Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @cnnfgm Ben aradım bile yaklaşık 1 saat önce,telesekreter 'in bilgilerinden sonra şu adrese mail gönderin diyor,telefona çıkan kimse yok malesef...


  • Ekran Resmi 2021-01-04 16.42.05.png

    Burada yazdığına göre görüşme için önceden randevu aldıysanız,belirlenen tarih ve saatte lütfen randevunuza geliniz.Aksi takdirde görüşme randevunuz size bildirilinceye kadar bekleyiniz,yazıyor..
    NVC check status sayfasında dosya durumum -READY- yazıyor ve bu bilgi var..
    7 OCAK yazıyorsa bu sanırım NVC ve ELÇİLİĞİN ortak belirlediği tarihtir diye tahmin ediyorum.


  • @bulls benim malime simdi gelen bir mail var. Subject: randevu onayı.

    İcerigi de su şekilde:

    Göçmen Vizesi randevunuzu bu web sitesine başarıyla kaydettiniz.

    Bu talimat sayfasını yazdırmalı ve randevu mektubu / e-posta ile birlikte Konsolosluk görüşmesine getirmelisiniz.

    Konsolosluk görüşmenize randevu mektubunuz / e-postanızda belirtilen tarih ve saatte katılmalısınız.

    Konsolosluk randevunuza gelmeden önce, öncelik tarihinizin hala geçerli olduğunu onaylamak için lütfen Dışişleri Bakanlığı Vize Tebliği´ne bakınız. Eğer geçerli değilse, durumunuzla ilgili işleme devam etmek için, öncelik tarihi güncel olunca randevunuzu tekrar planlamanız gerekecektir. Bu, K vizesi (Nişanlı/ Eş / Çocuk), Seyahat Folyosu ve Geri Dönen Yerleşik Yabancılar (SB1) için geçerli değildir.

    Göçmen vize işlemleri ve gerekli belgeler hakkında ek bilgi için, lütfen randevu mektubunuza / e-postanıza bakın ya da şu adresteki konsolosluk web sitesini ziyaret edin https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv/information/iv_overview.


  • @turgut-yildiz Teşekkürler Turgut bey..


  • @cnnfgm Bu mail zaten var,PTT kaydı yaptıkdan sonra gelen bir mail..
    Bakın orada diyor ki lütfen bu mali yazdırın ve randevu mektubu (E-POSTA) İLE BİRLİKTE GETİRİN...

    Ama randevu mektubu yok 😶


  • @bulls bana yeni geldi bu. Baska bir mail geleceğini ben zannetmiyorum. Size de mülakatta başarılar dilerim. 🙋🏼♀


  • @cnnfgm Teşekkürler iyi dilekleriniz için 🙋🏼♂


  • @drserdar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhabalar herkese. Ben Türkiye’de stajyer hekimim, eşim de hem Türkiye hem ABD vatandaşı. Eşim üzerinden Green card almam için en geç Şubat ayında başvuru yapmayı düşünüyoruz. Aklımda birkaç soru var. ingilizcem iyi olmasına rağmen ve government’ın ilgili neredeyse tüm web sitelerini okumama rağmen hiçbir yerde bulamadım tam olarak istediğim cevapları.

    1. Eşim de ben de hala öğrenci olduğumuz için hiçbir sabit gelirimiz yok. bir miktar birikimimiz var. Ancak birikimimiz de assets ler için gerekli limiti karşılamıyor. 21550x3=65 bin dolar civarı bir birikim göstermemiz gerekiyor benim anladığım. (Hiç gelirimiz olmadığı için.) O da yok. Bu yüzden ABD de yaşayan bir yakınımızdan rica ettim, Sponsor olabilmesi için. Onun tek başına bana sponsor olabilmesi mümkün mü? Eğer bu şekilde oluyorsa eşim değil de sadece tanıdığım kişi mi form dolduracak?

    2. Yaklaşık olarak 2022 Temmuz ayında mezun olacağım. Örneğin 2021 Ocak ayında başvursam, 2022 Şubat ayında işlemleri tamamlayıp Green Card alsam Temmuza kadar Amerika’ya giriş yapmayacak olmam sıkıntı yaşatır mı?

    3. Başvurumu yaptığım ve beklediğim süreç aralığında mesela 2021 Ocak- 2022 Mart aralığı diyelim, bu süreçte örneğin 2022 Ocak ayında staj için 2 aylığına Amerika’ya gitme durumum olacak yüksek ihtimalle. Bunu nasıl yapabilirim? Staj için B1 vizesi istiyorlar Amerika’daki hastaneler. Green card başvuru sürecim devam ederken B1 vizesi alıp Amerika’ya gidebiliyor muyum yoksa kesin olarak Green Cardı bekleyip öyle mi gitmem gerekiyor?

    Sorularım biraz zor ama yanıtlayanlar olursa çok çok mutlu olacağım, hiçbir yerde tam olarak bulamıyorum çünkü cevaplarını. Herkese sağlıklı günler dilerim.

    İyi günler herkese, daha önce kendi durumumu yazmıştım. Şöyle bir sıkıntımız var. I-864 Affidavit of Support formunu doldurmak için Amerika'da domicile olma şartı var. Eşim de yıllardır (13 yıldır) Türkiye'de yaşıyor. Amerikadan bir joint sponsor buldum ama, eşim bana sponsor olamadan o kişi tek başına bana sponsor olabilir mi? Bir yerde eşimin mutlaka sponsor olması gerektiği yazıyor, co sponsor da olabilmesi için. Kafam çok karıştı. Mesela eşimin birikimleri vardı assetsler içinde gösterebileceğimiz. Onu gösteremeyecek miyiz o zaman? Affidavit of Support'un detaylarını bilen biri varsa çok mutlu olacağım.


  • @drserdar eşinin assetleri gösterebilirsiniz. Amerikadan sponsor bulsan bile yine sana green card için başvuran US vatandaşı eşin oda mecburen I 864 dolduruyor. US te bulduğun kişi oda I 864 dolduruyor. US vatandaşı eş her durumda mutlaka I 864 dolduruyor. Bu konuda crazycell bir link göndermişti bana eski mesajlara bakarsan orada çok detaylı bilgi var. O mesaja bakabilirsin.


  • Randevu alan arkadaşlar (Bulls, cnnfgm,e.sh07) son durum şu bu durumda. Kayıt yaptırıyoruz (bize gelen linkten e mail le) bir randevu tarihi veriliyor. Sonra PTT den mi kayıt yapıyoruz? Bu PTT kaydı bize gönderilen kayıt linkinde kayıt olurkenmi bizi yönlendirip oradan mı PTT kaydı yapılıyor? Sonra da bize gelen mailin çıktısını alıyoruz.


  • randevu alan arkadaşlara tebrikler. görüşmeden sonra deneyimlerini yazarlarsa seviniriz.


  • @enrique arkadaşım sen halen DQ onayı bekliyorsun değil mi? Telefon ve mail ile cevap gelmiyor mu? 3 ayı geçmiş NVC all accepted 23 eylül yazmışsın.


  • @bonjour evet malesef DQ gelmedi. nvc account'ta aylardır değişiklik yok. hepsi "accepted" duruyor hala. LA'da avukata arattım, hatlar hep meşgul dedi. sonra yine arayacak. 1 ay önce "ask NVC" ye mail attım ama kaplumbağa hızındalar, bazen 2-3 ay sonra cevap veriyorlarmış, daha cevap gelmedi. sanırım bir dosya yı inceliyorlar ama bu kadar da sürer mi anlamadım. sponsorumda sıkıntı çıkmaz, sağlam. belki eşimin divorce paper'a takıldılar. oda orjinal,apostilli,çevirili. 15 aya doğru gidiyor. acayip sinir olmuş durumdayız. eşim de gitmek istiyor artık 1 senedir burada, bensiz de dönmek istemiyor. bunaldık yeminle.


  • @enrique biz nvc’yi her aradığımızda ulaşabiliyorduk, gerçekten cok üzücü sizin de basınıza gelen bu durum... biz 23. Ayda randevu alabildik... cok sinir bozucu gerçekten...


  • @bonjour hocam o linkleri aratıyorum ama bulamıyorum. Şunu hala anlamadım. Sponsor kişinin mutlaka Amerika’da yaşaması gerektiği yazıyor affidavit of supportta. Eşim bana sponsor olamıyor bunu düşünürsek. Nasıl birikimlerini gösterebileceğim?


  • @drserdar bunu biz crazycell ilede konuştuk birçok sefer. Eğer kendine US te yaşayan sponsor bulursan vize alman garanti dedi Crazycell. yani eşin ve sen TR de yaiıyor isen US te kendine co sponsor bulursan Crazycell in söylediğine göre vize alman garanti gibi. Ama bulamaz isen eğer her ikinizde Tr de yşıyor iseniz ve burada assetleri gösterirsen buna karar verecek konsolos dedi Crazycell. Dediğim gibi ben tamamen Crazycell in söylediklerinden anladığım bu.

    Her iki eş TR de yaşayıp US te sponsor gösteren bir çok kişi vize aldı. Yani eğer ikiniz TR de yaşıyorsanız US te bir sponsor gösterirsen kendine büyük ihtimal alırsın vizeni. US te kendine sponsor bulmuşsun daha ne sıkıntı ediyorsun. O kişi I 864 dolduracak tax return, W2 falan gönderecek sana bu kadar.


  • @drserdar 2 ay once ben de asset yapmayi dusundum falat Us de olan avukatim asset i onermedigini ve sponsor bulmam gerektigini soylediginden sponspor a yoneldim ve o sekilde hallettim.


  • Dear Anjana,

    Can my spouse and I use foreign assets to meet the green card income requirements?

    Happily Married

    Dear Happily Married,

    First of all, congratulations!

    You’re asking a good question, and you’re not alone — completing Form I-864 (officially called the “Affidavit of Support”) is a requirement on every green card application.

    The short answer to your question is … yes and no. Before you include any assets on Form I-864, make sure that you don’t have enough income from employment to satisfy the minimum financial sponsorship requirement for your household size. For most marriage green card sponsors (the spouses who are U.S. citizens or green card holders), that minimum is 125% of the U.S. Federal Poverty Guidelines.

    Only if you cannot meet that minimum income requirement should you then consider using your household’s assets. As for whether you can use foreign assets: If you’re the sponsor, you may include only U.S.-based assets, such as savings and stocks, as well as your home or secondary vehicle. The official I-864 guidelines state, however, that green card applicants may include their assets no matter where they live, whether in the United States or abroad.

    But that’s not all you need to know. There are additional constraints on using foreign assets as proof of financial support:

    1. The assets must be “liquid” (that is, convertible into cash within one year).

    2. It must be possible to move the assets from the country where they are located to the United States — and only up to the value of each asset allowed by the green card applicant’s home country.

    3. The total of your assets must equal at least five times the difference between the sponsor’s income and the applicable poverty guidelines. If, for instance, that shortfall is $5,000, you’ll need to include on your I-864 at least $25,000 worth of assets.

    As long as you meet the above conditions, you should be able to use the green card applicant’s assets that are outside the United States.

    For more details, check out our full guide to the Marriage Visa Income Requirements. Boundless can help you make sure your affidavit of support form (I-864) is properly and accurately completed, along with all the other required government forms for your green card application.

    Best wishes!

    Anjana

    Şu cümlede anlaşılan sponsor sadece US teki assetlerini katabiliri ama green card için başvurduğun eşinin ister US ister US dışındaki assetlerini bile katabilirsen diyor " As for whether you can use foreign assets: If you’re the sponsor, you may include only U.S.-based assets, such as savings and stocks, as well as your home or secondary vehicle.The official I-864 guidelines state, however, that green card applicants may include their assets no matter where they live, whether in the United States or abroad"

    Birde şu var çekiliş ile green card çıkanlar bankada 20 veya 30 bin dolar bir para göstererek green card vizelrini alıyorlar. Bu yüzden Bulls arkadaşımıza neden avukat önermemiş asset gösterme demiş ilginç.


  • @bonjour Ben de çekiliş ile çıkanların o miktarları göstererek gidebilmelerine şaşırıyorum. Mesela federal poverty guidelines a göre 2 kişi için yıllık 21550 dolar tax fileda gelir göstermek gerekiyor. Amerikan vatandaşları her eksik parayı 3 le çarpıp kalan parayı assets ler ile tamamlayabiliyor.

    Burada benim merak ettiğim şu, tax file da "0" dolar olan birisi 21550x3=64650 dolar assets gösterebiliyor mu? Sadece birikim gösterince kabul ediyorlar mı acaba?

    Eşim üzerindeki bazı birikimleri kendi üzerime alıp borç vs o paraya tamamlarsam kendi kendimize yetip sponsor bulmadan halledebilir miyiz acaba diye düşündüm.

    Çok karmaşık sorular gerçekten. Avukata sorsam o bile bilmez gibi geliyor..


  • @drserdar varsa işlemlerini yaptırdığın avukatın veya tanıdığın bir avukat. Sorarmısın bu konuyu? Eşin ile birlikte TR de yaşadığını ve assetlerinizi gösterip göstereyeceğinizi? Böylelikle bir konu daha aydınlanmış olur.


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 654
  • 8
  • 1235
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum