Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Merhaba,

    Capital one, discover ve citibank'den birer kredi kartina sahibim. Ancak bu kartlari kullanarak Turkiye'den alisveris yapamiyorum. Ornegin hepsiburada'dan aileme bir hediye satin alamiyorum. Bunu cozmenin bi yolu var midir? Doviz ile odeme yapmaya calistigim icin mi kabul edilmiyor?

  • ⭐⭐⭐

    @Edelweiss Citibank karti ile ben hepsiburada'dan ayni amacla alisveris yaptim. Adres olarak Turkiye'yi verdigimde sorun cikmamisti.


  • @Edelweiss Kartlariniz yurtdisina kapali olabilir. Ben Turkiye'den kitapyurdundan hic sorunsuz kitap aliyorum. Ayrica birkac defa da Turkiye'de cicek siparisi verdim ve orada eve teslim yaptirdim. Hic sorun yasamadim.


  • @Edelweiss Normal kac tl ise tl olarak odeyeceksiniz diye biliyorum. Doviz olarak odemeye calistigim icin diyerek neyi kastettiniz tam anlamadim. Ben Bank of America Debit Master Card ile Turkiye'den tl alisveris yaptigimda, kendi otomatik dolara cevirip dusuyor hesaptan.


  • Capital One kartim ile kitapyurdundan siparis verdim. Birkac alisveris daha yaptim. Yurtdisina actirmak vs gibi birseyle ugrasmadim. Enteresan.

  • ⭐⭐

    @Ryback Tam da bunu kastetmistim 🙂 Dolar ile odemeye calistigim icin kabul etmedigini dusundum ama dediginiz sekilde oluyorsa bu mumkun degil. @MySea'nin dedigi gibi kartlarin yurt disina kapali olma ihtimali daha yuksek gibi. Citi Diamond kartim ile tekrar denedim ancak yine "Ödeme işlemi esnasında genel bir hata oluştu. Tekrar deneyiniz." hatasini aldim.

  • ⭐⭐

    Forumda gezinirken az once @crazycells 'in su gonderisine rastladim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3536/sanal-kredi-kartı-uygulamaları/17

    Banka hesabimi PayPal'a baglayip, sonrasinda olusturdugum sanal kart ile TR'den alisveris yapabildim! Cok tesekkurler 🙂


  • Capital One kredi kartımı neredeyse 3 seneden fazla süredir TR'den alışveriş için kullanıyorum. Hem hepsiburada gibi internet alışverişlerinde, hem de tatile gidince onlarca dükkanda rahatça kullanıyorum. Günlük kuru tam yansıtacak oranda çeviriyor aynı zamanda. ABD dışı işlem ücreti de kesmiyor. Çok memnunum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Edelweiss, içinde söyledi: ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

    Merhaba,

    Capital one, discover ve citibank'den birer kredi kartina sahibim. Ancak bu kartlari kullanarak Turkiye'den alisveris yapamiyorum. Ornegin hepsiburada'dan aileme bir hediye satin alamiyorum. Bunu cozmenin bi yolu var midir? Doviz ile odeme yapmaya calistigim icin mi kabul edilmiyor?

    "Billing address" yanlis yazilmis olabilir. Odeme Turkiye'de yapiliyorsa bile fatura adresi olarak banka kayitlarindaki adresi yazmalisiniz. Ben ABD'de odeme yaparken zipcode'unu yanlis yazinca bile odeme reddediliyor.


  • Fiziki kartım yanımda olmamasına rağmen Apple Card’la temassız ödeme yapmayı denedim. Sonuç başarılı 👍🏻


  • Merhabalar ben Denver da yasiyorum hala inanimiyorum yaklasik 7 aydir amerikada yasiyorum buradan aileme hediyeler almak istiyorum.
    Hem US Amazon vb sitelerden TR/Mersin`e gondermek ozellikle teknolojik veya mutfak aletleri vs. bu olmazsa TR deki sitelerden Hepsiburada Yemeksepeti gibi sitelerden aileme alisveris harcamalar yapmak istiyorum direk para gondermek istemiyorum western union ile bu yontemle hediyeler alarak guncel doviz kuru ile alisveris yapabilmemin yontemi var mi? ekstra ucretler odemek istemiyorum. Guncel olarak hangi yontemleri kullaniyorsunuz merak ettim.


  • @samuraisamet, içinde söyledi: ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

    Merhabalar ben Denver da yasiyorum hala inanimiyorum yaklasik 7 aydir amerikada yasiyorum buradan aileme hediyeler almak istiyorum.
    Hem US Amazon vb sitelerden TR/Mersin`e gondermek ozellikle teknolojik veya mutfak aletleri vs. bu olmazsa TR deki sitelerden Hepsiburada Yemeksepeti gibi sitelerden aileme alisveris harcamalar yapmak istiyorum direk para gondermek istemiyorum western union ile bu yontemle hediyeler alarak guncel doviz kuru ile alisveris yapabilmemin yontemi var mi? ekstra ucretler odemek istemiyorum. Guncel olarak hangi yontemleri kullaniyorsunuz merak ettim.

    Kredi kartinizla hepsiburada ve trendyoldan alisveris yapip, gonderim adresine ailenizin adresini girip alisveris yapabilirsiniz. Hangi kartlariniz varsa deneyin tek tek. Bazi kartlar kabul ediyor, bazen sorun cikiyor. Denemeniz lazim. Guncel kurdan cevirip kartiniza yansiyacak.


  • Ben en son emlak vergisini Chase kartım ile odedim, alisverste sorun olmaz.


  • capital one yurt disi harcamalarınızda fee almıyor. ben her turkiye'ye gidişimde o kartı kullanıyorum.


  • Vergi dairesine vergimi Captial One ile ödedim. Kullandıkları kur makul, ek ücret yok ve cashback de kazandım sorunsuz. Vergi dairesi 100TL civarında ek ücret aldı. Mayıs ayında Esenyurt emlak vergisi için de kullanacağım, geçen sene Türk kartımı kullandım.


  • Turk kredi kartlarımla onlarca yurtdisi alisverisi yapiyordum yillarca sorunsuz kullandim doviz harcamasini TL olarak yansittilar. Amerikan kredi kartlariyla TL islem yapmayi bende merak etmistim gecenlerde deneme firsatim oldu. TD bank kredi kartimla TR web sitesinden TL bazinda islem yaptim. harcamayi dolar olarak gunluk kurdan yansittilar. kredi karti yurtdisi kullanim ucreti olarak harcamanın %3 u nu komisyon olarak aldilar. bilginiz olsun.


  • @mahves, içinde söyledi: ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

    Turk kredi kartlarımla onlarca yurtdisi alisverisi yapiyordum yillarca sorunsuz kullandim doviz harcamasini TL olarak yansittilar. Amerikan kredi kartlariyla TL islem yapmayi bende merak etmistim gecenlerde deneme firsatim oldu. TD bank kredi kartimla TR web sitesinden TL bazinda islem yaptim. harcamayi dolar olarak gunluk kurdan yansittilar. kredi karti yurtdisi kullanim ucreti olarak harcamanın %3 u nu komisyon olarak aldilar. bilginiz olsun.

    Dogrudur. Bu durum karttan karta değişiyor. Yurt disi kullanım ücreti olmayan kartlar var. Mesela Capital One kredi kartlarınin cogunda herhangi bir komisyon olmuyor. İster online, isterseniz Turkiye'deyken yaptiginiz kullanımlar, günlük kurdan dolara çevriliyor ve herhangi bir komisyon ödemiyorsunuz. Fakat American Express ve Bank of America kartlarınin cogunda %2.5-%3 civarlarında komisyon oluyor. Kart detaylarında bu bilgiler oluyor.


  • Türkiye'den harcamaların çoğu TL olacağı için çok denk gelecek bir şey değil ama genel bilgi olarak paylaşıyorum:

    Yukarıda da belirtildiği gibi bazı banklar "foreign transaction fee" almazken bazıları alıyor, genelde de bu 3%. Dikkat edilecek bir diğer mevzu da "foreign transaction"'ın tanımı. Bazı bankalar yurtdışında olan bütün harcamaları (transactions outside of the United States of America) foreign transaction sayarken bazıları Amerikan Doları dışındaki harcamaları (transactions in a foreign currency) foreign transaction sayıyor. Bunu cardmember agreement'ta görebilirsiniz. Hangisi olduğuna bağlı olarak Türkiye'de dolar harcamanız olursa ücret ödemek zorunda kalmayabilirsiniz. İnternet harcamalarının da o ülkede sayıldığını da hatırlatayım.

    Tabi en kolayı bu ücreti almayan bir kart kullanmak. Benim kartlarımın çoğu almıyor. Ama kartlarınızın hepsi alıyorsa eğer dolar olarak harcamak ücretten bir kaçış yolu olabilir.


  • BoA travel credit card alirsaniz, yurtdisindaki odemelerde herhangi bir fee charge olmuyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum