimi dinlemedi bile. Yeşil kart sorumluklarımı yerine getirmediğimi söyledi. Ve pasaportuma "Advised of Residency Requirements" yazdı. Bir dahaki girişinizde yargıç önüne çıkacaksınız dedi. Burada bir daha bu kadar uzun süre kalırsan mı demek istedi acaba? Haziran ayında tekrar gitmeyi düşünüyorum. Yeniden bir sorun çıkar mı? Mahkemeye verirler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gulsum67, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells merhaba yeniden. Ocak ayında ABD ye giriş yaptım. Son girişimden 1 sene geçtiği için görevli sorun çıkardı. Korona, babamın ameliyatları gibi mazeretlerimi dinlemedi bile. Yeşil kart sorumluklarımı yerine getirmediğimi söyledi. Ve pasaportuma "Advised of Residency Requirements" yazdı. Bir dahaki girişinizde yargıç önüne çıkacaksınız dedi. Burada bir daha bu kadar uzun süre kalırsan mı demek istedi acaba? Haziran ayında tekrar gitmeyi düşünüyorum. Yeniden bir sorun çıkar mı? Mahkemeye verirler mi?

    Anladığım kadarıyla tekrar Türkiye'ye dönmüşsünüz. Bu kadar uzun süre ve uzun aralıklar malesef sıkıntı yaratır. Bu girişte ABD'de uzun süre kalmanız iyi olurdu. En kısa zamanda kalıcı olarak ABD'ye yerleşmenizi öneririm, aksi halde green kartı iade edip turist vizesi alabilirsiniz.
    Bir sonraki girişte size I-407 (Record of Abandonment of Lawful Permanent Resident Status) imzalatmak isteyebilirler. Bunu imzalamayıp hakim karşısına çıkmayı tercih etmelisiniz. Bu durumda kendinize iyi bir göçmenlik avukatı da bulmalısınız.


  • @gulsum67 su an Amerika da mi , Turkiyede mi oldugunuz bu konuda en onemli soru aslinda.


  • @gulsum67, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells merhaba yeniden. Ocak ayında ABD ye giriş yaptım. Son girişimden 1 sene geçtiği için görevli sorun çıkardı. Korona, babamın ameliyatları gibi mazeretlerimi dinlemedi bile. Yeşil kart sorumluklarımı yerine getirmediğimi söyledi. Ve pasaportuma "Advised of Residency Requirements" yazdı. Bir dahaki girişinizde yargıç önüne çıkacaksınız dedi. Burada bir daha bu kadar uzun süre kalırsan mı demek istedi acaba? Haziran ayında tekrar gitmeyi düşünüyorum. Yeniden bir sorun çıkar mı? Mahkemeye verirler mi?

    sayin @knnrn 'a katiliyorum. Haziran ayinda ABD'ye temelli tasinmanizi tavsiye ederim. Bir sonraki gorevli icin uyari birakmis, eger uzun sure ABD disinda kalmaya devam ederseniz dosyanizi mahkemeye tasiyacaklar gibi... O nedenle ABD'de yasama konusunda kesin bir karar verip ona gore hareket etmenizi tavsiye ederim.


  • Biz 5 aydır ABD dışındaydık. Oğlanın okul, ev, araba her şey burada olmasına rağmen pasaporta Out 5 mo. diye yazdı.
    Beraber gittiğimiz 4 senedir GC li ve 8nci girişi çıkışı yapan ve her girişinde 1 hafta kalan arkadaşımıza hiç bir şey sormadı ama pasaport ve GC sini kilitli bir kutuya koyup başka bir odaya aldılar. Daha sonra da tek kelime bile etmeden hatta pasaportuna giriş damgası bile vurmadan gidebilirsiniz deyip bıraktılar. Bir yere bişeyler işlemişler midir bilmiyoruz. Trumptan sonra daha fazla duyar olduk böyle örnekleri o biraz garibime gitti açıkcası.
    Selamlar


  • Merhabalar , arkadaşım 11 Ay 15 gün sonra Houston'dan giriş yaptı ve covid geçirdiğine dair belgeleri sununca hiçbir soru sormadan mühürü basıp göndermişler ve kendisinin 6 senedir green cardı var.Hala tam olarak Amerika dışı kalış süresine neye göre baktıklarına fikir yürütemiyorum , sanırsam daha çok şans.Şahsi düşüncem beyaz amerikalının az olduğu şehirlerden giriş yapmak (LA,Houston) daha avantajlı oluyor.


  • @cnpist 18 gün kalıp geri geldim. Burada yaşlı annem babam var bırakamıyorum. REentry permit almak için de ABD de 4 ay beklemem gerekiyormuş. O kadar süre bekleyebilsem zaten giriş çıkış yapmam. Aslında yeşil kartı iade mi edeyim diye düşünüyorum artık.


  • @gulsum67, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @cnpist 18 gün kalıp geri geldim. Burada yaşlı annem babam var bırakamıyorum. REentry permit almak için de ABD de 4 ay beklemem gerekiyormuş. O kadar süre bekleyebilsem zaten giriş çıkış yapmam. Aslında yeşil kartı iade mi edeyim diye düşünüyorum artık.

    Merhaba sizin giriş süresi 1 seneyi geçmişmiydi gün olarak bakınca ?


  • @gulsum67 o zaman @knnrn dedigini yapmanizi tavsiye ederim ya da re-entry permit icin o sureyi kendinize ayiracak bir formul olusturmayi deneyeblirsiniz. kolay gelsin.


  • @bahadiralkim evet 1 yıl 1 ay olmuştu.


  • O zaman green cardı olanlara en kötü ihtimalle 1 seneyi geçirmemeleri konusunda uyarabiliriz , çünkü resmi olarak 12 Aydan sonra green card geçerliliğini kaybediyor.Tabi gıcık bir memura denk gelirsek 1 senenin altınıda sorun yapabiliyorlar bazen.

  • ⭐⭐

    @bahadiralkim yani. Bu ne demek oluyor. Green cardı olunca birinin toplam kaç sene içinde yurt dışında kalmamaları gerekiyor?


  • Facebook gurubundaki bir yorumu bilgi vermek için buraya taşımak istiyorum , '' 8 ay sonra Houston'dan giriş yaptım ve görevli hoşgeldin diyip geçirdi hiç soru sormadı, atlattım yani, teşekkür ediyorum herkese yorumları için''.


  • @emirgenco, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @bahadiralkim yani. Bu ne demek oluyor. Green cardı olunca birinin toplam kaç sene içinde yurt dışında kalmamaları gerekiyor?

    1 seneyi geçirince teknik olarak green cardınız geçerliliğini yitiriyor.


  • @emirgenco, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @bahadiralkim yani. Bu ne demek oluyor. Green cardı olunca birinin toplam kaç sene içinde yurt dışında kalmamaları gerekiyor?

    Green Card, ABD'de yasamak amaciyla verildigi icin ilk firsatta ABD'ye yerlesmeniz gerekiyor. Diger bilgiler ve yasal yonlendirmeler icin ilk iletiyi inceleyebilirsiniz.


  • Sıcağı sıcağına söylemek isterim, burada sürekli soru sorup işini hallettikten sonra bir daha uğramayan arkadaşlar gibi olmak istemediğimden az önce Lax havalimanında başıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim.

    Geçen yıl ocak başında girdik Türkiye'ye ve bir kaç özel nedenle geri dönemedik. Az önce havalimanından giriş yaptık Los Angelesa. 16 ay ile ilgili tek soru sormadı polis. Sadece yeni bebeğimizin işlemleri için cbp ofisine aldılar. Diğer giriş için polis ima bile etmedi nerdesiniz diye.

    Bu benim az önceki tecrübemdir ve tüm sorularıma cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür mahiyetinde paylaşmak istedim.


  • @esember, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Sıcağı sıcağına söylemek isterim, burada sürekli soru sorup işini hallettikten sonra bir daha uğramayan arkadaşlar gibi olmak istemediğimden az önce Lax havalimanında başıma gelenleri sizinle paylaşmak istedim.

    Geçen yıl ocak başında girdik Türkiye'ye ve bir kaç özel nedenle geri dönemedik. Az önce havalimanından giriş yaptık Los Angelesa. 16 ay ile ilgili tek soru sormadı polis. Sadece yeni bebeğimizin işlemleri için cbp ofisine aldılar. Diğer giriş için polis ima bile etmedi nerdesiniz diye.

    Bu benim az önceki tecrübemdir ve tüm sorularıma cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür mahiyetinde paylaşmak istedim.

    teşekkürler paylaşım için, ben de mayıs ayının sonunda toplamda 15 ay sonra giriş yapacağım, umarım sorunsuz giriş olur, bende tez elden mevcut durumu paylaşacağım, tabi önceki entryler de gösteriyorki tamamen denk geldiğimiz görevlinin duruma yakalaşımı ile ilgili !


Benzer Başlıklar

  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum