ABD Borsasi (hisse senedi alim satimlari)
-
Nice post
-
Bist100 son 10 yılda şu kadar artmış, dolar bu kadar. Demek ki borsaya yatırım doğru birşey değil, dolar olsa daha iyi olurdu diyen ekonomistlerin yüzeysel analizlerine takılmayın.
Herhangi bir büyük firmanın kağıdının 10 yıl önceki haline bakın, bir de şimdiki haline. Sasa, Sise, Tupras, Eregl vb gibi. Şirketlerin hisse değerlerini doğrudur ki piyasa belirliyor ama bir de bu firmaların faaliyet raporlarına bakın.
Grafiklere çizgi çekip şuradan kırar buradaki indikatör şunu söylüyor gibi teknik analizlerdense, uzun vadede temel analiz yapıp şirketlerin varlıklarına bilançolarına yatırımlarına bakın. Eninde sonunda o kağıtlar yürüyecektir.
5 lira maliyet ile BRISA vardı elimde. Şirket Aksaray'da fabrika kurdu ve dolar borcu vardı. Dolayısıyla iyi kar edemeyeceği açıktı. kağıdı 1,5 sene tuttum en son dedim ki bundan bir cacık olmayacak, üstüne üstlük bir de yorumlara çok kaptırdım kendimi (çok büyük bir hata) 6,2-6,5 arası sattım kağıdı (Mart 2020) . Kağıt şuan 20 lirayı geçmiş durumda. Bu benim hatamdı, gelecğeine güvendiğim bir firmadan yorumların gazına gelip çıkmış oldum.Türkiye borsası sığ olduğu için günlük hareketler sizi üzebilir. TR'de tecrübe edinip, ABD'de daha güvenli bir borsada yatırım yapmak gerçekten çok eğlenceli ve güzel bir yatırım olabilir.
-
@nicely gectiniz mi hocam 100k yi

-
@aliarmgn Evet $4 den cıkıs yaptım
ABD geldiğimden beri para artıyor durduramıyorum. Ortalamam $0.49 du aldıgımda. BNGO beni yanıltmadı. Şuan $NOVN aldım. Bakalım nişallah $1 milyon 'a dogru ehdefim sene sonuna kadar. -
@nicely hahah bugun 6 dolari gorunce aklima geldi sizin paylasim yazayim dedim

-
Klişe - abi bitcoin yıkılıyor, uçtu uçtu
Klişe- abi borsaya gireceksen mutlaka bilanço bil
Klişe- abi paranın anasını ağlatıyorum
Klişe- abi arkadaşın dayısı piyasa yapıcısıDoğrusu- risk ne kadar büyük, getiri (götürü) o kadar
Doğrusu- finansal okur yazar olman yeterli
Doğrusu- yaw he he
Doğrusu- atma recep -
Yalniz bitcoin son 3 ay icersinde $9k civarlarindan $34k civarlarina cikti. Cok iyi para yapanlar vardir mutlaka.
-
@MySea tamam canım ben yapmadılar demiyorum doğrusu risk ne kadar büyükse götürü ve getiri o kdar büyük demişim.. aslında aynı şey. Ama götürüsü de büyük olur demeye calıstım
-
R/R oranı kriptoda yüksek tabii. Kripto piyasası fantastik bir piyasa. Aynı gün 10'a katlayan coin'ler olduğu gibi, aynı gün %50+ düşen coin'ler de var. Eninde sonunda bu piyasa sizin çılgınlığınıza ve sinirlerinizin çelikten olup olmadığına bakıyor. Kripto yüzünden hayatı mahvolanlar olduğu gibi, kripto sayesinde hayatı kökten değişen, erkenden finansal özgürlüğünü elde edenler de var.
-
Usde yasayan kisiler icin tax hatirlatmasi yapayim bende. 1 yildan kisa sureli tuttugunuz hisse veya kriptolarda capital gains orani cok yuksek(short term tax) Bu kar yillik gelirinize gore oranlar degisiyor(%12 - %15, %22, %25, %30 , %37 ) diye de gidiyor. Ancak hisseyi veya kripto parayi 1 yildan uzun sure tutarsaniz daha az capital gain tax oduyorsunuz. Gelirinize gore 10,12,15,20 gibi...
Ayrica islem yaptiginiz broker kurumlar gelirinizi IRSe bildiriyor, tax sezonu acilirken hatirlatmak istedim.
-
Sorunum halloldu.
Iletiyi silmeme izin vermedi, bu iletinin silinmesini rica ederim. Herkese iyi gunler. -
cok fena seyler oluyor Elon Musk buyuk buhrandan daha buyuk biseye sebep olacak gibi

-
Wall Street hem sokta hem de agliyor

Ozetle, bir grup hedge fund bir araya gelip Game Stop icin "short" pozisyonu aldilar, ki sirketin batacagini ima eden bir hareket, bu bilginin yayilmasi ve daha cok insana ulasmasi durumunda bu insanlar kendi GME stoklarini satacak ve onlar sattikca bu hedge fund'lar para kazanacakti. Bu kamuya acik bilgiyi farkeden bir Redditor "GameStop"un hisselerini satin alip, diger gamer Redditor'lari da ayni seyi yapmaya tesvik etti. Sonuc olarak yatirimcilarin aldigi risk yuzlerinde patladi ve milyarlarca dolar kaybettiler ve hemen hukumeti bu duruma mudahele etmeye cagirdilar

Bu durum yillardir emsali gorulmemis bir harekete neden oldu ve GME %1100 artti... Internette ekonomistlerin cok eglenceli video'lari var, bazilari "dis mihraklari" (Rusya'yi) suclamaya baslamis bile, oburu sosyal medyada "WE LIKE THE STOCK. WE LIKE THE STOCK

" diyen insanlarla alay edip, bu normal insanlarin ekonomiye zarar verdigini iddia ediyor 
Yani anlayacaginiz milyarderler Wall Stree'te kumar oynayip, yillardir insanlari manipule edip kendileri para kazaninca hicbir sorun yok, ama bunu normal halktan insanlar yapmaya baslayip kendileri para kaybetmeye baslayinca, "bu durum illegal ve hukumet tarafindan kontrol edilmeli"

-
Bu arada GameStop'tan sonra ayni seyi sinema salonu AMC icin deniyorlar

-
@crazycells Durdular
discord hesaplari kapandi redditi private yaptilar izin vermiyor abiler
hesap sahibine noldu acaba 
-
Ahahahahahah. Haberleri yeni gördüm. Wall Street'ci "Godamanlar" üzülmüş biraz
. Gamestop batmaz umarım. Oyun koleksiyonumu oradan yapmayı planlıyorum yıllardır 
-
Twitter'da yazilanlara gore Melvin Capital (bu "shorting" planinin arkasindaki ana yatirimci sirketi) parasinin %30'unu kaybetmis, bu sekilde giderse %50 deger kaybedecekmis Pazartesiye kadar...
Bazi yerlerde Melvin Capital'in coktan hisseleri satip cikis yaptigi yazili, ama kimse buna inanmiyor... Insanlarin hisselerini satip, Melvin Capital'inin deger kaybini azaltmayi planlayan bir yalan oldugunu dusunuyorlar. (Valla ben de yalan oldugunu dusunuyorum
)Reddit Investor hesabinda, Melvin Capital ile Elon Musk arasinda daha once yasananlar ozetlenmis, anlayacaginiz Melvin Capital benzer bir durumu daha once Tesla'ya yasatmis, Elon da firsatini bulunca ocunu almis

-
@crazycells birilerinin cani cok fena yandi bakalim ne olacak

-
Büyük patronlar durumdan rahatsız, yakın zamanda farklı kısıtlayıcı kurallar gelebilir retail kullanıcılara diye tahmin ediyorum.
-
Merhabalar,
2 güzel sorum var.Abd deki banka hesabımızdan Türk şirketlerine ait hisselere yatırım yapabiliyor muyuz.”?
Temettü gelirleri için vergi ödemek gerekiyor mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum