Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ankara'daki K-1 vize dosyalari da konsoloslugun is yogunluguna gore islem gorecek. Maalesef Turkiye'de su an icin cok buyuk bir gelisme yok K-1 vize randevulari konusunda...

    Bu konudaki yonergeler de surada:

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/phased-resumption-routine-visa-services.html


  • @crazycells MERHABALAR BİR SORUM OLACAKTI NİŞANLILIK VİZESİ İLE AMERİKAYA GELDİKTEN SONRA EVLENDİKTEN SONRA NE KADAR KALMA HAKKINA SAHİBİZ . 90 GÜN HAKKIMIZ MI VARDIR? EVLENDİKTEN SONRA GREN CARD İÇİN BAŞVURU YAPTIKTAN SONRA TÜRKİYEYE Mİ DÖNMEK ZORUNDAYIM


  • @Can-Uğur, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells MERHABALAR BİR SORUM OLACAKTI NİŞANLILIK VİZESİ İLE AMERİKAYA GELDİKTEN SONRA EVLENDİKTEN SONRA NE KADAR KALMA HAKKINA SAHİBİZ . 90 GÜN HAKKIMIZ MI VARDIR? EVLENDİKTEN SONRA GREN CARD İÇİN BAŞVURU YAPTIKTAN SONRA TÜRKİYEYE Mİ DÖNMEK ZORUNDAYIM

    Oncelikle foruma yazarken kucuk harf kullanmaniz gerekiyor. Nisanlilik vizesini aldiktan sonra 6 ay icerisinde Amerika'ya giris yapiyorsunuz. Amerika'ya girdikten sonra 90 gun icerisinde evlenmeniz gerekiyor. Evlendikten sonra Amerika icerisinde Green Card surecinizi baslatiyorsunuz. Turkiye'ye donmeniz gerekmiyor. Bu konunun ilk sayfasinin ortalarinda detayli aciklamalar var. Oradan okuyabilirsiniz.


  • Arkadaslar, TC den K1 vize icin acilan davaya katilan varmi aranizda? yada bildiginiz birileri? Gorunen o ki acilan davada davaci olan bir cok insana randavu verilmis. ama cogunlugu Travel Ban olan ulkelerden. Ankara bildiginiz gibi bu kapsamda degildi. DoS sadece davada yer alanlarin dosyalarinda bir haraketlilik baslatti gibi.. ayni zamanda yargic davaya yeni davacilarin eklenmesine izin vermis. ama bir faydasi olur mu olmaz mi bilmiyorum.. zar atmak gibi bir sey.. grub cok sessiz.. Sanirim Ankara da pek hareket yok sanirsam..


  • sayın @b1whsj58, geçen günlerde bir kişinin tabir yerindeyse gizli saklı ve hatta gereksiz yanıltıcı yazısından sonra başka şeylerinde olduğuna şaşırmam. Genel olarak bir hareketlilik yok insanlar bekliyor sessizlik bu yüzden.


  • Aynen ben de bakiyorum her gun ama yok yani ses henuz. Yakinda gelir yeni bulten goruruz


  • @b1whsj58 Karar yaradi ordaki davacilara ve gorunen o ki onlarin hepsi de bu travel ban'den etkilenen ulkelerdendi. Yani bizi iceren bir durum yoktu malesef. Biz zaten o ulkeler listesinde degiliz.. aferin ama onlara cidden toplasip legal yoldan aramislar haklarini. alkisliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Can-Uğur ABD'ye girdikten sonra 90 gun icinde evlenmek zorundasiniz, sonrasinda ise su basligi takip ederek sureci baslatabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak

    Travel belgesi gelmeden veya basvuru tamamlanmadan ABD disina cikamazsiniz maalesef, yoksa AOS surecini terk ettiginiz varsayilir ve basvurunuz onaylanmaz.


  • Case statumuze nereden bakiyorduk? Gercekten bulamiyorum artik:D

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @merveyağmur, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Case statumuze nereden bakiyorduk? Gercekten bulamiyorum artik:D

    Surayi soruyorsunuz sanirim:


  • @crazycells evet tesekkurler case number im bile cikmiyor artik demek ki. invalid diyor artik


  • Arkadaşlar şimdi ben de aylardır case statüsüne bakmıyordum hatırlamışken bir bakayım dedim ve bir şey farkettim.
    Case Number giriyorum ANK2020 ile başlıyor search ettiğimde kenarında 01 diye bir numara daha çıkıyor belki bu daha önce vardı ama ben farketmedim bilmiyorum. Bu ne demek bilen var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jossie, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaşlar şimdi ben de aylardır case statüsüne bakmıyordum hatırlamışken bir bakayım dedim ve bir şey farkettim.
    Case Number giriyorum ANK2020 ile başlıyor search ettiğimde kenarında 01 diye bir numara daha çıkıyor belki bu daha önce vardı ama ben farketmedim bilmiyorum. Bu ne demek bilen var mı?

    Ayni dosyadaki dependent'lari belirtiyor o numaralar genelde, misal eger cocugunuz da varsa (K-2 vizesi olsa bile ayni dosyanin parcasi) onun icin de ayrica 02 veya 03 numaralarini kullanacaklardir.


  • @b1whsj58, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Arkadaslar, TC den K1 vize icin acilan davaya katilan varmi aranizda? yada bildiginiz birileri? Gorunen o ki acilan davada davaci olan bir cok insana randavu verilmis. ama cogunlugu Travel Ban olan ulkelerden. Ankara bildiginiz gibi bu kapsamda degildi. DoS sadece davada yer alanlarin dosyalarinda bir haraketlilik baslatti gibi.. ayni zamanda yargic davaya yeni davacilarin eklenmesine izin vermis. ama bir faydasi olur mu olmaz mi bilmiyorum.. zar atmak gibi bir sey.. grub cok sessiz.. Sanirim Ankara da pek hareket yok sanirsam..

    Aylardır bekliyorum işin kötüsü artık nişanlımla da bu durum sıkıntı yaratmaya başladı, belirsizlik ne kadar sürecek belli değil. Bu davaya türkiye'den başvurma şansımız var mıdır bu konuda hiçbir bilgim yok açıkcası bilen birisi cevap verirse sevinirim


  • Herkese merhaba,
    Durumum o kadar karmaşık ki hangi konu başlığına yazacağıma emin olamadım. Çünkü bir kaç konuyu ilgilendiriyor gibi. Kısaca bilgi vermek gerekirse Amerika'da erkek arkadaşım var. 2019 Eylül ayından beri birlikteyiz ve 2019 - 2020 olarak iki kere yüz yüze görüştük . Kendisi Türkiye'ye beni ziyarete geldi. En son görüşmemiz Ekim 2020 1 ay boyunca Türkiye'de kaldı. Daha önce Turist vizesi için başvurmuştum ama salgından dolayı randevularım hep ertelendi. Şuan aldığım en yakın randevu 30 Eylül 2021 😞 Acil bir durumumuz var . Bir an önce Amerika'ya gitmek istiyorum. Ama görünen şu ki neredeyse tüm vize işlemleri askıya alınmış durumda. K1 vizesi için erkek arkadaşım ABD'den başvuru yapsa işlemler başlıyor mu ? Ya da Türkiye'de evlensek ve sonrasında başvursak nasıl ilerliyor. En hızlı nasıl gidebilirim 😞 Açıkçası bebeğimi Amerika'da doğurmak istiyorum. Bu durumda ne yapmalıyım ? Hamileler için bir şey yok mu ? Ayrıca dil okullarını bile araştırdım ama onlara da randevu tarihi vermiyorlar 😞 help me please


  • Dün Ankara’ya K1 başvurum ile ilgili randevu talebinde bulunmuştum.. gelen yanıt aşağıda.. pek istediğim gibi değil ama en azından yanıt verdiler...

    Dear Sir/Madam,

    Greetings from US Embassy, Ankara,

    We have received your email dated December 07, 2020 regarding processing the case of your fiancée visa application in Ankara Consular Section. Unfortunately, at this time, due to significant health and safety concerns associated with the COVID-19 pandemic, we are only providing emergency and mission critical services. We currently are not processing K1 visa application.

    We encourage you monitor our website for updates pertaining to visa services: https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/ and to contact us directly when you see that K1 visa processing has been resumed.

    Sincerely,
    Immigrant Visa Unit
    Consular Section
    U.S. Embassy Ankara


  • Ben de yazdım, bana da aynı cevap geldi. Önceden karşılık bile vermiyorlardı.


  • @Burcu-Boz anladığım kadarı ile siz henüz herhangi bir göçmen vize işlemine başlamadınız.. tabiki en iyi kararı siz verebilirsiniz durumunuza göre ama ben mevcut durumda vize işlemlerinde yaşanan gecikmeler vs vs düşünüldüğünde TC de evlenip hemen arkasından CR1 başvurusu yapmanızı öneririm.. belki hamilelik durumunuzdan dolayı işlemleri hızlandırmak için başvurabilirsiniz.. K1 genel anlamda CR1 a göre daha hızlı olsada, pandemi döneminde maalesef durdu gibi..


  • @Burcu-Boz tebrik ederim, sağlıkla kucağınıza alın inşallah :))
    @b1whsj58 dediği gibi henüz başvurmadıysanız genel olarak K1 daha kısa sürüyor ama sonrasında uğraşmanız gereken Aos süreci var. Evlenirseniz direkt greencard aldığınızdan sonrasında aos süreciniz olmuyor. Hamile olmak süreci hızlandırmak için geçerli bir sebep değil malesef. Ciddi sağlık probleminiz veya ordu mensubunun eşi/nişanlısı olmanız gerekiyor hızlandırılması için. CR1 süreci normalde daha uzun ama pandemi durumunda k1den daha hızlı oldu. Ama amacınız daha hızlı gitmek olduğundan bu ay K1e başvursanız sizin zaten dosyanız onaylanıp Ankara’ya gelene kadar pandeminin kontrol altına alınacağını düşünüyorum şimdi çıkan aşılar vs. 2021 yılının daha rahat geçeceğini öngörüyorlar ama garantisi yok tabii. Dediğim gibi bu senaryo pandemi kontrol altına alınırsa geçerli. Daha kötü de olabilir malesef tüm dünya olarak belirsizlik içindeyiz. Bu iki vize türünün avantajları ve dezavantajlarını bir an önce detaylı araştırıp rotanızı ona göre belirlemelisiniz ne kadar erken aksiyon alırsanız o kadar erken ABD ye gitmiş olursunuz. Bol şans dilerim,sevgiler :))


  • @Jossie iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Müstakbel kocam Asker, yani orduda officer manager. O zaman bu bize baya yardımcı olacaktır. Yani K1'e başvurmamız daha artı bir süreç diyorsunuz. Off bu şeyin içinden çıkmak biraz zor. Cevaplarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ederim 🤗


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum