Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tax return W-2, Vergi formu

Taşındı Vergi Sistemi
413 90 32.6k 82

Benzer Başlıklar

• Ödenecek Vergi Miktarı Nedeniyle Göçmenlikten Vazgeçmek

Vergi Sistemi
    14
    2 Oy
    14 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @mister Kesinlikle haklisiniz. Evet cogu kisiler Turkiye'den gelen gelirlerini beyan etmiyorlar, nasilsa IRS bilemez diyorlar. Ama hepsi bir audit olayina bakar. Eger sonradan tespit edilirse, cezasi cok buyuk olur, hapse kadar gider.
  • Non Resident Alien Tax Return

Vergi Sistemi non resident alien evlilik yoluyla greencard tax
    5
    3 Oy
    5 İleti
    460 Bakış
    M
    @Tugba biz randevu aldik gittik itin number icin basvuru formu doldurduk ve tax formlarini doldurduk ikisi ile beraber irs te elden verdik kagitlari. pasaport alin yaniniza ve kagitlarda hicbir bilgi eksik vermeyin. ben adresimi hatirlayamadim tr deki adam da hic onemli degil ulke adini yaz birak dedi bize de kanit lazim adres kaniti istiyoruz foreign adresi kanitiyla birlikte ekle diye kagit geldi. aklinizda bulunsun irs i randevu almak icin arayin esinizle birlikte belgeler doldurulmus halde gidin yardimci olurlar.
  • Earned income tax credits

Taşındı Vergi Sistemi
    11
    0 Oy
    11 İleti
    457 Bakış
    caglarorC
    @MySea konuyu canlandirmis olacagim ama turbotax doldururken bize de sordu. 2019 degerlerini kullanayim mi income icin dediginde yes dersek odeme 3k artiyor. Tax return islemlerinin geri kalani bundan etkilenmeyecektir deniliyor. Ancak 2. soruda da "Do you want to use last years earned income?" Gecen seneki gelirim bu seneye gore yuksekti. Bu sene ilk 3 ay calistigimdan gelirim dusuk, ancak sonrasinda issizlik maasi ile gecindik. Umarim bunlarin hepsini dogru hesapliyorlardir da bizi sonradan borclu cikartmazlar.
  • Bireysel Vergi Kimlik Numarası (ITIN)

Taşındı Vergi Sistemi
    39
    1
    8 Oy
    39 İleti
    6k Bakış
    M
    Ben de SSN alamayacagimiz kizim icin ITIN basvuru surecimden bahsedeyim. Biz ailecek J1 ile buradayiz. Ben universiteden maas aliyorum ve SSN'im var, esimin EAD'si ve dolayisi ile SSN'i var, fakat kizimiz icin SSN alamiyoruz calisma izni olmadigi icin. Boyle olunca da onu dependant gosterebilmek adina ITIN'e ihtiyacimiz var. Oncelikle IRS'in sitesindeki agencylerden yakin olan birini arayip randevu aldim. Yanimizda doldurulmus tax return, guncel DS-2019'larimiz, pasaportlarimiz, kizimizin okulundan alinmis onun ogrenci oldugunu gosteren durum belgesi goturduk. Ben tax return'de Child Tax Credit'i isaretlemistim fakat ilk sayfada da yazdigi uzere sadece Dependant olarak $500 vergi indirimi alinabiliyormus onu degistirdi agency'deki kisi. Fotokopileri cekti ve W7 formunu tax returnle beraber gonderdi. Soyledigine gore state tax return, ITIN basvurusu ile beraber yapilmis olacakmis. Bizim bir daha state tax return yapmamiz gerekmeyecekmis, fakat ITIN gelince federali kendimiz yapacagiz. Agency, iki kere randevumuzu degistirmek zorunda kaldigi icin bizden bu islemler icin para almadi, bu yuzden normalde ne kadar tutuyor bilmiyorum. ITIN gelince burayi guncellerim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k