Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)


  • 1000 yada 1200$ olacak beklentisi vardi. 600$ az oldu. Biden da fason cikti.


  • Senatoda demokratlarin su anda 46, cumhuriyetcilerin ise 50 senatoru var. 2 koltuk baskalarinda. 2 koltuk ise 5 Ocak'daki Georgia secimlerinde belli olacak. Buyuk ihtimalle 1 demokrat 1 cumhuriyetci olabilir. Bu durumda cogunluk cumhuriyetcilerde olacak. Biden'in kongreden karar cikartma durumu cok zora girecek. Zaten su anda bile zor, ancak bipartizan yani karsilikli anlasma/pazarlik ile karar cikartabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, ikinci yardim ceki ve ilgili yasayla ilgili tum konulari su baslikta konusabiliriz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3961/tüm-amerikalılara-i̇kinci-stimulus-çek-gönderiliyor-900-milyar-dolarlık-covid-19-yardım-paketi


  • @crazycells biz 2019 vergi bildirimi yaptk lakin posta yolu ile yaptigimiz icin cek gonderimi olmadi bize, sisteme henuz islenmedigini dusunuyoruz. Sanirim cek almayanlar 2020 vergi bildirimi esnasinda bunu belirtecek ve vergi indirimi alacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Trump Hükümeti Tüm Amerikalılara Çek Gönderiyor (CARES Act Stimulus Payments)

    @crazycells biz 2019 vergi bildirimi yaptk lakin posta yolu ile yaptigimiz icin cek gonderimi olmadi bize, sisteme henuz islenmedigini dusunuyoruz. Sanirim cek almayanlar 2020 vergi bildirimi esnasinda bunu belirtecek ve vergi indirimi alacak.

    dogrudur. 2020 ve 2021 yili icin bu konuda ekstra sorular ekleyeceklerdir vergi bildirimi formuna.


  • Trump, Kongre'den değişiklik yapmasını isteyerek Covid yardım tasarısını şüpheye düşürdü

    Güncellenmiş 07:52 23 Aralık 2020

    Başkan Donald Trump Salı günü yaptığı açıklamada, Kongre'den geçen koronavirüs yardım tasarısında değişiklik yapılmasını istediğini ve 900 milyar dolarlık teşvikin geleceğini şüpheli bıraktığını söyledi.
    Trump'ın pozisyonu, kendi yönetiminin müzakere etmesine yardımcı olduğu dikkatlice hazırlanmış tasarıyı torpile etme tehdidinde bulunabilir - bu, hükümetin kapanmasına ve veto ile devam ederse ekonomiyi dibe vurmasına neden olabilir.
    Trump, Twitter'da yayınlanan bir videoda, "Kongreden bu tasarıyı değiştirmesini ve gülünç derecede düşük olanı çift başına $ 2000 veya 4000 $ 'a çıkarmasını istiyorum" dedi. "Ayrıca Kongre'den bu yasadaki savurgan ve gereksiz maddelerden derhal kurtulmasını veya bana uygun bir fatura göndermesini istiyorum."
    Olağanüstü mesaj, büyük ölçüde tedbirle ilgili müzakereleri milletvekillerine ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e bıraktıktan sonra geldi. Trump, tasarıyı açıkça veto etmekle tehdit etmedi, ancak son durumundan memnun olmadığını söyledi.
    Videoda, "Birkaç ay önce Kongre, Amerikan halkına acilen ihtiyaç duyulan yardımı almak için yeni bir paket üzerinde görüşmelere başladı. Bu sonsuza kadar sürdü," dedi.
    "Ancak, şimdi masama geri göndermeyi planladıkları fatura beklenenden çok farklı. Bu gerçekten bir rezalet."
    Yine de Trump'ın mesajı Meclis Başkanı Nancy Pelosi tarafından olumlu karşılandı ve tweet attı: "Cumhuriyetçiler defalarca Başkan'ın doğrudan kontroller için ne kadar istediğini söylemeyi reddettiler."
    "Sonunda, Başkan 2,000 $ 'ı kabul etti - Demokratlar bunu oybirliğiyle rızasıyla bu hafta Kat'a getirmeye hazır." Dedi. "Haydi Yapalım şunu!"
    Ancak Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, tweet attı, "Amerikalıların ihtiyaç duyduğu daha fazla yardımı iletmekten memnuniyet duyuyoruz", ancak "Trump'ın insanlara yardım etmek ve hükümeti açık tutmak için tasarıyı imzalaması gerektiğini" vurguladı.
    "Belki Trump sonunda kendisini faydalı kılabilir ve Cumhuriyetçilerin bunu bir daha engellememesini sağlayabilir" dedi.
    CNN, Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ve Meclis Azınlık Lideri Kevin McCarthy'nin ofislerine ulaştı.
    Birden fazla kaynak CNN'e, Başkan'ın mesajının, büyük veto-korumalı çoğunluklarla geçen tedbirin yeniden müzakeresine yol açmayacağını söyledi.
    Şu anda, Capitol Hill'deki bazılarının umudu, Trump'ın tasarıyı veto edeceğini açıkça söylemediği için, tasarıyı veto etmeyeceğidir.
    House Democrats Perşembe günü oybirliğiyle doğrudan ödemeleri artırma amaçlı bir tasarıyı geçirmeye çalışacak, ancak herhangi bir üye bu çabadan vazgeçebilir. Böyle bir fatura bloke edildiğinde veya bloke edildiğinde ne olacağı belirsiz.
    Hükümet finansmanı önümüzdeki Pazartesi bitecek.
    Trump'ın açıklaması Beyaz Saray tarafından filme alındı ​​ve basına açık değildi. Gazetecilerin Cumhurbaşkanına soru sorma şansı olmadı. Mesajın ne zaman kaydedildiği belli değil.
    Cumhurbaşkanı geçmişte tasarıyı imzalayacağını söylemişti ve Salı günü erken saatlerde Beyaz Saray tasarıyı alenen savundu. Ancak müttefiklerinin çoğu kabul edilen anlaşmaya karşı çıktı.
    Beyaz Saray, yorum talebine yanıt vermedi.
    Aylarca süren meşakkatli müzakerelerin ardından Kongre Pazartesi akşamı, pandemiden etkilenen Amerikalılara katmanlar halinde mali destek sağlamayı amaçlayan 900 milyar dolarlık Covid yardım paketini onaylamak için oy kullandı.
    Mevzuat, yetişkin başına 600 $ 'a kadar doğrudan ödemeleri, haftalık 300 $' lık geliştirilmiş işsizlik yardımlarını, yaklaşık 284 milyar $ 'lık Maaş Çeki Koruma Programı kredilerini, 25 milyar $' lık kira yardımını, tahliye moratoryumunun uzatılmasını ve okullar ve kolejler için 82 milyar $ 'ı içermektedir.
    Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell Pazar gecesi anlaşmayı duyururken, "Ulusumuzun çok uzun süredir duyması gereken şeyi nihayet rapor edebiliriz: Daha fazla yardım yolda." Dedi.
    Anlaşmaya ancak her iki taraf da bazı temel taleplerinden vazgeçtikten sonra varıldı ve doğrudan teşvik kontrolleri müzakereler boyunca önemli bir anlaşmazlık noktası olduğunu kanıtladı.
    Trump etrafındaki insanlara doğrudan ödemelerin çok daha yüksek olmasını istediğini söylese de, 600 dolarlık paketi - bazı milletvekillerinin yaptığı ilk yardım paketinde onaylanan 1.200 dolarlık tutarın yarısı - içeren paketi kabul etmek istemediğini öne sürmedi. bu sefer bastırıyor.
    Kongre liderleri arasında bir anlaşma yapıldığında, Trump'ın yardımcıları, Başkan'ın gemide olduğuna inanarak imza attı, ancak Salı günü iki yetkili, paketin içinden ayrıntılı bir şekilde geçtiğine inanmadıklarını söyledi.
    Aslında, video mesajı boyunca Trump, Covid yardım tasarısının değil, çok yönlü harcama tasarısının bir parçası olan çeşitli hükümlere karşı çıktı.
    Başkan bir noktada "Buna Covid yardım tasarısı deniyor, ancak Covid ile neredeyse hiçbir ilgisi yok" dedi.
    Mali yılın geri kalanında tüm federal kurumlara para tahsis eden çok amaçlı harcama faturası, teşvik anlaşmasıyla birleştirilirken, omnibus faturasına ayrılan fonlar, Covid yardım faturası için daha az kullanılabilir olduğu anlamına gelmiyor.
    Beyaz Saray yardımcıları, Salı günü Trump'ın video mesajıyla ilgili şaşkınlık ve kızgınlıklarını dile getirdi.
    Çok az danışman, Başkanın konutun bodrumundaki çelenkli Diplomatik Kabul Odası'ndan beş dakikalık bir noktayı kaydettiğini bile biliyordu ve en az bir Beyaz Saray yetkilisi, basın sekreteri yardımcısı Brian Morgenstern, videodan bir saat önce gazetecilere verdiği demeçte Trump imzalama niyetinin sinyalini verdiğini yazdı.
    Videonun yayınlanmasının ardından yardımcılar, Başkan'ın yasayla ilgili resmi tutumunun ne olduğunu ve yasayı veto etmekle tehdit edip etmediğini anlamak için çabaladılar.
    Bir yetkili, Trump'ın son günlerde uyarıcıyı çevreleyen müzakerelere çok az ilgi gösterdiğini, neredeyse yalnızca seçimi bozmaya yönelik beyhude girişimlerine odaklandığını söyledi.
    Görüşmelere doğrudan dahil olmadı ve görevi Salı sabahı yaptığı açıklamada paketi öven Mnuchin'e bıraktı.
    Pek çok yardımcısı gibi, Capitol Hill'deki Cumhuriyetçilere, Trump'ın teşvik yasasına karşı çıkacağı konusunda bilgi verilmedi. Bir GOP liderlik yardımcısı, bunun beklenip beklenmediği sorulduğunda CNN'e "hayır" dedi.

    Trump throws Covid relief bill in doubt by asking Congress to amend it
    Updated 7:52 AM EST December 23, 2020
    President Donald Trump on Tuesday said he is asking for changes to the coronavirus relief bill passed by Congress, leaving the future of the $900 billion stimulus in doubt.
    Trump's position could threaten to torpedo the carefully drafted bill, which his own administration helped negotiate -- a move that could lead to a government shutdown and send the economy into a tailspin if he carried through with a veto.
    "I'm asking Congress to amend this bill and increase the ridiculously low $600 to $2000 or $4000 per couple," Trump said in a video released on Twitter. "I'm also asking Congress to immediately get rid of the wasteful and unnecessary items in this legislation or to send me a suitable bill."
    The extraordinary message came after he largely left negotiations over the measure to lawmakers and his Treasury Secretary Steven Mnuchin. Trump did not explicitly threaten to veto the bill, but said he was dissatisfied with its final state.
    "A few months ago, Congress started negotiations on a new package to get urgently needed help to the American people. It's taken forever," he said in the video.
    "However, the bill they are now planning to send back to my desk is much different than anticipated. It really is a disgrace."
    Still, Trump's message appeared to be greeted favorably by House Speaker Nancy Pelosi, who tweeted: "Republicans repeatedly refused to say what amount the President wanted for direct checks."
    "At last, the President has agreed to $2,000 — Democrats are ready to bring this to the Floor this week by unanimous consent," she said. "Let's do it!"
    Senate Minority Leader Chuck Schumer, however, tweeted, "we're glad to pass more aid Americans need" but stressed that "Trump needs to sign the bill to help people and keep the government open."
    "Maybe Trump can finally make himself useful and get Republicans not to block it again," he said.
    CNN has reached out to the offices of Senate Majority Leader Mitch McConnell and House Minority Leader Kevin McCarthy.
    Multiple sources told CNN that the President's message isn't going to prompt a renegotiation of the measure, which passed with big veto-proof majorities.
    At the moment, the hope among some on Capitol Hill is that Trump won't veto the bill, since he never explicitly said he would.
    House Democrats on Thursday will try to pass a bill to increase direct payments by unanimous consent, though any one member can scuttle that effort. It's unclear what will happen when or if such a bill is blocked.
    Government funding runs out next Monday.
    Trump's statement was filmed by the White House and was not open to the press. Reporters did not have a chance to ask the President questions. It's unclear when the message was recorded.
    The President has in the past said he would sign the bill, and earlier Tuesday the White House publicly defended the bill. But many of his allies have spoken out against the agreement passed.
    The White House did not respond to a request for comment.
    Following months of grueling negotiations, Congress had voted Monday evening to approve the far-reaching $900 billion Covid relief package aimed at delivering layers of financial support to Americans affected by the pandemic.
    The legislation includes direct payments of up to $600 per adult, enhanced jobless benefits of $300 per week, roughly $284 billion in Paycheck Protection Program loans, $25 billion in rental assistance, an extension of the eviction moratorium and $82 billion for schools and colleges.
    "We can finally report what our nation has needed to hear for a very long time: More help is on the way," Senate Majority Leader Mitch McConnell said Sunday night in announcing the deal.
    The deal was reached only after both parties relinquished some of their key demands, with direct stimulus checks proving to be a major sticking point throughout negotiations.
    While Trump had told people around him he wanted the direct payments to be much higher, he did not suggest he was unwilling to accept the package containing the $600 amount -- half the $1,200 amount approved in the first relief package, which some lawmakers had been pushing for this time.
    When a deal was struck between congressional leaders, Trump's aides signed off believing the President was on board, though two officials said on Tuesday they did not believe he was walked through the package in detail.
    In fact, throughout his video message, Trump railed against several provisions that were actually part of the omnibus spending bill, not the Covid relief bill.
    "It is called the Covid relief bill, but it has almost nothing to do with Covid," the President said at one point.
    While the omnibus spending bill -- which appropriates money for all the federal agencies for the rest of the fiscal year -- was combined with the stimulus deal, funds allocated to the omnibus bill don't mean less is available for the Covid relief bill.
    White House aides expressed surprise and annoyance about Trump's video message Tuesday.
    Few advisers knew the President was even taping the five-minute spot from the garland-bedecked Diplomatic Reception Room, in the basement of the residence, and at least one White House official, deputy press secretary Brian Morgenstern, told reporters an hour before the video posted that Trump had signaled his intent to sign it.
    After the video posted, aides scrambled to figure out what the President's official position on the legislation was and whether he was actually threatening to veto the legislation.
    One official said Trump had been paying little attention to the negotiations surrounding the stimulus in recent days, focused almost exclusively on his futile attempts to overturn the election.
    He was not directly involved in the talks, leaving the task to Mnuchin -- who praised the package in a statement Tuesday morning.
    Like many of his own aides, Republicans on Capitol Hill were not given a heads up that Trump was going to rail against the stimulus bill. A GOP leadership aide told CNN "no" when asked if this was expected.
    This story has been updated.
    © 2020 Cable News Network, Inc. A WarnerMedia Company. All Rights Reserved.


  • Temsilciler meclisinin 2000$ lik smitulus checki onayladigi soyleniyor bu dogru mu? Bilgisi olan var mi ?


  • @ahmetemre temsilciler meclisi onayladı ama demokratlar agırlıkta oldugu icin pek bişey ifade etmiyor. senatoda ki oylama önemli. senatodan geçmez diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Bu sene amerika'ya yeni gelmiş birisi tax file göndermemiş birisi stimulus çeki almaya hak sahibi mi? Bir arkadaşım stimulus çeki aldığını söyleyen bu sene gelen birisiyle tanışmış bu doğru mu? bizler stimulus çeki almaya hak sahibi miyiz:


  • @samuraisamet 2021 yilinda ABD'e giris yapmis olsaydiniz, bu yil yani 2022 de 2021 yilinin tax return yaparak alabilirdiniz. 2022 de giris yaptiysaniz, alamazsiniz.


  • ek olarak alanlar seneye vergi bildiriminde bunu gelirlerine eklemek zorunda diye biliyorum yanlışsam düzeltin


  • @Doncarleone Dogrudur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum