@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

konsoloslugun verdigi cevaptan bunun onemini anlamak icin.

Esnek almıştık zaten, 3 saat öncesine kadar değiştirebiliyormuşuz öğrendim öğlen vaktinde. Bir tek ücretli seçim koltuğumuz yanacak öyle durumda
Umarım gerek kalmayacak. Curtisten de azar yedik az önce, keske irtibata geçmeseydiniz dedi. Artık dediklerini yapmak durumundasınız dedi. Bu şekilde geçen çok oldu diye de yazdı. (bu da ekstra bilgi olarak düşsün) Yani her an da ulaşamıyoruz saat farkı vs. Bi şekilde kendim ettim kendim buldum gibi oldum.
kusura bakmayin... herkesin vizesinde yazip sizde yazmayinca ben aslinda konsolosun sizin dosyayi IR'larla karistirdigini dusundum, malum su an sadece IR kategorileri vize alabiliyor; o nedenle ulasmanizi istedim. Eger gercekten de dosyanizin sistemde online olarak olduguna emin olsaydim hic ugrastirmazdim.
Tekrar her sey icin tesekkürler. 
) Uçak falan, biliyorum dedi. Lütfen yardımcı olun falan dedim tabiri caizse ağladım mevcut durumumdan ötürü. Sabah tekrar readye düştü ardından ap ve issued olduğu anda telefon geldi, 11.45 gibi yeni vizem basılı halde sabah teslim ettiğim ön kapı noktasından vizemi aldım. Hayırlısıyla geri dönüs yoluna basladık. Herkese tekrar tesekkürler