Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 365.2k 361

  • @crazycells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @crazycells Merak edip Haziran'a baktim 19 Mayis - 16 Haziran icin... Gidis donus bilet icin...

    THY 5287 TL diyor...

    Screen Shot 2021-03-09 at 10.56.13 AM.png

    Lufthansa ise 4646 TL...

    Screen Shot 2021-03-09 at 10.57.15 AM.png

    Ki, emin olun bu tarihleri rastgele ve ilk seferde tikladim... Eger daha ucuza getirmek istiyorsaniz, sizin icin mantikli tarihler icin teker teker denemenizi tavsiye ederim. Gordugunuz gibi ayni rota icin gidis-donus biletini daha ucuza almaniz mumkun...

    Teşekkür ederim bu örneği gönderdiğiniz için. Benim baktıklarımda hiç böylesi denk gelmemişti bu yüzden bana anlattıklarınızı anlamamıştım haziran dönüşü resmen bedava olmuş.


  • @Bekoray, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @crazycells skyscanner sitesine girdim, sadece thy işaretledim Esenboğa-Boston gidiş uçuşuna (Mayıs) baktım 5130 tl çıkıyor sonra gidiş dönüş (Mayıs-Aralık) fiyatına baktım 10260 tl çıkıyor. Mesela dönüş bileti yandı ben dönerken 5130 tl daha vereceğim ve benden 15390 tl çıkmış olacak nasıl tasarruf edeceğim (gidiş dönüş almasak dönerken yine 5130 tl olacak ve gidiş dönüş fiyatının aynısı olacak hadi diyelim zam geldi (atıyorum 400 lira) . Çok fark eder mi sizce ) . Ben halen nasıl ucuza geldiğini anlamadım sizin söylediğiniz şekli fiyat belirterek detaylı şekilde söyleyebilir misiniz? Bir de şunu soracağım. Amerikadayken türk sitesinden bilet alamıyor muyuz?

    ABD den bilet almak genelde daha pahaliya gelir. Ayrica tek yon biletleri daha pahalidir. Yukarida belirttiginiz tarihler icin tek yon bile bakarsaniz toplamda 6-7 bin TL fark cikacak. Gidis-donus alip donus biletini daha sonra erteletmek cogu durumda daha uyguna gelecek. Kampanya yaklarsaniz ucuza gidis-donus bileti alabilirsiniz. Gidis i kullanip donusu kullanmayabilirsiniz ama bu durumda da havayollarinin kirmizi listesine girme ihtimali var.


  • @sigmoidalmammal teşekkür ederim


  • @sigmoidalmammal greencardlı lufthansa biletli aktarma almanyada abdye almanyadan ucus yoktu.thy ye para vermek istemedi iade alıp lufthansadan yapardı gıderdı ama tercih etmedı.şuan amerıkadalar sorun yok.ben sadece amerikada dolar kazancınızla ucuslarınızların ıptal olması durumunda uğrayacağınız zararı karsılastıryorum bunun ıcın uyarıyorum.yoksa normal saatlarda aktarmalı ucus tercih edilebılır itirazım yok.3-4 saa bekleyıp 500-1000 doalr kar edıceksem niye beklemiyeyim.ama işten istifa edip birde o aktarmalı ucuş gercekleşmezse ozaman kar etmıs olurmusunuz dusunun diyorum.ucuz etin yahnisi durumuyla karsılasmakta var iyi dusunulup tartılmalı.ilk girisi yapacaksanız dahada ciddi dusunmelısınız.vizeninizin gecerlilik suresı var


  • @jinglebells, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @sigmoidalmammal greencardlı lufthansa biletli aktarma almanyada abdye almanyadan ucus yoktu.thy ye para vermek istemedi iade alıp lufthansadan yapardı gıderdı ama tercih etmedı.şuan amerıkadalar sorun yok.ben sadece amerikada dolar kazancınızla ucuslarınızların ıptal olması durumunda uğrayacağınız zararı karsılastıryorum bunun ıcın uyarıyorum.yoksa normal saatlarda aktarmalı ucus tercih edilebılır itirazım yok.3-4 saa bekleyıp 500-1000 doalr kar edıceksem niye beklemiyeyim.ama işten istifa edip birde o aktarmalı ucuş gercekleşmezse ozaman kar etmıs olurmusunuz dusunun diyorum.ucuz etin yahnisi durumuyla karsılasmakta var iyi dusunulup tartılmalı.ilk girisi yapacaksanız dahada ciddi dusunmelısınız.vizeninizin gecerlilik suresı var

    Bende covid suresince ucus olmamasi nedeniyle Turkiyede mahsur kaldim. Genel bir ucus yasaginda zaten yapacaginiz hic birsey yok. Onun disinda ucus iptallerinde butun havayollari en kisa surede ucusunuzu ayarliyor. Turkiyeden direk ve uygun fiyatli ucus hepimizin arzusu ama THY"nin su andaki fiyat ve hizmet politikasi tamemen kendi vatandasini somurmek uzerine maalesef. Baska ulkelerden yolcular daha ucuza ucarken, biz daha fazla oduyoruz.
    Daha once de belirttigim gibi herkes kendi sartlari ve imkanlarina gore en iyi seyahat planini belirler. Biz sadece yasadiklarimizi anlatip tavsiye veriyoruz. Karar ve secim herzaman sizin.


  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Bende covid suresince ucus olmamasi nedeniyle Turkiyede mahsur kaldim. Genel bir ucus yasaginda zaten yapacaginiz hic birsey yok. Onun disinda ucus iptallerinde butun havayollari en kisa surede ucusunuzu ayarliyor. Turkiyeden direk ve uygun fiyatli ucus hepimizin arzusu ama THY"nin su andaki fiyat ve hizmet politikasi tamemen kendi vatandasini somurmek uzerine maalesef. Baska ulkelerden yolcular daha ucuza ucarken, biz daha fazla oduyoruz.
    Daha once de belirttigim gibi herkes kendi sartlari ve imkanlarina gore en iyi seyahat planini belirler. Biz sadece yasadiklarimizi anlatip tavsiye veriyoruz. Karar ve secim herzaman sizin.

    bu yazdıklarınıza katılmamak elde değil.herkes kendısı ıcın en uyguna karar verıcek.her acıdan dusunmek gereklı.bılete asırı harcama yapıp sınırlı nakıtı azaltmamakta lazım.aktarmaları uzatmamakta.


  • @crazycells GC lılar Lufthansa ile Almanya aktarmalı Tr ya da Almanya aktarmalı Abd’ye bilet alabilirler mi, sorun yasayan oldu mu?


  • @cnpist bilgi için teşekkür ederim


  • @sigmoidalmammal güzel bir tecrübe 😁 boş uçak kısmını çok sevdim


  • @Erkangeziyor sorun yok elinizde fiziksel olarak Greencard varsa aktarmalı uçabilirsiniz, daha önceden giriş-çıkış yapmış ve elinizde halen Greencard yoksada aktarmalı uçabilirsiniz ama yinede bileti almadan havayolunu arayıp bu konuyu teyit ettirin, Lpr ler schengen bandan muaflar

    Sizin sorduğunuz konudan farklı olarak, Eylül 2020 de dv vizesi alanlarında ilk girişlerinde Schengen aktarmalı uçuşlarda sorun yaşamaması lazım, ama bunu teyit edecek bir deneyim okumadım


  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Dun Ankara-Frankfurt, Frankfurt-San Fransisco, San Fransisco-Medford ucusunu gerceklesletirdim. Ankara cikista pasaport polisi ABD'de ne is yaptigimi falan sordu, garip geldi dogrusu. Ankara-Frankfurt, Sunexpress ucusus bir nevi Almanya dolmusu, bostu rahat geldik. Frankfurt-San Fransisco, United/Lufthansa, buyuk ve bos ucak, en sevdigim. Uclu koltukta uyuyarak geldim ama keske yemekte curryli tavuk olmasaydi. Giriste CBP memuru ne kadardir ulke disindasin diye sordu sadece. Girisim toplamda 20 sn civari surdu. San Fransisco-Medford, ucaga sadece binisimi hatirliyorum.

    "curryli tavuk" :)
    hakikaten neden böyle baskın ve tadı sunarlar menüde anlamış değilim.
    neyse, sorunsuz giriş yapmanıza sevindim.

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan THY'de farklı beslenme tiplerinde olan yolcular (Vegan, Vejetaryen, Hindu Tipi Vejertaryenlik gibi gibi) biletleme yaparken beslenme türü seçimi yapabiliyordu. Diğer havayollarında yok mu bu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sono aslında var ancak bilet, destinasyon ve havayolu tarafında çok değişken.

    THY + DO&CO işbirliği dünyadaki çoğu havayolu mutfağının ötesinde. bu yüzden çoğu avrupalı'nın uzun uçuşlarda ilk bacağı IST, sonraki bacağı THY ile varış noktası yaptığını bilirim.

    QATAR Airways vb lüks havayollarında menü seçenekleri THY ile yarışır cinsten ama o da erişilebilirlik açısından sıkıntılı.

    Singapur Airlines da güzel menülere sahip, tabi uzakdoğu mutfağını sevenler için :)


  • Pandemi doneminde havayollari menulerde zoraki kisitlama yapti, ayni doluluklarda ucamadiklari icin ekonomi yapiyorlar. Bu donemde THY Amerika ucuslarinda soguk sandvic servs etti, bildigim kadari yen, yeni eski servise donuyorlar. Lufthansa once yuksek alkollu icecegi kaldirdi, sonra sadece yemek esnasinda icki servisine donu gibi. Ozel yemek servislerini su aralar yapmiyorlar. Business ya da first class da uygulamalar farkli tabiki .


  • ...........................


  • @yalta yokcanim, su ve soguk sandvic var ya :)


  • @gucarslan, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Dun Ankara-Frankfurt, Frankfurt-San Fransisco, San Fransisco-Medford ucusunu gerceklesletirdim. Ankara cikista pasaport polisi ABD'de ne is yaptigimi falan sordu, garip geldi dogrusu. Ankara-Frankfurt, Sunexpress ucusus bir nevi Almanya dolmusu, bostu rahat geldik. Frankfurt-San Fransisco, United/Lufthansa, buyuk ve bos ucak, en sevdigim. Uclu koltukta uyuyarak geldim ama keske yemekte curryli tavuk olmasaydi. Giriste CBP memuru ne kadardir ulke disindasin diye sordu sadece. Girisim toplamda 20 sn civari surdu. San Fransisco-Medford, ucaga sadece binisimi hatirliyorum.

    "curryli tavuk" :)
    hakikaten neden böyle baskın ve tadı sunarlar menüde anlamış değilim.
    neyse, sorunsuz giriş yapmanıza sevindim.

    Genelde tavuk yada makarna secenegi lurdu. bu sefer Curryli tavuk yada curryli sebze secenekleri vardi. Bazen boyle denk gelebiliyor.

    @Sono baktiginiz zaman bu menu Vegan, Vejetaryen, Hindu Tipi Vejertaryenlik gibi tum gereksinimleri karsiliyor. O yuzden hava yollari boyle hibrit yemekleri tercih ediyor. Musluman yemegi tercih ederseniz yiyeceginiz buyuk ihtimal sebze curry mesela.


  • @yalta , @cnpist THY sizi oldurmeyecek kadar yemek veriyor ki bi daha calisin dunya kadar para biriktirin ki THY o parayi sizden alsin ne iduyugu belirsiz yerlere aktarsin. Soguk sandvicle hayirli ucuslar :deer:


  • @sigmoidalmammal vallahi ben LH ucuyorum uzun zamandir. Ucustaki icki kisitlamasi haric iyiler. Hos onu da cozdum artik, duty free sagolsun :)


  • @cnpist Bir kere Esimi THY ile yollamak zorunda kaldim. Onun disinda sonuna kadar LH'ciyim bende. Pandemi doneminde ozellikle 5 kere ucus yaptim, operasyonlari gayet basariliydi. Hatta son ucusta yemekle bira istedim, sayin abim 3 tane verdi al lazim olur diye :)


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    4 İleti
    220 Bakış
    M
    $100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
  • COS sürecinde ABD içi uçak yolculuğu yapmak

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    152 Bakış
    T
    merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
  • uçak bileti - aktarma

    Taşındı Yolculuk
    45
    0 Oy
    45 İleti
    8k Bakış
    caner92C
    thy iyice cozuttu. ist-miami gidiş dönüş bakıyorum. british airway 24 bin, thy 46 bin tl. bu nasıl bir fiyat politikası
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum