Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @labelle bu photograph kismina bildiginiz ABD vizesinde kullanilan 2inc x 2 inc fotograf yukleniyor.

Ben bu tur fotografi yukledim ve onaylandi.

Eger aile bagini/iliskiyi kanitlayici fotograf yukleyecekseniz bunu "Optional Documents" kisminda yapiyorsunuz (ben ne USCIS ne de NVC asamasinda hic iliski kaniti fotograf yuklemedim acikcasi UCSIS'de onay alirken de NVC'de "Documentarily qualified" olurken de bir sorun cikmadi, o tur belgeleri konsolosluk gorusmesinde goturmeyi planliyorum. Ama benim konsoloslugum Ankara degil, o yuzden siz yine de baskalarina da danisin ben yanlis bilgilendirmis olmayayim bu konuda cunku dedigim gibi Ankara buyukelciliginin gereksinimlerini bilmiyorum.

• @labelle sayin @eire 'nin dedigi gibi oraya 2 x 2 inc vize/pasaport fotografi yukleyeceksiniz.

• @eire tamamdır, teşekkürler :)

• Merhabalar ben 2022 Fall için phd eğitimine ABD'den kabul aldım, ABD vatandaşıyım ama Türkiye'de yaşıyorum. Erkek arkadaşımla beraber gitmek istiyoruz tabi bunun en mantıklı yolu evlilik. Bu konu hakkında tam cevabını bulamadığım birkaç sorum var:

• 2022 eylülde okula başlayabilmem için green card sürecini ne zaman başlatmak lazım?
    • Türkiye'de evlensek illa Green Card ile mi eşimi ABD'ye getirebilirim? İdareten bir çalışma izni (I-765) başvurusu yapsak ABD'ye gelince green card başvurusu başlatsak olmuyor mu?
    • Amerika'da evlenip süreç başlatmak daha kısa sürüyor sanırım, ABD'de evlenmeye kalksak K-1 vizesiyle gidince idareten çalışma izni verilir mi?
      ABD'ye gidince çalışma izni bizi için kritik, bu sebeple en mantıklı yolu bulmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim, herkesin gönlüne göre olur umarım başvuruları.

• @gulceazbar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Merhabalar ben 2022 Fall için phd eğitimine ABD'den kabul aldım, ABD vatandaşıyım ama Türkiye'de yaşıyorum. Erkek arkadaşımla beraber gitmek istiyoruz tabi bunun en mantıklı yolu evlilik. Bu konu hakkında tam cevabını bulamadığım birkaç sorum var:

• 2022 eylülde okula başlayabilmem için green card sürecini ne zaman başlatmak lazım?
    • Türkiye'de evlensek illa Green Card ile mi eşimi ABD'ye getirebilirim? İdareten bir çalışma izni (I-765) başvurusu yapsak ABD'ye gelince green card başvurusu başlatsak olmuyor mu?
    • Amerika'da evlenip süreç başlatmak daha kısa sürüyor sanırım, ABD'de evlenmeye kalksak K-1 vizesiyle gidince idareten çalışma izni verilir mi?
      ABD'ye gidince çalışma izni bizi için kritik, bu sebeple en mantıklı yolu bulmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim, herkesin gönlüne göre olur umarım başvuruları.

Sorunuzu tek bir baslikta sormalisiniz, surada soruyu cevapladim:

https://yesilkartforum.com/forum/post/183544

• merhaba arkadaşlar.. görüşmem bitti. bazı aksiliklerden dolayı geç yazıyorum. sağlık taramasından geçtikten sonra evrakları konsolosluğa kendilerinin göndereceğini söylediler. oraya 370$ ödüyorsunuz. son aşaması doktorla konuşma, boy-kilo, aşı.(burada bazı aksilikler oldu ama çok sorun olmadı) görüşme gününde konsolosluğa gittim. içeri boştu, sadece 1 bayan vardı. sıra bana gelince evrakları teslim etmeye başladım. görevli sırayla istiyor sizden. pasaportun geleceği adres kaydı,evlilik cüzdanı orjinali(fotokopileri istemedi), arşiv kayıtlı polis belgesi orjinali,vesikalık, vukuatlı nüfüs kayıt orjinali(fotokopileri istemedi) diğer evrakları hiç sormadılar. bunları istemiyor musunuz? dediğimde, görevli; -siz online processing yapmışsınız, zaten onların hepsi sistemde yüklü dedi.(sponsor kağıdı,eşin orjinal boşanma belgesi,ds260 vs.. istenmedi) belgeler teslim edildikten sonra ikinci defa numara veriliyor, görüşmeyi yapacağınız görevliye sıra geliyor. görüşmenin ingilizce veya türkçe olması konusunda soru sorulmadı. herkes Türkçe konuştu. Amerikalı memur da gayet iyi Türkçe konuşuyordu. görevli; nerde tanıştınız, kaç defa TR geldi, çocuğunuz US vatandaşı mı, daha önce evlendiniz mi, eşiniz daha önce evlendi mi, yurt dışına hiç çıktınız mı, son çekilen fotolarınıza bakabilir miyim, dedikten sonra parmak izlerini aldı. benden herhangi bir ödeme istenmedi. teşekkür edip ayrıldım. sonra benimle alakası olmayan teknik bir arızadan dolayı konsolosluktan beni aradılar, tekrar ankaraya gitmek zorunda kaldım. git gel yolculuk yorucu oldu tabi. neyse ki bu sefer tamam dediler. pasaportunuzu adresinize gönderilecek dediler ve çıktım. uscis aşamasını sorunsuz geçmiştim, nvc aşaması çok sorunlu geçti(telefon ederek çözdük,kendi hataları olduğunu kabul ettiler), son aşamada da aslında tekrar konsolosluğa gitmek zorunda kalmak dışında sorun yoktu. rahatladığımı hissettim resmen, nasıl kasıldıysak artık. tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim.

• Bu ileti silindi!

• @enrique, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

merhaba arkadaşlar.. görüşmem bitti. bazı aksiliklerden dolayı geç yazıyorum. sağlık taramasından geçtikten sonra evrakları konsolosluğa kendilerinin göndereceğini söylediler. oraya 370$ ödüyorsunuz. son aşaması doktorla konuşma, boy-kilo, aşı.(burada bazı aksilikler oldu ama çok sorun olmadı) görüşme gününde konsolosluğa gittim. içeri boştu, sadece 1 bayan vardı. sıra bana gelince evrakları teslim etmeye başladım. görevli sırayla istiyor sizden. pasaportun geleceği adres kaydı,evlilik cüzdanı orjinali(fotokopileri istemedi), arşiv kayıtlı polis belgesi orjinali,vesikalık, vukuatlı nüfüs kayıt orjinali(fotokopileri istemedi) diğer evrakları hiç sormadılar. bunları istemiyor musunuz? dediğimde, görevli; -siz online processing yapmışsınız, zaten onların hepsi sistemde yüklü dedi.(sponsor kağıdı,eşin orjinal boşanma belgesi,ds260 vs.. istenmedi) belgeler teslim edildikten sonra ikinci defa numara veriliyor, görüşmeyi yapacağınız görevliye sıra geliyor. görüşmenin ingilizce veya türkçe olması konusunda soru sorulmadı. herkes Türkçe konuştu. Amerikalı memur da gayet iyi Türkçe konuşuyordu. görevli; nerde tanıştınız, kaç defa TR geldi, çocuğunuz US vatandaşı mı, daha önce evlendiniz mi, eşiniz daha önce evlendi mi, yurt dışına hiç çıktınız mı, son çekilen fotolarınıza bakabilir miyim, dedikten sonra parmak izlerini aldı. benden herhangi bir ödeme istenmedi. teşekkür edip ayrıldım. sonra benimle alakası olmayan teknik bir arızadan dolayı konsolosluktan beni aradılar, tekrar ankaraya gitmek zorunda kaldım. git gel yolculuk yorucu oldu tabi. neyse ki bu sefer tamam dediler. pasaportunuzu adresinize gönderilecek dediler ve çıktım. uscis aşamasını sorunsuz geçmiştim, nvc aşaması çok sorunlu geçti(telefon ederek çözdük,kendi hataları olduğunu kabul ettiler), son aşamada da aslında tekrar konsolosluğa gitmek zorunda kalmak dışında sorun yoktu. rahatladığımı hissettim resmen, nasıl kasıldıysak artık. tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim.

Hayırlı olsun inşAllah.

• @enrique hayırlı olsun tebrikler,paylasımınız için tesekkurler

• ⭐⭐⭐

@enrique hayırlı olsun tebrik ederim. Bundan sonraki süreçte de bol şanş dilerim

• @enrique, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

merhaba arkadaşlar.. görüşmem bitti. bazı aksiliklerden dolayı geç yazıyorum. sağlık taramasından geçtikten sonra evrakları konsolosluğa kendilerinin göndereceğini söylediler. oraya 370$ ödüyorsunuz. son aşaması doktorla konuşma, boy-kilo, aşı.(burada bazı aksilikler oldu ama çok sorun olmadı) görüşme gününde konsolosluğa gittim. içeri boştu, sadece 1 bayan vardı. sıra bana gelince evrakları teslim etmeye başladım. görevli sırayla istiyor sizden. pasaportun geleceği adres kaydı,evlilik cüzdanı orjinali(fotokopileri istemedi), arşiv kayıtlı polis belgesi orjinali,vesikalık, vukuatlı nüfüs kayıt orjinali(fotokopileri istemedi) diğer evrakları hiç sormadılar. bunları istemiyor musunuz? dediğimde, görevli; -siz online processing yapmışsınız, zaten onların hepsi sistemde yüklü dedi.(sponsor kağıdı,eşin orjinal boşanma belgesi,ds260 vs.. istenmedi) belgeler teslim edildikten sonra ikinci defa numara veriliyor, görüşmeyi yapacağınız görevliye sıra geliyor. görüşmenin ingilizce veya türkçe olması konusunda soru sorulmadı. herkes Türkçe konuştu. Amerikalı memur da gayet iyi Türkçe konuşuyordu. görevli; nerde tanıştınız, kaç defa TR geldi, çocuğunuz US vatandaşı mı, daha önce evlendiniz mi, eşiniz daha önce evlendi mi, yurt dışına hiç çıktınız mı, son çekilen fotolarınıza bakabilir miyim, dedikten sonra parmak izlerini aldı. benden herhangi bir ödeme istenmedi. teşekkür edip ayrıldım. sonra benimle alakası olmayan teknik bir arızadan dolayı konsolosluktan beni aradılar, tekrar ankaraya gitmek zorunda kaldım. git gel yolculuk yorucu oldu tabi. neyse ki bu sefer tamam dediler. pasaportunuzu adresinize gönderilecek dediler ve çıktım. uscis aşamasını sorunsuz geçmiştim, nvc aşaması çok sorunlu geçti(telefon ederek çözdük,kendi hataları olduğunu kabul ettiler), son aşamada da aslında tekrar konsolosluğa gitmek zorunda kalmak dışında sorun yoktu. rahatladığımı hissettim resmen, nasıl kasıldıysak artık. tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim.

hayirli olsun, tebrikler :)

• @enrique tebrik ederim, yeni hayatınızda da her şey gönlünüzce olsun.

• teşekkür ederim arkadaşlar. umarım herkesin gönlünce olsun. şimdi email aldım pasaportu postaya vermişler, yakında alırım. bundan sonra 220$ "USCIS Immigrant Fee" ödeyecez sanırım. öde öde bitmedi. :)

• Arkadaşlar merhaba bu sürece yeni baslayacagimiz için bilgilerim biraz kısıtlı. Benim sorum başvuru merkezini kendimiz secemiyor muyuz? Bu eyalet seçimi neye göre yapılıyor?

• @Saadet-I Hayır kendimiz seçemiyoruz, siz başvurunuzu yaptıktan sonra USCIS tarafından atanıyor ve müdahale edilemiyor.

• @hulyaek çok teşekkür ederim 😊

• Selamlar, NOA2 ile ilgili merak ettiğim bir durum var. 4 ay 7 gün önce online başvuru ile Nebrasca ofis üzerinden NOA-1 bildirimini aldık ancak NOA2 bildirimini nereden alacağımızı anlayamadım. E-mail mi atacaklar? Yoksa https://egov.uscis.gov/casestatus/mycasestatus.do;jsessionid=6DAC9DD49051F855704C85E08DE912C1
    bu linkten kontrol ettiğimizde görebilir miyiz?

• Merhaba arkadaşlar mülakat tarihim çok şükür geldi evrakları düzenlemek istiyorum ama sponsor kağıtlarımı falan avukat yüklemişti nvs'ye . eksik dosya ile gitmek istemiyorum hangi dosyaları kesin götürmem gerekiyor birde nüfus kayıt örneği apostilli mi olmak zorunda . sicil kaydımızı e-devletten çıkarsak olurmu. yardımcı olursanız sevinirim

• @Ugur-Kendirli NOA2 size hem email hem de posta yoluyla ulaştırılıyor, case status kısmından da takip edebilirisniz

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k