Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
Sabah haberlerde yine bir profesörü telefon ile dolandırdıklarının ve 750 bin TL çarptıklaırnın haberi vardı.
Benim anlamadığım bir şey var:
Neden şu ana kadar "Aslında GC başvuruları açıldı, el altından alınıyor"
"KCC'deki emmoğlum işini yapar ama adam başı 2500 USD alır" diyen birileri çıkmadı.Profesör kanıyorsa, buna inanacak en az 50 bin kişi bulurdu 🙂
Selam Gençler...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2022 Bekleme Odası
-
Hocam ben de yapamam. Maddi olarakta yeterki GC çıksın ne yapar eder halleder kendi işimi kendim görürüm. Ama varlığını bilmek bile rahatlatır bazı şeylerin. 44 yaşında ama bekar. Babamın elinde büyümüş

Olacağı söyleyeyim benim için, UCSIS e ve konsolosluga adresini veririm. Havaalanında alır bir yemek ısmarlar. Fazlasını istemem zaten söylesede ama varlıgını bilmek mental rahatlatır insanı

-
@YapayalnızGotoU-S, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
kaldı 33 gün.
fotoğraflarla geri sayım yapan bir arkadaş vardı ya nerelerde o gözlerim onu arıyor bu ara özledik paylaşımlarını

-
@nevzatyildizz, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
kaldı 33 gün.
fotoğraflarla geri sayım yapan bir arkadaş vardı ya nerelerde o gözlerim onu arıyor bu ara özledik paylaşımlarını

O arkadaş geçenlerde yazmıştı babası vefat etti annemi yalnız bırakamam çıksa bile diye üzücü oldu
Güzel paylaşımları vardı -
Bu ileti silindi! -
@denizci10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Neden teksas ve florida ya yerleşmek istiyorsun diye soranlara bir cevap daha... ne diyeyim her şey var...
bunun iş imkanlarının artması(covid çözülürse rideshare artar mı?) gibi + ları olmakla beraber emlak kira ve araba fiyatlarının artması gibi bir - si olabilir. gıda, diğer tüketim ürünlerinde fiyatlar değişmez herhalde
-
4 kere başvurdum çıkmadı , gerçekten şans işi biraz
bu sene yine başvuru yapacağım. -
@Ping-PONG aynen öyle hocam. Çok şükür şimdilik para ile ilgili sorunum yok ama 2 gün sonra dolar yükselirse işler değişir tabi. Şu hayatta yapmaya çalıştığım 2 şey var. İlki öleceğimi bilsem bile yalan söylememek diğeri de kimseye muhtaç olmamak. Çok şükür bu ikisini yaparak 36 yıl hayatta kalmayı başardım. İnşallah böyle de devam eder diye dua ediyorum.
-
@Tayfun-Durkaya umarım çıkar dostum. İsteyen herkese

-
@ahmetty mesela ne kadar hocam? Bir de nasıl ve ne için gitti biraz aydınlatırsanız çok sevinirim...
Hocam uyku bastırdı uyumuşum ekran başında

Kanada'ya nasıl gideceğinize bağlı aslında bu para konusu. Arkadaşım dil kursu ardından kolej için 12+1 PG yılını okumak için 1 yıllık öğrenci vizesi ile gitti. Dil kursu 5300 CAD, lise de takriben onun kadar tutuyordur. Dil okulundan sonra vizeyi uzatmak için başvuru yapacak.
Yaklaşık bir 12k CAD para harcanacağını söylemişti. Buna cep harçlığı, kalacak yer derken 15-16K CAD tutuyor. Ve daha kolej, üniversite parasını katmadık bunun içine.
-
@ahmetty ooo liseden başlıyor maşallah... ne zaman başvuru yaptı ve vizeyi ne zaman aldı? Bir de danışmanlık firması kullandı mı acaba?
-
@elektra, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Emtee ahahah çok iyi. ben bu sene sanırım daha az heyecanlıyım ama geçen senelerde benzer şeyler yapmıştım
craigslist'te eski eşyaları al-sat yapan bir adamdan bisiklet alıyordum bir keresinde az daha 
Ben de şey var. Mesela yeni bir teknolojik alet piyasaya çıkar; Telefon, Tablet, Bilgisayar bileşeni, drone vs hemen onun Amerika fiyatına bakıyorum. Sonra, gidersem bunu alırım şunu almam felan diyorum kendi kendime.
-
@Ping-PONG vallahi ailem hariç kimseden bunu isteyemem... helal olsun size... benim de 2 arkadaşım var biri San Diego da biri de miami de ama hayatta böyle bişey yapamam. Sağolsunlar gel demelerine rağmen gidemem onların yanına... o yüzden houston candır benim için.

Houston candır

-
@ahmetty ooo liseden başlıyor maşallah... ne zaman başvuru yaptı ve vizeyi ne zaman aldı? Bir de danışmanlık firması kullandı mı acaba?
O kadarını bilmiyorum ama vizeyi gitmeden 4-5 ay önce almıştı sanırım.
-
Hepimiz belliki ordakilerle ve yeni kazanip gidenlerle houston da yeni bir koloni kurar duruma gelicez
bu kacinilmaz gibi duruyor, ben birde oraya alternatif olarak texas city i inceliyor bu aralar.. -
@Rhonster, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Joey orlando yaşlı memleketi gençliğini bitirme oralarda gel cıvıl cıvıl Tampa'ya

Düşünüyorum ya onu, Tampa tam genç şehriymiş düşünmüyorum değil

-
@katafalk o nasıl imzadır reis ya gece gece bütün umutlarımı aldın götürdün
İnşallah bu sene sana çıkar da bu son olur ben seni tutuyorum 
15-20 defa başvurup çıkmayan da var hocam, bir umuttur insanı yaşatan

-
@furkann, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Joey hadi bakalım şans yanımızda olsunn

Hadi bakalıım
-
@Chandler tüm herkese benden sınırsız et.
(şaka değil gerçek bu arada)@Rhonster abi şurayı bir ekran görüntüsü, bir not alalım lazım olur hahahaha
-
kaldı 33 gün.

Aa burada kendisi, yine başlar o 1-2 hafta kala merak etmeyin siz haha @Chandler
-
@Joey bence de... ama şu var hafızamı kaybetsem bu sözü unutmam merak etme
şu da var gc ile gidersem yanıma alacağıma söz verdiğim 5 kişi var. hepsine sonsuz güvenirim yıllardır. inşallah bir an önce oraya giderim ve önce sizlere sonra da onlara karşı sözlerimi tutmak nasip olur. kimsem olmadığı için nasreddin hoca misali bana damdan düşen biri lazım deyip insanlar benim yaşadıklarımı yaşamaması adına elimden geleni yapmak istiyorum.
Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k