American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
-
@sChAdOw, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
Cocuk bakimlarina yardim icin ailelere "$8000"a kadar "tax credit"
Peki türkiyeden bunun için gelen ailelerimiz için kullanabilir miyiz:)
Sorunuzu tam anlayamadim maalesef, ama ayrintili bilgi icin bir ustteki iletiyi inceleyebilirsiniz. :thumbs_up:
-
Vergi bildiriminde belirtecek ve alacaksınız demişsin ya Alicim ama biz vergi beyanımızı yaptık daha dün 😂🤦🏻♀️ Geç kaldık galiba bişeyleri belirtmek için, yoksa onlar sonradan bizi görürler mi, hayırlı vatandaşlar olarak😂@crazycells
-
@gizemyavuz92, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
Vergi bildiriminde belirtecek ve alacaksınız demişsin ya Alicim ama biz vergi beyanımızı yaptık daha dün 😂🤦🏻♀️ Geç kaldık galiba bişeyleri belirtmek için, yoksa onlar sonradan bizi görürler mi, hayırlı vatandaşlar olarak😂@crazycells
hangi yıla ait vergi beyanını yaptınız acaba?yanlış bilmiyorsam 2020 yılı vergi beyanı henüz başlamadı.
-
2020 yılının beyanını yaptık. Eşim W2 formunu aldığı için bişey beklememize gerek kalmadı @nwtzki
-
@gizemyavuz92, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
Henuz yasalasmadi :)
Kanun 2021 yilinda gececegi icin bu yilin vergi bildiriminde (yani gelecek yil) bu tax credit'i verme ihtimalleri daha yuksek.
-
Ali büyük adamsın🙂 @crazycells
-
@crazycells teşekkürler bazı sitelerde taksit ile verileceği yazmış. Neyse gelsin de nasıl gelirse gelsin :)
-
@sChAdOw, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
@crazycells teşekkürler bazı sitelerde taksit ile verileceği yazmış. Neyse gelsin de nasıl gelirse gelsin :)
Yasalasinca ayrintilar netlesmis olur :)
-
@crazycells, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
Cocuk bakimlarina yardim icin ailelere "$8000"a kadar "tax credit, kısmını anlayamadım ben. Her aile için mi yoksa yardım için başvuran ailelere mi ?
Tax credit diyor, o nedenle basvuruya gerek olmayacak diye dusunuyorum. Vergi bildiriminde belirteceksiniz ve alacaksiniz buyuk ihtimal.
Fakat, bunun henuz yasanin son sekli olmadigini unutmayin... Normalde tasarilari hemen foruma aktarmiyoruz, ama bunun yasalasma ihtimali %99.9 oldugu icin simdiden basligi olusturdum. Demokratlar hem baskanlik kendilerinde, hem de Senato ve Meclis'te cogunlukken ve bunlarin ustune "reconciliation" hakkini kullanmisken, eger bu yasayi geciremezlerse, zaten tarihe ABD hukumetindeki gelmis gecmis en beceriksiz grup olarak yazilmayi kafalarina koymus demektir :D
Dediginiz maddeye iliskin yapilan aciklamayi asagiya aktariyorum:
Increase tax credits to help cover the cost of childcare.
To help address the childcare affordability crisis, President Biden is calling on Congress to expand child care tax credits on an emergency basis for one year to help working families cover the cost of childcare. Families will get back as a tax credit as much as half of their spending on child care for children under age 13, so that they can receive a total of up to $4,000 for one child or $8,000 for two or more children. The tax credit will be refundable, meaning that families who don’t owe a lot in taxes will still benefit. The full 50 percent reimbursement will be available to families making less than $125,000 a year. And, all families making between $125,000 and $400,000 will receive a partial credit so they receive benefits at least as generous as those they can receive today.Ayrintili bilgiye suradan ulasabilirsiniz:
Bu haberde, calisan ailelerin 13 yas altindaki cocuklarinin bakimi icin day care gibi yerlere yaptiklari harcamanin yarisina kadar olan miktari tax credit olarak geri alabileceklerini yaziyor. Bunun icin cocuklarin qualified bir day care de olmalari lazim. Day care size yil sonunda 1099 gonderecek ve onu kullanarak child tax credit alacaksiniz vergi beyani yaparken.
-
@MySea çok teşekkür ediyorum , bildiğim iyi oldu.
-
Son haberlere gore cocuk basina yillik $3,000 ve $3,600 child credit pakete demokratlar tarafindan ekleniyor. Paket yururluge girince, Temmuz ayindan itibaren cocuk basina aylik odemeler baslayacak.
0-6 yas arasi aylik $300
7-17 yas arasi aylik $250https://www.cnn.com/2021/02/07/politics/child-tax-credit-democrats-biden/index.html
-
-
@MySea, içinde söyledi: American Rescue Plan (1.9 trilyon dolarlık COVID-19 yardım paketi - Üçüncü Stimulus Çek)
Son haberlere gore cocuk basina yillik $3,000 ve $3,600 child credit pakete demokratlar tarafindan ekleniyor. Paket yururluge girince, Temmuz ayindan itibaren cocuk basina aylik odemeler baslayacak.
0-6 yas arasi aylik $300
7-17 yas arasi aylik $250https://www.cnn.com/2021/02/07/politics/child-tax-credit-democrats-biden/index.html
Gelir limiti var mi bu yardımın?
-
@damladav Bekar anne/baba icin $75k, evliler icin $150k ust limit.
-
Merhabalar, biz Türkiye'de evlendik. Eşim Amerikan vatandaşı, ben Türkiye. İkimiz de henüz öğrenciyiz dolayısıyla gelirimiz yok. Normalde eşimin vergi bildirimi yapmasına gerek yok ama anladığım kadarıyla Green Card işlemleri için 2020 vergi beyanı yapmamız gerekiyor. Hazır yapmışken de married şeklinde yapsak stimulus fazla gelebilir diye gördüğümden bir şey sormak istedim size. Biz Ocak 2021 de evlendik, 2020 boyunca da beraber yaşıyorduk zaten. 2020 tax file ını married yapamaz mıyız bu durumda?
Diğer bir sorum, eşimin abd vatandaşı kardeşi diğer abd vatandaşı 16 yaş altı kardeşini dependent olarak file yapsa kabul edilir mi? Babamız 2019 da vefat etti, annemiz Türk vatandaşı ve sağ.
-
Esiniz ABD vatandasi olarak, hic geliri olmadigindan tax return yapmasina gerek yok. Ama stimulus yardim alabilmek adina yapmak istiyorsa, sansini deneyebilir.
Siz Ocak 2021'de evlendiginiz icin, 2020 tax return'de married olarak yapamaz. Single yapmasi gerekir.
Kardesini dependent yapabilmesi icin, yilin en az 6 ayinda onu maddi olarak destekledigini ispatlamasi gerekiyor. Yiyecek, giyecek, kalacak yer vb seklinde. Kendisinin hic geliri olmadigi icin bunu yapabilmesi cok zor.
-
@MySea çok teşekkürler cevabınız için
-
Cocuk icin yardim paketinde ilerleme.
https://www.kiplinger.com/taxes/602335/house-approves-3000-child-tax-credit-for-2021?amp
-
@MySea sanirim 1400 dolarlık yardım çekleri de gelecek değil mi?
-
@graombze Evet oyle gorunuyor. Kisi basi $1400 ve cocuk icinde yillik $3000 (7-17 yas) ve $3600 (0-6 yas).
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum