ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@crazycells maalesef, 18 gun geciktik covid den dolayi. Bu durumda ne yapmaliyiz?
-
@ira, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells maalesef, 18 gun geciktik covid den dolayi. Bu durumda ne yapmaliyiz?
Suradan yeni bir baslik olusturup sorunuzu Muslu Hukuk Burosu'na da sorar misiniz?
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
Claudia Hanim bizi yonlendirsin.
Eger tahminim dogruysa, sizin icin su an en makul yol sizin Green Card basvurunuz onaylandiktan sonra (yani mulakati gectikten sonra) sizin uzerinizden cocugunuza basvuru yapmak.
Suradaki F2A kategorisinden bahsediyorum:
-
@crazycells tesekkurler
-
@crazycells tesekkurler
Bu arada @Claudia-J-Muslu Hanim da sizi yonlendirir ama buradan da cevap vermis olayim.
Out-of-status durumunda AOS yapabilmek icin IR kategorisi basvurusu yapmaniz gerekiyor, ABD vatandaslarinin aile uyelerine saglanan bu ayricalik maalesef F2A veya F2B kategorileri icin saglanmiyor.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4101/evlilik-yolu-ile-reşit-olan-çocuğa-green-cart-çıkarmak
-
@crazycells iyice kafam karisti IR kategorisi nedir, evlenirken out of status degildik, su an oyleyiz. Ay cok ozur dilerim vaktinizi aliyorum
-
@crazycells iyice kafam karisti IR kategorisi nedir, evlenirken out of status degildik, su an oyleyiz. Ay cok ozur dilerim vaktinizi aliyorum
Aile sponsorlugu gocmenligi konusunda bu bilgileri bulabilirsiniz:
@crazycells, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
IMMEDIATE-RELATIVE (Birincil aile uyeleri)
Bu kategorideki vizeler icin bir vize sinirlamasi yoktur, o nedenle dosyalar islendikce size haber verilir ve sira hizli bir sekilde gelir. Bu kategorideki vizelere sadece ABD vatandaslari basvurabilir.IR-1: ABD vatandasinin esi
IR-2: ABD vatandasinin 21 yas alti evlenmemis cocuklari
IR-3: ABD vatandasi tarafindan yurtdisindan evlatlik edinilen cocuk
IR-4: ABD vatandasi tarafindan ABD’den evlatlik edinilen cocuk
IR-5: ABD vatandasinin anne ve babasi (ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekiyor)FAMILY-SPONSORED:
Bu kategorideki vizeler icin kisitli sayida vize vardir, o nedenle once size sira gelmesini beklemelisiniz. Siraniz priority date’e gore (yani I-130 formunu gonderip, basvuruyu baslattiginiz gune gore) belirlenir. Hangi ay hangi numaralara sira geldigini aylik yayimlanan vize bulteninden ogrenmelisiniz.Bu kategorideki vizeler:
First: (F1) Unmarried Sons and Daughters of U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin evlenmemis kiz ve erkek cocuklari)
Second: Spouses and Children, and Unmarried Sons and Daughters of Permanent Residents- A. (F2A) Spouses and Children of Permanent Residents (Green Card sahiplerinin esleri ve cocuklari)
- B. (F2B) Unmarried Sons and Daughters (21 years of age or older) of Permanent Residents (Green Card sahiplerinin evlenmemis kiz ve erkek cocuklari - 21 yasinda veya daha buyuk olanlarin)
Third: (F3) Married Sons and Daughters of U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin evlenmis kiz ve erkek cocuklari)
Fourth: (F4) Brothers and Sisters of Adult U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin kiz ve erkek kardesleri) -
Merhabalar, ben ABD vatandasiyim, nisanlim turist vizesi ile Agustos 28 2020 tarihinde Turkiyeden ABD ye giris yapti. ABD de evlenme karari alarak Aralik 18 2020 tarihinde evlendik. Tum evraklari tamamladik ve USCIS e gonderdik (Yesil Kart Forum da belirlendigi gibi). Subat 1 2021 tarihinde evraklarimiz USCIS in eline ulasti. 23 gun gecmesine ragmen herhangi bir cevap alamadik. Benim sorum; esimin I-94 formundaki 6 aylik uklede kalma suresi Subat 27 2021 tarihinde doluyor. Ne yapmamiz gerektigi konusunda teretdut icindeyiz. Subat 27 tarihinden once Turkiyeye gitmesimi uygun olur yoksa burda beklerse kacak duruma dusecegi icin daha sonra problem yasarmiyiz. Ayni zamanda turist vizesini bukadar dar bir surede uzatma sansimiz varmi? Ne tavsiye edersiniz. Simdiden tesekkur ederiz.
-
@KADIRCAN, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar, ben ABD vatandasiyim, nisanlim turist vizesi ile Agustos 28 2020 tarihinde Turkiyeden ABD ye giris yapti. ABD de evlenme karari alarak Aralik 18 2020 tarihinde evlendik. Tum evraklari tamamladik ve USCIS e gonderdik (Yesil Kart Forum da belirlendigi gibi). Subat 1 2021 tarihinde evraklarimiz USCIS in eline ulasti. 23 gun gecmesine ragmen herhangi bir cevap alamadik. Benim sorum; esimin I-94 formundaki 6 aylik uklede kalma suresi Subat 27 2021 tarihinde doluyor. Ne yapmamiz gerektigi konusunda teretdut icindeyiz. Subat 27 tarihinden once Turkiyeye gitmesimi uygun olur yoksa burda beklerse kacak duruma dusecegi icin daha sonra problem yasarmiyiz. Ayni zamanda turist vizesini bukadar dar bir surede uzatma sansimiz varmi? Ne tavsiye edersiniz. Simdiden tesekkur ederiz.
Statu degisikligine basvurdugu icin, USCIS basvuruyu reddetmedigi surece kacak duruma dusmez. USCIS basvuruyu reddederse o gun itibariyle kacak duruma duser. Kabul ederse, kacak duruma zaten dusmeyecek ve surecinizi ilerleteceksiniz.Yani turist vizesini uzatmak icin basvuru yapmaniz gerekmiyor. Sayin @crazycells 'den de teyit alalim garanti olsun.
-
@KADIRCAN, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
hayirli olsun.
ABD vatandaslari esleri, out-of-status olsalar da AOS surecine baslayabiliyorlar. O nedenle sizin telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok, size belgeler gecikmeli gelse de Green Card surecinize zarar gelmeyecek.
Fakat artik ne statu degisikligi (ya da vize uzatma) basvurusu yapmalisiniz, ne de esiniz Turkiye'ye gitmeli. Bu iki durum sorunlu
cunku artik esinizin gocmenlik istegi var. -
@crazycells cok tesekkur ederim
-
Merhaba,
Benim Permanent Resident Card'i uzerindeki numarayi yanlis bastiklari icin geri cagirmislardi. 19 Ocak'ta kart ellerine gecti. Guya 20 gun icinde yeni kartin elimde olmasi gerekiyordu mektuba gore gonderdikleri. Tabii ki oyle olmadi ve kartin statusu hala Recalled olarak duruyor.
Ben email gonderdim USCIS'e. Gonderdikleri mektupta bir email adresi vardi. Yaklasik 2 hafta sonra cevap geldi. Sizin mektubunuza su numara atanmistir, Contact center durumu arastiriyor diye. Atanan numara case number gibi bir sey degil. Online status bakamiyorum anladigim kadariyla.
Basina daha evvel boyle bir sey gelen var mi? Yani Contact Center'dan email alip, durum arastiriliyor, bekleyin vs gibi?
Bu arada aramaya calistim USCIS'i 4 kere, ama robot disinda hicbir seyle konusamiyorum. Robotla kavga edecektim artik

-
Merhabalar,
Sizlere bi konuda danışmak istiyorum. Eşim Amerika vatandaşı ve 2020 Ağustosda Amerika da evlendik. Şuan ikimizde amerikadayız. Evraklarımızı uscis e gönderdik ancak e devletten aldığım ve sonrasında çevirisini yaptırdığım nüfus kayıt örneği yüzünden sorun yaşadım. Başka bir belge göndermemi istediler. Amerika’da konsolosluğa gidip mi halletmem gerekiyor tam olarak anlamadım. Konsolosluktan alacağım nüfus kayıt örneği ile e devlet den aldığım aynı evrak diye düşünüyorum . Formül a belgesi mi almalıyım ? Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler -
@efe, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Merhabalar,
Sizlere bi konuda danışmak istiyorum. Eşim Amerika vatandaşı ve 2020 Ağustosda Amerika da evlendik. Şuan ikimizde amerikadayız. Evraklarımızı uscis e gönderdik ancak e devletten aldığım ve sonrasında çevirisini yaptırdığım nüfus kayıt örneği yüzünden sorun yaşadım. Başka bir belge göndermemi istediler. Amerika’da konsolosluğa gidip mi halletmem gerekiyor tam olarak anlamadım. Konsolosluktan alacağım nüfus kayıt örneği ile e devlet den aldığım aynı evrak diye düşünüyorum . Formül a belgesi mi almalıyım ? Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkürlerNufus kayit ornegini "Certified Translation" mi yaptirdiniz?
-
@crazycells
Sanıyorum öyle olması gerek. Çalıştığım avukat translation I yaptırmıştı. Ancak yeterli olmamış görünüşe bakılırsa -
I-131 Expedite Request hakkinda bilgisi olan varmi 3 ay icerisinde elimde olmasi icin ne yapmaliyim.
-
@Kerem-Aydın, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
I-131 Expedite Request hakkinda bilgisi olan varmi 3 ay icerisinde elimde olmasi icin ne yapmaliyim.
Expedite Request'i sadece cok acil durumlar icin yapabiliyorsunuz, maalesef belgelerin sadece daha hizli ulasmasi icin bu basvuruyu yapamazsiniz, gercek bir neden ve bunun belgelerle desteklenmesi lazim. Eger hizli sekilde belge size ulasmazsa bunun cok ciddi sonuclarinin olacagini gosterebiliyorsaniz o durumda kabul olma ihtimali artacaktir.
Eger bu sekilde acil bir durumunuz oldugunu dusunuyorsaniz, basvuru yapabilirsiniz. Fakat kabul edip etmeme tamamen USCIS yetkisinde. Su basliktan sartlari okuyabilirsiniz:
https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/how-to-make-an-expedite-request
-
@efe, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@crazycells
Sanıyorum öyle olması gerek. Çalıştığım avukat translation I yaptırmıştı. Ancak yeterli olmamış görünüşe bakılırsaBu belgenin kabul gormesi lazim, bunu pek cok kisi gonderdi ve USCIS kabul etti. Konsolosluktan dediginiz belgeleri de alabilirsiniz ama bence avukattan gonderdigi belgenin kopyasini isteyin ve bu cevirinin bir yerinde "certification" ile ilgili muhur veya yazi arayin. Eger bu yazi yoksa, zaten neden reddedildigini anlamis oluruz ve yeni bir belge almaktansa eldeki belgenin dogru cevirisiyle gonderebilirsiniz.
-
@crazycells verdiğiniz bilgler için teşekkür ederim. Avukattan aldığım belgenin ön yazısını size gönderiyorum . Zaman bulup inceleme fırsatınız olursa müteşekkir olacağımı bilmenizi isterim . İyi çalışmalar.!!

-
@efe Konsolosluk ile irtibata gecin ve ordan isteyin yakin degilseniz posta ile de işlem yapabiliyorsunuz.Bu genelde ben de dahil herkesin basina gelebiliyor.
-
@efe bu belgeyi kabul etmemeleri ilginc olmus, bunun dogum bilgilerini icerdigini belki de anlamamislardir. Keske ceviri yapan kisiye soyleseydiniz, basligi "Birth Certificate" seklinde atsaymis o durumda anlarlardi. Ayni belge ama sadece "birth" kelimesini gormedikleri icin reddetmis olabilirler.
Neyse, sayin @graombze 'nin belirttigi gibi konsolosluktan ingilizce olarak belgeyi alabilirsiniz ve onu direkt gonderebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum