Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Merhabalar. I-130 formunu gondereli tam 13 ay 11 gun oldu. 10 Aralik 2019 da gonderdik. 13 aralik da receipt notice geldi. Baska da ses seda yok. Hala daha bekliyoruz. Ne zaman arasam dosyaniz processing oluyor beklemeniz gerek diyorlar. 13 aydir bekliyoruz. Ne bitmek bilmeyen bir processing bu boyle anlam veremiyorum. Kim bilir daha ne kadar bekleyecegiz. Normal mi sizce bu ?


  • @mavi merhaba, bizim uscis surecimiz 15 ay sürmüştü... Nebraska Center’dan Vermont’a transfer olduktan sonra NVC aşamasına geçebilmiştik. Beklemekten başka yapacak bir şey yok maalesef...


  • @bulls merhaba, yeni hayatınız sağlık ve mutluluk dolu olsun. Forumda vizesini alip Amerika’ya giden herkese ayri ayri seviniyorum. Darısı hepimizin bekleyen herkesin başına. Selamlar


  • @mavi bizde 13 ayda onay almıştık birde fotoğraf yüklediğimiz halde tekrar talep etmişlerdi, muhtemelen yakında uscis belgelerinizi onaylar ve nvc ye transfer eder, eğer ki eksik belge talep edilmezse(ki umarım edilmez). Forumda da okuduğumuz gibi 6 ayda da onay alan var 1,5 yılda da, biraz şans meselesi. Zaten aramışsınızda, bir sıkıntı olsa muhtemelen belirtirlerdi diye düşünüyorum.


  • @mavi Merhaba aslında normal degil ama malesef bizimde 14 ay sonunda onay alabildik eski postlarımda bahsetmiştim milletvekili ile iletişime gecin.Dosyanızda bir hareketlenme olması yuksek ihtimal.


  • @ecren merhaba hızlandırma talebini yapmanız için bir gerekceniz olması gerrekiyor.Denemek bedava ailenizin birliginin zarar gördugunden bahsedebilirsiniz.Asagıda benim yaptıgım formatı ekliyorum.
    posta adresı asagıdadır.

    [email protected]

    Petitioner Name:
    Date of Birth:
    Beneficiary Name:
    Date of Birth:
    Contact Number :

    Dear Sir / Madam,

    My name is ..... and I am the Petitioner for ... (Case number: ......).
    The following is a timeline of events regarding the IR1 visa application for my husband

    .../..../...... - Visa petition mailed to United States Citizenship & Immigration Service
    ..../..../2020 - USCIS approves the visa petition and forwards it to National Visa Center (NVC)
    .../....2020 - Documentarily Qualified

    I hereby respectfully ask that NVC Case ANK.....be expedited for the following reason.

    buraya gerekcenizi yazınız neden hızlandırma talebi ettiginizi.

    All we wish for is to be able to be together as a family during critical time and to get through these chaotic and uncertain times.

    Thank you for considering this request and have a nice day.
    Sincerely.


  • @mavi aynı şekilde 13 aydır bekliyorum hala ses yok CSC çok yavaş


  • @ice cok tesekkur ederim.


  • @bologna congressman ile iletişime gecin.


  • @mavi merhaba biz 18 ayda uscis ten onay alabildik. 12 ay dolunca fotoğraf eksik dediler hemen yolladık 6 ay sonra onay geldi. Yani gerçekten tek yapmanız gereken beklemek allah bol sabır versin


  • @cnnfgm Teşekkürler,aynı dileklerde bende bulunuyorum..🙏


  • @ice Merhabalar . Milletvekilli ile iletişime geçtim . Sağolsun kendisi ertesi gün bana cevap yazdı size yardımcı olacağız diye umarım onların yardımcı olma süresi de uzun sürmez .


  • @mavi Bu aralar dosyanızda bir hareketlenme olursa bilinki sizin işiniz için Uscis le irtibata geçmişlerdir.Size geri dönüş yapmayabilirler.Bol sans


  • @Ozgur-tunali, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf merhaba..Esiniz I-130 form dolduracak uscise postalamak uzere.siz burdan vukuatli nufus kayit orneginizi varsa Eski bosanma ilamlarinizi (varsa esinizinkide)evlilik cuzdaninizin dolu sayfalarini pasaportunuzun biometrik kismini fotokopisi ve biometrik foto2 adetti sanirim esinize yollayacaksiniz..nufus kayitlari ilamlar evlilik cuzdani Yeminli tercume lip notere onaylatilacak..turkce Kabul edilmez.esinizde ordan kendinden istenen evraklari yollayacak tam hatirlayamiyorum degismisde olabilir.ben tr den bunlari yollamistim..@bulls da sanirim aynilari yollamistir.

    Bilgilendirme için teşekkürler.


  • Merhaba, birkaç gündür form I-130 dolduruyoruz eşimle online şekilde. Yakın bir arkadaşım da benim gibi bir Amerikalı ile Türkiyede evlenip online gönderince 2 ayda USCIS onayı aldı. Onun izinden gitmeye çalışıyorum. Arkadaşım evlilik cüzdanının dolu sayfalarını ve sondaki çevirisini tarattım, kabul ettiler dedi. Çeviri yaptırmamış yani. Böyle yapan var mı acaba forumda hep çeviri yaptırılmış, yeni verilen evlilik cüzdanlarında son kısımda çeviride İngilizce de var acaba öncekilerde yok ondan mı kabul edilmedi diye düşündüm. Elimde Formül B de var onun da arkasında ingilizce çevirisi var kendi halinde.

    1 - Formül B yi mi Aile Cüzdanını mı taratıp yüklemeliyim?
    2- Çeviriyi kesin olarak yaptırmam gerekiyor mu?
    3- Visa başvurusu yapılacak yeri seçin diyor, Sariyer/Istanbul yazdım buraya Ankara mı yazmalıyım?
    4- Amerikada yaşayacağım yer adresi soruyor. Öyle bir yer olmadığı için boş mu bırakmalıyım?
    5- Mülakatta bizden tarihçeli ikamet belgesi soruyorlar mı? Son 5 yılda nerede yaşadığımıza dair belge istiyorlar mı yani? Eşimle beraber yaşadığımız tarih ikamet adres değişikliğinden farklı o yüzden soruyorum.
    6- Benim TC pasaportumun bitiş süresine 1 yıl 5 ay var. Gidip yenisini alma imkanım da şu an için yok yeni değiştirdim çünkü. Sıkıntı olur mu?

    Herhangi birini cevaplayabilirseniz çok minnettar olacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba, birkaç gündür form I-130 dolduruyoruz eşimle online şekilde. Yakın bir arkadaşım da benim gibi bir Amerikalı ile Türkiyede evlenip online gönderince 2 ayda USCIS onayı aldı. Onun izinden gitmeye çalışıyorum. Arkadaşım evlilik cüzdanının dolu sayfalarını ve sondaki çevirisini tarattım, kabul ettiler dedi. Çeviri yaptırmamış yani. Böyle yapan var mı acaba forumda hep çeviri yaptırılmış, yeni verilen evlilik cüzdanlarında son kısımda çeviride İngilizce de var acaba öncekilerde yok ondan mı kabul edilmedi diye düşündüm. Elimde Formül B de var onun da arkasında ingilizce çevirisi var kendi halinde.

    1 - Formül B yi mi Aile Cüzdanını mı taratıp yüklemeliyim?
    2- Çeviriyi kesin olarak yaptırmam gerekiyor mu?
    3- Visa başvurusu yapılacak yeri seçin diyor, Sariyer/Istanbul yazdım buraya Ankara mı yazmalıyım?
    4- Amerikada yaşayacağım yer adresi soruyor. Öyle bir yer olmadığı için boş mu bırakmalıyım?
    5- Mülakatta bizden tarihçeli ikamet belgesi soruyorlar mı? Son 5 yılda nerede yaşadığımıza dair belge istiyorlar mı yani? Eşimle beraber yaşadığımız tarih ikamet adres değişikliğinden farklı o yüzden soruyorum.
    6- Benim TC pasaportumun bitiş süresine 1 yıl 5 ay var. Gidip yenisini alma imkanım da şu an için yok yeni değiştirdim çünkü. Sıkıntı olur mu?

    Herhangi birini cevaplayabilirseniz çok minnettar olacağım.

    1. Aile cuzdani.

    2. USCIS icin ceviri gerekiyor, ama eger belgedeki onemli bilgilerin ingilizcesi zaten belgede varsa o durumda ceviri yapmaniza gerek yok. Oldugu sekliyle de USCIS kabul edebilir.

    3. Gocmen vizeler sadece Ankara'daki konsoloslukta veriliyor, Istanbul yazsaniz bile oradan vize almaniz mumkun olmayacagi icin Ankara'ya yonlendirileceksiniz.

    4. Esinizin guvendigi bir adresi gecici olarak forma yazabilirsiniz. Eksik olmasi sorun olabilir.

    5. Hayir.

    6. Su an icin yeterli bence, NVC asamasinda guncelleyebilirsiniz pasaport bilgilerinizi.


  • @crazycells Çok teşekkür ederim bilgiler için, çok sağolun


  • Case Was Sent To The Department of State
    On January 14, 2021, we sent your case, to the Department of State for visa processing.
    Merhaba nebraska service Center kontrol ederken böyle bir güncellemeyle karşılaştım , bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi rica etsem ?


  • @basaknaz Dosyaniz Nvc ye yonlendirilmis 2. asamaya gecmissiniz


  • @ice çok teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 57
  • 1234
  • 4816
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum