Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

Sabitlendi Yolculuk
286 100 67.6k 203
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Commodore @Sharm sagolun arkadaslar, ilk firsatta ilk post'a tasiyacagim...

• @hockeyumpire2 Öğretmenlikle ilgili konuyu okuduktan sonra bu başlığa düştü yolum. Güzel bir anı olmuş...

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• 1- Kalıcı olarak taşınanlar ev eşyalarını ne yaptı? Ben 1 sene depoda tutmayı planlıyorum. Senelik ücreti 5-7bin TL arası değişiyor. Fakat 1 sene sonra komple satmak istesem nasıl yaparım kafamda soru işareti. Beyaz eşyalar neyse de yatak odası takımı sorun bence. Takımın tüm bileşenlerini almak isteyen bulabilir miyiz?
    Tüm eşyalar aynı anda satılamayacağı için bir haftalık Türkiye ziyaretinde de halledilmez bu iş.
    Bu konuda tecrübesi olan varsa fikir vermesi açısından paylaşabilir mi?

2- Ek olarak; Türk mobil telefon hatlarınızı hemen kapattınız mı yoksa ön ödemeliye mi geçtiniz? Türkiye'deki hat iptal olmasın isteyenler 4-6 ayda bir ödeme mi yapıyorlar?

3- Valize sığmayacak kadar büyük ya da çok ufak tefek temel yaşam ve ev eşyalarını nasıl Amerika'ya getirdiniz? Ör: Kıyafetler. En büyük boy bavula koysam bile kıyafet ve ayakkabıları tek seferde götürebileceğimi sanmıyorum.

• ⭐⭐

@newcomer ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

1- Kalıcı olarak taşınanlar ev eşyalarını ne yaptı? Ben 1 sene depoda tutmayı planlıyorum. Senelik ücreti 5-7bin TL arası değişiyor. Fakat 1 sene sonra komple satmak istesem nasıl yaparım kafamda soru işareti. Beyaz eşyalar neyse de yatak odası takımı sorun bence. Takımın tüm bileşenlerini almak isteyen bulabilir miyiz?
    Tüm eşyalar aynı anda satılamayacağı için bir haftalık Türkiye ziyaretinde de halledilmez bu iş.
    Bu konuda tecrübesi olan varsa fikir vermesi açısından paylaşabilir mi?

2- Ek olarak; Türk mobil telefon hatlarınızı hemen kapattınız mı yoksa ön ödemeliye mi geçtiniz? Türkiye'deki hat iptal olmasın isteyenler 4-6 ayda bir ödeme mi yapıyorlar?

3- Valize sığmayacak kadar büyük ya da çok ufak tefek temel yaşam ve ev eşyalarını nasıl Amerika'ya getirdiniz? Ör: Kıyafetler. En büyük boy bavula koysam bile kıyafet ve ayakkabıları tek seferde götürebileceğimi sanmıyorum.

Ben eşyalarımın hepsini dağıttım bir daha gelmeyi hiç düşünmüyorum :)

• @newcomer
    1 - Eşyaları satması-dağıtması-atması (özellikle atması) çok zor ve uzun süren bir işlem. Bizzat başında bulunmanız zaten gerekiyor.
    2 - TR'de bankacılık işlemlerinize devam etmek istiyorsanız faturasız bir hattı açık tutmanız öneriliyor. Çünkü TR Bankaları US GSM operatörlerini tanımıyorlar. Ön yüklemeli hat olursa maks izin verilen kontör yüklemesiz süre bitmeden min kontör yüklersiniz.
    3 - Kıyafet dahil oradan ucuza alabileceğiniz (veya orada önem arz etmeyen) eşyaları getirmeyin/götürmeyin derim. Onun yerine ilk gidişinizde gerekecek ve önemli eşyaları götürün (Tencere, bornoz, yatak ve nevresim takımları vb). Bir Türk kahvesi takımı efsane güzle olur -benim kriterlerimden-.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@newcomer Geri dönmek niyetiniz yoksa bence eşyaları hemen satın. ABD'ye getirmek hem maliyeti hem de beyaz eşyalar için voltaj sorunu nedeniyle mantıklı değil.
    Benim ve eşimin telefon hatları hala açık, Vodafone faturasız tarifeyi öneririm. 6 ayda bir para yüklemek yeterli oluyor. Hem bankacılık işlemleri için hem de Türkiye'ye tatile gittiğimizde kullanmak için bir süre daha hatları açık tutmayı düşünüyoruz.

• ⭐⭐

Peki Türk telefon hatlarına Amerika'da iken banka işlemleri için atılan güvenlik mesajları geliyor mu. bana bir tek bunun için lazım açıkçası. Gerçi annemin telefonunu tanımlamayı düşüyorum ama mesaj geliyorsa yapmamada gerek kalmaz.

• Evet geliyor. İnternetinizi de anlaşmalı operatörler sayesinde kullanabilirsiniz. Ama elbette farklı ücretler söz konusu (TRCELL ve Vodafone, diğerlerini bilmiyorum).

• peki kendi evi olanlar ne yaptı diye sorayım bende.kiraya vermeyemi yoksa satmayımı düşünüyorsunuz? biz kira yada satmayı düşünmüyoruz.zaten evde daha 2 sene abim kalacak.yılda 1 kere 3 4 haftalığına gelsen nerede kalacaksın eş dost akrabanın yanında ne kadar kalınır ki? kira belki mantıklı ama satmak bence değil belki işler istediğin gibi gitmeyecek dönmek isteyeceksin en azından dönebileceğin bi evin olacak.siz ne düşünüyorsunuz ??

• Biz kredisi bitmemiş evi sattık. Aslında sorunuzun cevabı TR ile organik bağınızın ne kadar güçlü ve gidiş gelişlerinizin ne kadar sık olacağı ile ilgili.
    Dolar bilinen tüm TR lirası tarihi boyunca asla düşmemiş. Kısa düşüşler sonrası pik yapıp daha yukarıda yeniden tutunmuş. Özellikle son 15, 10 ve 5 yıla baktığınızda (ve TR üretim verilerine, ithalat-ihracat verilerine) büyük olasılıkla 5'in üzerine çıkacak ve tutunacak. Hal böyleyken günlüğü 300TL olan all-inclusive otellerde 14 gün kalırsanız kişi başı 4.200 4 kişilik aile 16.800 TL yapar. Bunun $ karşılığı (5TL) 3.350 $ yapar yaklaşık.
    Diyelim ki kesin dönüş yapmak istediniz ve oradaki 10 yıllık kredinizi (bizim buradan giderken yaptığımız gibi) 5. yılında bozmaya karar verdiniz. O zaman orada elinize geçecek para ile buradan rahatlıkla bir ev alabileceğinizi düşünüyorum.
    Houston da ortalama bir ev 150k-400k $ arası. 100k$ ile çıksanız bile burada 500k TL'ye idare eder bir ev bulursunuz.

• @gkhanfeez ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

Peki Türk telefon hatlarına Amerika'da iken banka işlemleri için atılan güvenlik mesajları geliyor mu. bana bir tek bunun için lazım açıkçası. Gerçi annemin telefonunu tanımlamayı düşüyorum ama mesaj geliyorsa yapmamada gerek kalmaz.

Akıllı telefon ve tabletler de internet üzerinden bankacılık işlemleri için tanımlanabiliyor. Yani giriş esnasında güvenlik teyidi için sms alınması artık şart değil. Garanti Bankası için bu şekilde de alternatif var en azından.

• ⭐⭐

@caglaror tesekkür ederim
    😊

• @hockeyumpire2 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

okurken bile sanki green card cıkmıs gibi sevindim :) cok guzel ve yararlı bılgıler var cok cok tesekkur ederız bızlerıde dusundugunuz ıcın. Hepinize yeni yılda başarı,sağlık,mutluluk ve bol para diliyorum.Green cartta istesem insallah cok olmam :)

Sayin @HockeyUmpire2 , bu sizin sansli konunuzmus... siz bu konuda 6 ay once Green Card istemissiniz :) ben de isteyin isteyin cok olmaz demisim, goruyorsunuz sonucu :) DV2019 Loto talihlisi... Guzel bir ani olmus :)

• ⭐⭐

@crazycells sen bizim için büyük bir mucizesi bence 💐🙏

• @crazycells demekki evrene güzel mesajlar yollarmısım sayenizde evet ya ne kadar güzel tesadüf bakarmısın ız cümlelere 😊🤩

• @hockeyumpire2 ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

@crazycells sen bizim için büyük bir mucizesi bence 💐🙏

estagfurullah :) sizin sansiniz.

• Herkese merhabalar,
    Gidişimize sayılı günler kala yaptığım işlemi yazmak istedim. Biri ilkokul 3 diğeri ortaokul 3 ü bitiren 2 çocuğum var. Okuldan aldığım öğrenim belgeleri - karne - transkrip lerini önce yeminli tercümandan ingilizceye çevirttim. Noter onayı yaptırdım. Sonrasında da kaymakamlıktan apostil yaptırdım. Gerekli olacakmı bilmiyorum ama tedbirli olmak açısından yaptırayım diye düşündüm. Hepsi 1 günde halloldu. Bilgi paylaşımının ne kadsr önemli olduğunu çok çok iyi biliyorum. Her ne öğrendiysem bu forumda emeği geçen, deneyimlerini paylaşan arkadaşlar sayesinde öğrendim. Bende her fırsatta deneyimlerimi başımdan geçenleri paylaşmaya gayret ediyorum. Umarım ufakda olsa okuyan / okuyacak arkadaşlara bir faydam olur.
    *** uçuşumuza kalan süremiz şu an itibariyle son 2 gün ...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sayal İyi yapmışsın, okul kaydı sırasında, gideceği sınıfı belirlemede yararlı olur. Ancak noter onayı ve apostil gerekli değil, yeminli tercüme yaptırmak yeter. Gelince göreceksiniz, genelde sözlü beyan bile yeterli oluyor. Burada kurumlar genelde vatandaşa güveniyor.

• @caglaror
    Ben de yakında Amerikaya giriş yapacagım, telefon konusu gündemimde su an.
    Faturasız hat almak en ekonomik yöntem görünüyor, internete bağlanabilirseniz arama dahil birçok işlemi parasız hallediyorsunuz ama bankacılık vs işlemlerinde sms gelmesi gerekince hattın mobil verisini açmanız gerekiyor ya o zaman ucuz olmuyor gibi geliyor bana çünkü Turkcell'e baktım, günlük 25 tl'ye Türkiyedeki tarifenizi aynen Amerikada kullanabiliyorsunuz mesela. O zaman 1 sms almak gerektiğinde 25 tl mi vereceğiz yani? Bankacılık işlemlerinde sms gerekmeden de birçok işlem yapılıyor tabi.
    Evde oldugunuz sürece modem üstünden internet alırsınız, dışarıda avm'lerde bedava internet bulunabilir ama sms almak gerektiğinde hattın mobil verisi açmak dışında bir yöntem var mıdır? Turkcell dışında daha mantıklı yurtdışı tarifeleri öneriniz var mı?
    @crazycells

Benzer Başlıklar

• ABD'ye TR'den Valiz içi Eşya Taşınması

Yolculuk
    20
    0 Oy
    20 İleti
    2k Bakış
    A
    Merhaba, arkadaşlarım beats kulaklık istediler. Valiz içine kutusuz şekilde 4 tane koysam sıkıntı çıkar mı gümrükte? Orada bir sıkıntı yaşamak istemiyorum önceden bilip önlem alırsam iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • Abd'ye DV ile ilk giris/valize konulmaması gerekenler

Kilitli Taşındı Yolculuk
    14
    1 Oy
    14 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    basligi duzelttim arkadaslar, uyari icin tesekkurler. ama bu konudaki bilgiler sadece tek bir baslikta biriksin diye konuyu kilitliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç
  • Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
    4k
    1
    64 Oy
    4k İleti
    550k Bakış
    mekeM
    Merhaba, Ocak ayındaki ilk girişten sonra İstanbul’a dönmüştük. 10 Temmuz’da tekrar giderken Lutfhansa aktarmalı uçuşumuza kabul edilmedik. Pasaporta basılı 1 sene geçerli damga Schengen bölgesinde kabul edilmiyormuş. Kabul edilen sadece ilk geçerli olan 6 ay süresiymiş, o tarihten sonra uzatma yapan damga ile Schengen red veriyormuş. Transit yolcu olması fark etmez, Schengen bölgeye giriş yapmasak da kabul edilmezmiş. Gözen security ekibiyle uzun tartışmalar sonucu THY ile direkt uçmak ve yeniden bilet almak zorunda kaldık. Üstelik Lufthansa vize mevcudiyeti sorumluluğunun müşteriye ait olması gerekçesiyle bilet iadesini de red etti. Tesellimiz İstanbul Havaalanından ayrılmadan tesadüf boş yer olan THY uçuşuna binmek ve seyahate devam etmek oldu. Gözen security THY kabulde damgalı vizeye OK verdi ancak vize bilgilerini kayıt etmekte zorlandı. GC kaydı açtılar sonra boarding noktasında yeniden kayıt düzenlendi ve geçici vizeye dönüştürüldü. Boston girişte vize memuru damgalı vizeyi bilemedi, açıklamaları dinledikten sonra 2.ci kontrol noktasına sevk etti. Bu işlem ilk girişte damga basılan odada yapıldı. Odadaki memurlar pasaportlardaki vizelere ve damgalara bakıp kendi aralarında “bunu neden bize yollamışlar ki? Geçerli bu vizeler, yollayan memurun bilgisizliği” yorumlarıyla beraber “merhaba” vb Türkçe kelimelerle pasaportları bize geri verdiler ve hiçbir soru sormadılar. Henüz GC eline geçmemiş ve pasaportlardaki 1 sene geçerli damga ile Amerika seyahatı yapacak üyeler için bilgilendirmeyi paylaşmak istedim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k