Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeni doğan bebek için pasaport başvurusu

Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
7 6 915 5

  • Merhaba,

    Yeni dogan bebegimize New yorkta pasaport basvurusu yaptik 1 ay once ve expedite basvuru yapmamiza ragmen hala pasaport servisinden haber yok. Telefonlari acmiyorlar, maillere auto reply cevap geliyor. Son donemde yeni pasaport yada yenileme basvurusu yapan var mi? Ne kadar surede elinize ulasti pasaport? Yada sureci hizlandirmak icin onerisi olan var midir?


  • ...........................


  • @ipeke biz geçen hafta yaptık Washington statede. Expedite olmasına rağmen kadın 6 hafta sürer dedi. Hatta 4 ila 6 yazıyordu ama 6 sürüyor diye özellikle vurguladı.


  • Kızımın pasaportu dün geldi. 16. Günde. Ben sok! 😂 4-6 hafta deyip hatta 6 hafta diyelim genelde o zaman geliyor demişlerdi 😊


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba, çocuğumun adı Angelina. Amerikan pasaportunda ANGELINA yazıyor o yüzden Türk kimliğinde de büyük harflerle yazıldığı için ANGELINA yazdırdım. Ama şimdi Türkiye'deki işlemlerde küçük harfle de olsa 'angelına' oluyor yani 'ı' harfi ile.
    Şimdi ben Türkiye'de nüfus müdürlüğüne gidip değiştireceğim ve ANGELİNA yapacağım yani 'i' harfi ile olacak. Ama Amerikan pasaportunda ANGELINA yani 'ı' harfi ile olacak.
    İkisi arasında fark olması hem burada hem Amerika'da yaşayacak bir çocuk için bir sorun teşkil ediyor mu? Fikrinizi söyleyebilir misiniz? Teşekkürler...


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • Resmi işlemler için kullandığınız çeviri (translation) hizmetleri

    Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
    37
    14 Oy
    37 İleti
    5k Bakış
    Bülent YurtseverB
    Tercüme gereken bir işim vardı 1 günde sorunumu çözdüler https://www.protranslate.net/tr/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3qENjwoHHw6ZHnu-yQVt7TIx_ZGFwnPOgrU9hJ9IySDSpC2ZCTGWTRiwk_aem_AdfAK8Gh4EUIfPpuwVENFnJmI-WjKWizocMWhn3xSH-Yn8dZQAkCbEm5TixM7FNRLp7UDrctZJxr3pkPew49SpOv
  • Evlilikte Yeni Soyadi ve Resmi Islemler

    Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi evlilik f1 vizesi
    62
    0 Oy
    62 İleti
    7k Bakış
    B
    Amerika'da iki Türk konsoloslukta evlilik yapınca soyadı değişiyor mu yoksa konsolosluğa soyadım değişmesin diye talepte bulunabilir miyiz?
  • Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri)

    Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
    73
    7 Oy
    73 İleti
    22k Bakış
    erenottiE
    Herkese merhabalar, ben kendim doğru başlığa yazdığımı düşünüyorum ancak başlığa alakasız iletiler girilmiş. Amerika'da Amerikan vatandaşı ile yapılan evliliği Türk Konsolosluğu'na posta yolu ile bildiren hiç oldu mu? Eğer bu şekilde bir tecrübe yaşayanınız varsa herhangi bir problem oldu mu sormak istedim. İngilizce olan evraklara, marriage certificate, birth certificate, apostil ve tercümeye gerek olmadığı söyleniyor, doğru mudur? E-devlet'e ne kadar sürede yansıyor? Eş kendi soyadının değişmesini istemezse, olabiliyor mu, bilenler varsa yanıtlarsa sevinirim.
  • Düşük gelirlilerin alabileceği yardımlar

    Taşındı Devlet İşleri ve Bürokrasi
    26
    0 Oy
    26 İleti
    7k Bakış
    B
    @samuraisamet merhabalar, ben de Denver’da yaşıyorum 2 hafta önce geldim şu an çalışmıyorum. İşe girmeden önce yardımlara başvurmak istiyorum. Snap dahil aldığınız ya da daha önce başvurduğunuz veya bilgi sahibi olduğunuz yardımlar varsa anlatabilir misiniz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum