Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, K1 vizesi gorusmeleri sonrasi yasadigim AP deneyimini sizlerle paylasmak isterim. Oncelikle suanda Amerikada yaklasik 20.gunum surec sonrasi sorunsuz bir sekilde giris yaptim. Darisi bekleyen herkesin basina diyeyim. K1 surecimde burada paylasilanlar disinda farkli bir deneyimim olmadi o yuzden uzun uzun anlatip odagi farkli bir noktaya cekmeye gerek yok. Ankara konsoloslugunda vizemin onaylandigini soyleyerek pasaportumu almalari sonrasi hic tahmin edemeyecegim sekilde pasaportum vizesiz geri gonderildi ve administrative processing denilen surece girdim. Bu surec boyunca sistemde reddedilmis gorundum. AP sureci 2 hafta kadar surmesine ragmen Ankara konsoloslugu pasaportumu tarafima iade etti. Sanirim surec konsolosluktan bagimsiz bir durum oldugundan, evrak vs beklenmediginden ve sorusturmanin ne kadar surecegi bilinmediginden pasaportum geri gonderildi. Pasaportumla birlikte bir bilgilendirme kagidi gonderilmisti ve icinde sadece AP de oldugum yaziyordu, herhangi bir evrak talebi yoktu. Zaten tum evraklarim eksiksizdi ve sorunsuz bir vize gorusmesi gecirmistim. Isim yada soyisim benzerligi dolayisiyla olabilecegini dusunduk. Bu surecte @crazycells in cok buyuk destegi oldu. Acikcasi hic beklemedigimiz bir durumdu, yipraticiydi ama bu surec gercekten hizlica tamamlandi. Corona sonrasi aylarca konsoloslugun tarih vermesini bekledikten sonra, tamamlanma tarihi belli olmayan bir sorusturmaya kaldigim soylendiginde cok umutsuzluga kapilmistim eger sizde AP ye boyle bir sebeple kalirsaniz umutsuzluga kapilmayin. Ankara konsoloslugundan bagimsiz bir surec fakat konsolosluk ihtiyaciniz olan tum bilgiyi maile ekleyerek gonderiyor zaten ve size aylar gibi gelen o gunlerde gercekten hizli davraniyorlar.Pasaportum vizesiz elime ulastiktan sonra maille benden son 15 yil giris cikis yaptigim ulkeleri, is bilgilerimi ve kardes bilgilerimi iceren bir form doldurmami istediler. Benden istedikleri bilgileri ayni gun icinde dikkatli ve titiz hazirlayarak paylastim. Hemen bir iki gunde cozulmuyor ama geri donup bakildiginda unutulyor bu aksilikler o yuzden sakin olun. Tum detaylari asagida paylastigim baslikta bulabilirsiniz. K1 vizesi olmasi ve evrak eksiginiz olmamasi hatta konsoloslugun onay vermesi dahi bazi durumlarda AP surecine kalmaniza engel degil. Eger vize gorusmeniz sonrasi AP ye kalirsaniz, panik yapmayin ve sabirla bekleyin umarim bekleyen herkes icin hayirlisi olur. Sevgiler, https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @busersz, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhaba, K1 vizesi gorusmeleri sonrasi yasadigim AP deneyimini sizlerle paylasmak isterim. Oncelikle suanda Amerikada yaklasik 20.gunum surec sonrasi sorunsuz bir sekilde giris yaptim. Darisi bekleyen herkesin basina diyeyim. K1 surecimde burada paylasilanlar disinda farkli bir deneyimim olmadi o yuzden uzun uzun anlatip odagi farkli bir noktaya cekmeye gerek yok. Ankara konsoloslugunda vizemin onaylandigini soyleyerek pasaportumu almalari sonrasi hic tahmin edemeyecegim sekilde pasaportum vizesiz geri gonderildi ve administrative processing denilen surece girdim. Bu surec boyunca sistemde reddedilmis gorundum. AP sureci 2 hafta kadar surmesine ragmen Ankara konsoloslugu pasaportumu tarafima iade etti. Sanirim surec konsolosluktan bagimsiz bir durum oldugundan, evrak vs beklenmediginden ve sorusturmanin ne kadar surecegi bilinmediginden pasaportum geri gonderildi. Pasaportumla birlikte bir bilgilendirme kagidi gonderilmisti ve icinde sadece AP de oldugum yaziyordu, herhangi bir evrak talebi yoktu. Zaten tum evraklarim eksiksizdi ve sorunsuz bir vize gorusmesi gecirmistim. Isim yada soyisim benzerligi dolayisiyla olabilecegini dusunduk. Bu surecte @crazycells in cok buyuk destegi oldu. Acikcasi hic beklemedigimiz bir durumdu, yipraticiydi ama bu surec gercekten hizlica tamamlandi. Corona sonrasi aylarca konsoloslugun tarih vermesini bekledikten sonra, tamamlanma tarihi belli olmayan bir sorusturmaya kaldigim soylendiginde cok umutsuzluga kapilmistim eger sizde AP ye boyle bir sebeple kalirsaniz umutsuzluga kapilmayin. Ankara konsoloslugundan bagimsiz bir surec fakat konsolosluk ihtiyaciniz olan tum bilgiyi maile ekleyerek gonderiyor zaten ve size aylar gibi gelen o gunlerde gercekten hizli davraniyorlar.Pasaportum vizesiz elime ulastiktan sonra maille benden son 15 yil giris cikis yaptigim ulkeleri, is bilgilerimi ve kardes bilgilerimi iceren bir form doldurmami istediler. Benden istedikleri bilgileri ayni gun icinde dikkatli ve titiz hazirlayarak paylastim. Hemen bir iki gunde cozulmuyor ama geri donup bakildiginda unutulyor bu aksilikler o yuzden sakin olun. Tum detaylari asagida paylastigim baslikta bulabilirsiniz. K1 vizesi olmasi ve evrak eksiginiz olmamasi hatta konsoloslugun onay vermesi dahi bazi durumlarda AP surecine kalmaniza engel degil. Eger vize gorusmeniz sonrasi AP ye kalirsaniz, panik yapmayin ve sabirla bekleyin umarim bekleyen herkes icin hayirlisi olur. Sevgiler, https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem

    Tekrardan hayirli olsun. Bundan sonraki sureclerde bol sanslar.


  • Herkese merhaba, biz 2 temmuzda nişanlılık vizesine başvuruda bulunduk ve ve 8ay sonra bizden ek kanıt istediler, nişanlım bir mektup yazdı ve 11mart2021 de ellerine ulaştı. Şimdi tekrar incelemeye başladılar sanırım. Ne kadar daha bekleriz sonuç çık ası için bu duruma düşen var ise bilgisinden faydalanmak isterim. Gerçekten sabır gerektiren stresli bekleme süreci olan bir iş Allah hepimizin yardımcısı olsun.


  • Konsoloslugun yanitladigi telefon numarasi ve mail adresi nedir biliyor musunuz @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semra-Haliloglu, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Herkese merhaba, biz 2 temmuzda nişanlılık vizesine başvuruda bulunduk ve ve 8ay sonra bizden ek kanıt istediler, nişanlım bir mektup yazdı ve 11mart2021 de ellerine ulaştı. Şimdi tekrar incelemeye başladılar sanırım. Ne kadar daha bekleriz sonuç çık ası için bu duruma düşen var ise bilgisinden faydalanmak isterim. Gerçekten sabır gerektiren stresli bekleme süreci olan bir iş Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    Bol sabirli beklemeler, maalesef net bir sure vermek zor ama ilki kadar surmeyecektir, birkac ay icinde haber gelecegini tahmin ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turmex, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Konsoloslugun yanitladigi telefon numarasi ve mail adresi nedir biliyor musunuz @crazycells

    boyle bir telefon numarasi yok maalesef, ama gocmen vizelerle ilgili sorular icin en etkili iletisim yolu su form:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells altın rehber sarı sayfalar gibi oldunuz.


  • Merhabalar. K1 vizesiyle Amerikaya giriş yaptıktan sonra , ABD vatandaşı nişanlım ile evlenmek için gerekli belgeler nelerdir?


  • K1 vizesi ile ABD'ye giriş yapmak için seyahat sağlık sigortası yaptırmalımıyım? Eğer bu gerekliyse ne zaman ve nerede yaptırabilirim?


  • @crazycells çok teşekkür ederim. Umarım uzun sürmez. Aslında biz evlydik 2012de boşandık iki oğlumuz var eşim abd ye turist olark gitmişti orada evlendi vatandaşlığını aldı. Sonra boşandı oğullarımızı yanına aldı. Hep iletişimdeydik. 2020 ocakta 2 haftalığına yanıma geldi ve tekrar beraber olmaya karar verdik. Benim için k1 başvurusu yaptı ve bekliyoruz işte. Çocuklarımızın olması bu süreci hızlandırmaya yardımcı olurmu acaba. Birde 3kere turist bir kerede F1 vize başvurusunda bulunmuştum ama çocuklarım orada ve gidersem dönmem diye vermediler vize. Buda sorun olmaz diye düşünüyorum. Anne olarak çocuklarımı yaşadığı görmek hakkım neticede. Her yaz oğullarım yanıma geldi ama. İşte böyle uzun sıkıcı yıllar bitiyor Allah ın izni ile umutluyum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @free41 sana özelden yazdım


  • @Semra-Haliloglu Gönlünüzü ferah tutun. Aslında, sizden kanıt değil. Virüsten dolayı uzayan süreçte "hala beraber misiniz" "hala iletişiminiz devam ediyor mu" "ilişkinizi hala koruyorsanız bunun için güncel tarihli belgeler" istemeleri gayet normal. Aynısını bende yaşadım. Biz de başvuralı 12 ay 19 gün oldu.


  • @mutkili çok teşekkürederim


  • Merhaba arkadaşlar nişanlım abd vatandaşı ve biz k1 nişanlık vizesine başvuru yaptık 4 subat 2021 tarihinde ve 15 mart 2021 tarihinde bize form.797 geldi ve dostyamizi işleme aldığını söylediler binadaki sonraki surec nasil olacak ve biz herhangi bir acantte ve avukatla basvurmadik nişanlım amerikada kendisi herşeyi hazırladı ve evraklari us bolge ofisine yolladı bu bu sorun olurmu acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @free41, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhabalar. K1 vizesiyle Amerikaya giriş yaptıktan sonra , ABD vatandaşı nişanlım ile evlenmek için gerekli belgeler nelerdir?

    Su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1683/amerika-da-evlilik-yapmak-evlilik-islemleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Güven-Carmen-Tek, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Merhaba arkadaşlar nişanlım abd vatandaşı ve biz k1 nişanlık vizesine başvuru yaptık 4 subat 2021 tarihinde ve 15 mart 2021 tarihinde bize form.797 geldi ve dostyamizi işleme aldığını söylediler binadaki sonraki surec nasil olacak ve biz herhangi bir acantte ve avukatla basvurmadik nişanlım amerikada kendisi herşeyi hazırladı ve evraklari us bolge ofisine yolladı bu bu sorun olurmu acaba

    su iletiyi inceleyin isterseniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/3067


  • @crazycells cok teşekkür ederim bu değerli bilgileriniz icin


  • Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı size bu konuda tecrübeli arkadaslara nişanlım Amerika'dan benim için k1 nişanlık vizesine başvuru yaptı Şubat ayında ve bize 4 martta bir mektup geldi dostayimizin ellerine ulaştığı ve isleme aldıklarını gösteren bir bilgi vardı içinde bundan sonraki süreç içinde nişanlima herhangi bir bilgilendirme meili veya mektubu yollanacak mi yoksa bundan sonraki süreç saadece dostyamizin ankaraya gelmesinimi bekliyecegiz


  • @Güven-Carmen-Tek Merhaba yukarıda verilen bilgilerden farklı bir şey eklemeyeceğim. Nişanlınız ilk bildiriyi almış durumda. Uzun bir süre sonra (belli değil, 6 ay da sürer 1 yıl da) 2. bildiriyi alacak, son olarak Ulusal Vize Merkezinden dosyanın işlendiğini ve Ankara'ya iletileceği bilgisini alacak. Dosya Ankaraya geldiğinde zaten artık süreç sizinle devam edecek.


Benzer Başlıklar

  • 1476
  • 1
  • 116
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum