Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• Tekrardan selamlar, merak etmeyin bu sefer şu bu oldu diye yazmayacağım🤣
    29.01.2021 tarihinde 15.20 THY İstanbul - Miami uçağı ile Miami'ye Curtis Morrison'un açtığı YoungVTrump davası sayesinde aldığım FX1(F2A) vizemle giriş yaptım.

Türkiyedeki işlemler klasik bir pcr testi istediler orada başka yerde bakmadılar. Bir de form doldurduk. ABD inişimde, İlk olarak pasaport memuru vizemi alıp 10 saniye sonra lütfen şurada bekleyin dedi, ardından hiç bekletmeden arkadan bir başka border polisi beni çağırdı. Bir odaya geldik yaklaşık 20-25 kişi vardı. Oturdum yaklaşık 1saat20dakika kadar bekledim. Kimilerini odaya kimilerini bir bankoya çağırıyorlardı. İsmimi seslendiler ve beni de bankoya çağırdılar. SSN hakkında bilgi verdiler, Eşimi sordular, Green Card'ı nasıl alacağım hakkında bilgi verdiler ücret ödeme yerini falan. Yaşayacağım ve GC gelecek ev adresini teyit ettiker. Üzerimdeki para miktarının 10bini geçip geçmediğini, yiyecek getirip getirmediğimi sordular telaffuzda yanlışlık yapmamak için elimde bir liste yapmıştım bagajımla ilgili, dedim bunlar var. Tamam sorun yok dedi ve welcome to USA diyerek uğurladı. Sonrası malum. Herkese bu yolda önce sabırlar daha sonra da bol şans. Umarım her şeyleriniz yolunda gider🙏 Herkese teşekkürler 👋

• Ali cihan bey ve sevgili arkadaslar merhaba. Evlilik yoluyla green card sureciyle ilgili bir sorum olacak. Ben green cardliyim ve 1.5 senedir abd'deyim. Kiz arkadasim 2 senedir abd'de ve su an vize durumu f1 pending. Ogrenci statusu gelmedigi icin ikinci kez b2 ye basvurdu. Su an biz evlenme karari aldik. O new york da yasiyor ben alabamada. Mart ayinda ben gidecegim ve mayis ayinda da o buraya tasinacak. Bu surec icerisinde nerede ve hangi zamanda evlenmek daha mantikli olacaktir? Evlenmenin hemen ardindan mi f2a ya mi basvurmak gerekir? Bu durum buradaki yasal statusunu nasil etkiler?Greencard basvurdugumuzda F1 statusu hala pending olursa statu basvurusu duser mi? Bu konuda bana fikrinizi soyler misiniz? Calistigimiz avukat abd vatandasi ile evlilik konusunda bilgili ama gren cardli ile evlilik konusunda bana yeterli bilgiye sahip degil gibi geliyor. Bu durumda beni geriyor. Siz bilgili arkadaslarin da fikrini almak istedim tesekkurler saygilar.

• @cesurcaner, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Tekrardan selamlar, merak etmeyin bu sefer şu bu oldu diye yazmayacağım🤣
    29.01.2021 tarihinde 15.20 THY İstanbul - Miami uçağı ile Miami'ye Curtis Morrison'un açtığı YoungVTrump davası sayesinde aldığım FX1(F2A) vizemle giriş yaptım.

Türkiyedeki işlemler klasik bir pcr testi istediler orada başka yerde bakmadılar. Bir de form doldurduk. ABD inişimde, İlk olarak pasaport memuru vizemi alıp 10 saniye sonra lütfen şurada bekleyin dedi, ardından hiç bekletmeden arkadan bir başka border polisi beni çağırdı. Bir odaya geldik yaklaşık 20-25 kişi vardı. Oturdum yaklaşık 1saat20dakika kadar bekledim. Kimilerini odaya kimilerini bir bankoya çağırıyorlardı. İsmimi seslendiler ve beni de bankoya çağırdılar. SSN hakkında bilgi verdiler, Eşimi sordular, Green Card'ı nasıl alacağım hakkında bilgi verdiler ücret ödeme yerini falan. Yaşayacağım ve GC gelecek ev adresini teyit ettiker. Üzerimdeki para miktarının 10bini geçip geçmediğini, yiyecek getirip getirmediğimi sordular telaffuzda yanlışlık yapmamak için elimde bir liste yapmıştım bagajımla ilgili, dedim bunlar var. Tamam sorun yok dedi ve welcome to USA diyerek uğurladı. Sonrası malum. Herkese bu yolda önce sabırlar daha sonra da bol şans. Umarım her şeyleriniz yolunda gider🙏 Herkese teşekkürler 👋

gözünüz aydin 🙂 yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

• ⭐⭐⭐

@cesurcaner tebrik ederim gözünüz aydın. Yeni hayatınızda ailenizle mutluluklar dilerim 🙏

• @hulyaekçok teşekkürler 🙏🏻

• @cesurcaner good luck...

• @phadu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Ali cihan bey ve sevgili arkadaslar merhaba. Evlilik yoluyla green card sureciyle ilgili bir sorum olacak. Ben green cardliyim ve 1.5 senedir abd'deyim. Kiz arkadasim 2 senedir abd'de ve su an vize durumu f1 pending. Ogrenci statusu gelmedigi icin ikinci kez b2 ye basvurdu. Su an biz evlenme karari aldik. O new york da yasiyor ben alabamada. Mart ayinda ben gidecegim ve mayis ayinda da o buraya tasinacak. Bu surec icerisinde nerede ve hangi zamanda evlenmek daha mantikli olacaktir? Evlenmenin hemen ardindan mi f2a ya mi basvurmak gerekir? Bu durum buradaki yasal statusunu nasil etkiler?Greencard basvurdugumuzda F1 statusu hala pending olursa statu basvurusu duser mi? Bu konuda bana fikrinizi soyler misiniz? Calistigimiz avukat abd vatandasi ile evlilik konusunda bilgili ama gren cardli ile evlilik konusunda bana yeterli bilgiye sahip degil gibi geliyor. Bu durumda beni geriyor. Siz bilgili arkadaslarin da fikrini almak istedim tesekkurler saygilar.

AOS surecine girmeniz gerekli, su an icin bir sorun gorunmuyor. F2A tarihi bultende "Current" oldugu surece problem yasamazsiniz.

Statusu henuz bitmedigi icin (yapmis oldugu basvuru kendisine yari-koruma sagliyor diye dusunebilirsiniz) AOS islemlerine baslayabilir. Statusu pending oldugu surece, out-of-status sayilmayacak, out-of-status olmadigi surece de AOS surecine baslayabiliyorsunuz.

Bence bultendeki "current"i kaybetmeden hizli bir sekilde evlenin 🙂 ne kadar erken baslarsaniz surece o kadar iyi olur. I-485 alindi bilgisi elinize ulastiginda o da size ABD'de kalma sansi verecek, ondan sonraki surecte "Extension of Status" basvurusu yapmak zorunda olmayacaksiniz (yine de avukatiniza bir danisin)

• @crazycells, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@phadu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Ali cihan bey ve sevgili arkadaslar merhaba. Evlilik yoluyla green card sureciyle ilgili bir sorum olacak. Ben green cardliyim ve 1.5 senedir abd'deyim. Kiz arkadasim 2 senedir abd'de ve su an vize durumu f1 pending. Ogrenci statusu gelmedigi icin ikinci kez b2 ye basvurdu. Su an biz evlenme karari aldik. O new york da yasiyor ben alabamada. Mart ayinda ben gidecegim ve mayis ayinda da o buraya tasinacak. Bu surec icerisinde nerede ve hangi zamanda evlenmek daha mantikli olacaktir? Evlenmenin hemen ardindan mi f2a ya mi basvurmak gerekir? Bu durum buradaki yasal statusunu nasil etkiler?Greencard basvurdugumuzda F1 statusu hala pending olursa statu basvurusu duser mi? Bu konuda bana fikrinizi soyler misiniz? Calistigimiz avukat abd vatandasi ile evlilik konusunda bilgili ama gren cardli ile evlilik konusunda bana yeterli bilgiye sahip degil gibi geliyor. Bu durumda beni geriyor. Siz bilgili arkadaslarin da fikrini almak istedim tesekkurler saygilar.

AOS surecine girmeniz gerekli, su an icin bir sorun gorunmuyor. F2A tarihi bultende "Current" oldugu surece problem yasamazsiniz.

Statusu henuz bitmedigi icin (yapmis oldugu basvuru kendisine yari-koruma sagliyor diye dusunebilirsiniz) AOS islemlerine baslayabilir. Statusu pending oldugu surece, out-of-status sayilmayacak, out-of-status olmadigi surece de AOS surecine baslayabiliyorsunuz.

Bence bultendeki "current"i kaybetmeden hizli bir sekilde evlenin 🙂 ne kadar erken baslarsaniz surece o kadar iyi olur. I-485 alindi bilgisi elinize ulastiginda o da size ABD'de kalma sansi verecek, ondan sonraki surecte "Extension of Status" basvurusu yapmak zorunda olmayacaksiniz (yine de avukatiniza bir danisin)

Tesekkur ederiz.

• @crazycells Merhabalar, farkli bir sorum olacakti F2A vize sureci ile alakali. Annem greencard sahibi ve kucuk kardesim icin F2A surecini baslatmak istiyor ancak kardesim 21 yas uzerinde ve kardesimin yasinin dogru girilmedigini biliyoruz Turkiye'deki cogu vatandas gibi. Kardesimin ABD turist vizesi bulunmakta. Sorum su sekilde olacak. Kardesimin yasini mahkeme karari ile kucultmemiz ve sonrasinda F2A ya basvurmamiz mumkun mudur? ABD Gocmenlik ofisi bunu supheli bir hareket olarak mi degerlendirir? Ya da tabi ki resmi bir surec olacak ve bu belgelerle yas kucultme kanitlanacaksa sorun olmaz mi?

Tesekkurler simdiden cevaplar icin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sam, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells Merhabalar, farkli bir sorum olacakti F2A vize sureci ile alakali. Annem greencard sahibi ve kucuk kardesim icin F2A surecini baslatmak istiyor ancak kardesim 21 yas uzerinde ve kardesimin yasinin dogru girilmedigini biliyoruz Turkiye'deki cogu vatandas gibi. Kardesimin ABD turist vizesi bulunmakta. Sorum su sekilde olacak. Kardesimin yasini mahkeme karari ile kucultmemiz ve sonrasinda F2A ya basvurmamiz mumkun mudur? ABD Gocmenlik ofisi bunu supheli bir hareket olarak mi degerlendirir? Ya da tabi ki resmi bir surec olacak ve bu belgelerle yas kucultme kanitlanacaksa sorun olmaz mi?

Tesekkurler simdiden cevaplar icin.

Konsolosluk resmi belgelere gore hareket edecektir.

Mahkeme karari varsa ve mahkeme makul nedenlerle yas kucultme yapmissa, kardesinizi 21 yas alti kabul edeceklerdir diye dusunuyorum.

Fakat F2A ile kardesinizin yasi tum surec boyunca 21 yas alti kabul edilmiyor, bilginize. Su basligi okumanizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi

• @crazycells tesekkurler.

• Merhabalar herhangi bir yere başvurmadan, bu gün 08.02.2021 tarihinde SSN elime ulaştı.
    Üzerinde 02.02.2021 tarihinde basıldığı gözüküyor. ABD'ye ilk girişimi 29.01.2021'de Miami'den yapmıştım. 3 Gün sonra basılmış 9 gün sonra elime ulaştı kısacası.

Öte yandan USCIS 220$ Green Card ücretini de yanlış hatırlamıyorsam, girdikten sonra 5-6 Şubatta ödedim.
    Dün 07.02.2021 itibarıyla https://egov.uscis.gov/casestatus/ sitesinden kontrol ettiğimde "Card Is Being Produced" durumuna düştü, bilmiyorum kısa süre içerisinde de sanırım Green Card'ım elime ulaşacak gözlemlerime göre bilgisi olan paylaşırsa sevinirim 🙂

• Herkese merhaba, ben ve eşim abd de ikamet ediyoruz. Eşim GC sahibi ben de Öğrenci statüsündeyim. Eşimden dolayı GC a başvurmak istedim ancak bugün avukatla konuştum ve dedi ki J1 dan kalma social ımı kullanarak çalıştığım ve tax return yaptığım için, eşimde vatandaş olmadığı için Green Card alamazmışım. Vatandaş olmayanların eşlerini yasa dışı çalıştıkları için affetmiyormuş yasalar. Hemen ortaya çıkmasa da görüşmeye kadar anlarlarmış hatta deport bile edilebilirmişim. Eşimin vatandaşlığına daha 4 yıl var. Ben çok üzgünüm bunun bir yolu yok mudur? Ya da örneği? Bu durumda olup almış olan birileri?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cesurcaner, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Merhabalar herhangi bir yere başvurmadan, bu gün 08.02.2021 tarihinde SSN elime ulaştı.
    Üzerinde 02.02.2021 tarihinde basıldığı gözüküyor. ABD'ye ilk girişimi 29.01.2021'de Miami'den yapmıştım. 3 Gün sonra basılmış 9 gün sonra elime ulaştı kısacası.

Öte yandan USCIS 220$ Green Card ücretini de yanlış hatırlamıyorsam, girdikten sonra 5-6 Şubatta ödedim.
    Dün 07.02.2021 itibarıyla https://egov.uscis.gov/casestatus/ sitesinden kontrol ettiğimde "Card Is Being Produced" durumuna düştü, bilmiyorum kısa süre içerisinde de sanırım Green Card'ım elime ulaşacak gözlemlerime göre bilgisi olan paylaşırsa sevinirim 🙂

o kadar zahmetten ve hengameden sonra bazı işlerin yolunda gitmesi şaşırtıyor değil mi? 🙂
    çok sevindim, umarım kartınız da kısa sürede size teslim edilir.

• @gucarslan Hakkaten öyle oldu:) tesekkür ederim çok. 🙏

• ⭐⭐⭐

Süregelen davalardan ötürü, hükümet tarafından da bazı vize istatistikleri geliyor. Jacob davası kapsamında hükümetin mahkemeye sunduğu bir dilekçede aile birleşimi vizelerinde belge onaylı biriken dosya sayısı 473,000'e ulaşmış. Hep PP'ler ile buzdağının görünen kısmını konuşuyoruz ama işin mutfağındaki karışıklığın haddi hesabı yok.

e2897a56-55cc-4b3c-aa77-315389d8e6ee-telegram-cloud-photo-size-1-5553256288843048885-y.jpg

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Sono burada kafamı karıştıran bir nokta var. Jacob davasında hükümet avukatlarının bu şekilde bir detayı mahkemeye sunmasında amaç ne olabilir?

diyelim ki savunma için yaptılar. bu detay savunmanın hangi kısmında işe yarayacak ki? yargıç Chen'e bu şekilde argümanla gitmeleri çok saçma geldi bana. Chen çıkıp, "madem bu kadar birikmiş dosya var hala neden bu yasakların kalkmasını, kurumların çalışmasını, vizelerin verilmesine karşı çıkan bir tutum içindesiniz" dese buna nasıl cevap verecekler anlamıyorum.

PP'ler kaldırılmasını bütün vize tipleri için isteyen bir davada böyle bir konuyu gündeme getirmek ciddi manada acemilik geldi bana. tamam, bütün dava dosyasını okumadım, belki bu detayı verip farklı yerden yürüyecekler lakin; ben yargıç olsam madem birikmiş yüzbinlerce dosya var o zaman kaldıralım yasakları da bir hata da biz yapmayalım derdim.

umarım Chen de bunu der 🙂

• @Hulya-Myradova, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Herkese merhaba, ben ve eşim abd de ikamet ediyoruz. Eşim GC sahibi ben de Öğrenci statüsündeyim. Eşimden dolayı GC a başvurmak istedim ancak bugün avukatla konuştum ve dedi ki J1 dan kalma social ımı kullanarak çalıştığım ve tax return yaptığım için, eşimde vatandaş olmadığı için Green Card alamazmışım. Vatandaş olmayanların eşlerini yasa dışı çalıştıkları için affetmiyormuş yasalar. Hemen ortaya çıkmasa da görüşmeye kadar anlarlarmış hatta deport bile edilebilirmişim. Eşimin vatandaşlığına daha 4 yıl var. Ben çok üzgünüm bunun bir yolu yok mudur? Ya da örneği? Bu durumda olup almış olan birileri?

Evet, maalesef eger statunuzu ihlal ettiyseniz AOS yapamiyorsunuz.

Sadece IR kategorilerinde (yani ABD vatandaslarinin eslerinde, ebeveynlerinde) bu tur durumlara istisna saglaniyor yasalarda; ama Green Card esleri icin bu sekilde bir istisna yok maalesef.

• @crazycells Tesekkur ediyorum

• @hulyaek @crazycells merhaba bir şey sormak istiyorum. dosyanın nerede işlendiğini tam olarak nerden öğrenebiliyoruz. uscis e girince herhangi bir şey yazmıyor. benim nebraska diye kalmış aklımda neden se [umut herhalde:) ama eşime gelen evraklar alındı mektubunun üzerinde california yazıyor.sanırım california işlendiği büro :((((

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Nazmi ŞenerN
    @ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k