Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.8k 361

• Istanbula giderken new yorkta ucaga binmeden pcr testi isteniyormu yoksa istanbulda havaalaninda da yaptirabilirmiyim

• @ahmetemre, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

6 martta new yorktan istanbula ucus planliyorum moskova aktarmali. Pcr testi konusunda bilgisi olan var mi? Birde moskova transit vize istiyor mu amerikan pasaportum yok greencarliyim

Ucus oncesi negatif test sonucu almaniz gerekiyor:

https://yesilkartforum.com/forum/post/175135

Istanbula giderken new yorkta ucaga binmeden pcr testi isteniyormu yoksa istanbulda havaalaninda da yaptirabilirmiyim

Zaten amac covid-19 pozitif olan kisileri ulkeye sokmamak veya ucus sirasinda yayilmasini engellemek oldugu icin bu dediginizin su anda hicbir ulke tarafindan uygulandigini sanmiyorum. Test isteyen tum ulkeler ucaga binmeden once istiyordur...

• @crazycells cok tesekkur ederim. Thy nin sitesinde pcr testi 3 marttan sonra istenmeyecek gibi birsey okudugumu hatirliyorum sureyi uzatmazlarsa Turkiye icin bu sart 3 martta bitebilir gibi

@crazycells cok tesekkur ederim. Thy nin sitesinde pcr testi 3 marttan sonra istenmeyecek gibi birsey okudugumu hatirliyorum sureyi uzatmazlarsa Turkiye icin bu sart 3 martta bitebilir gibi

Evet, son tarih verdiler ama ona cok guvenmeyin bence, test gerekecekmis gibi hazirlik yapin. ABD'de de her konuda verilen tarihler surekli uzatiliyor...

• @crazycells peki cok tesekkur ederim 🙂

• Oglum ve esim bugun TK ile LAden tekrar girislerini yaptilar. Ucakta bir form doldurmuslar ama cikista kimse sormamis bile. CBPden hic soru sorulmadan "Welcome back denilerek gecmisler. Valizler biraz bekletmis ama sikintisiz ciktilr. Tekk konu, kopekli polsler cikarken tum valizlerikoklamis, yani tum yolcularin , bazi yolculari da polis cevirmis, sebebini bilmiyorlar. Neyse , bizimkiler sag salim geldiler . Darisi herkesin basina. Pazartesi okulla konusacagiz, online kayitformunu gonderdik ama henuz bize dous yapmadilar, durumu soracagiz, gelismeleri egitim kismina yazarim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cnpist gözünüz aydın, çok sevindim sorunsuzca ailenize kavusmaniza.

• ⭐⭐⭐

@cnpist gözünüz aydın

• @cnpist bizde eylül de dc den giriş yaptık. Ben 8 ay üstüne aile 5 ay üzerinde giriş yaptı. Welcome diyerek bizi de geçirdiler. O köpekli polisler çıkışta bizde de vardı. Bizim sandviçlerin kokusunu alıp çantaya atladı bir tanesi. Polis ne var içinde dedi biz de gösterdik. Tamam dedi geçtik. Galiba rutin bir süreç oldu.

• Arkadaşlar merhaba, haftaya İstanbul-New York uçuşum var, PCR testi isteniliyor, peki ben bu testi herhangi bir özel hastanede yaptırsam kabul olur mu?

• @cnpist merhaba geçmiş olsun, aileniz Türkiyeden çıkış yaparken görevliler Greencardlarını sormuşlarmı, yada Greencardı elinde olmayıp vizesiyle gidenlere zorluk çıkarıp çıkarmadıklarına şahit olmuşlar mı?
    Bu konudaki son uygulamayı merak ediyoruz, en son illa Greencardı görmek istediklerini söylüyorlardı, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

• @e-sh07 konsolosluğun sitesinde KOVID-19 Testi Yapmakla Yetkilendirilmiş Tanı Laboratuvarları Listesi başlığı altında bu siteye yönlendiriyor, bu listede birçok devlet ve özel hastane listelenmiş⬇

https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yetkilendirilmis-covi-d-19-tani-laboratuvarlari.html

Ayrıca İstanbul airportda 260 TL karşılığında yaptırabiliyormuşsunuz, sonuçlar 2-4 saat arası çıkıyormuş, muhtemelen havalimanındaki testide kabul ediyorlardır

• sayin @Muhtaradana , greencard'i mutlaka gormek istiyorlar. İlk Gozen kontrol esnasinda bakiyor. C-in esnasinda TK kontuarindaki THY gorevlisi pasaporttaki ilk giris damgasini da sormus ama biz pasaportlari yenilemiştik, damgalar eski pasaportta idi ve kartlar da elinde oldugu icin ustelememis, onemli degil demis, devam etmisler. GC varsa pasaporttaki damgayi sormasi isguzarlik olabilir, zaten ustelememis. Ben 12 gun once LH ile gelmistim, GC olmadan almadiklarini bana soylemislerdi, ben ozellikle sormustum. Su aralar Biden br suru karar imzaliyor, sanirim kisa surede isler daha rahatlayacak .

• @fetihy @gucarslan tesekkur ederim 🙂

• @cnpist bilgiler için teşekkür ederim

• @ICu, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

##Bilgi##

Dün IST-JFK uçuşum vardı. Uçuştan önce test istenmedi. Uçakta NYC'nin CoVid takibi için talep ettiği formu doldurduk.

İndiğimizde otomatik pasaport kontrolüne ardından kontrol sonucumuza göre Custom Border polislerine yönlendirildik.

Polis şu an nerde yerleşik olduğumu, ne kadardır Türkiye'de olduğumu sordum. 11 ay olduğunu söyledim. Yanımda hangi yiyecekleri getirdiğimi sordu;

• kuru üzüm, kuru incir, çiğ fındık, antep fıstığı, tarhana, basma fistıklı kadayıf, balık yağı olduğunu söyledim.

Sorunsuz geçirdi.

Bu arada benim SSN gelmemişti. İşlemler bitince polise bunu sordum. 'İlk girişimde memur bey SSN için işlem yapmayı unutmuş olabilir, siz şimdi yapabilir misiniz?' dedim.

Böyle bir şeyi ilk defa duyduğunu söyledi. Ssn için bir işlem yapmadıklarını, bizlerin getirdiği dökümanları (sarı zarf) USCIS'e gönderdiklerini, işlemeyi onların yaptığını, Ssn için bizzat ofise gidip başvurmam gerektiğini söyledi. Hatta emin olmak için kendinden daha eski bir memura sordu. O da aynısını söyledi.

Uçakta doldurduğumuz sağlık belgesini de havalimanından çıkarken askerlere teslim ettik.

+++

Dün JFK-IST uçuşum vardı.

PCR testini siParadigm'e bağlı bir eczahanede bedavaya yaptırdım. Sonuç bir günde çıktı. Sigortam veya SSN numaram yoktu. Ayrıca bölgede testi yine bedavaya yapan başka yerler de vardı. Pasaportunuzu bile gösterseniz yeterli oluyordu. Yalnızca 'travel' amaçlı olunca ücret isteniyordu.

JFK epey boştu. Uçağa binerken körüklerde hiç CBP yoktu. Kimse bir şey sormadı.

Gümrükten 3 paketli bilgisayarım olduğu halde geçirdiler.

• @Muhtaradana cevabınız için çok teşekkür ederim.

• @Muhtaradana Amerikada test yaptırmadan uçağa binebiliyormuyuz ? Yani testi indiğimizde Türkiyede havaalanında yaptırabiliyormuyuz

• ⭐⭐⭐

@ahmetemre indiğinizde test yaptırabileceğiniz yerlerin hepsi girişten sonra yani testi gelmeden yaptırmanız lazım

Benzer Başlıklar

• Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • COS sürecinde ABD içi uçak yolculuğu yapmak

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    149 Bakış
    T
    merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
  • Ucak harici ulasim tercihleri

Yolculuk
    7
    0 Oy
    7 İleti
    282 Bakış
    redsat2000R
    @ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k