Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozancanan, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    @crazycells NJ siteden başvurdum ama NY'ta çalıştığım için oradan almam gerekiyormuş.

    Yeni bir basvuru yapmaniz mi gerekecek? Yoksa eski basvuru uzerinden almaya devam edebiliyor musunuz?


  • Bildigim kadariyla en son calisilan eyalet neresiyse, issizlik maasi icin oraya basvuracaksiniz. Ozellikle sinir eyaletlerde yasayip, sinirin diger tarafinda calismis olanlar, issizlik maasi icin calisilan eyalete basvurmalari gerekiyor, o eyalette yasamiyor olsaniz bile.

    Yine bu durumda olanlar, tax return yaparken de cok dikkat etmeliler. Calisilan eyalette 'non-resident' olarak bildirimde bulunmalisiniz. Yasadiginiz eyaletten geliriniz varsa, orada da 'resident' olarak bildirim yapmalisiniz.


  • Merhaba herkese,

    Öncelikle bilgilendirmeler gerçekten güzel, elinize sağlık.

    Benim işsizlik maaşı konusundaki durumum karmakarışık bir hal aldı, sizlere danışmak istedim.
    INDIANA'da bir fabrikada mühendis olarak çalışıyordum Covid-19 nedeniyle iş kaybı yaşayana kadar.
    Ve hemen işsizlik maaşına başvurdum, hak kazandım Şubat 2021'e kadar işsizlik maaşı olan haftalık tutarın altında kazandığım sürece claim etmem gerektiğini söyledi Workforce Development of INDIANA yetkilisi. İşsizlik maaşını aldığım sırada bir mühendislik iş fırsatı doğacak gibi olunca (network ve tecrübeme de çok uygun iyi bir firma) VA'ya geldim. İş bulursam kalacaktım. Umduğum kadar iyi bir iş hemen olmadı tabi. Ama kendime zaman tanımak adına VA'da geçici işler bulup yaşam masrafını çıkarıp gerçek işimi VA'da aramaya karar verdim ve ilki son derece küçük saatlik bir iş olmak üzere (1. hafta sadece 1 gün çalışıp 47 USD check, 2. hafta nerdeyse tüm hafta çalışıp 69 USD aldım - tahmin edeceğiniz üzere zaten aşırı komik bir rakam olan haftalık checkimi de patron ödemeye tenezzül etmedi ve 200 USD eksik gönderdi. Ama ben IN resident olduğum için ve işsizlik maaşı hakkım olduğu için 47 USD aldığım (güya ilk çalışma haftası) için claim etmeye çalışıtım ve IN dışında bir eyalette çalıştınız mı 10.11.2020-10.17.2020 arasında sorusuna sadece 1 gün çalıştığım halde evet yazınca sistem otomatikmen kapandı ve claim etme işi bitti. O gün bugün eligible olduğum halde işsizlik maaşımı alamadım. Geriye dönük VA'daki kazancımın ilk 2 hafta çok komik (ve zaten sonraki 2 hafta da hiç gelirim yoktu) olduğunu bir şekilde ibraz edip 4 haftalık işsizlik maaşımı alabilir miyim ? En azından denemek istiyorum. Mantıklı bir yol gösteren olur mu ?

    İkinci olarak da VA'da geçici sözleşme ile bir iş budum. Burda çalıştığım sürece işsizlik maaşı claim etmedim. Ama işyeri 2021 Ocak ilk hafta shut down oldu ve geçici elemanlar maaş almıyor. Herkes işsizlik için başvuruda bulundu ve alacaklar. Ben ibraz etmedim. İşler tamamen karışsın istemedim. VA'daki 1 hafta için de hakkımı alabilmenin bir yolu varsa elbette denemek isterim ama bu 1 haftadan vazgeçebilirim. INDIANA'daki 4 hafta için ne yapmalıyım ?

    Teşekkürler.
    2 yıl IN'da ikamet ettim: Bu nedenle ID - INDIANA hala


  • @Filiz-Karakul, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    İkinci olarak da VA'da geçici sözleşme ile bir iş budum. Burda çalıştığım sürece işsizlik maaşı claim etmedim. Ama işyeri 2021 Ocak ilk hafta shut down oldu ve geçici elemanlar maaş almıyor. Herkes işsizlik için başvuruda bulundu ve alacaklar. Ben ibraz etmedim. İşler tamamen karışsın istemedim. VA'daki 1 hafta için de hakkımı alabilmenin bir yolu varsa elbette denemek isterim ama bu 1 haftadan vazgeçebilirim. INDIANA'daki 4 hafta için ne yapmalıyım ?

    Calismadiginiz gecmis haftalar icin istek yapabiliyorsunuz ama calismaya basladiginizi bildirmek zorunlulugunuz vardi. Usulsuz sekilde bildirmezseniz sorumluluk size ait olur. Issizlik takibi state bazinda ama bir sekilde ogrenirlerse parayi geri isteyebilir hatta hapis cezasina kadar yolu var. Calisip para kazandiginizi -geriye donuk olsa da- bildirirseniz de muhtemelen yeniden issizlik basvurusu yapip siraya giremenizi isterler. Siz dogrusunu yapmissiniz.
    Benzer bir olay arkadasimin basina geldi. 2 gun delivery yapip 150$ kazandigini beyan etti ve tekrar maas alamadi.
    Yeniden basvurmanizi oneririm.


  • Merhaba yeni yıl öncesi virginiadan pue alıyordum.Yeni yıldan sonra da başvurdum claim geldi fakat para yatmıyor.Ektra unemployment icin başvurdum.Eve gelen kağıtta bizimle iletişime geçin reddedildiniz yazıyordu.Aradığımda ise benden belge istediler(2019 ve 2020 w2-1099 ve taxler) ama yanlış anladım sanırım.Paramın neden yatmadığı ve istenilen belgeler hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?


  • @Basak hanım çok fazla sahte başvuru olduğu için birçok eyaletin işsizlik kurumu doğrulama için belge isteyebiliyor. Sizden W-2, 1099-K vb. işsizlikten önce çalıştığınızı gösteren vergi formlarını ister. Hatta yeterli olmaz ise Kimlik, ehliyet vs. isteyebilir.


  • @Erbatur 2020 nin taxlerini gondermem gerekli mi ?


  • @Basak istedikleri mesajda yazıyor olması lazım ama zaten son tax 2020 yeterli olur olmazsa eskisi gerekli diye geri mesaj atarlar.


  • Merhaba. Bilgisizligimden sorularimi anlayisla karsilayin lutfen. Amerikaya 10 gun once green card ile giris yaptim. Social security kartim dun elime ulasti. Merak ettigim konu ben issizlil maasina pandemi sebebi ile basvurabilir miyim hic calisma gecmisim olmasa bile ? massachusetts de yasamaya basladim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @turgut-yildiz, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Merhaba. Bilgisizligimden sorularimi anlayisla karsilayin lutfen. Amerikaya 10 gun once green card ile giris yaptim. Social security kartim dun elime ulasti. Merak ettigim konu ben issizlil maasina pandemi sebebi ile basvurabilir miyim hic calisma gecmisim olmasa bile ? massachusetts de yasamaya basladim

    Bildigim kadariyla pandemi nedeniyle isinizi kaybetmis olmaniz gerekiyor. Freelance veya self-employed da olsaniz basvuru yapabiliyorsunuz bu sefer (normalde freelance calisanlara issizlik maasi verilmiyor). Fakat sizin durumunuzda pandemiden dolayi isinizi kaybetmemis oldugunuz icin basvurabileceginizi sanmiyorum.

    Ancak calismaya baslayip, ilerde yeni gelecek yasaklardan dolayi is yapmakta problem yasarsaniz o durumda sanirim basvurmanizda sorun olmaz.


  • Selam arkadaşlar, is arkadaşlarımdan biri pozitif olduğu icin ben de 14 gün karantinada kalacağım. Patronum işsizliğe başvurmamı söyledi. Bu durumda para alabiliyor muyum? Bir de 1 hafta geriden başvuru yapılıyordu galiba hala öyle mi?


  • ...........................


  • @damladav @yalta'ya katiliyorum. Calisamadigin hafta icin formu doldur ayni sekilde 2 haftalik alirsin. Zaten her 2 haftada bir talep gelmezse yatirmiyorlar parayi. Sonra yeniden calismaya baslarsan da bildirmeni isteyebilirler. Eyalete gore degisebilir. Ilgili basvuru sayfasindaki bilgileriokumakta fayda var.


  • Merhabalar,
    Ocak ayında 1 hafta Şubat ayında 3 hafta olmak üzere toplam 4 hafta işsizlik ödemelerim yatmadı. Neden böyle oldu anlayamadım. Geriye dönük ödemelerimi nasıl alabilirim? Ne yapmalıyım? Benim gibi böyle sıkıntı yaşayan oldu mu?


  • ...........................

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @esmadeniz, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Merhabalar,
    Ocak ayında 1 hafta Şubat ayında 3 hafta olmak üzere toplam 4 hafta işsizlik ödemelerim yatmadı. Neden böyle oldu anlayamadım. Geriye dönük ödemelerimi nasıl alabilirim? Ne yapmalıyım? Benim gibi böyle sıkıntı yaşayan oldu mu?

    Her hafta, o hafta ne kadar calistiginizi certify etmeniz gerekiyor genelde. Her hafta resmi siteden bu sertifikasyonu yaptiniz mi?


  • Evet. Ona rağmen yatmadı. @crazycells


  • @esmadeniz aynı durum bende de var .ben eskiden alıyordum işsizlik maaşı sonradan çalışmaya başladım ve her 2haftadan bir yapdığımız apply yapmadım .ama sonra işten çıkdım ve yine apply yapmaya başladım ancak eskiden yapmadığım haftaları çalışıyor olarak doldurdum ve kazanclarımı girdim .ancak bana da ödeme gelmedi belirtdiyiniz haftalardan .aradım ancak meşğuldu hatlar . Tx dallas

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @esmadeniz, içinde söyledi: ABD'de İşsizlik Maaşı

    Evet. Ona rağmen yatmadı. @crazycells

    Maalesef cozumunu net bilemiyorum, size tavsiyem telefon ile kendilerine ulasip bir sorun olup olmadigini anlayin.


  • Ben soyle bir mantik oldugunu dusunuyorum. Ozellikle isten atilma harici nedenleri calisabilirlik olarak degerlendiriyorlar. Yani eger isten atilmadiysaniz ve issizlik sebebiniz dogrudan "disaster" (veya pandemi) degilse, issizlik maasi almaya baslayan birisi bir kez bile calistiginda ( ne kadar kazandigi ya da ne kadar calistigi onemli degil) calisabildigini gostermis oluyor. Boylece yeniden basvursa bile kapasite dolmadiysa bile siranin sonuna ekleniyor veya calisabildigi icin yeniden basvurusu kabul edilmiyor. Ayni durumda arkadaslarim olunca ben calismaktan vazgectim. Hasta olma riski + kazandigini para, issizlik maasindan daha asagida kaliyor. Kurguyu insanlari calismaya zorlamak olarak yapmislar maalesef. Ayrica TWC (Texas Work Comission) icin telefon imkansiz ulasilmiyor, epostalara da cok gec donuyorlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum