Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Sadece THY degil, Pegasus falanda benzer duyurular yapiyorlar. Ayrica kara ve deniz yollari ile seyahatleri de kapsiyormus.


  • @crazycells Turkiye varisli ya da Turkiyeden transit gececek yolculardan PCR testi isteniyor. Cumledeki "yurt disi cikisli" , yurt disina yapilacak ucus manasinda degil. Su an icin Turkiyeden cikisli ucuslarda PCR testi istenmiyor, varis ulkeniz istiyor mu ona bakmak gerekiyor. THY ile ayrica telefonda teyit ettim. Bilginize


  • @HockeyUmpire2 Amerikada varis sehrni istiyorsa yaptirmaniz gerekir ama THY Turkiye cikisli ucuslarda istemiyor su an. Varis ulkesinin kurallari gecerli.

  • ⭐⭐

    @cnpist tamam 2 gun once atlanta thy subesine e mail atip durumu sordugumda ,Turkiye'den - Atlanta'ya ucacaksa herhangi bir test istenmiyor denilmisti. Ben yine bu hafta e -mail atip gunceller ,burayada haber veririm.

  • ⭐⭐

    Türkiye'den direkt ABD uçuşları için istenmiyor.


  • 3 Ocak gidiş 10 Ocak dönüş Antalya - Boston uçuşumuz var. Bileti 6 Kasım'da almıştık. O zamanlar Şubat'a almıştık. THY her gün tarife değişikliği yaparak oyuncak etti .Sadece saat değil 2 gün öteye bile attı değişiklik yaparken. O tarife değişikliği yaptıkça bize de ücretsiz değişim ya da iade hakkı veriyordu yeni tarifeyi onaylamak için. Biz de öne çektik uçuşu. Saatlerimizi harcadık müşteri hizmetleriyle konuşarak. Bir de bu değişiklik onaylarından birinde eşimin biletine işlem yapamayan müşteri hizmetleri çalışanı biletlerimizi ayırdı. Ayırdıktan sonra da pişkin pişkin "onaylıyor musunuz?" diye sordu. Zaten yapmışsın yapacağını daha neyi soruyorsun. Checkin sırasında ücretsiz bir şekilde koltuk seçebileceğimizi defalarca söyledi. Şimdi diyorlar ki 1 Ocak'tan itibaren ücretsiz koltuk seçimi yokmuş. Biz oradayken dönüş biletimizde değişiklik yaparlarsa ne yaparız hiç bilmiyorum. Bu devirde birlikte bilet alan iki kişinin yan yana uçmak için bu kadar uğraşması belki de üstüne para ödemek zorunda bırakılması inanılır gibi değil.


  • Merhaba , ocağın ilk haftasına Lufthansa ile İstanbul- Frankfurt aktarmalı Newyork (Newark) uçuşu için bilet almayı düşünüyorum.(Greencardım elimde) Uygun fiyatlı olduğu için tercih ediyorum. Şu durumda son güncellemeler hakkında bilgisi olan var mı? 1-Newjersey e geçeceğim için Newyork kurallarına mı tabi değil miyim?
    2-Kovid testi zorunluluğu var mı? Varsa sadece havalimanındaki test merkezininki mi kabul ediyorlar? Teşekkürler @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @crazycells Turkiye varisli ya da Turkiyeden transit gececek yolculardan PCR testi isteniyor. Cumledeki "yurt disi cikisli" , yurt disina yapilacak ucus manasinda degil. Su an icin Turkiyeden cikisli ucuslarda PCR testi istenmiyor, varis ulkeniz istiyor mu ona bakmak gerekiyor. THY ile ayrica telefonda teyit ettim. Bilginize

    duzeltmeyi yaptim, uyari icin tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilhanucarus, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba , ocağın ilk haftasına Lufthansa ile İstanbul- Frankfurt aktarmalı Newyork (Newark) uçuşu için bilet almayı düşünüyorum.(Greencardım elimde) Uygun fiyatlı olduğu için tercih ediyorum. Şu durumda son güncellemeler hakkında bilgisi olan var mı? 1-Newjersey e geçeceğim için Newyork kurallarına mı tabi değil miyim?
    2-Kovid testi zorunluluğu var mı? Varsa sadece havalimanındaki test merkezininki mi kabul ediyorlar? Teşekkürler @crazycells

    New York'ta 14 gunluk zorunlu karantina var, eger karantinada kalmak istemiyorsaniz o durumda test gerekiyor. Ama su an yolculuk veya ucaga binmek icin test zaruri degil.

    Tam emin degilim, ama sanirim New Jersey'e gececekseniz o durumda cok sorun etmeyeceklerdir bu kisitlamalari diye dusunuyorum.


  • Amerikadan Türkiye'ye gelişte test sıkıntılı bir süreç. 9 ocakta uçacagım, bazı test merkezlerı sonuç icin 6 gün sğre veriyor. PCR sonucunu nasıl alıp nasıl ucacagız?


  • @crazycells teşekkür ediyorum


  • yarın TR gelişlerine test başlıyor.
    bir hatırlatma yapmak istiyorum.
    genelde 2 test yapılıyor. Anitkor ( genelde kan) ve PCR (cubukla burun örneği) denilen test.
    TR nin istediği PCR testi. Garanti olsun diye antikor testi kesinlikle yaptırmayınız. boşuna para vermiş olursunuz. antikor test sonucuyla havaalanına giderseniz hüsran yaşarsınız. Çünkü antikor testleri çok hızlı çıkar ve süreye aldanıp sakın yaptırmayın.
    alacağınız belgede PCR Test Result Negatif yazmalı.
    Kamu spotu olsun. Pozitif çıkarsa hemen en yakın yetkili sağlık kuruluşuna gidin.


  • Merhaba ben şubat 2 sinde bebegimşe lutfanse hava şirketiyle türkşyeye gidecegim . Bebegimede yaptırmam gerekicekmi henüz 4 aylık . Birde bu walgreenslerde oluyor ordan yaptırsak acaba bi ğroblem olurmu


  • merhabalar Ocak sonunda Luftansa ile Frankfurt üstünden Houstona bir haftalık giriş çıkış yapmayı planlıyoruz. Almanya transitinin test istiyor mu? Türkiyeye dönüşte Houstondanerde test yaptırmak mantıklı olur, eyaletlerin yaptıgı ücretsiz testlerden yaralanmak mümkün mü? bilgi verirseniz çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @neslikaan, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba ben şubat 2 sinde bebegimşe lutfanse hava şirketiyle türkşyeye gidecegim . Bebegimede yaptırmam gerekicekmi henüz 4 aylık . Birde bu walgreenslerde oluyor ordan yaptırsak acaba bi ğroblem olurmu

    6 yas alti icin gerekmiyor.

    Sorun olmaz, onlari da kabul ederler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dras, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    merhabalar Ocak sonunda Luftansa ile Frankfurt üstünden Houstona bir haftalık giriş çıkış yapmayı planlıyoruz. Almanya transitinin test istiyor mu? Türkiyeye dönüşte Houstondanerde test yaptırmak mantıklı olur, eyaletlerin yaptıgı ücretsiz testlerden yaralanmak mümkün mü? bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Sanirim eyaletlerin cogu ucretsiz yapmiyor ama saglik sigorta sirketlerinin karsilamasi icin yasa gecirdiler, yani eger saglik sigortaniz varsa ucretsiz yapilmasi lazim diye dusunuyorum ama tabi federal bir karar olmadigi icin yasadiginiz yer icin kurallari arastirmalisiniz.


  • THY den düzeltme mesajı geldi Sanırım ingiltere üzerinden transit gelenler bazı uygulamalardan hariç tutulacak

    Sayın Yolcularımız,

    Uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin tarih ve saatleriyle; planlanan hareket saati 30 Aralık 2020 00:00 ve sonra olan seferlerde seyahat edecek ve transit haricinde Türkiye'ye giriş yapacak 6 yaş ve üzeri tüm yolcularımızın seferin planlanan hareket saatinden 72 saat önce alınmış negatif PCR test belgesi ibraz etmeleri zorunludur (Numune veriliş saati ile seferin planlanan hareket saati arasında maksimum 72 saat olmalıdır). Test Nükleik asit test olmalıdır. Türkiye'ye giriş yapmayacak ve Türkiye’den bir başka ülkeye devamı olan dış hat yolcularımızın ise varış noktası regülasyonlarını dikkate almaları gerekmektedir. 01 Mart 2021 tarihine kadar bu uygulama geçerli olacaktır.

    Bununla birlikte, uçuşun icra edildiği ülkenin tarih ve saatleriyle seferin planlı hareket saati 30 Aralık 2020 00:00 ve sonrası olan Birleşik Krallık, Danimarka ve Güney Afrika çıkışlı seferlerde seyahat edecek veya son 10 gün içerisinde bu ülkelerde bulunan ve transit haricinde Türkiye'ye giriş yapacak 6 yaş ve üzeri tüm yolcularımızın seferin planlanan hareket saatinden 72 saat önce alınmış negatif PCR test belgesi ibraz etmeleri zorunludur (Numune veriliş saati ile seferin planlanan hareket saati arasında maksimum 72 saat olmalıdır). Bu yolcularımız varsa ikametlerinde veya farklı yerlerde karantinaya alınacak olup, 7 gün sonra kendilerine PCR testi uygulanacaktır. Test sonucu negatif olursa karantina kaldırılacaktır.

    İyi uçuşlar dileriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    THY den düzeltme mesajı geldi Sanırım ingiltere üzerinden transit gelenler bazı uygulamalardan hariç tutulacak

    Evet, bu durumda Turkiye'ye giris yapmayip sadece havalimaninda aktarma yapan yolcular bu uygulamalardan muaf olacak.


  • @SAVAS @rana

    Merhaba,
    Gidiş gelişleriniz nasıl oldu? PCR testini nerde, ne kadara yaptırdınız?
    Tecrübelerinizi paylaşmanız mümkün mü?


  • @ICu seyahatimi erteledim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum