ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@graombze bu nüfus kayıt örneği başımıza bela ya. başvuruda konsolosluktan aldığımı göndermiştim. şimdi de konsoloslukta randevu yok. yarın arayacağım inşallah bir çözüm sunarlar
-
Merhabalar,
Bugun mulakatim vardi .Tercuman problemi yasadigimdan son derece endiseli olarak yanimda arkadasim cevirmen olarak beraberimizde gittik.Sira bize geldiginde mumkun degil tercumanimi beraberimizde kabul etmeyecekler diye dusunurken, hic bise sorulmadan uc kisi iceriye girdik.Benim evraklar cevirmenim olan arkadasimdaydi.Bize hic bir soru sorulmadi sifir soru.Sadece bir kac evragi arkadasimdan istedi,bakti ve son olarak bana sadece imza attirdi..Esime ve bana tek bir soru dahi sorulmadi..Sonra ayaga kalktik, 1 aya kadar kartin gelecek dedi ciktik.
Hala saskinlik icindeyim.Gercektende hersey tamamen bizlere rast gelen memura bagli..
Dilerim tum arkadaslarinda sonucu boyle guzel noktalanir. -
@tuchi biliyorum canım benim de başıma bela olmuştu:))
-
@graombze peki bir sorum daha var Gamze; şimdi aos paketindeki herşeyi yanımızfs götürücez ya bank statementlerin son 6 aylarını mı yoksa sadece dosyadakileri mi götürmek lazım? 🤯
-
@tuchi kanıtları hep güncel tut tabiki. Son 6 ayı götür 1 yılı götür hepsi güncel olsun
-
@Jossie, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhaba herkese
Bugün Marriage Licence için başvurumuzu yaptık. NY eyaletinde Marriage licence için doğum belgesi namı diğer nüfus kayıt örneği gerekmiyor sadece pasaport yetiyor.
Greencard için ise e-devletten çıkartıp çevirisini göndereceğim inşallah kabul ederler ama bir sorum var.
Greencard için;
Aile Nüfus Kayıt Örneği mi
Bireysel Nüfus Kayıt Örneği mi
Vukuatlı mı/Vukuatsız mı
Belgenin Nereye Verileceği kısmına ne yazmak gerek?Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
En kapsamli olanini alabilirsiniz. Verilecek kisma "USCIS" yazabilirsiniz.
Simdiden hayirli olsun, daha sonra deneyimlerinizi burada da bekliyoruz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1683/amerika-da-evlilik-yapmak-evlilik-islemleri
-
@5september5, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar,
Bugun mulakatim vardi .Tercuman problemi yasadigimdan son derece endiseli olarak yanimda arkadasim cevirmen olarak beraberimizde gittik.Sira bize geldiginde mumkun degil tercumanimi beraberimizde kabul etmeyecekler diye dusunurken, hic bise sorulmadan uc kisi iceriye girdik.Benim evraklar cevirmenim olan arkadasimdaydi.Bize hic bir soru sorulmadi sifir soru.Sadece bir kac evragi arkadasimdan istedi,bakti ve son olarak bana sadece imza attirdi..Esime ve bana tek bir soru dahi sorulmadi..Sonra ayaga kalktik, 1 aya kadar kartin gelecek dedi ciktik.
Hala saskinlik icindeyim.Gercektende hersey tamamen bizlere rast gelen memura bagli..
Dilerim tum arkadaslarinda sonucu boyle guzel noktalanir.gecmis olsun :) az ugrastirmadilar onceki sefer. Hayirli olsun simdiden, bundan sonraki sureclerde bol sanslar...
-
@5september5 gözünüz aydın :)
çok zorlu geçecek diye beklerken sular seller gibi geçip gitmiş.
darısı bizlerin de başına -
Merhabalar ben ABD vatandaşıyla evliyim ve şu an ABD de bulunmaktayım doğuma yakın annemin yanımda olmasını istiyorum ve konsolosluklar ancak acil durum vizeleri veriyor benim de binevi acil durum ve bu acil appointmenti nasıl yapabilirim bir yolu var mı ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
-
@5september5, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar,
Dilerim tum arkadaslarinda sonucu boyle guzel noktalanir.Gözünüz aydın...
-
@shahzoda, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar ben ABD vatandaşıyla evliyim ve şu an ABD de bulunmaktayım doğuma yakın annemin yanımda olmasını istiyorum ve konsolosluklar ancak acil durum vizeleri veriyor benim de binevi acil durum ve bu acil appointmenti nasıl yapabilirim bir yolu var mı ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
-
@5september5 hayırlı olsun eşiniz ile mutluluklar dilerim. Bundan sonraki süreçte bol şanş sizlere.
-
@5september5 tebrik ederim gozunuz aydin, neyse ki bu kez ugrastirmadilar, bundan sonraki hayatinizda basarilar.
-
Arkadaşlar green card görüşmesine i765,i131 ve i944 ü de götürmem gerekir mi? Ben aos dosyasında göndermiştim ama 765 ve 131 zaten onaylandı bitti, 944 de kaldırıldı. Ne düşünüyorsunuz?
-
@tuchi, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Arkadaşlar green card görüşmesine i765,i131 ve i944 ü de götürmem gerekir mi? Ben aos dosyasında göndermiştim ama 765 ve 131 zaten onaylandı bitti, 944 de kaldırıldı. Ne düşünüyorsunuz?
I-944'e gerek yok; eger kart geldiyse karti goturun, eger kart gelmediyse onaylandigini gosteren belgeyi goturun. Basvuru formlarini bir daha goturmenize gerek yok.
-
Sayın @crazycells özellikle sorum size.
2 Mart 2021 tarihinde K1 ile giriş yaptım. Girişte Pasaportuma 30 Mayıs 90.gün diye not aldılar. 90 gün içerisinde evlilik yapmak gerekiyor. Marriage Certificate aldık. Şu sıralar nikahımızı planlıyoruz nerede nasıl yaparız diye. 30 Mayıstan önce evlenmiş olacağız.
Nişanlım avukat tuttu greencard işlemleri ile ilgili. Benim daha önce araştırmalarıma göre 90 gün içinde evlenip Greencard başvurusunu yapmakla yükümlüyüz. Avukatımız iş yoğunluğundan dolayı 90 gün içinde Greencard başvurumuzu yapamayacağını(çok fazla dosya toparlaması gerekiyormuş- muhtemelen Haziran-Temmuz ayına yetişir dedi) ve zaten böyle bir yasal zorunluluk olmadığını belirtti. “90 gün içerisinde evlenmekle yükümlüsünüz o kadar, sonradan greencarda başvurmakta bir sakınca yok,rahat ol” dedi.
Ama benim içim rahat etmedi açıkçası. Size danışmak istedim bu konuyu.
90 gün içinde Greencard başvurusunu yapmakla yasal olarak yükümlümüyüz gerçekten, yoksa avukatımız haklı mı? -
@akhilleus tesekkurler..
-
@crazycells cok tesekkur ederim..
-
@akhilleus cok sagolun
-
@Jossie, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Sayın @crazycells özellikle sorum size.
2 Mart 2021 tarihinde K1 ile giriş yaptım. Girişte Pasaportuma 30 Mayıs 90.gün diye not aldılar. 90 gün içerisinde evlilik yapmak gerekiyor. Marriage Certificate aldık. Şu sıralar nikahımızı planlıyoruz nerede nasıl yaparız diye. 30 Mayıstan önce evlenmiş olacağız.
Nişanlım avukat tuttu greencard işlemleri ile ilgili. Benim daha önce araştırmalarıma göre 90 gün içinde evlenip Greencard başvurusunu yapmakla yükümlüyüz. Avukatımız iş yoğunluğundan dolayı 90 gün içinde Greencard başvurumuzu yapamayacağını(çok fazla dosya toparlaması gerekiyormuş- muhtemelen Haziran-Temmuz ayına yetişir dedi) ve zaten böyle bir yasal zorunluluk olmadığını belirtti. “90 gün içerisinde evlenmekle yükümlüsünüz o kadar, sonradan greencarda başvurmakta bir sakınca yok,rahat ol” dedi.
Ama benim içim rahat etmedi açıkçası. Size danışmak istedim bu konuyu.
90 gün içinde Greencard başvurusunu yapmakla yasal olarak yükümlümüyüz gerçekten, yoksa avukatımız haklı mı?Ben de %100 emin degilim maalesef, isterseniz baska gocmenlik avukatlarina danisin bu durumu. Ama tabii ki 90 gun icinde evlenmis olup, gocmenlik surecinizi de baslatmis olmanizi tavsiye ederim. Sizden kaynaklanmayan bir nedenle dosyanizi bosuna geciktirmeyin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum