Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@crazycells Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
er J1'den baska bir statuye gececekseniz (calisma vizesiyle) ayni SSN'yi di
Evet Örneğin İllegal durumu düşüp eski SSN ile çalışmaya devam edilirse ne gibi sonuçlar ortaya çıkar? ( sanırım eski SSN ile çalışılırsa vergi ödenmeye devam ediyor bir nevi yarı yasal :) bunun yaptırımı nedir)
-
@arel Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
@crazycells Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
er J1'den baska bir statuye gececekseniz (calisma vizesiyle) ayni SSN'yi di
Evet Örneğin İllegal durumu düşüp eski SSN ile çalışmaya devam edilirse ne gibi sonuçlar ortaya çıkar? ( sanırım eski SSN ile çalışılırsa vergi ödenmeye devam ediyor bir nevi yarı yasal :) bunun yaptırımı nedir)
Yaptirimi su :) eger yakalanirsaniz sinirdisi edilirsiniz...
Bildigim kadariyla IRS, sizin statunuzu cok dert etmiyor, onlar sizin odediginiz vergilere bakiyorlar sadece. Ama bu durumu "yari yasal" olarak degerlendirmezdim ben :) bu durum, kurumlar arasi iletisim eksikliginden dogan bir bosluk sadece.
-
Bugun evime en yakin sosyal guvenlik kurumuna gittim. Ilgili formu doldurdum. Formu aldi ve pasaportumu istedi.Daha sonra pasaportuma bakip 2 gun once giris yapmissiniz formu alin 3 hafta sonra gelin diyerek beni gonderdi.Acaba 3 hafa icinde evine gelmezse mi gel demek istedi yoksa 3 hafta sonra surec baslicak mi demek istedi onu anlayamadim.
-
@chemist giris yaptiginizdan itibaren green card basim islemi gerceklesiyor. Buna paralel olarak ssn numarasida uretiliyor olabilir. Bir kac hafta beklemekte fayda var.
-
@chemist Evet 21 gün içerisinde elinize ulaşmazsa yeniden gidip sormanızda fayda var. Süre 21 gün.
-
geçenlerde bir SSA ofis emeklisi buldum netten. sordum. amca dedim. bu ssn süreci hızlandırmanın bir yolu yokmu bak bizim orda tcno iste doğan çocuğa 5 dakkada elinde dedim. emekli SSA çalışanı adam bana "2 hafta en fazla" sürer daha fazla sürmez. bu süreci hızlandıracak birşey yapamassın. burda işler böyle dedi.
(bu esnada içine yeni harmanlanmış marihuana çekiyordu.. ^^ şaka şaka) -
@crazycells Selam SSN için gitmeden ücreti ödeyeceğiz verecegımız adrese direk yolluyorlarmı Ali bey? yoksa illa ofislerine mi gidip öğrenebiliriz? birde keske bu ödemeyle ilgilide video cekılse. cok yararıı oluyor :)
-
@hockeyumpire2 SSN ile ilgili herhangi bir ödeme yok, verdiğiniz adrese gelir. Green card için ücret ödeniyor sadece.
-
@hockeyumpire2 ssn ofislerine gidipde ssn yi alabilirsiniz yada hava alanında indiğinizde vize işlemlerini yapan memura ssn başvuracam derseniz başvurunuzu alır adresinize ücretsiz gönderilir
-
Bugün girişimizden tam 12 gün sonra ssa ofisine gidip ssn durumumuzu sorgulayalım en azından belli olduysa numarayı alalım dedik. Ancak öğrendiğimize göre ssn İstegimizle ilgili hiçbir işlem yapılmamış :/ ayrıca ordaki görevli, immigration ofistekilerin girişimiz onaylayacağını ondan sonra ssn icin işlem yapabileceğini söyledi. Ofistekilerin onaylaması da 1 ayı bulabiliyormuş. Gerçekten çok sıkıcı bir durum. Bu arada benim 2011 wat dan kalma ssn vardı. Onu kullanabiliyormusum zaten numaram değişmeyecekmiş ama yine bunu da ofistekilerin onaylaması gerekecekmiş. Ben de o numarayla su an ise girmeyi düşünüyorum. Sadece evlilik cüzdanı gösterip soyadımın değiştiğini bildirmem yeterli olacak sanırım.
-
@damladav
Bu kadar kısa sürede evinizi eşyalarınızı ve işinizi ayarlamış olmanız güzel haber. -
@damladav vakit buldukça yaşam ile ilgili, havai iş, insan profili vb... bilgi aktarabilir misiniz? Listemdeki yerlerden birisi de orası.
-
@damladav Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
Bugün girişimizden tam 12 gün sonra ssa ofisine gidip ssn durumumuzu sorgulayalım en azından belli olduysa numarayı alalım dedik. Ancak öğrendiğimize göre ssn İstegimizle ilgili hiçbir işlem yapılmamış :/ ayrıca ordaki görevli, immigration ofistekilerin girişimiz onaylayacağını ondan sonra ssn icin işlem yapabileceğini söyledi. Ofistekilerin onaylaması da 1 ayı bulabiliyormuş. Gerçekten çok sıkıcı bir durum. Bu arada benim 2011 wat dan kalma ssn vardı. Onu kullanabiliyormusum zaten numaram değişmeyecekmiş ama yine bunu da ofistekilerin onaylaması gerekecekmiş. Ben de o numarayla su an ise girmeyi düşünüyorum. Sadece evlilik cüzdanı gösterip soyadımın değiştiğini bildirmem yeterli olacak sanırım.
siz oyle sorarsaniz islem yapmazlar, SSN basvurusu yapmaya geldim, 2 hafta once basvuru yapildi ama hala gelmedi diyecektiniz :) ozunde buranin bir devlet dairesi oldugunu unutmayin :)
Evet, numarinizi kullanabilirsiniz cunku degismeyecek, ama yeni bir kart gonderilecek, uzerinde vize ile gecerlidir ibaresi olmayan.
-
@crazycells iste biz tabi bunu bilmiyorduk :) olmazsa başka ofiste şansımızı deneriz :)
@smesut evi ayarlamadık henuz akraba da kaliyoruz. Eşyaları sağdan soldan toplayıp garajlarına koyuyorum. İsi de bir arkadaşları vesile oldu haftaya görüşmeye gideceğim umarım olumlu olur :)
@caglaror evet aklimdasiniz, daha elle tutulur bilgiler toplayınca uzunca bir yazı yazacağım :) -
Bu 21 gun is gunu olarakmis.ben girisi 18 mayista yaptim halaa bekliyorum
-
@ercan-tekoglan Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
Bu 21 gun is gunu olarakmis.ben girisi 18 mayista yaptim halaa bekliyorum
sayin @Ercan-Tekoglan , SSN basvurusundan sonra cogunlukla 2 haftayi gecmiyor kartin ulasmasi; lakin ilk girisi yaptiktan sonra USCIS'in sizin adiniza SSA'ya basvuru yapmasi lazim. Iste bu kisim belirsiz bir sure. USCIS birkac gunde de bilgilerinizi aktarabilir, 2-3 ay sonra da, maalesef bunun kontrolunu yapamiyorsunuz. O nedenle genelde 21 gun bekleyen arkadaslar bir SSA office'a gidip kendi basvurularini yapiyorlar.
-
bu ssn olayı bana cinnet geçirtecek. 21 mayısta girdik ve hala başvurumuz pending gözüküyor. uscisten herhangi bir güncelleme gelmemiş. nereye gitsek ssn soruyor ve 4 haftaya kadar beklemelisiniz deniyor. çok can sıkıcı olmaya başladı.
-
@damladav crazycells in söylediği gibi 21 iş günü bekleyip tekrar gitmek gerekiyor galiba. bir de şöyle bir durum var, benim arkadaşım LA a indi nisan sonunda 1 ay sonra gc ile birlikte ssn de ulaştı kendisine.uscis birlikte gönderim için de bekletiyo olabilir.beklicez artık.para suyunu çekmeden gelse yeter :D bu arada damla hanım başvuruyu nereden kontrol ediyorsunuz ?
-
@damladav Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
bu ssn olayı bana cinnet geçirtecek. 21 mayısta girdik ve hala başvurumuz pending gözüküyor. uscisten herhangi bir güncelleme gelmemiş. nereye gitsek ssn soruyor ve 4 haftaya kadar beklemelisiniz deniyor. çok can sıkıcı olmaya başladı.
Baska bir ofise gidin, 4 hafta bekledim gelmedi SSN'ye basvuru yapacagim deyin.
-
@ercan-tekoglan Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
@damladav crazycells in söylediği gibi 21 iş günü bekleyip tekrar gitmek gerekiyor galiba. bir de şöyle bir durum var, benim arkadaşım LA a indi nisan sonunda 1 ay sonra gc ile birlikte ssn de ulaştı kendisine.uscis birlikte gönderim için de bekletiyo olabilir.beklicez artık.para suyunu çekmeden gelse yeter :D bu arada damla hanım başvuruyu nereden kontrol ediyorsunuz ?
21 gun beklemeden SSA ofislerine gidip basvuru yapabilenler de var, bu biraz ne soyleyeceginize ve karsi taraftaki gorevliyi ikna etmenize bagli.
sanirim Green Card basvurusundan bahsediyor Damla hanim, cunku SSA ofislerine sormak disinda SSN'in kontrol edildigi bir yer bilmiyorum.
ek olarak da, USCIS ve SSA birbirinden bagimsiz calisan iki kurum, dolayisiyla arkadasa sadece oyle denk gelmis.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum