[Arşiv] Sayılar ile DV 2018
-
Bu ne arkadaş, nerede yaşayalım, nasıl geçinelim, iş imkanları, insan profilleri gibi kültürer ve sosyal başlıklar açacağımıza, konuşacağımıza aylardır tek konuşabildiğimiz rakamlar. Hay böyle işin taaa ... ben kardeşim yaa. :)
Vize alıpta gidebilir isek, KCC'ye bize yaşattığı psikolojik sıkıntılardan dolayı dava açacağım, son on yıldan farklı hareket ederek beklentilerimi yıkıp beni ve ailemi bir yıl boyunca manevi baskı altında tutarak psikilojik zarara uğratmaktan manevi ve bu bir yıllık süreçte Amerika'ya göçme planı yüzünden bir çok yatırımdan mahrum kalmama sebep verdikleri içinde maddi tazminat davası açacağım, orada böyle absürd mazlum edebiyatlı davalar güzel bir avukat ile iyi para bırakıyor :) Puhahahaa, görür onlar bana bu kadar çektirmek neymiş...
Baktım sayılar falan anlamsız bende işi mizaha vurdum artık...
-
@periscope günaydın. İki alıntıda da anlaşılmayan garip hesaplar var. Şöyle olursa böyle olursa farazi tahminler. Yine herkes uzağa tahmin yapıyor ki bu biraz kolaya kaçmak gibi geliyor. Bu kadar anlıyor bu ruslar bu hesaplardan madem neden Ağustos cut-off unun kaç olacağını tahmin edebilebilen bir tane yorum yok? Yukarıdaki hesapları yapabilen zekadaki birinden Ağustos cut-off unu 50, 100 lük bir fakla tahmin etmesi gerekirdi. Zaman geçsin diye yaptıkları bir hesap olsa gerek.
Sıkma canını :) Son iki ay beklenmedik şeylere gebe. -
Rusların blog'da burda konuşulanlardan daha farklı birşey göremedim. Onlar da EU'ya kaç vize verileceğini kestiremiyor. Bir de orada her kafadan bir ses çıkıyor :)
-
Bu arada bu seneki bölge kotaları şu :
AF : 21543
EU : 18288
As : 7858
SA: 1515
OC: 789
NA :7Africa'nın en kötü şartlarda kendi kotasını doldurduğunu düşünürsek , Africa'nın Asia'dan gelebilecek ek kotaya ihtiyacı kalmıyor. Bu da en az 2-3K kadar visanın EU'ya verilmesi gerek. @arnblt abi sanırım siz bu ek kotanın son ay'da verileceğini düşünüyorsunuz değil mi ? Yanlış anlamadıysam bu ay 27, önümüzdeki ay da 33-35K gibi bir beklentimiz olabilir mi? Benim beklentim bu şekilde. Yani bu ay EU için verilebilecek max kota için bir arttırım olabileceğini ve son ay da verirlerse ek kota artışı gibi bir bülten açıklanması muhtemel olabilir.
Africa 10K artabiliyorsa bunu EU için de son ay deneyebilirler. Bu yüzden bu bülten yine beklenti altında kalsa bile bence hala bir ay daha var. Bu yüzden beklemeye devam. -
ben bu ay maksimum 24500 bekliyorum o da maksimum 24000 gelirse şaşırmayacağım.
-
@periscope geçen ay benim de beklentim nedense 24500 idi. Bu ay böyle bir rakam gelirse de şaşırmam.
-
@superdem22 ben bu yazdığın kotaların mesnetini hala bulamadım. Rakama dayalı bir hesaplama gösterimi varmı?
-
Bu ileti silindi! -
abi bunu rusların blog'da görmüştüm. DV4ROGER'ın hesaplaması bu şekilde.
Oran olarak ;
Africa : 43%
EU: 37%
AS : 16%
SA : 3%
OC: 1% -
Bu ileti silindi! -
@arnblt bağlantı metni Bu linke görseli yükledim.
-
@superdem22 Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:
abi bunu rusların blog'da görmüştüm. DV4ROGER'ın hesaplaması bu şekilde.
Oran olarak ;
Africa : 43%
EU: 37%
AS : 16%
SA : 3%
OC: 1%o zaman pek bu değerlere uyulmamış sanırım son yıllarda. genelde hatırladığım kadarıyla eu ya daha fazla vize vermişlerdi.
-
@superdem22 bu link vize ofisinin resmi linki midir ? Merak ettiğim de bu zaten. Bu kadar net bir hesabı varsa neden Vize Bülteninde açıkça yazmıyor ? Hedef 50000 artı NACARA dan kalan kısım. Bunun dışında bir kota yok. Ülke kotası %7 dışında.
-
@pacaveli her sene bu oranlar değişiyor muhtemelen. Bu yüzden kotalar da değişiyor. Region son CN / Kazanan sayısı gibi bir formul geldi aklıma.
-
@arnblt maalesef ben de bilmiyorum bu hesaplamayı ancak chart'ın üzerinde "offical quota" yazıyor. Bu kota "imaginary" olduğu için ve değişme ihtimalinden dolayı bültende açıkca yazmıyor olabilir. Yani mutlak rakamlar değil.
-
@superdem22 bu oranlara göre agustos kaç olur sizce ?
-
@superdem22 anladım, benim merak ettiğim bu ifadeler resmi bir linkte mi yayınlanıyor? Bence böyle bir bilgi yok. Benim inanmadığım kısım burası. Adamın biri kota var dedi, diğeri kendisi bir şeyler hesapladı tablo yaptı. Tablodaki değerler bu kota ile ilgili hiç bir somut delili içermiyor. Adamlar 22000 de de kesse 40 binde dese belirleyici onlar. Her türlü ihtimal var. Herkes kötüye yorup iyi olursa seviniriz totemi yapıyor galiba.
Hep söylüyorum kota ile bir kestirim yapamazsınız diye ama ısrarla herkes 18300 de takılıyor.
Peki size bir soru kota 25000 e çıkarılmış olsun. Bu durumda dahi Cut-off 22000 de kalabilir mi ?
Kalır. Geriden gelip kotaları çatır çatır tüketirler.
Sakın getirmeyin bunları aklınıza. -
@arnblt abi ben de kota değil ama hedef olayının olabileceği kanısındayım. Sonuçta adamlar hesaplarken aylık bülten vs gibi rakamları bu hedef sayıya göre belirliyor. Bu sene farklı giden olay Asia'dan kotaların retribute edilebileceği konusu ve bu da hedefi değiştirecektir (tabii isterlerse ama yasa bekleniyor sanırım )
Bu hesaplama Brit'in dediğine göre özetle regional population data ve önceki immigration data baz alınarak ( çeşitlilik ) hesaplanıyor. Yani bir basit matematik hesabı değil anladığım kadarıyla. Kendisi de işin için çıkamamış.
Altta Brit'in 1 Ekim 2014 tarihli blog'u ve DV- 2015 hedef rakamları var. Rakam olarak tutmasa da ( o sene 47900 vize verilmiş) , region kotaları oran olarak yakın çıkmış.
Örneğin :
Africa 20200 iken oran olarak 20200 / 50000~ 19390 /47900 = 40%
Europe 19525 iken oran olarak 19525 / 50000~ 19100 /47900 = 39%
http://britsimonsays.com/the-regional-quota-mystery-solved/ -
@yekta Yekta inan bilmiyorum :) Ama benim numara size göre çok riskli.
Bu ay düşük bir bülten bile gelse bence son ayın bültenini görmeden aradaki bültenler çok birşey ifade etmiyor. 2015'de VB'de Haziran'dan Temmuza 1575 artmış. Ancak son iki ay 7350 artmış. Üstelik extra kota yokken. -
@superdem22 ben bu Asya'da ki redlere güveniyorum . Bu saaten sonra redlerin geri dönüşü olmaz bence yasak kalksa bile degil mi ? Birde bu toplamda 14 k ready ne anlama geliyor sizce neden bukadar çok
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum