Kredi Skoru / Credit History
-
@cnpist, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Ne zaman kredi kartinin limitinin arttirilmasini istemek gerek ? 6 ay mı 1 sene mi ,bunun bir zaman cizelgesi var midir ? Bir de bunu bankadaki hesabi acan yetkili ile mi gorsumek daha dogru olur yoksa online olarak limit arttirimi istemek mi daha dogru. Tesekkurler
BofA icin 6 ayda bir diyebiliriz. Online bankacilik uzerinden yapiliyor.
-
@knnrn Kenan Bey, bu sabah online uzerinden basvurdum ve aninda limiti 2000USD olarak guncelledi sistem.
-
Selamlar,
Kredi notumu 812 yapmis birisi olarak, mumkun oldugunda kredi kartinizi kullanmayin. Ayrica bir debit kart alip debit kullanin. Sistem size verilen limiti ne kadar kullandiginiza bakiyor. Eger kredi kullanim oraniniz %10 uzerine cikarsa direk negatif olarak puana yansiyor.
-
@YollardakiAdam, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Selamlar,
Kredi notumu 812 yapmis birisi olarak, mumkun oldugunda kredi kartinizi kullanmayin. Ayrica bir debit kart alip debit kullanin. Sistem size verilen limiti ne kadar kullandiginiza bakiyor. Eger kredi kullanim oraniniz %10 uzerine cikarsa direk negatif olarak puana yansiyor.
Kkredi kartı yerine tüm alışverişlerimizi sadece debit karttan yaparsak ta kredi skorumuz yükseliyor mu demek istediniz.Mümkün olursa kredi kartı kullanmak istemem.
-
@kartalveat, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@YollardakiAdam, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Selamlar,
Kkredi kartı yerine tüm alışverişlerimizi sadece debit karttan yaparsak ta kredi skorumuz yükseliyor mu demek istediniz.Mümkün olursa kredi kartı kullanmak istemem.
Yanlis anlasilmasin. Simdi size limit tanimlaniyor ve harcamalariniz izleniyor. Eger ki hayatinizi 1.000 limitli kredi kartini 900 kullanarak gecirirseniz, Krediyle gecinen ve parasi olmayan biri olarak gorunursunuz ve size 5bin limit tanimlansa 4500 kullanacaginizi dusunurler. Halbuki 1000 limitli karti 10 lirayla kullanirsaniz banka icin risk olusturmazsiniz ve size limit verilirken korkulmaz. Isterseniz kredi kartinin tam limitini kullanip hesap kesim oncesi hepsini odeyebilirsiniz de ben uzun bir sure boyle yapmistim.
-
@YollardakiAdam Teşekkür ederim verdiğiniz güzel bilgi için.
Bir başka sorum olsun. Kartın hesap kesim tarihinden önce borcun hepsini ödemek mi puanı artırır yoksa hesap kesim tarihinden önce %5 kalacak kadarını ödeyip kalan %5 nide hesap kesim tarihinden bir kaç gün sonra ödemek mi kredi puanın artmasına daha fazla katkı sağlar.Bu yöndeki deneyiminiz nedir acaba? -
@kartalveat Benim tavsiyem Debit kart yerine kredi kartı kullanmak ve hesap kesilmeden önce borcun %90 kadarını ödemek olur. Kalanı da hesap kesimi sonrası ödeyebilirsiniz.
Kredi kartı kullanılmadığı zaman limit artırmak ve aktif tutmak zor oluyor. Eski bir kart kapanırsa kredi geçmişindeki tüm hareketler siliniyor, kredi skoruna çok olumsuz yansıyor. -
@knnrn Verdiğiniz bilgi için size çok teşekkür ederim.Anlaşıldı ki, kredi kartı kullanmak bu işin kaçınılmazı.
Bahsettiğiniz gibi kullanmaya dikkat edilmesi durumunda skor açısından faydalı olacak -
@kartalveat, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@knnrn Verdiğiniz bilgi için size çok teşekkür ederim.Anlaşıldı ki, kredi kartı kullanmak bu işin kaçınılmazı.
Bahsettiğiniz gibi kullanmaya dikkat edilmesi durumunda skor açısından faydalı olacakevet, bence de kredi karti kullanin.
debit kart direkt banka hesabinizdan cektigi icin, eger bir sorun yasarsiniz (size ait olmayan bir odeme vs.) ve banka sizde hatayi bulursa veya supheli bir aktivite tespit etmezse o durumda paraniz ucabilir... fakat kredi kartlarinda, bankanin parasini harcayip ay sonunda borcunuzu kendilerine oduyorsunuz :) size ait olmayan odemelerden de sorumlu degilsiniz, bankalar hemen o odemeleri iptal ediyorlar ve sizi sorumlu tutmuyorlar...
-
Kredi kartlarinda dispute yapmak daha kolay ve genelde sizin adiniza olumlu sonuclanir. Debit kartlarda para direk hesabinizdan cekilip islem yapildigi icin, dispute yapma olayi daha zor. Ve ustelik bu esnada paraniz coktan hesaptan eksilmis oluyor.
-
@crazycells @MySea Çok değerli bilgiydi bunlar.Sizlere teşekkür ederim.
-
Merhaba arkadaşlar, eşim ile birlikte Chase’den checking account açtırdık. 1 adet hesap açıldı ve ikimize de birer adet debit kart yollayacaklarını söylediler. Hesap 1 tane olmasına rağmen ikimizin de kendine ait kartı olacağı için, ikimizin de kredi skoru oluşacak değil mi? Pek anlamadığım bir diğer şey ise; görevli “ kartınız eğer ödeme esnasında pin girerseniz debit kartı gibi, eğer pin girmezseniz kredi kartı gibi davranır” dedi. Bu ne demek oluyor? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bu hesap dışında Bank of Amerika’dan da secured card başvurusu yapmaya gerek var mı?
-
@morpenguen, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhaba arkadaşlar, eşim ile birlikte Chase’den checking account açtırdık. 1 adet hesap açıldı ve ikimize de birer adet debit kart yollayacaklarını söylediler. Hesap 1 tane olmasına rağmen ikimizin de kendine ait kartı olacağı için, ikimizin de kredi skoru oluşacak değil mi? Pek anlamadığım bir diğer şey ise; görevli “ kartınız eğer ödeme esnasında pin girerseniz debit kartı gibi, eğer pin girmezseniz kredi kartı gibi davranır” dedi. Bu ne demek oluyor? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bu hesap dışında Bank of Amerika’dan da secured card başvurusu yapmaya gerek var mı?
Maalesef checking account ve buna bagli debit card'lariniz kredi skorunuzu etkilemiyor.
BoA'dan "Secured card" basvurusu yapabilirsiniz, bence de iyi olur. Zaten eger 1 yildan uzun sure kredi skorunuz yoksa Chase cogunlukla kredi karti vermiyor size, o nedenle baska bankalardan almaya calisin.
-
@morpenguen "Pin girmezseniz kredi karti gibi davranir" derken imza atmaniz gerekir demek istemistir. Iki fis cikiyor imza atiyorsunuz pin kodu girmediginizde, biri sizde, biri saticida kaliyor.
-
Herkese merhaba,
Benim sorunum 'derogatory' ile ilgili. Geçen günlerde kredi skorumu kontrol ettiğimde 85 puan düştüğünü ve bunun da hesabıma yansıyan, benle ilgisi olmayan medical bir borçtan kaynakli olduğunu gördüm. 718$ bir borcum olduğu ve bunu 2 aydir ödemediğim yazıyor. Burada sadece bir sene önce bir kere hastaneye gitmiştim ve onla ilgili 480$ borç gelmişti onu da görüşüp taksite bağlayıp ödemiştim. Şu an hesabıma yansıyan borcun benle hiç alakasi yok.
Tabi görür görmez 'dispute' açma seçeneği vardi ve ben de itiraz ettim bu şekilde. Fakat bugün sonuçlandigina dair email geldi. Değişen bir şey olmamış, borcu ne silmişler ne de kanitlamislar.
Şu an Türkiye'de olduğum için belirtilen numarayı da arayamadim. 15 gün sonra abd'ye döndüğümde ilgili yeri arayınca sizce durumu duzeltirler mi yoksa yapmam gereken başka bir şey olabilir mi? Sonuçta bu borcu kanitlamalari ve bana bir belge sunmalari gerekir, fakat gelen raporda bu tarz bir şey yoktu.
Tecrübeli grup üyelerinin yorum ve tavsiyelerini bekliyorum, konu ile ilgili arayıp itiraz etmek dışında başka bir şeyim yok sanırım.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
@erdmkum Genelde hastane ziyaretlerinde 2 ayri fatura gelir. Ambulansla gidilmisse, o zaman 3 ayri fatura gelir:
1- Size bakan doktorlarin ofisinden fatura gelir.
2- Hastaneden teshis ve tedavi icin fatura gelir, kullanilan cihaz ve ilaclar buna dahildir (rontgen, MRI, aspirin, agri kesici falan).
3- Ambulans icin ayri bir fatura gelir.Siz hastane ziyaretinizde tek bir fatura odemisseniz, ikinci fatura buyuk ihtimalle size ulasmamis demektir. Bu gorunen borc, o ikinci fatura olabilir.
-
@erdmkum, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Herkese merhaba,
Benim sorunum 'derogatory' ile ilgili. Geçen günlerde kredi skorumu kontrol ettiğimde 85 puan düştüğünü ve bunun da hesabıma yansıyan, benle ilgisi olmayan medical bir borçtan kaynakli olduğunu gördüm. 718$ bir borcum olduğu ve bunu 2 aydir ödemediğim yazıyor. Burada sadece bir sene önce bir kere hastaneye gitmiştim ve onla ilgili 480$ borç gelmişti onu da görüşüp taksite bağlayıp ödemiştim. Şu an hesabıma yansıyan borcun benle hiç alakasi yok.
Tabi görür görmez 'dispute' açma seçeneği vardi ve ben de itiraz ettim bu şekilde. Fakat bugün sonuçlandigina dair email geldi. Değişen bir şey olmamış, borcu ne silmişler ne de kanitlamislar.
Şu an Türkiye'de olduğum için belirtilen numarayı da arayamadim. 15 gün sonra abd'ye döndüğümde ilgili yeri arayınca sizce durumu duzeltirler mi yoksa yapmam gereken başka bir şey olabilir mi? Sonuçta bu borcu kanitlamalari ve bana bir belge sunmalari gerekir, fakat gelen raporda bu tarz bir şey yoktu.
Tecrübeli grup üyelerinin yorum ve tavsiyelerini bekliyorum, konu ile ilgili arayıp itiraz etmek dışında başka bir şeyim yok sanırım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Sorunun tam olarak nereden kaynaklandiginizi belirlemeniz lazim. Eger hastanenin elinde sizin bilgileriniz varsa, kimlik hirsizligi da olabilir.
Sayin @MySea , guzel ozetlemis. Ilgili birimlerle konusup daha fazla bilgi almaniz lazim. Eger bu bilgilerden sonra hala borcun size ait olmadigina eminseniz o durumda sonuclanan kadar "dispute" etmeniz lazim.
Hesabinizdan bu tur bilgiler kalkinca hemen skorunuz yukselir zaten, o nedenle onu dert etmenize gerek yok. 3 kurumda da mi gorunuyor ayni bilgi?
-
@erdmkum Türkiye'den Skype veya Hangouts gibi bir uygulama ile ABD numarasını arayıp konuşabilirsiniz.
-
Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkurler,
@MySea bana tek bir fatura geldi ve o da hastanedendi. Turkiye'de kullandigim bir ilaci yazdirmak icin gitmistim ve doktor birkac soru sorduktan sonra ilaci yazmisti. 2. faturanin gonderilmesi ve borca dusmesi bir sene gibi bir sure alir mi? Umarim oyle bir durum degildir.
@crazycells Transunion haric diger iki firmada gorunuyor derogatory. Ben de once kimlik hirsizligidir diye dusundum fakat @MySea nin bahsettigi 2. ve 3. fatura olayindan haberim yoktu. Bir ihtimal o da olabilir. Borc benim ise borcu odedikten sonra derogatory dusuyor mu yoksa uzun bir sure kalmaya devam ediyor mu? Arastirdigim kadariyla borcu odedikten sonra sildirebilirsiniz diyenler de olmus ama bu durumla ilgili bir tecrubeniz varsa yazarsaniz sevinirim.
@knnrn Ben dispute ile cozulebilecegini dusunmustum fakat bugun sonuc geldi ve yarin dediginiz yontemlerden biriyle aramayi dusunuyorum. Ama oncesinde foruma sormak istedim nelerle karsilasma ihtimalim olabilir diye ve iyi ki oyle yapmisim.
Cevaplar icin tekrar tesekkur ederim.
-
@erdmkum Diger cevaplara ek olarak emin olana kadar borcun size ait oldugunu kabul etmemenizi oneririm. Saglik kurumundan itemized bill isteyin bu arada. Reddit’te “medical bill collections” diye aratirsaniz suruyle tecrube okuyabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum